Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Én darál diót már fagyasztottam le, lehet, semmi baja nem lesz, bár nekem valahogy az ilyen dolgok kiolvasztva már nem olyan finomak. Én mintha érezném rajta a 'fagyó ízét'.
 
Van egy csomó mogyoróm,itthon termett és megakartam pucolni az egészet,hogy kész legyen.Gondoltam le is darálom,csak nem tudom,hogy mondjuk karácsonyig nem-e avasodik meg a kamrában vagy hűtőben.
 
Bármi, amit lefagyasztottál "halott" étel lesz (enzimek, vitaminok stb.) Mondjuk a molyos, avasnál jobb, de pár hét alatt sötét, hűvös helyen konyharuhába, vászonzsákba kötve nem lesz baja. A magokat felhasználás előtt pár órára be kell áztatni, aztán leszárítani.
 
Én is lefagyasztom, igaz nálunk csak dió van, darálva szerintem nem lesz baja. Azért persze nem olyan mint a friss, de sütibe tök jó.
 
S.o.s

Szombatra tortát szeretnék sütni. Segítsen valaki egy kezdőnek plííz!:love: Valami fincsit, viszonylag látványosat, de borzasztóan könnyen elkészíthetőt szeretnék. ANALFABÉTA VAGYOK!!! Eddig a gyümitortákat nézegettem, de az meg olyan snassz, ha veszek előre elkészített tortalapot, az elkészítésétől viszont tartok, ijesztően hangzik ez a habosra verjük stb.:D
 
Nemrég kaptam egy receptet, már meg is csináltam...fincsi...
5 tojásból piskóta (tortalap)
2 főzős vaníliás puding-7dl tejben
10-15 dkg margarin-2-3 vaníliás cukorral kikeverve-majd a kihűlt pudinghoz keverjük és rátesszük a piskótára.
A tetejére 2-3 dl tejszin, (cukor) 1 habfixáló...rátesszük a puding tetejére, én villával húztam bele hullámokat és a tetejét megszórtam kakaóval...
De lehet díszíteni gyümivel, tortadarával stb...és a puding is lehet bármilyen ízű...
Ha ez nem jó, Pacikónál biztos ettél a Boleró-tortámból, valahol az is itt van...
 
Mit szólnál olyanhoz, amit nem kell sütni?
Zacskóba teszel 20 dkg babapiskótát, vagy kakaós/csokis kekszet sodrófával morzsásra töröd. 12,5 dkg vajat kell olvasztani és csipet sóval a piskótamorzsához keverni. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítani, kézzel lenyomkodni és a hűtőben megdermeszteni, amíg készül a krém.
A "krém" lehet lekvár-puding-gyümölcs-zselatin, vagy kétféle puding, vagy barackos túró. Ehhez egy lime reszelt héját kell a tésztába keverni, aztán egy befőtt harmadát összeturmixolni a citrom levével. 5 dl tejszínt habbá kell verni. 50 dkg túróba belekeverni a barackpürét és a tejszínhabot. A megdermedt alapra kenni a krém egy részét, rá a maradék barackbefőttet felszeletelve, a tetejére a maradék krémet. Dermeszteni kb 4 órát. Pisztáciával, citromreszelékkel stb. díszíthető.
 
Könnyű, elronthatatlan analfabéta süti:

<style type="text/css">p { margin-bottom: 0cm; color: rgb(0, 0, 0); }p.western { font-family: "Copperplate Gothic Bold",sans-serif; font-size: 14pt; }p.cjk { font-size: 14pt; }h1 { margin-top: 0cm; margin-bottom: 0cm; color: rgb(0, 0, 0); }h1.western { font-family: "Impact",sans-serif; font-size: 14pt; font-style: italic; font-weight: normal; }h1.cjk { font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 14pt; font-style: italic; font-weight: normal; }h1.ctl { font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 12pt; font-weight: normal; }</style> Pöttyös Dick





Hozzávalók:



  • 12 deka liszt
  • 12 deka zsemlemorzsa
  • 12 deka cukor
  • 12 deka vaj
  • 12 deka aszalt sárgabarack
  • 14 deka mazsola
  • csipet só
  • 1 tojás
  • ¼ szerecsendió
  • 2 teáskanál gyömbér
  • 1 narancs héja
  • 1,5 deciliter tej


A narancshéjat, és a szerecsendiót lereszeljük, majd az összes hozzávalóval alaposan elkeverjük. Egy tűzálló tálba tesszük, és alaposan lefedjük alufóliával. Eztán, egy edénybe vizet töltünk, és belerakjuk a tálat. 3 órán át, fedő alatt főzzük. Melegen, vanília sodóval (hígra készített vanília puding) tálaljuk.


Ezt még sosem sikerült elrontanom. :D És igaz, hogy három óra, de max azt kell néha ellőrizni, hogy nem fogyott-e el alóla a víz.

Vagy itt van még egy, de ez nem tuti, mert én elrontottam.

<style type="text/css">p { margin-bottom: 0.21cm; }h1 { margin-bottom: 0.21cm; }h1.western { font-family: "Nimbus Roman No9 L",serif; }h1.cjk { font-family: "DejaVu Sans"; }h1.ctl { font-family: "DejaVu Sans"; }</style> Kekszrúd

Hozzávalók:
40 dkg háztartási keksz
1,5 dl tej
40 dkg cukor
5 dkg kakaópor
25 dkg margarin
1 ek rum

Elkészítés:
A margarint, tejet, a cukrot és a kakaót, felfőzzük állandó kevergetés mellett. Utána beletesszük, rumot. A kekszet apró darabkára összetörjük, hozzáadjuk a kakaós sziruphoz. Egy tálcára folpack fóliát terítünk, kiszedjük rá a masszát, szalámi formájúra összetekerjük. Pár órát állni hagyjuk.


 
Szombatra tortát szeretnék sütni. Segítsen valaki egy kezdőnek plííz!:love: Valami fincsit, viszonylag látványosat, de borzasztóan könnyen elkészíthetőt szeretnék. ANALFABÉTA VAGYOK!!! Eddig a gyümitortákat nézegettem, de az meg olyan snassz, ha veszek előre elkészített tortalapot, az elkészítésétől viszont tartok, ijesztően hangzik ez a habosra verjük stb.:D

Daubner?:D
 
Neem, ennek épp az a lényege, hogy fáradozok vele, még ha sz@r is lesz, valahol el kell kezdeni, szülinapi aji.:D

Az a Boleró torta nagyon fini volt Lizi, meg is találtam a topicban a receptjét, de a piskótakészítést kifejtené valaki nekem pontról pontra? Azt olvastam, hogy nagyon nehéz eltalálni a sütő hőfokát úgy, hogy normális legyen a tészta.:(
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére