MotoZem készítsd fel amotorodat az új szezonra

Főzés

Én darál diót már fagyasztottam le, lehet, semmi baja nem lesz, bár nekem valahogy az ilyen dolgok kiolvasztva már nem olyan finomak. Én mintha érezném rajta a 'fagyó ízét'.
 
Van egy csomó mogyoróm,itthon termett és megakartam pucolni az egészet,hogy kész legyen.Gondoltam le is darálom,csak nem tudom,hogy mondjuk karácsonyig nem-e avasodik meg a kamrában vagy hűtőben.
 
Bármi, amit lefagyasztottál "halott" étel lesz (enzimek, vitaminok stb.) Mondjuk a molyos, avasnál jobb, de pár hét alatt sötét, hűvös helyen konyharuhába, vászonzsákba kötve nem lesz baja. A magokat felhasználás előtt pár órára be kell áztatni, aztán leszárítani.
 
Én is lefagyasztom, igaz nálunk csak dió van, darálva szerintem nem lesz baja. Azért persze nem olyan mint a friss, de sütibe tök jó.
 
S.o.s

Szombatra tortát szeretnék sütni. Segítsen valaki egy kezdőnek plííz!:love: Valami fincsit, viszonylag látványosat, de borzasztóan könnyen elkészíthetőt szeretnék. ANALFABÉTA VAGYOK!!! Eddig a gyümitortákat nézegettem, de az meg olyan snassz, ha veszek előre elkészített tortalapot, az elkészítésétől viszont tartok, ijesztően hangzik ez a habosra verjük stb.:D
 
Nemrég kaptam egy receptet, már meg is csináltam...fincsi...
5 tojásból piskóta (tortalap)
2 főzős vaníliás puding-7dl tejben
10-15 dkg margarin-2-3 vaníliás cukorral kikeverve-majd a kihűlt pudinghoz keverjük és rátesszük a piskótára.
A tetejére 2-3 dl tejszin, (cukor) 1 habfixáló...rátesszük a puding tetejére, én villával húztam bele hullámokat és a tetejét megszórtam kakaóval...
De lehet díszíteni gyümivel, tortadarával stb...és a puding is lehet bármilyen ízű...
Ha ez nem jó, Pacikónál biztos ettél a Boleró-tortámból, valahol az is itt van...
 
Mit szólnál olyanhoz, amit nem kell sütni?
Zacskóba teszel 20 dkg babapiskótát, vagy kakaós/csokis kekszet sodrófával morzsásra töröd. 12,5 dkg vajat kell olvasztani és csipet sóval a piskótamorzsához keverni. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítani, kézzel lenyomkodni és a hűtőben megdermeszteni, amíg készül a krém.
A "krém" lehet lekvár-puding-gyümölcs-zselatin, vagy kétféle puding, vagy barackos túró. Ehhez egy lime reszelt héját kell a tésztába keverni, aztán egy befőtt harmadát összeturmixolni a citrom levével. 5 dl tejszínt habbá kell verni. 50 dkg túróba belekeverni a barackpürét és a tejszínhabot. A megdermedt alapra kenni a krém egy részét, rá a maradék barackbefőttet felszeletelve, a tetejére a maradék krémet. Dermeszteni kb 4 órát. Pisztáciával, citromreszelékkel stb. díszíthető.
 
Könnyű, elronthatatlan analfabéta süti:

<style type="text/css">p { margin-bottom: 0cm; color: rgb(0, 0, 0); }p.western { font-family: "Copperplate Gothic Bold",sans-serif; font-size: 14pt; }p.cjk { font-size: 14pt; }h1 { margin-top: 0cm; margin-bottom: 0cm; color: rgb(0, 0, 0); }h1.western { font-family: "Impact",sans-serif; font-size: 14pt; font-style: italic; font-weight: normal; }h1.cjk { font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 14pt; font-style: italic; font-weight: normal; }h1.ctl { font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 12pt; font-weight: normal; }</style> Pöttyös Dick





Hozzávalók:



  • 12 deka liszt
  • 12 deka zsemlemorzsa
  • 12 deka cukor
  • 12 deka vaj
  • 12 deka aszalt sárgabarack
  • 14 deka mazsola
  • csipet só
  • 1 tojás
  • ¼ szerecsendió
  • 2 teáskanál gyömbér
  • 1 narancs héja
  • 1,5 deciliter tej


A narancshéjat, és a szerecsendiót lereszeljük, majd az összes hozzávalóval alaposan elkeverjük. Egy tűzálló tálba tesszük, és alaposan lefedjük alufóliával. Eztán, egy edénybe vizet töltünk, és belerakjuk a tálat. 3 órán át, fedő alatt főzzük. Melegen, vanília sodóval (hígra készített vanília puding) tálaljuk.


Ezt még sosem sikerült elrontanom. :D És igaz, hogy három óra, de max azt kell néha ellőrizni, hogy nem fogyott-e el alóla a víz.

Vagy itt van még egy, de ez nem tuti, mert én elrontottam.

<style type="text/css">p { margin-bottom: 0.21cm; }h1 { margin-bottom: 0.21cm; }h1.western { font-family: "Nimbus Roman No9 L",serif; }h1.cjk { font-family: "DejaVu Sans"; }h1.ctl { font-family: "DejaVu Sans"; }</style> Kekszrúd

Hozzávalók:
40 dkg háztartási keksz
1,5 dl tej
40 dkg cukor
5 dkg kakaópor
25 dkg margarin
1 ek rum

Elkészítés:
A margarint, tejet, a cukrot és a kakaót, felfőzzük állandó kevergetés mellett. Utána beletesszük, rumot. A kekszet apró darabkára összetörjük, hozzáadjuk a kakaós sziruphoz. Egy tálcára folpack fóliát terítünk, kiszedjük rá a masszát, szalámi formájúra összetekerjük. Pár órát állni hagyjuk.


 
Szombatra tortát szeretnék sütni. Segítsen valaki egy kezdőnek plííz!:love: Valami fincsit, viszonylag látványosat, de borzasztóan könnyen elkészíthetőt szeretnék. ANALFABÉTA VAGYOK!!! Eddig a gyümitortákat nézegettem, de az meg olyan snassz, ha veszek előre elkészített tortalapot, az elkészítésétől viszont tartok, ijesztően hangzik ez a habosra verjük stb.:D

Daubner?:D
 
Neem, ennek épp az a lényege, hogy fáradozok vele, még ha sz@r is lesz, valahol el kell kezdeni, szülinapi aji.:D

Az a Boleró torta nagyon fini volt Lizi, meg is találtam a topicban a receptjét, de a piskótakészítést kifejtené valaki nekem pontról pontra? Azt olvastam, hogy nagyon nehéz eltalálni a sütő hőfokát úgy, hogy normális legyen a tészta.:(
 

Minőségi motoros kabát valódi bőrből - MotoZem

Legújabb blogbejegyzések

  • 15/2025 Végre motoros téma
    Végre tényleg megérkezett a jó idő, a tavasz, a motoros zsongás...
    • Vickancs
    • Frissítve:
  • 14/2025 Terepbejárás
    Heti szinten járunk tréningezni a kutyákkal, mindig próbálunk új...
    • Vickancs
    • Frissítve:
  • 14/2025 Tréning
    A héten vezetéstechnikai tréningen voltam a safetynél. Megküzdöttem a...
    • MannaCBF
    • Frissítve:
  • 13/2025 Más nézőpont
    Szokták mondani, hogy a Tavasz a megújulásról szól, hát most rám is...
    • Vickancs
    • Frissítve:
  • 13/2025 Retro múzeum és Csákvár
    Hétköznap a retro múzeumban voltam szülinapozáson, és amikor este...
    • MannaCBF
    • Frissítve:

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére