Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Szerintem itt kovásznak nevezi azt, amit máshol úgy írnak, hogy az élesztőt tejben felfuttatjuk...
Ha belerakod langyos tejbe cukorral, akkor elkezd habzani, beindul az erjedés, amitől majd jobban megkel a tészta.
 
  • Like
Reactions: bae
Szerintem itt kovásznak nevezi azt, amit máshol úgy írnak, hogy az élesztőt tejben felfuttatjuk...
Ha belerakod langyos tejbe cukorral, akkor elkezd habzani, beindul az erjedés, amitől majd jobban megkel a tészta.
Es ezt mennyi idore kellene hagynom kb? Bocsi hogy zaklatlak Titeket, de nem vagyok ebben meg jo :D
 
  • Like
Reactions: bae
Szerintem magát ezt a "kovászt" már nem kell pihentetni. A melegtől megindul. A tésztát kell meleg helyen pihentetni majd, hogy megkeljen.
 
A kovászos uborkát nem szimplán kenyérhéjjal nyomják tele? Vagy az a másik savanyítási módszer??? (mondjuk sosem csináltam mert én nem vagyok uborkás, inkább céklás)
Újabban krumplival is szoktak. De amúgy az savanyítás. A lényege meg nem a kenyér lenne, hanem a kovászos kenyér :D
 
Es ezt mennyi idore kellene hagynom kb? Bocsi hogy zaklatlak Titeket, de nem vagyok ebben meg jo :D
Az élesztőt langyos tejben felfuttatod, bedagasztod a tésztát (úgy hogy ez a cucc is benne legyen) és után keleszted. Nem szoktak időtartamot írni, mert ez liszt, élesztő és körülményfüggő. Ezért írják azt, hogy duplájára. Ha friss az élesztő fél-1 óra szokott lenni, de nem szentírás.
 
jaj, csajok... :D A KOVÁSZ az a megkelesztett élesztő :D
Ha belemorzsolod a langyos cukros tejbe az élesztőt, ami elkezd bedagadni, felhabzani, ki akar mászni a bögréből, akkor kovászt készítettél :)
Ami minden kelt tészta alapja, mert a tésztába keverve további térfogat-növekedést eredményez, mivel légbuborékokat termel az élesztőgomba, amitől könnyű, levegős, foszlós lesz a kész cucc :)
A kovászos uborkának ehhez semmi köze, az valóban csak a tetejére rakott kenyérből kioldódó élesztőgombák érlelő-puhító-levegőztető-szellőztető hatására utal :)
Viszont Emese, szerintem ne kelt tésztával kezdd a sütéssel ismerkedést, annyi minden taccsra teheti a tésztádat, hogy egy életre elmehet a kedved tőle (a tej, a tál,a konyha hőmérséklete, pár másodpercnyi hideg huzat, egy kicsit öregebb élesztő, nem jó zsírtartalmú tej, a különböző lisztek, rosszabb minőségű cukor, telihold, ártó csillag-együttállás, bárakármi :D )... ha már jóban vagy legalább a palacsintával, megbarátkoztál a piskótatésztával, kezdesz rájönni-ráérezni, hogyan és miért úgy viselkedhet a liszt, a tojás, az egész tészta, mi minden lehet jó és rossz egy sütinél, na, majd akkor próbálkozz egy élesztős verzióval :)
Ráadásul mi a lótüdőnek lekváros bukta, most őszintén???? :eek: 20 éve vezetek háztartást, de soha nem realizálódott még igény sem saját, sem más részről lekváros buktára... reggelinek túl macerás és sok idő, elvinni valónak megszikkad, mire oda jutnál, hogy megedd, délutáni sütinek nem passzol igazán... ha már, akkor legyen majd inkább aranygaluska, az lehet desszert ebéd-vacsora után ;)
 
Csak megtetszett :D meg szeretem, bar a pekseg kb 5 lepesre van tolem, ahol barmikor kaphatok :D
Szormok szereti a pocakjat, szeretnek mindenfelet megtanulni. :) fel kell hizlalni, mert sosem lesz emberes meretu! :D
 
Nyilatkozzatok, hogy ki hogyan csinálja a toros, és székely káposztát.
Nekem nagyim is meg anyukám is savanyú káposzta és a székelyre még tejföl... De egy barátnőm anyukája meg a toros káposztát édes káposztába csavarja mint a töltöttet, és annyi a különbség náluk hogy ők ilyenkor tesznek az edény aljára savanyú káposztát meg a töltöttek közé csülköt.... na nálunk ez egy az egyben a sima töltött káposzta... :eek:
 
  • Like
Reactions: bae
Székelykáposzta nálunk is savanyú. Toros káposzta nincs, a töltött meg karácsonykor és úgy ahogy leírtad. Bár lehet idén nekem is kell majd csinálnom (elsőre) mert a Kedvesnek az a kedvence :)
 
A toros káposzta attól toros, hogy disznóvágáskor készítik, savanyú káposztából, a friss kolbászt és mindenféle húsos borzalmat tesznek bele.
:eek:

Én is ilyesmit használok Nana, nekem nagyon bejött. A krémlevestől a gabonatejekig mindent "visz", csak vigyázz, hogy előbb legyen az alján víz, utána a többi cucc. És édes még akkor se menjen bele, mert leég. Ha ízesíteni fogod már a "tejeket", az a főzés után, csak a turmix funkcióval tedd.
 
Ok. Már csak azt kéne kitalálni, milyet vegyek.
Az Amazonon van olcsón, de onnan nem szállítanak ide.. viszont van, aki kínából rendelte occón, igaz ahhoz minden papír kínaiul van... a használati utasítás is. De legalább zenél, ha kész van. :D
Itt meg 25-50 000 között láttam...
Neked milyen van, Brigo?
 
  • Like
Reactions: bae

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére