Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Igen! Kérem a receptet! Vagy a kóstolót!:D

Hozzávalók:
-tészta (zacskóban-20 db gombóc-az Auchanbe és a Sparba is ott szokott lenni ahol a kész gyümölcstorta alap v. piskótatészta is van)
- 2 zacskó vaniliáspudigpor (főznivaló)
-1 tejszínhabpor (tartósság és állag miatt fontos hogy ezt használd!)
- tartóstej!!!!

A gombócokat kilyukasztod, a belsejét benyomkodod, hogy minnél több töltelék férjen bele.
Töltelék: 1 zacskó vaniliáspudigot megfőzöd+ 1 kiskanál margarint keversz hozzá, majd még FORRÓN (ettől puhul meg a tészat) betöltöd habzsák segítségével.

A betöltött gombócokat szorosan egymás mellé teszed egy tálba, majd leöntöd a csokoládé öntettel.

Öntet: a másik zacskó vaniláspudingot is megfőzöd, majs egy kiskanál margarint keversz hozzá+ annyi kakaóport, hogy jó csokis legyen tőle. Állandó keverés mellett lehűtöd, majd hozzákevered a felvert tejszínhabot.

Jó étvágyat!:hura:
 
Túl vagyok az első paprikás krumplin.:) Vennem kell, vagy kapnom ajándékba egy hagymakockázót, vagy nem tudom mi a hivatalos neve, de a legizzasztóbb az aprítás volt... Azt már régen tudom, hogy képtelen vagyok összefogni a hagymát és lazán összekockázni, mint mások, ezért gondoltam lereszelem, mert úgy sokkal gyorsabb lesz, aztán amikor taknyom-nyálam egybefolyt, akkor rájöttem, hogy ez így nem jó.:D Na mindegy, a kezdeti nehézségek után összeállt a kaja. Először megijedtem, az istenért nem akart sűrűsödni, aztán levettem a fedőt és kavartam rajta kettőt, és pont olyan állagú lett, amilyet szerettem volna.:) És a két kedvenc mondatom a páromtól:
,,Kérek még!", illetve ,,Ez jobb, mint amit anyukám szokott csinálni".:)
 
Túl vagyok az első paprikás krumplin.:) Vennem kell, vagy kapnom ajándékba egy hagymakockázót, vagy nem tudom mi a hivatalos neve, de a legizzasztóbb az aprítás volt... Azt már régen tudom, hogy képtelen vagyok összefogni a hagymát és lazán összekockázni, mint mások, ezért gondoltam lereszelem, mert úgy sokkal gyorsabb lesz, aztán amikor taknyom-nyálam egybefolyt, akkor rájöttem, hogy ez így nem jó.:D Na mindegy, a kezdeti nehézségek után összeállt a kaja. Először megijedtem, az istenért nem akart sűrűsödni, aztán levettem a fedőt és kavartam rajta kettőt, és pont olyan állagú lett, amilyet szerettem volna.:) És a két kedvenc mondatom a páromtól:
,,Kérek még!", illetve ,,Ez jobb, mint amit anyukám szokott csinálni".:)


Gratula ügyi vagy! :hura:
 
Túl vagyok az első paprikás krumplin.:) Vennem kell, vagy kapnom ajándékba egy hagymakockázót, vagy nem tudom mi a hivatalos neve, de a legizzasztóbb az aprítás volt... Azt már régen tudom, hogy képtelen vagyok összefogni a hagymát és lazán összekockázni, mint mások, ezért gondoltam lereszelem, mert úgy sokkal gyorsabb lesz, aztán amikor taknyom-nyálam egybefolyt, akkor rájöttem, hogy ez így nem jó.:D Na mindegy, a kezdeti nehézségek után összeállt a kaja. Először megijedtem, az istenért nem akart sűrűsödni, aztán levettem a fedőt és kavartam rajta kettőt, és pont olyan állagú lett, amilyet szerettem volna.:) És a két kedvenc mondatom a páromtól:
,,Kérek még!", illetve ,,Ez jobb, mint amit anyukám szokott csinálni".:)

Emlékszem mikor fater nagy mennyiségű torma reszelésekor előkapta a gázálarcot :)
 
Hozzávalók:
-tészta (zacskóban-20 db gombóc-az Auchanbe és a Sparba is ott szokott lenni ahol a kész gyümölcstorta alap v. piskótatészta is van)
- 2 zacskó vaniliáspudigpor (főznivaló)
-1 tejszínhabpor (tartósság és állag miatt fontos hogy ezt használd!)
- tartóstej!!!!

A gombócokat kilyukasztod, a belsejét benyomkodod, hogy minnél több töltelék férjen bele.
Töltelék: 1 zacskó vaniliáspudigot megfőzöd+ 1 kiskanál margarint keversz hozzá, majd még FORRÓN (ettől puhul meg a tészat) betöltöd habzsák segítségével.

A betöltött gombócokat szorosan egymás mellé teszed egy tálba, majd leöntöd a csokoládé öntettel.

Öntet: a másik zacskó vaniláspudingot is megfőzöd, majs egy kiskanál margarint keversz hozzá+ annyi kakaóport, hogy jó csokis legyen tőle. Állandó keverés mellett lehűtöd, majd hozzákevered a felvert tejszínhabot.

Jó étvágyat!:hura:

Köszi! Nem is tudtam, hogy a tésztát készen is lehet venni.:D
Mert tulajdonképpen csak az a macerás, hogy összeesik-e vagy sem.
 
Túl vagyok az első paprikás krumplin.:) Vennem kell, vagy kapnom ajándékba egy hagymakockázót, vagy nem tudom mi a hivatalos neve, de a legizzasztóbb az aprítás volt... Azt már régen tudom, hogy képtelen vagyok összefogni a hagymát és lazán összekockázni, mint mások, ezért gondoltam lereszelem, mert úgy sokkal gyorsabb lesz, aztán amikor taknyom-nyálam egybefolyt, akkor rájöttem, hogy ez így nem jó.:D Na mindegy, a kezdeti nehézségek után összeállt a kaja. Először megijedtem, az istenért nem akart sűrűsödni, aztán levettem a fedőt és kavartam rajta kettőt, és pont olyan állagú lett, amilyet szerettem volna.:) És a két kedvenc mondatom a páromtól:
,,Kérek még!", illetve ,,Ez jobb, mint amit anyukám szokott csinálni".:)

Szia Drágám!
Egy trükk a hagymapucoláshoz: vegyél a szádba egy korty vizet amíg pucolsz. Nincs :((!
 
Gratula ügyi vagy! :hura:

Köszi Intru, kezdők szerencséje!:love:

Emlékszem mikor fater nagy mennyiségű torma reszelésekor előkapta a gázálarcot :)

Nem rossz ötlet, mondjuk én még csak búvárszemüveggel próbáltam annak idején, de az is bejött, csak most épp nem volt kéznél.:D

Szia Drágám!
Egy trükk a hagymapucoláshoz: vegyél a szádba egy korty vizet amíg pucolsz. Nincs :((!



Köszi Csibi, én is hallottam már erről, de azt hittem csak valami kamumódszer.:) Viszont az már tudom, hogy pezsgővel a szájban nem működik, tegnap próbáltam.:D
 
Köszi! Nem is tudtam, hogy a tésztát készen is lehet venni.:D
Mert tulajdonképpen csak az a macerás, hogy összeesik-e vagy sem.


Lehet bizony és fincsi! De ne ijjedt meg, mert amikor megveszed....nagyon kemény...szinte összeroppan a kezedben...ezért érdemes ovatosan egy éles kés hegyivel kilyukaszatni.....a meleg töltelék viszont rögtön felpuhítja!!!!;)
 
Évi !

Hogy vágjuk finomra a hagymát:

- először kettévágod
- majd a fél hagymát elkezdet felszeletelni (olyan vékonyra amilyen kicsi kockát szeretnél nyerni). A szeletelés lényege hogy nem vágod fel teljesen, hanem az egyik végénél meghagyod egészbe (így könnyű összefogni, mert a vége összetartja a szeleteket)
- majd a szeleteket elkezded merőlegesen vágni....és kész.

Ha csúszik szét a hagyma szeletelés közben: az a baj, hogy az elején pucoláskor a hagymának nem csak a héjját, hanem az első hagymaréteget is el kell távolitani.
:D
 
Évi !

Hogy vágjuk finomra a hagymát:

- először kettévágod
- majd a fél hagymát elkezdet felszeletelni (olyan vékonyra amilyen kicsi kockát szeretnél nyerni). A szeletelés lényege hogy nem vágod fel teljesen, hanem az egyik végénél meghagyod egészbe (így könnyű összefogni, mert a vége összetartja a szeleteket)
- majd a szeleteket elkezded merőlegesen vágni....és kész.

