Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Tök jó bae nagyon régen nem ettem már, valamikor még a mamám csinált, de szerettem.

Azt hiszem innét való az a recept is amit ma csináltam, hát dupla adagot ettem belőle tök fini, na meg egy pohár jó bor is volt mellé..
Elzászi rakott hús.
 
Kösz bae a málé receptet, amint sütő közelébe kerülök ki is próbálom!
Erdélyben ettem valamit kukoricából, de az lisztből volt szerintem, kis tálkában adták ráolvasztott sajttal és tejföllel. Valószínűleg simán megfőzték, mint mi a tejbegrízt, de ha valaki tudja pontosan, azt is szívesen látnám.:)

Hálából megosztom veletek a mai kreálmányt. Annyira egyszerű még itt a nomádiában is, és annyira ízlett, hogy talán készítek holnapra a büdös tavi túrára is:
Citromos álom
5 dl tejszínt egy vaníliás cukorral kemény habbá verni.
5 dl tejfölt 12 evőkanál cukorral habosra keverni, aztán bele két citrom levét és reszelt héját (én két nagy példányt vettem, ez talán kissé savanyúvá tette)
A tejfölös masszát lazán bele a tejszínbe, tálba cukros tetejű babapiskótát (én az ALDI-ból veszem a tiramisu piskótát), krém-piskóta-krém.
1 éjszaka hűtés.
Nekem nagyon bejött ez a krém, azt hiszem mostantól a tortákba is ezt teszem vajkrém helyett (azt utálom).
 
Leveles hájas tészta

Hozzávalók:
70dkg liszt,40dkg darált háj,2 evőkanál tejföl,1 egész tojás,1dl fehér bor vagy 1 evőkanál ecet,1 csapott kávés kanál só,ugyanannyi cukor,kb. 1 pohár víz vagy szóda.

A hájat 10 dkg liszttel jól eldolgozzuk.A megmaradt liszttel és a többi előírt hozzávalóval rétestésztát készítünk,amit alaposan kidolgozunk simára és 15 percig pihentetjük.Utána a tésztát kinyújtjuk,a lisztes hájat rákenjük.Felcsavarjuk az egészet,nyújtófával kissé ellapítjuk,téglalap alakúra kinyújtjuk.Négyszeresre összehajtjuk,20 percig pihentetjük hideg helyen.A nyújtást és a hajtogatást még kétszer megismételjük,de mostmár csak 3 szorosra hajtjuk.

Ez az alap tészta,ebből lehet bármilyen sós vagy édes sütit csinálni.A sajtos úgy készült,hogy egy darab tésztát kinyújtottam akkorára mint a deszka és olyan vékonyra ami még éppen nem átlátszó és nem szakad.Megkentem tojással,megszórtam sóval és sajttal.Összevágtam kockákra és forró sütőben kisütöttem kb. 10-15 perc alatt.
Ebből az alap tésztából nagyon sok anyag lesz,én a maradékot leszoktam fagyasztani és ha kell csak kiolvasztom.
 
a legujjabb perverzionk:
spenotfozelek, pipi fasirt, raspberry jam, camambert sajt...kicsi muzlistalba beleszedem a spenot fozeleket, ala teszek egy nagy lapostanyert es annak a szeler kirakom a lekvart a sajtot es a pipifasirtot...ahh...mennyei ez az izkombinacio...hihetetlen rosszul hangzik, de ki kell probalni :D
 
Leveles hájas tészta

Hozzávalók:
70dkg liszt,40dkg darált háj,2 evőkanál tejföl,1 egész tojás,1dl fehér bor vagy 1 evőkanál ecet,1 csapott kávés kanál só,ugyanannyi cukor,kb. 1 pohár víz vagy szóda.

A hájat 10 dkg liszttel jól eldolgozzuk.A megmaradt liszttel és a többi előírt hozzávalóval rétestésztát készítünk,amit alaposan kidolgozunk simára és 15 percig pihentetjük.Utána a tésztát kinyújtjuk,a lisztes hájat rákenjük.Felcsavarjuk az egészet,nyújtófával kissé ellapítjuk,téglalap alakúra kinyújtjuk.Négyszeresre összehajtjuk,20 percig pihentetjük hideg helyen.A nyújtást és a hajtogatást még kétszer megismételjük,de mostmár csak 3 szorosra hajtjuk.

Ez az alap tészta,ebből lehet bármilyen sós vagy édes sütit csinálni.A sajtos úgy készült,hogy egy darab tésztát kinyújtottam akkorára mint a deszka és olyan vékonyra ami még éppen nem átlátszó és nem szakad.Megkentem tojással,megszórtam sóval és sajttal.Összevágtam kockákra és forró sütőben kisütöttem kb. 10-15 perc alatt.
Ebből az alap tésztából nagyon sok anyag lesz,én a maradékot leszoktam fagyasztani és ha kell csak kiolvasztom.

Héjjj béb ebből volt a 7 végi masni? az nagyon fini volt.
Valami instrukciót ír6nál még róla :D
 
Igen ebből volt.Én ebből szoktam rétest sütni is.Lehet nagy kockára vágva sütésálló lekvárral betöltve papucsot csinálni.Vagy jó még a vargabéleshez is.Szóval bármihez,amibe leveles tészta kell.
 
Pestos csiga
Hozzávalók:
35 dkg finom liszt, 15 dkg teljes őrlésű liszt, 3 evőkanál olíva olaj, 2 teáskanál só, 2,5 dkg élesztő, 3 dl lagyos víz, töltéshez 2 üveg pesto (sajnos muszáj a drágább olaszt megvenni, ha fincsit akarunk. De lehet, hogy csak nekem ég a gyomrom a spárostól:)).
Ha friss az élesztő 15'-ig felfuttatjuk, a hozzávalókból tésztát gyúrúnk, duplájára kelesztjük (kelesztőtálban 20', egyébként kb. 45'.)
Átgyúrjuk, centisre nyújtjuk, a pestot rákenjük (olajjal együtt), feltekerjük, szeletekre vágjuk. Sütőpapíros tepsin laposabbra nyomogatjuk, még 15'-et kelesztjük.
Előmelegített 170 fokos sütőben 35-40' sütés.
 
Két maréknyi friss bazsalikomlevelet (szárat nem!) megmosunk megtörülgetünk, aprítógépbe, vagy turmixkehelybe tesszük. Rádobunk egy maréknyi fenyőmagot, két gerezd felszeletelt fokhagymát, csipet sót, és átdaráljuk. Ekkor hozzácsorgatunk egy deciliternyi extraszűz olívaolajat, és azzal is forgatunk rajta egyet. Hozzáfaragunk legalább egy maréknyi sajtot – pecorino és/vagy parmezán –, és az egészet teljesen szét turmixoljuk. Ha nem használjuk fel azonnal, a hűtőben lefedve egy hétig, a mélyhűtőben három-négy hónapig eláll.
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére