Csatlakozom Babu válaszához, valamint azt javaslom (meg az öregek is
), h legyen külön egy "tejes" edényed. Tehát, amiben nem pirítasz hagymát, meg főzöl levest, stb. ilyenek. Szóval, amiben csak tejet forralsz, tejbegrízt, pudingot, besamelt, stb. főzöl. Azt is mondják, h ha tejes dolgot főzöl, előtte öblítsd ki hideg vízzel az edényt. Ennek mondjuk nem látom sok értelmét.
A másik meg, h ha cukrot teszel a tejbe, és az nem olvad el rendesen, akkor az ég le az aljára, és úgy kapja oda a tejet.
De a lényeg tényleg a folyamatos keverés, és ha már elkezd forrani, bugyogni, akkor akár le is kapcsolhatod, mert a dara úgy is megdagad. Sőt, én azt szoktam csinálni, hogyha nagyon "köpköd", akkor lehúzom a tűzről, rárakom a fedőt, és a saját gőzében akkor már megpuhul.