Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Házi praktikák

Ezt hagytam kihűlni és a műanyag alátét helyett deszkára tettem. Aztán a lyukas fedővel :) A mostani recept kevésbé volt macerás, igazi kelt, élesztős fajta volt. Úgyhogy asszem ezt fogom turbózni magokkal és akkor jó lesz. Viszont vicces volt, mert úgy írta, hogy a tepsiben kell keleszteni, kiolajozott. Ez a kis husi kis gombóc meg elcsúszott az olajon és nem föleflé, hanem oldalra nőtt :D Szóval lapos cipó lett.
Most ez a gombóc még mindig a kenyér ?? Csak azért mert lenne egy tippem ,hogy miért nem jön fel..........
 
Most ez a gombóc még mindig a kenyér ?? Csak azért mert lenne egy tippem ,hogy miért nem jön fel..........
Igen, ez a kenyér maga. Jött volna fel, csak az alatta lévő olajon elcsúszott, így oldal irányba kelt. Mert amúgy lett kétszerese az eredetinek, csak nem magasságban hanem szélességben :D
 
Utoljára módosítva:
Igen, ez a kenyér maga. Jött volna fel, csak az alatta lévő olajon elcsúszott, így oldal irányba kelt. Mert amúgy lett kétszerese az eredetinek, csak nem magasságban hanem szélességben :D

:D OK!!! :D
Szóval amikor gyúrom a tésztát akkor (mármint a kenyeret ) ,akkor élesztővel csinálom. .. Fel kell futtatni langyos NEM FORRÓ tejbe és egy KIS CUKORRAL. Aztán arra rámegy a liszt de nagyon vigyázni kell ,hogy a SÓ NE KÖZVETLENÜL A FUTTATOTT ÉLESZTŐVEL TALÁLKOZZON!! Szóval a lényeg 1. futi cucc 2. rá a liszt .. 3 egy kicsit kavarni és úgy a só ..
Na nagybetűvel szedtem a lényeget.
Az meg ,hogy olajon kell keleszteni ...őőő nem értem ..
Alapvetőlég a kelést a langyos levegő segíti és az olaj miatt nem úgy levegőzik a tészta .. szóval szerintem hülyeség (DE EZ AZ ÉN VÉLEMÉNYEM ÉS NEM VAGYOK PÉK :D )
 
:D OK!!! :D
Szóval amikor gyúrom a tésztát akkor (mármint a kenyeret ) ,akkor élesztővel csinálom. .. Fel kell futtatni langyos NEM FORRÓ tejbe és egy KIS CUKORRAL. Aztán arra rámegy a liszt de nagyon vigyázni kell ,hogy a SÓ NE KÖZVETLENÜL A FUTTATOTT ÉLESZTŐVEL TALÁLKOZZON!! Szóval a lényeg 1. futi cucc 2. rá a liszt .. 3 egy kicsit kavarni és úgy a só ..
Na nagybetűvel szedtem a lényeget.
Az meg ,hogy olajon kell keleszteni ...őőő nem értem ..
Alapvetőlég a kelést a langyos levegő segíti és az olaj miatt nem úgy levegőzik a tészta .. szóval szerintem hülyeség (DE EZ AZ ÉN VÉLEMÉNYEM ÉS NEM VAGYOK PÉK :D )
szerintem azért kellett az olaj, mert eleve abban a sütőtepsiben kell keleszteni, amiben aztán süti is az ember, a sütéshez meg kell a kiolajozott tepsi... és gondolom, azért kell eleve a tepsiben keleszteni, hogy aztán a lágy, nyúlós tésztát ne kelljen pakolgatni, mert nem is nagyon lehet... :)
 
szerintem azért kellett az olaj, mert eleve abban a sütőtepsiben kell keleszteni, amiben aztán süti is az ember, a sütéshez meg kell a kiolajozott tepsi... és gondolom, azért kell eleve a tepsiben keleszteni, hogy aztán a lágy, nyúlós tésztát ne kelljen pakolgatni, mert nem is nagyon lehet... :)
Jah, ilyesmi. Amúgy vicces volt a recept, mert írta, hogy bedagasztjuk. Aha, hát kb. muffintészta lett, szóval én még tettem hozzá lisztet. Ettől jobb lett az állaga, viszont ragadt mint a bűn, szóval örültem, hogy le tudom vakarni egy értelmesebb formában a kezemről, és ment az olajos tepsibe. Mondjuk szerintem nem lett volna rá szükség, mert a tésztában is volt olaj és nem tapadt alapból se (nem úgy mint a másik recept).
 
Jah, ilyesmi. Amúgy vicces volt a recept, mert írta, hogy bedagasztjuk. Aha, hát kb. muffintészta lett, szóval én még tettem hozzá lisztet. Ettől jobb lett az állaga, viszont ragadt mint a bűn, szóval örültem, hogy le tudom vakarni egy értelmesebb formában a kezemről, és ment az olajos tepsibe. Mondjuk szerintem nem lett volna rá szükség, mert a tésztában is volt olaj és nem tapadt alapból se (nem úgy mint a másik recept).
na, tényleg elkérem a Zanyukám jénais kenyér receptjét, mindig tökéletesen sikerül neki :)
 
  • Like
Reactions: bae
Tud-e valaki jó praktikát arra, hogy a tejbegríz ne égjen le. Már akkor odakozmál, mikor még alá se gyújtottam :( De inkább az a bajom, hogy szar utána levakarni az edény aljáról, még ha be is áztatom. :D
 
