Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Piskótakészítés kb.:

kell hozzá:
-tojás
-liszt
-cukor
-pici sütőpor sem árt (keverj hozzá egy fél vagy negyed zacskót a liszthez)
Ahány tojás, annyi evőkanál cukor és annyi jó púpos evőkanál liszt.

1.) Mindent kimérsz előre, hogy ne közben bénázz.
2.) Sütő bekapcs jó forróra (200 fok)
3.) Tojásokat kettéválasztod.
4.) fehérjét felvered, hogy jó kemény legyen. Csak vered-vered addig amíg megtartja a formáját, ha belenyúlsz.
5.) A sárgáját kikevered a cukorral, nem baj, ha nem olvad fel teljesen a cukor. Hozzákevered a lisztet, és kicsit kevered, hogy sima legyen. Ezután még a géppel keverj hozzá egy kis habot, mondjuk a negyedét, hogy az kicsit hígítsa a masszát.
6.) Gép kikapcs, a maradék habot fakanállal keverd bele a masszába.
7.) Sütőformába betölt (sütőpapír legyen benne).
8.) Sütőbe berak, a hőmérsékletet ekkor le kell venni 150 fokra! De legyen 180-200-ra előmelegítve!
9.) Süssed vagy fél órát minimum, és ne nyitogass!

Én így csinálom. :D

Ha rendes méretű tortát akarsz, akkor minimum 6 tojás!
 
Nem nehéz, csak kicsit oda kell figyelni. A legtutibb piskótarecept (szerintem):

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor v késhegyni szódabikarbóna
A tojást kettéválasztod, a fehérjét és a sárgáját két külön edénybe teszed. Először kikevered a sárgáját a cukorral szép habosra (világosabb lesz, mint a sima tojássárgája a végére). A lisztben jól elkevered a sütőport, és utána lassan kb kanalanként hozzáadod a sárgájához a lisztes-sütőporos keveréket. Ha ezt szépen csomómentesre elkeverted, akkor egy másik tálban felvered kemény habnak a fehérjét, majd hozzákevered az előbb elkészített masszához. Az, hogy nem töröd azt jelenti, hogy nem a klasszikus kutyulós fakanálmozdulattal a függőleges tengely körül kevered, hanem egy képzeletbeli vízszintes tengely körül, a tészta aljáról a tetejére finoman. Ha kész vagy vele, akkor beleöntöd a sütőpapírral kibélelt tepsibe és beteszed a sütőbe. Azt olyan 200-220 fokra, gázsütőn 5-6ra melegítsd elő. Kb. 20 perc alatt sül meg. Onnan tudod, hogy kész, ha megszurkálod fogpiszkálóval, és sehol sem ragad rá a tészta. A teteje pedig picit megbarnul.

Ami fontos, hogy ha lehet, akkor házi tojást vegyél és persze minél frissebb annál jobb. Nekem a múltkor majdnem bebukott a piskótám a sparos tojás miatt.

És persze lehet itt van aki máshogy csinálja, mi így szoktuk :)
 
Mamma mia!! :eek: Kettéválasztom, mint a Bibliában a Vörös tengert?:D Tyűha, nagy falat lesz... Köszi Csutka, elég részletes a leírásod, remélem menni fog!:love:
Neked is köszi Picar!:love:
 
Pizzatészta:
Hozzávalók:50 dkg liszt,2 dl tej,3 dkg élesztő,1 csapott teáskanál cukor,4 dkg vaj vagy margarin vagy zsír,1 tojás,só

A tejbe beletesszük a cukrot és meglangyosítjuk.Hozzáadjuk a megolvasztott zsiradékot és az élesztőt feloldjuk benne.Amikor az élesztőa tej felszínére jön,hozzáadjuk a tojást,a sót és a lisztet.Összegyúrjuk és nagyon jól kidolgozzuk.Meleg helyen duplájára kelesztjük.Lisztezett deszkán kinyújtjuk és olajozott tepsire terítjük,ezután mehet rá a feltét.
Nekem ebből az adagból 2 nagy gáztepsinyi tészta lesz,akkor nem túl vékony a tészta.
 
Neem, ennek épp az a lényege, hogy fáradozok vele, még ha sz@r is lesz, valahol el kell kezdeni, szülinapi aji.:D

Az a Boleró torta nagyon fini volt Lizi, meg is találtam a topicban a receptjét, de a piskótakészítést kifejtené valaki nekem pontról pontra? Azt olvastam, hogy nagyon nehéz eltalálni a sütő hőfokát úgy, hogy normális legyen a tészta.:(

na épp ez az elsétálsz a Daubnerig az pont elég fárasztó.:D
 
Mamma mia!! :eek: Kettéválasztom, mint a Bibliában a Vörös tengert?:D Tyűha, nagy falat lesz... Köszi Csutka, elég részletes a leírásod, remélem menni fog!:love:
Neked is köszi Picar!:love:

Youtube a barátod:D
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=yAGX-54iR30"]YouTube - How to separate egg whites and egg yolks[/ame]
 
Évci,ha esetleg a csokitorta is jó,nekem ez vált be,nem lehet elrontani:
12 dkg lisztet szitáljunk össze 1 teáskanál sütőporral és 3 dkg kakaóporral.Adjunk hozzá fél bögre cukrot,2 felvert tojást,12 dkg margarint(ez legyen minél puhább,majdhogynem olvadt!)3 evőkanál tejet.Addig keverjük,mígegynemű nem lesz.A masszát olajozott tortaformába simítjuk.180 fokon kb 25-30 percig sütjük,tűpróbáig.Ha félsz a kettévágástól süsd két formába.Én két tök egyforma lábasban sütöttem eleinte.
 
