Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Nahát itt a tél és a "kocsonyaszezon". :)
Ez az étel eléggé megosztja az embereket!
Van aki nagyon szereti ecettel, citrommal, van aki pedig a falra mászik tőle!

A kocsonyakészítésnek különböző trükkjei vannak, hogy ne legyen zsíros, vagy zavaros.

Ti hogy szoktátok készíteni?

(én ma azt főzök KTm is szereti, meg én is) :)

Nyamiii!!!:liheg: Gyorsan fel is hívtam Anyukámat, hogy készítsen. Azt mondta épp gondolkozott rajta, hogy karácsonyra legyen vagy előbb, aztán megbeszéltük, hogy mindkettő.:D
 
Fogadjunk olyan éhes volt, hogy utána mosogatnod sem kellett, mert megette a tányért és az evőeszközöket is. :D

Jah a Kolbászda jóhely, de amikor voltunk akkor (is) nagyon tele volt.;)
Gazdasági világválság????
Mindenki 2500Ftos csülköt zabált és öntötte utána a nem túl olcsó barnasört... :)
Én leteszteltem tegnap a szép új pasimat: megeszi a műanyag szarokat, és még csak nem is nagyon berzenkedett. Persze lehet, hogy csak azért, mert a., edzés után volt és olyankor mindig éhes az ember vagy b., jóóó forrón adtam elé, nehogy érezze az ízét:D

Amúgy meg a Kolbászda nekünk is újdonat törzshelyünkké változott BiG haverommal, hiszen a barna búzasör nagyon vonzó feature:)
 
Fogadjunk olyan éhes volt, hogy utána mosogatnod sem kellett, mert megette a tányért és az evőeszközöket is. :D

Jah a Kolbászda jóhely, de amikor voltunk akkor (is) nagyon tele volt.;)
Gazdasági világválság????
Mindenki 2500Ftos csülköt zabált és öntötte utána a nem túl olcsó barnasört... :)

Amikor mi először mentünk, akkor is tele volt (a "pultnál" sörözgettünk vagy egy félórácskát" de azóta trükkös vagyok, és mindig foglaltatok asztalt:)
 
Nah ma arra jöttem rá, hogy bármiből lehet "Vadast" készíteni, csináltam is, finom lett: :cool:

Vadas pulykaszárny

Hozzávalók <hr> 2 szép pulykaszárny

5 dkg füstölt szalonna
1 vöröshagyma
1 nagyobb sárgarépa
1 közepes petrezselyemgyökér
kb. 3 dl édes fehérbor
1 kiskanál morzsolt kakukkfû
2 babérlevél
6-8 szem fekete bors
2 dl tejföl
2 evõkanál mustár
1 evõkanál liszt
pár csepp citromlé

A pulykaszárnyat megmossuk, leszárogatjuk, a forgónál kettévágjuk. Az elõkészített húsdarabokat enyhén megsózva félretesszük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, lábasban kiolvasztjuk. Közben a hagymát meg a zöldséget megtisztítjuk, az elõbbit finomra, az utóbbit karikákra vágjuk, és a szalonnán kevergetve megpirítjuk. A húst hozzáadjuk, 2-3 percig tovább sütjük, amíg kifehéredik. A borral fölöntjük, a kakukkfûvel meg a babérlevéllel fûszerezzük, megborsozzuk, és lefödve, kis lángon puhára pároljuk. Közben elfövõ levét egy kevés vízzel pótoljuk. Amikor kész, a húst kiszedjük, zöldséges levét - a babérlevél nélkül - áttörjük. A tejfölt a mustárral, a liszttel meg a citromlével simára keverjük, a zöldséges levet ezzel sûrítjük, ízesítjük. 1-2 percig kevergetve forraljuk, majd a húst is belerakjuk. Zsemlegombóc illik hozzá köretnek.
 
Na Csajszikáim!

Ki tud olyan boltban kimérve kapható jó kis svéd gombasalátát csinálni???

Már kipróbáltam egy pár receptet a netről, de egyik sem volt olyan...igazi!
Ugye, amiben az összes recept egyezik: gomba, hagyma, babérlevél, kakukkfű, paradicsompüré, fehérbor, reszelt citromhéj, só, cukor de vajon milyen arányban a tökéletes?

Örülnék ha írna valaki, aki szokott ilyet csinálni. :)
 
Látom senki nem írja ezt a topicot. Hát csak én próbálgatok új dolgokat a konyhában?

Sebaj! :)

Itt van a póréhagyma szezonja, így főztem póréhagyma-krémlevest, amit még sosem csináltam, de tökjó lett.

Kell hozzá: vaj, egy póréhagyma, 2gerezd fokhagyma, 1krumpli, 1tyúkhúsleveskocka, 1teáskanál kakukkfű, némi petrezselyemzöld, kevés worchester szósz, egy teáskanál balzsamecet, 1kanál liszt, tejföl(a habaráshoz), 2kávéskanál méz és BOTMIXER.

Az apróravágott póréhagymát(a zöldjét is vagy libafxs színű lesz) vajon megpárol a fokhagymával, ha párolódott lassú tűzön sokáig, akkor kiskockára vágott krumplit beledob, tovább párol, majd felönt kb 1liter vízzel, húsleveskockát beledob, rá a kakukkfüvet, petrezselymet, W-szószt és főz amíg a krumpli puha nem lesz, akkor botmixerrel ledarál, kicsit vízzel felhígít, közben lisztet a tejföllel és kevés levessel behabar, összekever mindent, a végén belerak mézet, meg balzsamecetet, összeforral és kész. :)

Reszeltsajtot kell beleszórni és tök jó lesz. :)
Nyami.
 
Megyek, főzök egy kis tésztát... nyami. Bármikor bármennyit.
Pasta.gif
 
Na ki vele! Kinél mi volt a karácsonyi menü????

Anyuméknál: marhasült, aszaltszilvás pulykával krumplipürével rizzsel
KTéknál: halászlé, kocsonya, sült kacsacomb, párolt káposztával krumplipürével
Nálam: hagymásrostélyos krumplipürével, ma pedig tölöttkáposzta
 
Bár nem a főzéshez tartozik, mivel azonban nincs gasztronómiai ajánló topic így ide írom... :)

Ma voltunk AfricaTwines klubvacsorán az érdi Steak House étteremben.
Fenséges kajákat kínálnak! Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Az asztalon töménytelen mennyiségben van földimogyoró. :)
Mi persze kiváló barnasört ittunk, de volt aki Erdinger búzát.

Volt szerencsém az este folyamán 2féle steaket is megkóstolni, mivel KTmal mindig osztozkodunk a kaján. :)
Én 30dkg-s steaket ettem félig átsütve chilis kéksajt és fűszeres mártással(Dallas), míg ő steaket 4féle mártással- Branco(barbeque, zöldbors, chilis kéksajt, fűszeres), hozzá pedig héjjában sült fokhagymás tejföllel leöntött burgonyával és házi krokettel.
Valami fenséges volt.

This is a "must see", or "must taste"... :)
http://www.steakhouse.hu/
 
Jah úgy fest az itteni csajok ha már nem motoroznak, akkor nem is főznek, vagy egyiket sem osztják meg a fórum publikumával... :D

Pedig de jó lenne új recepteket ellesni. :)
 
Igen,hogy pldául megtanuljak főzni és,mikor jogsival a kezembe vissza megyek a lovakhoz,már ne csak az 1-ső osztályú étterem kosztja kelljen!!;):)
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére