Csutka
Gyalog
Piskótakészítés kb.:
kell hozzá:
-tojás
-liszt
-cukor
-pici sütőpor sem árt (keverj hozzá egy fél vagy negyed zacskót a liszthez)
Ahány tojás, annyi evőkanál cukor és annyi jó púpos evőkanál liszt.
1.) Mindent kimérsz előre, hogy ne közben bénázz.
2.) Sütő bekapcs jó forróra (200 fok)
3.) Tojásokat kettéválasztod.
4.) fehérjét felvered, hogy jó kemény legyen. Csak vered-vered addig amíg megtartja a formáját, ha belenyúlsz.
5.) A sárgáját kikevered a cukorral, nem baj, ha nem olvad fel teljesen a cukor. Hozzákevered a lisztet, és kicsit kevered, hogy sima legyen. Ezután még a géppel keverj hozzá egy kis habot, mondjuk a negyedét, hogy az kicsit hígítsa a masszát.
6.) Gép kikapcs, a maradék habot fakanállal keverd bele a masszába.
7.) Sütőformába betölt (sütőpapír legyen benne).
8.) Sütőbe berak, a hőmérsékletet ekkor le kell venni 150 fokra! De legyen 180-200-ra előmelegítve!
9.) Süssed vagy fél órát minimum, és ne nyitogass!
Én így csinálom.
Ha rendes méretű tortát akarsz, akkor minimum 6 tojás!
kell hozzá:
-tojás
-liszt
-cukor
-pici sütőpor sem árt (keverj hozzá egy fél vagy negyed zacskót a liszthez)
Ahány tojás, annyi evőkanál cukor és annyi jó púpos evőkanál liszt.
1.) Mindent kimérsz előre, hogy ne közben bénázz.
2.) Sütő bekapcs jó forróra (200 fok)
3.) Tojásokat kettéválasztod.
4.) fehérjét felvered, hogy jó kemény legyen. Csak vered-vered addig amíg megtartja a formáját, ha belenyúlsz.
5.) A sárgáját kikevered a cukorral, nem baj, ha nem olvad fel teljesen a cukor. Hozzákevered a lisztet, és kicsit kevered, hogy sima legyen. Ezután még a géppel keverj hozzá egy kis habot, mondjuk a negyedét, hogy az kicsit hígítsa a masszát.
6.) Gép kikapcs, a maradék habot fakanállal keverd bele a masszába.
7.) Sütőformába betölt (sütőpapír legyen benne).
8.) Sütőbe berak, a hőmérsékletet ekkor le kell venni 150 fokra! De legyen 180-200-ra előmelegítve!
9.) Süssed vagy fél órát minimum, és ne nyitogass!
Én így csinálom.
Ha rendes méretű tortát akarsz, akkor minimum 6 tojás!