Pizzatészta:
Hozzávalók:50 dkg liszt,2 dl tej,3 dkg élesztő,1 csapott teáskanál cukor,4 dkg vaj vagy margarin vagy zsír,1 tojás,só

A tejbe beletesszük a cukrot és meglangyosítjuk.Hozzáadjuk a megolvasztott zsiradékot és az élesztőt feloldjuk benne.Amikor az élesztőa tej felszínére jön,hozzáadjuk a tojást,a sót és a lisztet.Összegyúrjuk és nagyon jól kidolgozzuk.Meleg helyen duplájára kelesztjük.Lisztezett deszkán kinyújtjuk és olajozott tepsire terítjük,ezután mehet rá a feltét.
Nekem ebből az adagból 2 nagy gáztepsinyi tészta lesz,akkor nem túl vékony a tészta.

Még a héten kipróbálom ;) :köszi:
 
Évci!Letrappolsz a közértbe veszel kész,kerek piskótalapot,megkened lekvárral,vagy csokival és kész a süti.Max beleszurkálsz pár gyertyát.Én,ha volna párom és tudnám,hogy nem tud sütni kurvára örülnék neki,mármint a leegyszerűsített tortának.:D
 
Én a nagynéném szülinapjára ilyet csináltam. Naggyon finom, csak kevesebb tejből kell a pudingot főzni, mint sima pudingnak.
PICT3350.JPG
 
Évci!Letrappolsz a közértbe veszel kész,kerek piskótalapot,megkened lekvárral,vagy csokival és kész a süti.Max beleszurkálsz pár gyertyát.Én,ha volna párom és tudnám,hogy nem tud sütni kurvára örülnék neki,mármint a leegyszerűsített tortának.:D

Szerintem lekvár helyett rá 1 pudingot (lehet kapni tortának való főzés nélkülit, csak tejjel kell összekeverni, de dr5keres, nem gála ;)) belenyomsz valamilyen gyümölcsöt és ha nagyon profi akarsz lenni még zselatint is raksz rá, de az már csak a hab a tortán :) Ennél eccerűbb gyümitorta nincs, ámde annál finibb :hura:
 
Az én pitém ez lett volna a partyra, de sajnos nem értem rá, no meg ez csak friss sárgabarackból jó ;)
 

Csatolások

  • Foto895.jpg
    Foto895.jpg
    622.8 KB · Olvasás: 6
  • Foto894.jpg
    Foto894.jpg
    544.8 KB · Olvasás: 5
Évci!Letrappolsz a közértbe veszel kész,kerek piskótalapot,megkened lekvárral,vagy csokival és kész a süti.Max beleszurkálsz pár gyertyát.Én,ha volna párom és tudnám,hogy nem tud sütni kurvára örülnék neki,mármint a leegyszerűsített tortának.:D

Igen, de az meg már szinte olyan, mintha cukrászdából vennék egyet. Amúgy is szeretem a kihívásokat. Múltkor már sonkás tésztát is készítettem és egész jó lett, bár tudom, más kategória.:) Amellett, hogy nyilván neki is örömet okoznék, azért magamnak is szeretnék megfelelni vele. Ez a jele, hogy már nem vagyok kislány, egyre többet sürgölődök a konyhában.:D

Szerintem lekvár helyett rá 1 pudingot (lehet kapni tortának való főzés nélkülit, csak tejjel kell összekeverni, de dr5keres, nem gála ;)) belenyomsz valamilyen gyümölcsöt és ha nagyon profi akarsz lenni még zselatint is raksz rá, de az már csak a hab a tortán :) Ennél eccerűbb gyümitorta nincs, ámde annál finibb :hura:

Igen, valahogy úgy képzeltem el, hogy megsütöm a piskótát előző este (ugye nem lesz baja másnapig??), ha nagyon rossz lesz, még mindig tudok venni készen kaphatót.:) Aztán kettévágom és pudingos krém bele, plusz a tetejére is, zselatin, gyümik és kész.:) Hú de jól hangzik.:D
 
Nem tudom tudjátok-e, hogy itt van az üzem+cukrászda - GYÁRI ÁRON - Pilisvörösváron.
Egy tavaszi túra erre? Na???? Esetleg bográcsolás utána vagy előtte?
 
Évci,
én ezt szoktam készíteni, ha 1. nincs időm 2. nincs kedvem 3. nincs otthon szinte semmi alapanyag. :D
egyszerű, gyors, csak összekutyulod (a szárazakat, egybe, a "nedveseket" egy nagyobb pohárba egybe, aztán össze a kettőt) és be a sütőbe. a recept szerint 160 fok kb. 30 perc.

15 dkg cukor (lehet barna is), 25 dkg liszt, fél cs. sütőpor, 1 tk. szódabikarbóna, 4-5 ek. kakaó, 1 tk. fahéj
2.5 dl víz, 2 tk. ecet (balzsam ecet is jó), 1.2 dl olaj, 1 tk. vanília kivonat (vagy a szárazakhoz 1 cs vaniliás cukor)
tetejére: egy tábla csokoládé (ki milyet szeret...)

És ezt lehet variálni, dióval, gyümölcsdarabokkal, naranccsal+szegfűszeggel, vagy bármivel. Múltkor pl. reszelt sütőtökkel csináltam. Finom lett :)
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére