Bendzso
Gyalog
Mondok én receptet minnyá hee!
Kamijonosat!
Hallgatjuk!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: Előfordulhat, hogy ez a funkció egyes böngészőkben nem érhető el.
Mondok én receptet minnyá hee!
Kamijonosat!
KÖSZ!!EZ TUTTI TIP??Ha mindenből kevés van akkor lehet keverni! Ennyi az egész!
Lecsós csirke!
2 db egész csirkecomb!
Lecsó alap (házi üveges, vagy most készített)
A csirkecombot vagy kicsontozzuk vagy nem, én kicsontoztam és feldaraboltam.
Pörköltöt főztem belőle, sok hagymával, fokhagyma is kell bele, fűszerek izlés szerint (majoranna, churry, tárkony, baszalikom, köménymag, de legfőképpen házi örőlt pirospaprika, nem kell sajnálni bele ...), mehet bele paradicsomlé is és tubusos fokhagyma mert attól jó lesz a szaft állaga!
Ha kész a pörkölt akkor rá lehet rakni a lecsót, ha nincs kész lecsó akkor még elötte hozzá lehet adagolni az alkatrészeket a pörkölthöz!
Hozzá vagy főtt rízs vagy friss meleg kenyér ajánlott!
Erőspaprikát is lehet belerakni!
bármilyen hússal jó amiből lehet pörköltet csinálniTök jó a recept ZP! Biztosan finom, pont ki is próbálnám, ha nem pont tarját vettem volna.
Ma tesztelem a karácsonyra kapott új kuktámat!
Istállóba nagyon jó!!Én részemről kevésbé tudok hozzászólni, max ezt oszthatom meg: a zacskós paradicsomlevesek közül a mozarellás nagyon finom, ellenben ez a 80%os zöldséges nekem túl savanyú, hiába, úgy néz ki, nem is szeretem annyira a paradicsomlevest, ha paradicsomíze van. Persze fel lehetne turbózni bazsalikommal meg oreganóval, csak lusta vagyok kimenni a konyhába a fűszerekért.
Néha kutatok a hűtőben és annyi olyan cuccot találok, amit meg kéne csinálni már, mert nincs kedvem megrohasztani. Ezeket a kajákat többnyire Édesanyám csomagolja, csak aztán elfelejtjük megenni, ilyen pl az alma a körte vagy a szalonna.
Ezért ma olyan kaját csinálok, amit direkt szinte minden hűtőben fejtett cuccból el lehet készíteni és ez a göngyölt csirkemell(na jó húsból nem árt a friss!).
Jelen esetben:
Szalonnával és körtével töltött csirkemell almaszósszal, bazsalikomos-fokhagymás rizzsel (2személyre)
Ami kell hozzá 2személyre:
- 2db fél csirkemell(csont nélkül), 1nagyobb körte, füstöltszalonna, frissen örölt feketebors, vegeta, kevés olaj, 1deci pezsgő +fokgpiszkáló a rögzítéshez
-a szószhoz: 3-4kisebb alma, tejföl, liszt, fahéj, szegfűszeg, barnacukor, reszelt citromhéj
- körethez: rizs, margarin, fokhagyma, friss bazsalikomlevél
Elkészítés:
- a fél csirkemelleket a legnagyobb kiterjedésükkel párhuzamos 1cm vastag lapokra vágom(kicsit kiklopfolom, de csak annyira, hogy el ne szakadjon), mindegyik szeletet megszórom borssal, vegetával ráfektetek egy egészen vékony csík füstöltszalonnát és egy hosszúkás darab kimagozott, hámozott darab körtét, majd ezeket egyenként feltekercselem és megtűzöm fogpiszkálóval. A tekercseket kevés forró olajban pirosra pirítom, majd mielőtt odakapna felöntöm a pezsgővel, amikor a pezsgő elforrta magát, akkor a hús kész.
-A szószhoz az almákat meghámozva, kimagozva 1x1centis kockákra vágom és annyi vízben felteszem főni, ami éppen ellepi. Közben beleszórok kb. 3evőkanál barnacukrot, egy egész fahéjat, néhány szem szegfűszeget(utóbbit célszerű teatojásban belerakni) és reszelt citromhéjat. Amikor az alma megfőtt, akkor kihalászom belőle az egész fahéjat és a teatojást és behabarom a liszttel és a tejföllel.
- A körethez a rizst kevés olajon megpirítom, majd felöntöm vízzel és puhára főzöm és leszűröm. Közben felolvasztok 1-2kanál margarint abban megfuttatom az apró darabokra vágott fokhagymát és az apróra tépdesett bazsalikomleveleket. Amikor ez kész, akkor összekeverem a pirított-főtt rizzsel.
A húst almaszósszal megöntözve tálalom a rizs mellé.