  • Like
Reactions: bae
Nem baj az, majd megtanulod a többit is ha rászorulsz. Én is azóta főzőcskézek mióta Anyum már odafent húzza a gázt... Csak az a baj hogy legszivesebben őtőle kérdeznék, hogy ő hogy csinálta, de azt meg már nem lehet :(
 
Tud-e valaki jó praktikát arra, hogy a tejbegríz ne égjen le. Már akkor odakozmál, mikor még alá se gyújtottam :( De inkább az a bajom, hogy szar utána levakarni az edény aljáról, még ha be is áztatom. :D
Hogy csinálod? Én úgy szoktam, hogy felforralom a tejet, bele a grízt, és FOLYAMATOSAN kevergetem. Olyan volt már hogy kicsit sűrűbb, vagy hígabb lett, de odaégetni még nem sikerült :D
 
Furi recept ,hoyg abba kell keleszteni .... amúgy ha jól megkelt egy tészta annak a külseje nem ragad főleg a liszt van alá szorvaa ..
Tejbegrízt meg folyamatosan keverni kell úgy tom .. de ez is jó ha lekozmál mert különlegesebb az íze :D
 
Furi recept ,hoyg abba kell keleszteni .... amúgy ha jól megkelt egy tészta annak a külseje nem ragad főleg a liszt van alá szorvaa ..
Tejbegrízt meg folyamatosan keverni kell úgy tom .. de ez is jó ha lekozmál mert különlegesebb az íze :D
Van százezer kenyér recept én meg eddig mindig belenyúltam a tutiba :D De komolyan keresni fogok egy kovászos, dagasztós fajtát. Jó tudom, vegyek kenyérsütőt...
 
  • Like
Reactions: bae
Hogy csinálod? Én úgy szoktam, hogy felforralom a tejet, bele a grízt, és FOLYAMATOSAN kevergetem. Olyan volt már hogy kicsit sűrűbb, vagy hígabb lett, de odaégetni még nem sikerült :D
Kevertem már fakanállal, szimpla kanállal, habverővel (hogy ne csomósodjon). Csináltam már jénaiban, szimpla fazékban, lábasban. MINDENHOL LEÉGETT , pedig keverem folyamatosan :D De anyámnak is :D
 
Kevertem már fakanállal, szimpla kanállal, habverővel (hogy ne csomósodjon). Csináltam már jénaiban, szimpla fazékban, lábasban. MINDENHOL LEÉGETT , pedig keverem folyamatosan :D De anyámnak is :D
Ugyanazok a tűzhelyen, mert akkor abba van a hiba :) Amúgy a sima fakanál szerintem untig elég és egy jókis vastag seggű, mondjuk inoxos vagy valamilyen fém lábos. De majd jön Tagama, ő szakács, és jól megmondja a frankót :)
 
Ugyanazok a tűzhelyen, mert akkor abba van a hiba :) Amúgy a sima fakanál szerintem untig elég és egy jókis vastag seggű, mondjuk inoxos vagy valamilyen fém lábos. De majd jön Tagama, ő szakács, és jól megmondja a frankót :)
Régen gáztűzhelyünk volt, most indukciós. Leég. De Párom is szokott csinálni, neki is leég, és a szállón meg rezsó van :D Erre varrjál gombot :D
 
  • Like
Reactions: bae
Van százezer kenyér recept én meg eddig mindig belenyúltam a tutiba :D De komolyan keresni fogok egy kovászos, dagasztós fajtát. Jó tudom, vegyek kenyérsütőt...
Régen olyan drága volt amúgy ...majdnem egy 100as most meg már lehet 30ért venni olyat amibe kettő lapát van Szóval ha veszel akkor azt vedd :)
 
Tud-e valaki jó praktikát arra, hogy a tejbegríz ne égjen le. Már akkor odakozmál, mikor még alá se gyújtottam :( De inkább az a bajom, hogy szar utána levakarni az edény aljáról, még ha be is áztatom. :D
Csatlakozom Babu válaszához, valamint azt javaslom (meg az öregek is :) ), h legyen külön egy "tejes" edényed. Tehát, amiben nem pirítasz hagymát, meg főzöl levest, stb. ilyenek. Szóval, amiben csak tejet forralsz, tejbegrízt, pudingot, besamelt, stb. főzöl. Azt is mondják, h ha tejes dolgot főzöl, előtte öblítsd ki hideg vízzel az edényt. Ennek mondjuk nem látom sok értelmét.
A másik meg, h ha cukrot teszel a tejbe, és az nem olvad el rendesen, akkor az ég le az aljára, és úgy kapja oda a tejet.
De a lényeg tényleg a folyamatos keverés, és ha már elkezd forrani, bugyogni, akkor akár le is kapcsolhatod, mert a dara úgy is megdagad. Sőt, én azt szoktam csinálni, hogyha nagyon "köpköd", akkor lehúzom a tűzről, rárakom a fedőt, és a saját gőzében akkor már megpuhul.
 
  • Like
Reactions: bae
Régen olyan drága volt amúgy ...majdnem egy 100as most meg már lehet 30ért venni olyat amibe kettő lapát van Szóval ha veszel akkor azt vedd :)
Mamámnak anno vettek szüleim egy kenyérsütőt és azóta is használja (szerintem már vagy 10 éve). Nagyon finom kenyeret süt vele, csak ne rontaná el a receptet a hajával ............. :boa:
 
  • Like
Reactions: bae
Insta360 karácsonyi akció

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére