Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Sziasztok!Én multkor teljes kiörlésű lisztből csináltam a palacsintát.Ezt igy büntetlenül megehettem bár a gyerekeim azt mondták a másiknak jobb az ize.Szóval legközelebb megint süthetek kétfelé.Szép napot mindenkinek!
 
:nemnem:, ne add fel Nagra! Ha csak a fele teljes őrlésű liszt, a másik fele meg tönköly (más a sikér tartalom miatt az íze - no meg az élettani hatása) akkor észre sem veszik! Én fele-felével kezdtem, most már 90 százalék a korpás javára. Egy tojás, pici olaj, semmi cukor, csipet só (mondom SÓ, nem kálium) fele tej-fele szóda. Igaz, ezt le kell takarni, ahogy megsütötted, mert a levegőn tökre kiszárad. Minden 5.-nél alá kell olajozni a sütőt. Persze, ha vas, akkor mindegyik előtt.
Briti, szerintem jöjjünk össze gyakorolni, szívesen megesszük, amit elrontasz!:D
 
:nemnem:, ne add fel Nagra! Ha csak a fele teljes őrlésű liszt, a másik fele meg tönköly (más a sikér tartalom miatt az íze - no meg az élettani hatása) akkor észre sem veszik! Én fele-felével kezdtem, most már 90 százalék a korpás javára. Egy tojás, pici olaj, semmi cukor, csipet só (mondom SÓ, nem kálium) fele tej-fele szóda. Igaz, ezt le kell takarni, ahogy megsütötted, mert a levegőn tökre kiszárad. Minden 5.-nél alá kell olajozni a sütőt. Persze, ha vas, akkor mindegyik előtt.
Briti, szerintem jöjjünk össze gyakorolni, szívesen megesszük, amit elrontasz!:D


Sziasztok....

Korpás lisztből palit csinálsz.... hűűűűűűűűű bizarrul hangzik........

akkor hamar elhíznánk :D
 
Ha valaki hozzájut igazi tehéntejhez készíthet belőle tejszínt,tejfölt,túrót és sajtot is.
Én forralás nélkül szoktam egy lábosba önteni a tejet.Ilyenkor,mikor már nincs az a nagy meleg,első nap feljön a tetejére a tejszín.Ezt evőkanállal szedem le,óvatosan,hogy ne nyúljak túl mélyre.Kb 1 centi vastagon szokott rajta lenni,attól függ milyen zsíros a tej.
Ha nem kell úgy semmibe,rajta hagyom.
Amikor a tej felszíne összeáll krémessé,az a tejföl.Akkor van teljesen kész,ha egy kanállal a tál szélén alá nézünk a tejfölnek és olyan állagú a tej,mint a kefír vagyis ez az aludttej.Leszedem a tetejéről a tejfölt.Látszik,hogy meddig kell szedni,mert a tejföl más színű,mint az aludttej.Ez kábé a harmadik esetleg negyedik napra van meg.
Az aludttejet megkavarom egy kanállal és felteszem a tűzhelyre a legkisebb lángra.Ha sok az aludttej és zománcos edényben van,be lehet tenni a sütőbe is kis lángra.Akkor van kész,amikor kezd forrni és látszanak benne a túrószemcsék,ilyen kis darabkák.Nem kell felforralni csak elzárni a tüzet és hagyni kihűlni.Ha ez kész,sima szitán vagy levesszűrőn szoktam átszűrni és hagyom lecsepegni.A visszamaradt savót van aki megissza vagy belefőzi más kajákba savanyítás képpen.(Régen állítólag azért öntötték a disznónak,hogy jobb étvágya legyen.)
A sajthoz kell:
1 liter házi tej,fél kiló házi túró,6 dkg vaj vagy zsír,1 tojás,1 kávéskanál só,1 kávéskanál szódabikarbóna
A tejbe belemorzsoljuk a túrót,lassú tűzön felforraljuk.Levesszűrőn átengedjük,az így maradt masszát elkeverjük a többi hozzávalóval.Lassú tűzön állandó keverés mellett 10-15 percig főzzük.Össze kell állnia egy masszává.Ezután vízzel kiöblített műanyag edénybe öntjük és hagyjuk teljesen kihűlni.Kb fél kiló sajt lesz belőle.
Ízesíthetjük bármivel,Amikor már majdnem teljesen kész van,én akkor szoktam fűszerezni és még egyszer jól összekeverem.Lehet bele tenni fokhagymát,köményt,borsot,paprikát,zöldfűszereket,vegetát,stb.Ajánlatos teflon edényben csinálni,mert nekem mindig nagyon ragad az edény falához.
 
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Szia Dzsyna!
Én ez alapján szoktam csinálni:


SPAGHETTI ALLA CARBONARA
Hozzávalók (3-4 főre):
500 g olasz spaghetti
250 g húsos füstölt szalonna
4-5 tojás
feketebors, só
Parmigiano Reggiano vagy Grana Padano sajt



<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Elkészítése:
Kis darabokra vagy csíkokra vágjuk a jó húsos füstölt szalonnát (nagyon alkalmas a csomagolt is), felmelegítjük nagy serpenyőben zsiradék nélkül, majd sok fekete borsot őrlünk rá. Kis lángon sütjük néhány percig, de ne pirítjuk meg! Majd levesszük a serpenyőt a tűzről.

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->[FONT=&quot]Egy magas fazékban vizet forralunk a tésztának, de olajat nem öntünk bele. A tészta nem fog ragadni, ha így csinálod: 100 gramm tésztához 1 liter vizet lehet adagolni, a sót (1 kiskanálnyi vagyis kb. 10 g 1 liter vizhez) pedig csak akkor kell beletenni, ha a viz már forr. Ha beletettük a tésztát, azonnal meg kell keverni és még néhányszor, hogy ne ragadjon össze!
Közben felverjük a tojásokat (általában 1 tojás / 100 g. tészta, vagy 1 tojás / fő +1) egy mélytányérban, rakjunk még borsot és reszeljünk rá 10-15 dkg Parmigiano sajtot.
[/FONT]<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Ha kész, leszűrjük, de nem szabad víz alá tenni, különben lemossuk a sót is. Majd gyorsan beleöntjük a serpenyőbe, megkeverjük a szalonnával, adunk hozza még borsot, ráöntjük az előbb elkészített tojást és visszatesszük a tűzre, kis lángon max. 1-1,5 percig megmelegítjük (a tojás miatt), és tálaljuk.
 
Carbonara szószhoz nincs valakinek egy kipróbált, jó receptje?

Én egy firenzei hölgytől így tanultam:
2-3 gerezd fokhagyma
kb 40 deka prosciutto (Lehet sonka, vagy akár kockázott bacon is)
1 tojás sárgája
2 dl tejszín (nem biztos, hogy kell két deci, mert én csak magamra főzök. De lehet azért érezni mennyi kellhet.)

A fokhagymát felaprítod, kevés olajon picit megpirítod. Rá a sonka vagy bacon, átpirítod. Jöhet a tejszín, majd mikor buggyan egyet, leveszed a tűzről, és mehet bele a tojás sárgája. Elkevered és kész. (Csak friss tojásból szabad, és még aznap elfogyasztani, hisz a tojás tulajdonképpen nyers marad!) Parmezánnal megszórva lenne az igazi, sima trappista sajttal is okés.
 
millió hálám a receptekért! Imádom a carbonara-t, ha étteremben eszek szívesen rendelek csak saját recept nem volt idáig, a poros műkajákat meg ki nem állhatom :(
Jövő hét folyamán ki is próbálom :)
 
macs a te recepted alapján is szoktam csinálni. Finom ám tejszínnel is. De a nagy "szakácstörténelem" szerint, az eredeti carbonara nem tartalmazott tejszínt. Erről már egész szép kis fórumokat is olvastam :D
 
:) most már van bőven recept próbálgatni :)
tetszik a tészta főzős praktika!
Én többek közt a liszt minimalizálásával kísérletezgetem mostanság, ez a törekvésem kicsit meg tudja bolygatni a megörökölt receptjeim :) próbálok egészségesebb kajákat főzni, na meg takarékosan, amihez a tészta tipp pl tökéletesnek és finomnak tűnik ttpk
juhujj :)
 
Az egészségesebb étkezésért egy rántás recept:

Diétás rántás
A lisztet hibátlan zománcos edényben (nem teflonban!) szárazon pirítjuk meg, majd nagyon kevés olajjal, amennyit felvesz, elkeverjük, ezután felöntjük a forró levessel vagy főzelékkel.
 
Én egy firenzei hölgytől így tanultam:
2-3 gerezd fokhagyma
kb 40 deka prosciutto (Lehet sonka, vagy akár kockázott bacon is)
1 tojás sárgája
2 dl tejszín (nem biztos, hogy kell két deci, mert én csak magamra főzök. De lehet azért érezni mennyi kellhet.)

A fokhagymát felaprítod, kevés olajon picit megpirítod. Rá a sonka vagy bacon, átpirítod. Jöhet a tejszín, majd mikor buggyan egyet, leveszed a tűzről, és mehet bele a tojás sárgája. Elkevered és kész. (Csak friss tojásból szabad, és még aznap elfogyasztani, hisz a tojás tulajdonképpen nyers marad!) Parmezánnal megszórva lenne az igazi, sima trappista sajttal is okés.

Kipróbáltam ma,nagyon finom volt!:love:
 
Sziasztok!Én a sóhoz szólnák hozzá én nem tengeri meg stb sóval fözök hanem himalája sóval.Ebbe benne van minden jótékony összetevő nem ugy mint a többibe.Próbáljátok ki nem viszi fel a vérnyomást meg nyugodtan lehet használni és nem sokkal drágább ,mint a többi.Néézetek utána neten ha érdekel!Jó főzőcskézést!
 
Talán azért, mert amit nekünk "só" néven árulnak, abban nem nátrium, hanem kálium van. Közük nincs ahhoz, ami a só szabványban elő van írva.
 
Két maréknyi friss bazsalikomlevelet (szárat nem!) megmosunk megtörülgetünk, aprítógépbe, vagy turmixkehelybe tesszük. Rádobunk egy maréknyi fenyőmagot, két gerezd felszeletelt fokhagymát, csipet sót, és átdaráljuk. Ekkor hozzácsorgatunk egy deciliternyi extraszűz olívaolajat, és azzal is forgatunk rajta egyet. Hozzáfaragunk legalább egy maréknyi sajtot – pecorino és/vagy parmezán –, és az egészet teljesen szét turmixoljuk. Ha nem használjuk fel azonnal, a hűtőben lefedve egy hétig, a mélyhűtőben három-négy hónapig eláll.

No, ezt most a tegnapi tapasztalatok alapján módosítanám: ERŐS olaszos fűszerezést igényel, úgy,mint bazsalikom, oregano stb.
A beleturmixolt paradicsom inkább húsos legyen, mint leveses, mert különben kifolyik a feltekerésnél és ízetlen lesz az egész. Nekem kívánkozik bele a parmezán (annak hiányában pici keményítő), mert attól lesz kissé sűrűbb a töltelék és nagyon finom a csiga tetejére sütött reszelt, füstölt sajttal.
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére