Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Házi praktikák

Ne haragudj, de akkor amikor veled vagyok mindig letekered a gyomrod? :D Mert se nem eszel, se nem iszol. Emlékezz vissza, a szajki tavaknál is alig bírtam a melegben beléd eröltetni pár korty vizet, mert nem voltál szomjas ;)
Azért, mert nyáron fotoszintetizálok :D
 
Én meg keveset eszek, mert nem vagyok nagy étkű (kivéve egy hónapban egyszer, amikor a vasszög is finom, ha van rajta fél kiló méz :D) mégse vagyok kicsi, csak alacsony. Na erre varrjál gombot :D
Jó, én se mindig zabálok, csak ma még nem volt időm enni, ezért ment le a fél liternyi tejbegríz :D Tegnap is csak 2 szendót ettem...
Amúgy hasonló alkatúak vagyunk, ahogy a képeket elnézem. :D
 
No, én már egy ideje nem tartok teflonos edényt otthon. Kb 25x magyaráztam el, hogy a teflonba is leég a tojás olaj nélkül és nem késsel, villával meg fémdörzsivel vakarjuk fel, hanem FELÁZTATjuk! Hiába a fakanál meg a favilla, meg a teflonos kiszedő, hiába a szépen kérés, az ugatás és a morgás, ezeknek nem megy át az infó. A harmadik szétkúrt tízezer forintos teflonos lábasnál elszállt az agyvelőm, kibasztam az összeset a kukába és azóta a fémdörzsit nyugodt lélekkel hagyom szem előtt... Van egy db teflonos lábasom elrejtve, az grillezésre való mert rücsis vastagtalpú, Söndörnek is mondtam, hogy ehhez csak fővesztés terhével lehet nyúlni, de ha jó kedvem van, akkor csak karlevágás lesz a következmény :D Időnként megy a nyarvogás, hogy nekünk miért nincs teflonos palacsintasütőnk, akkor megvonom a vállam rezignáltan, és közlöm mert sokba kerül a fenntartása... Egyébként meg palacsintát sütni szerintem a legjobb a régifajtában, amibe már bele van kövülve az olaj és az egyebek, az adja meg a jó kis palacsintaaromát...
 
Időnként megy a nyarvogás, hogy nekünk miért nincs teflonos palacsintasütőnk, akkor megvonom a vállam rezignáltan, és közlöm mert sokba kerül a fenntartása... Egyébként meg palacsintát sütni szerintem a legjobb a régifajtában, amibe már bele van kövülve az olaj és az egyebek, az adja meg a jó kis palacsintaaromát...
óóóóó a palacsintasütő... ne is mondd, még mindig, a mai napig a déditől örökölt, kábé 80 éves palacsintasütő az überfavorit... szegénynek már szinte kör formája sincs, az alja hullámos, mint a Balaton, a fából készült nyele már 4 helyen van kiékelve, mert úgy összeszáradt, hogy körbeforog a foglalatában, de abban MINDIG tökéletes lesz a palacsinta. Ja, soha nem volt elmosva 80 év alatt, soha, semmi más nem volt sütve benne, csak palacsinta és soha nem okoz csalódást.
(a teflonos palacsintasütő amúgy is az amatőrök játszóeszköze... :D És abban soha nem lesz olyan a palacsinta, amilyennek lennie kell ;) )
 
Mamámnak anno vettek szüleim egy kenyérsütőt és azóta is használja (szerintem már vagy 10 éve). Nagyon finom kenyeret süt vele, csak ne rontaná el a receptet a hajával ............. :boa:
Kérd el a receptet! (hajmentesen!)
Nekem még nem sikerült igazán jót sütni:(
 
óóóóó a palacsintasütő... ne is mondd, még mindig, a mai napig a déditől örökölt, kábé 80 éves palacsintasütő az überfavorit... szegénynek már szinte kör formája sincs, az alja hullámos, mint a Balaton, a fából készült nyele már 4 helyen van kiékelve, mert úgy összeszáradt, hogy körbeforog a foglalatában, de abban MINDIG tökéletes lesz a palacsinta. Ja, soha nem volt elmosva 80 év alatt, soha, semmi más nem volt sütve benne, csak palacsinta és soha nem okoz csalódást.
(a teflonos palacsintasütő amúgy is az amatőrök játszóeszköze... :D És abban soha nem lesz olyan a palacsinta, amilyennek lennie kell ;) )
Nagyanyámnak is volt egy ősrégi vastalpú. Kidobta, hogy majd vesz másikat, mert már régi (baja ugyan nem volt) Na azóta is sorra veszi a palacsintasütőket, mert nem talál jót... Nekem a Tefálos laposka bevált.
 
Csatlakozom Babu válaszához, valamint azt javaslom (meg az öregek is :) ), h legyen külön egy "tejes" edényed. Tehát, amiben nem pirítasz hagymát, meg főzöl levest, stb. ilyenek. Szóval, amiben csak tejet forralsz, tejbegrízt, pudingot, besamelt, stb. főzöl. Azt is mondják, h ha tejes dolgot főzöl, előtte öblítsd ki hideg vízzel az edényt. Ennek mondjuk nem látom sok értelmét.
A másik meg, h ha cukrot teszel a tejbe, és az nem olvad el rendesen, akkor az ég le az aljára, és úgy kapja oda a tejet.
De a lényeg tényleg a folyamatos keverés, és ha már elkezd forrani, bugyogni, akkor akár le is kapcsolhatod, mert a dara úgy is megdagad. Sőt, én azt szoktam csinálni, hogyha nagyon "köpköd", akkor lehúzom a tűzről, rárakom a fedőt, és a saját gőzében akkor már megpuhul.
Bakker tényleg volt ilyen hogy tejes edény!!! Már ezt el is felejtettem! :)
 
nekem is a tefal teflonos palacsintasütő vált be, és úgy amúgy imádom a teflonosokat, főleg hogy pl egy tojásrántotta után elég papírtölővel körbetörölni és már tiszta is. Na azért néha elmosogatom, a palacsintasütőt is többek között. Nekem amúgy szerencsém van mindenkit sikeresen megneveltem a teflon és a fémeszközök kölcsönhatásának "fájdalmas" illusztrálásával. Szerintem neked is annyit kellene Mina hogy az épp tönkrement teflonossal végigvered a bagázst...
 
nekem is a tefal teflonos palacsintasütő vált be, és úgy amúgy imádom a teflonosokat, főleg hogy pl egy tojásrántotta után elég papírtölővel körbetörölni és már tiszta is. Na azért néha elmosogatom, a palacsintasütőt is többek között. Nekem amúgy szerencsém van mindenkit sikeresen megneveltem a teflon és a fémeszközök kölcsönhatásának "fájdalmas" illusztrálásával. Szerintem neked is annyit kellene Mina hogy az épp tönkrement teflonossal végigvered a bagázst...
A kerámiás nekem még jobban bejött :) Tényleg nem kell semmilyen zsiradék és úgy csusszan ki belőle a cucc, hogy győzd a tányérra repíteni :D Nekem annyiban mázlim van, hogy még kiszedni is lusta, szóval nincs gond. Meg most belegondolva nincs is teflonos cuccom a palacsintasütőn kívül :D
 
  • Like
Reactions: bae
Insta360 karácsonyi akció

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére