Nem nehéz, csak kicsit oda kell figyelni. A legtutibb piskótarecept (szerintem):
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor v késhegyni szódabikarbóna
A tojást kettéválasztod, a fehérjét és a sárgáját két külön edénybe teszed. Először kikevered a sárgáját a cukorral szép habosra (világosabb lesz, mint a sima tojássárgája a végére). A lisztben jól elkevered a sütőport, és utána lassan kb kanalanként hozzáadod a sárgájához a lisztes-sütőporos keveréket. Ha ezt szépen csomómentesre elkeverted, akkor egy másik tálban felvered kemény habnak a fehérjét, majd hozzákevered az előbb elkészített masszához. Az, hogy nem töröd azt jelenti, hogy nem a klasszikus kutyulós fakanálmozdulattal a függőleges tengely körül kevered, hanem egy képzeletbeli vízszintes tengely körül, a tészta aljáról a tetejére finoman. Ha kész vagy vele, akkor beleöntöd a sütőpapírral kibélelt tepsibe és beteszed a sütőbe. Azt olyan 200-220 fokra, gázsütőn 5-6ra melegítsd elő. Kb. 20 perc alatt sül meg. Onnan tudod, hogy kész, ha megszurkálod fogpiszkálóval, és sehol sem ragad rá a tészta. A teteje pedig picit megbarnul.
Ami fontos, hogy ha lehet, akkor házi tojást vegyél és persze minél frissebb annál jobb. Nekem a múltkor majdnem bebukott a piskótám a sparos tojás miatt.
És persze lehet itt van aki máshogy csinálja, mi így szoktuk