Ha csúszik szét a hagyma szeletelés közben: az a baj, hogy az elején pucoláskor a hagymának nem csak a héjját, hanem az első hagymaréteget is el kell távolitani.
:D

Na igen, a sikertelen reszelés után én is így csináltam és kb. félúton szétcsúszott, aztán fogtam a kést és össze vissza vagdaltam, egész picik lettek a végére.:D
 
Na igen, a sikertelen reszelés után én is így csináltam és kb. félúton szétcsúszott, aztán fogtam a kést és össze vissza vagdaltam, egész picik lettek a végére.:D

Én kaptam anyámtól valamit, amit ő hagymavágónak nevez, szerintem szimpla kávédaráló, ha egy hagymánál többet kell felvágni, már kapom is elő.. gyakorlatilag nem felszeleteli, hanem turmixolja a hagymát, de a legtöbb kajába így is jó. Ha pedig precíz kockákra vagy karikákra van szükségem, nemtáviratot használom hagymavágás céljára, ő sokat tanult anno kedves közös szakács haverunktól:)
 
Fokhagyma és citrom.
Érrendszeri és általános meszesedés ellen,
de erős immunerősitős baktériumölő is egyben:
Ha az (agyi) erek, vagy szívkoszorú erek beszűkűlnek, vagy általános
elmeszesedést tapasztalhat, illetve bármilyen hajszáleér problémánk van,
igyunk naponta egy kupicányi kivonatot a következő vegyülékből: 30 gerezd
fokhagyma (nem permetezett) és 5 citrom.
Elkészítés: A fokhagymát lehéjazzuk, aprítjuk. A citromot a héjával együtt
apróra vágjuk, mixerben összeelegyítjük a fokhagymával együtt, majd egy
liter vízzel a főzőlapra (tűzhely) helyezzük. DE CSAK AZ ELSŐ BUGGYANÁSIG
HAGYJUK A TŰZHELYEN! ( FONTOS!!!!!!!!!!!!!)
Ezután leszűrjük és üvegbe öntjük, hűvös helyen ill. hűtőszekrényben tároljuk.
A napi kupica likőr akár főétkezés előtt vagy után is fogyasztható.
A gyógymódot kipróbálva állítjuk, hogy már 3 hetes alkalmazás után érezhető
az egész testnek fiatalos regenerálódása.
A meszesedések s ezek mellékhatásai pl.: a látáscsökkenés,éles látás
hiány, hallás csökkenés lassan egészen elmúlnak.
A kúrát 3 hétig kell folytatni, naponta inni, majd 8 nap szünetet kell
hagyni s újra 3 hetes időtartamban megismételni.
E kétszeri kúra egész évre védettséget ad. Általános javulás áll be.
Ezt az olcsó ártalom mentes s gyógyhatás kúrát ajánlatos évente
megismételni.
A fokhagyma kellemetlen szagát senki nem fogja érezni.
A fokhagyma s a citrom hatása teljes mértékben érvényesül.
A meszesedés miatt szenvedő emberek ismét nyugodtan tudnak aludni, mert a
meszet feloldja és a testből kiüríti.
Egy asszony esetében a tervezett szívműtét elmaradt, mert a vérzsiradék és
a mész teljesen feloldódott s eltűnt a szervezetből.
A fogazat romlásnál is jól bevált a fokhagyma gyógyhatása.
(Egy ismerősöm adta kb. 60 éves és azt mondta teljesen rendbe hozta a
látását!!!!! Remélem segít másokon is!! )
 
Fokhagyma és citrom.
Érrendszeri és általános meszesedés ellen,
de erős immunerősitős baktériumölő is egyben:
Ha az (agyi) erek, vagy szívkoszorú erek beszűkűlnek, vagy általános
elmeszesedést tapasztalhat, illetve bármilyen hajszáleér problémánk van,
igyunk naponta egy kupicányi kivonatot a következő vegyülékből: 30 gerezd
fokhagyma (nem permetezett) és 5 citrom.
Elkészítés: A fokhagymát lehéjazzuk, aprítjuk. A citromot a héjával együtt
apróra vágjuk, mixerben összeelegyítjük a fokhagymával együtt, majd egy
liter vízzel a főzőlapra (tűzhely) helyezzük. DE CSAK AZ ELSŐ BUGGYANÁSIG
HAGYJUK A TŰZHELYEN! ( FONTOS!!!!!!!!!!!!!)
Ezután leszűrjük és üvegbe öntjük, hűvös helyen ill. hűtőszekrényben tároljuk.
A napi kupica likőr akár főétkezés előtt vagy után is fogyasztható.
A gyógymódot kipróbálva állítjuk, hogy már 3 hetes alkalmazás után érezhető
az egész testnek fiatalos regenerálódása.
A meszesedések s ezek mellékhatásai pl.: a látáscsökkenés,éles látás
hiány, hallás csökkenés lassan egészen elmúlnak.
A kúrát 3 hétig kell folytatni, naponta inni, majd 8 nap szünetet kell
hagyni s újra 3 hetes időtartamban megismételni.
E kétszeri kúra egész évre védettséget ad. Általános javulás áll be.
Ezt az olcsó ártalom mentes s gyógyhatás kúrát ajánlatos évente
megismételni.
A fokhagyma kellemetlen szagát senki nem fogja érezni.
A fokhagyma s a citrom hatása teljes mértékben érvényesül.
A meszesedés miatt szenvedő emberek ismét nyugodtan tudnak aludni, mert a
meszet feloldja és a testből kiüríti.
Egy asszony esetében a tervezett szívműtét elmaradt, mert a vérzsiradék és
a mész teljesen feloldódott s eltűnt a szervezetből.
A fogazat romlásnál is jól bevált a fokhagyma gyógyhatása.
(Egy ismerősöm adta kb. 60 éves és azt mondta teljesen rendbe hozta a
látását!!!!! Remélem segít másokon is!! )

Nekem egyik ismerősöm most kezdte ezt el vagy 2hete de még nem tudok infokat!
(NaNa nagyon kíváncsi voltam hogy vajon mit írhattál a FŐZÉS rovatban :))
 
Tudja valaki, hol lehet Budapesten igazi fűszert kapni? Mármint nem szárított, hanem friss leveles cuccot, lehetőleg nem cserepestül, mert az drága, plusz hamar meg is hal:(

Újabb katasztrófára készülök;)
 
Egyetlen egy helyet tudok. Csarnok, fővám tér, alagsori rész, kínai fűszerárus, a hűtőben tartanak vágott fűszernövényt. Néha a piacokon is árulnak a nénik ezt-azt.
 
Egyetlen egy helyet tudok. Csarnok, fővám tér, alagsori rész, kínai fűszerárus, a hűtőben tartanak vágott fűszernövényt. Néha a piacokon is árulnak a nénik ezt-azt.

Hééé én is ezt akartam mondani!!!:) Ez jó pedig nem is vagyok Pesti és oda járunk :D
A 7en volt tesóm ételfestékért meg kínai teáért.
Ha lemész nincs térerő a telefonon úgy elvan dugva ez a kis bolt :)
 
A fokhagyma-citrom fent említett alkalmazása igazoltan jó! Érszűkület, trombózis problémával családunkban már-már csoda kategóriába eső volt a hatása! Ha nem tudnám, nem hinném el! Érdemes végigcsinálni a kúrát, ha valakinek (vagy családtagjának) ilyen problémája lenne! ;)
 
Karácsonyra:

Szilvalekváros-fahéjas papucs

Hozzávalók (kb 30 darabhoz)
A tésztához:
500 g finomliszt
3 dl langyos tej
40 g porcukor
1 csipet só
30 g friss élesztő
1 db tojás sárgája
1 evőkanál olíva olaj vagy margarin
15 g vaníliás cukor
1 fél citrom reszelt héja
A töltelékhez:
sűrű szilvalekvár
1 púpos kávéskanál őrölt fahéj
A lekenéshez, díszítéshez:
2 db tojásfehérje
30 szem szép felezett dió
Elkészítés
1. A tésztához valókat betesszük a kenyérsütő gép tartályába, és dagasztás programon kb 20 percig gyúrjuk a tésztát, majd kivesszük a tésztát a gépből.
Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!

2. Húsz perc letelte után cipót formázunk belőle és kiolajozott kelesztő tálba tesszük, szobahőmérsékleten hólyagosra kelesztjük kb 30-35 perc alatt.
3. Közben kiszedjük egy kis tálba a sűrű szatmári szilvalekvárt és a fahéjat
4. A megkelt tésztát, lisztezett deszkára öntjük, ketté vesszük, kinyújtjuk, majd pizza vágóval kb 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk.
5. Átkenjük az összes tészta tetejét a fehérjével, majd ráhelyezünk egy teás kanál lekvárt, és megszórjuk egy kis fahéjjal.
6. Ezután a tészta egyik csúcsát áthajtjuk a lekvárkupacon, az áthajtott csücsköt megkenjük tojásfehérjével és ráhajtjuk a tészta vele szemben levő csúcsát, kicsit rányomjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatjuk, és az összes papucs két felhajtott tésztaszárát átkenjük fehérjével, és elhelyezzük a tetején a fél diószemeket.
Így kelesztjük őket még kb 20-30 percig.
7. A sütőt előmelegítjük 200 C fokra és kb 20-25 perc alatt szép aranysárgára sütjük a papucsokat. A tepsin hagyjuk kihűlni őket. Ha kihűlt tálaljuk, akár meg lehet szórni fahéjas porcukorral is.
 
Amikor Boncát meglátogattuk a balesete után, valaki hozott szilvásgombócot kalácsformába sütve, nagyon-nagyon-nagyon isteni finom volt, de nem emlékszem, hogy ki volt:( Nem tudja valaki eljuttatni nekem a receptet?
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére