Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Lecsós csirke!
2 db egész csirkecomb!
Lecsó alap (házi üveges, vagy most készített)
A csirkecombot vagy kicsontozzuk vagy nem, én kicsontoztam és feldaraboltam.
Pörköltöt főztem belőle, sok hagymával, fokhagyma is kell bele, fűszerek izlés szerint (majoranna, churry, tárkony, baszalikom, köménymag, de legfőképpen házi örőlt pirospaprika, nem kell sajnálni bele ...), mehet bele paradicsomlé is és tubusos fokhagyma mert attól jó lesz a szaft állaga!
Ha kész a pörkölt akkor rá lehet rakni a lecsót, ha nincs kész lecsó akkor még elötte hozzá lehet adagolni az alkatrészeket a pörkölthöz!
Hozzá vagy főtt rízs vagy friss meleg kenyér ajánlott!
Erőspaprikát is lehet belerakni!
 
Lecsós csirke!
2 db egész csirkecomb!
Lecsó alap (házi üveges, vagy most készített)
A csirkecombot vagy kicsontozzuk vagy nem, én kicsontoztam és feldaraboltam.
Pörköltöt főztem belőle, sok hagymával, fokhagyma is kell bele, fűszerek izlés szerint (majoranna, churry, tárkony, baszalikom, köménymag, de legfőképpen házi örőlt pirospaprika, nem kell sajnálni bele ...), mehet bele paradicsomlé is és tubusos fokhagyma mert attól jó lesz a szaft állaga!
Ha kész a pörkölt akkor rá lehet rakni a lecsót, ha nincs kész lecsó akkor még elötte hozzá lehet adagolni az alkatrészeket a pörkölthöz!
Hozzá vagy főtt rízs vagy friss meleg kenyér ajánlott!
Erőspaprikát is lehet belerakni!

Nyam-nyam!!
 
Tök jó a recept ZP! :) Biztosan finom, pont ki is próbálnám, ha nem pont tarját vettem volna. :)

Ma tesztelem a karácsonyra kapott új kuktámat! :)
 
Én részemről kevésbé tudok hozzászólni, max ezt oszthatom meg: a zacskós paradicsomlevesek közül a mozarellás nagyon finom, ellenben ez a 80%os zöldséges nekem túl savanyú, hiába, úgy néz ki, nem is szeretem annyira a paradicsomlevest, ha paradicsomíze van. Persze fel lehetne turbózni bazsalikommal meg oreganóval, csak lusta vagyok kimenni a konyhába a fűszerekért.
 
Én részemről kevésbé tudok hozzászólni, max ezt oszthatom meg: a zacskós paradicsomlevesek közül a mozarellás nagyon finom, ellenben ez a 80%os zöldséges nekem túl savanyú, hiába, úgy néz ki, nem is szeretem annyira a paradicsomlevest, ha paradicsomíze van. Persze fel lehetne turbózni bazsalikommal meg oreganóval, csak lusta vagyok kimenni a konyhába a fűszerekért.
Istállóba nagyon jó!!;):)
 
Hátha érdekel valakit: :)
tegnap mungóbabból török babsalátát készítettem.
Ránézésre elég ronda, mert a mungóbab nem fehér, hanem zöld, viszont finom, és azt írják, hogy egészséges is. :)
 
Ez jó Nana, én is csináltam a recepteden felbuzdulva, de konzerv babból. :) Asszem ma mindenki a plafonon alszik majd. :D

Jah, ez KT receptje, elég fura, de ízletes, viszont randi előtt nem ajánlott fogyasztani:

Bundáskenyér kicsit másképp!
Szóval csinálni kell bundikenyeret, ahogy azt szokás, azaz tojást felverni, kis tejet hozzáönteni, beleszórni sót(én vegetát szoktam) meg borsot, abban megúsztatni a vékony szelet kenyereket és bő forró olajban hirtelen kisütni.
Majd ha ez megvan, akkor minden szelet kenyér tetejére rá kell reszelni egy gerezd fokhagymát és megkenni tejföllel, majd sóval megszórni!
Egészen olyan íze van, minta fokhagymás-tejfölös lángosnak. :)

Állítólag jó nátha(meg ismerkedés) ellen. :D
 
Néha kutatok a hűtőben és annyi olyan cuccot találok, amit meg kéne csinálni már, mert nincs kedvem megrohasztani. Ezeket a kajákat többnyire Édesanyám csomagolja, csak aztán elfelejtjük megenni, ilyen pl az alma a körte vagy a szalonna.

Ezért ma olyan kaját csinálok, amit direkt szinte minden hűtőben fejtett cuccból el lehet készíteni és ez a göngyölt csirkemell(na jó húsból nem árt a friss!). :)

Jelen esetben:

Szalonnával és körtével töltött csirkemell almaszósszal, bazsalikomos-fokhagymás rizzsel (2személyre)

Ami kell hozzá 2személyre:
- 2db fél csirkemell(csont nélkül), 1nagyobb körte, füstöltszalonna, frissen örölt feketebors, vegeta, kevés olaj, 1deci pezsgő +fokgpiszkáló a rögzítéshez
-a szószhoz: 3-4kisebb alma, tejföl, liszt, fahéj, szegfűszeg, barnacukor, reszelt citromhéj
- körethez: rizs, margarin, fokhagyma, friss bazsalikomlevél

Elkészítés:
- a fél csirkemelleket a legnagyobb kiterjedésükkel párhuzamos 1cm vastag lapokra vágom(kicsit kiklopfolom, de csak annyira, hogy el ne szakadjon), mindegyik szeletet megszórom borssal, vegetával ráfektetek egy egészen vékony csík füstöltszalonnát és egy hosszúkás darab kimagozott, hámozott darab körtét, majd ezeket egyenként feltekercselem és megtűzöm fogpiszkálóval. A tekercseket kevés forró olajban pirosra pirítom, majd mielőtt odakapna felöntöm a pezsgővel, amikor a pezsgő elforrta magát, akkor a hús kész.
-A szószhoz az almákat meghámozva, kimagozva 1x1centis kockákra vágom és annyi vízben felteszem főni, ami éppen ellepi. Közben beleszórok kb. 3evőkanál barnacukrot, egy egész fahéjat, néhány szem szegfűszeget(utóbbit célszerű teatojásban belerakni) és reszelt citromhéjat. Amikor az alma megfőtt, akkor kihalászom belőle az egész fahéjat és a teatojást és behabarom a liszttel és a tejföllel.
- A körethez a rizst kevés olajon megpirítom, majd felöntöm vízzel és puhára főzöm és leszűröm. Közben felolvasztok 1-2kanál margarint abban megfuttatom az apró darabokra vágott fokhagymát és az apróra tépdesett bazsalikomleveleket. Amikor ez kész, akkor összekeverem a pirított-főtt rizzsel.

A húst almaszósszal megöntözve tálalom a rizs mellé. :)
 
én vasárnap főzök...a menü: francia hagymakrém leves csészében, sajtos piritossal.A főfogás egészben sült csülök lesz, amit sütőzacsiban sütök meg,mellette hagyma,paradicsom,paprika,...zöldségek.és lilahagymas krumplipuré lesz,párolt lilakáposztával meg még összedobok vmi joghurtos zöldségsalit.
A desszert: veszek egy érett ananászt,hosszában ketté vágom,kiszedem a belét,amit kicsire összeaprítok és felöntöm enyhén bacardi fehérrummal(félre tesszük,állni hagyjuk) a tescoban árulnak alkoholos fagyit,például pina coladat is,veszek és a kibelezett ananászbelsőbe teszek belőle,mellérakom a rumos aprított ananászbelsőt és így hidegen tálalom.
Jóétvágyat:)
 
Néha kutatok a hűtőben és annyi olyan cuccot találok, amit meg kéne csinálni már, mert nincs kedvem megrohasztani. Ezeket a kajákat többnyire Édesanyám csomagolja, csak aztán elfelejtjük megenni, ilyen pl az alma a körte vagy a szalonna.

Ezért ma olyan kaját csinálok, amit direkt szinte minden hűtőben fejtett cuccból el lehet készíteni és ez a göngyölt csirkemell(na jó húsból nem árt a friss!). :)

Jelen esetben:

Szalonnával és körtével töltött csirkemell almaszósszal, bazsalikomos-fokhagymás rizzsel (2személyre)

Ami kell hozzá 2személyre:
- 2db fél csirkemell(csont nélkül), 1nagyobb körte, füstöltszalonna, frissen örölt feketebors, vegeta, kevés olaj, 1deci pezsgő +fokgpiszkáló a rögzítéshez
-a szószhoz: 3-4kisebb alma, tejföl, liszt, fahéj, szegfűszeg, barnacukor, reszelt citromhéj
- körethez: rizs, margarin, fokhagyma, friss bazsalikomlevél

Elkészítés:
- a fél csirkemelleket a legnagyobb kiterjedésükkel párhuzamos 1cm vastag lapokra vágom(kicsit kiklopfolom, de csak annyira, hogy el ne szakadjon), mindegyik szeletet megszórom borssal, vegetával ráfektetek egy egészen vékony csík füstöltszalonnát és egy hosszúkás darab kimagozott, hámozott darab körtét, majd ezeket egyenként feltekercselem és megtűzöm fogpiszkálóval. A tekercseket kevés forró olajban pirosra pirítom, majd mielőtt odakapna felöntöm a pezsgővel, amikor a pezsgő elforrta magát, akkor a hús kész.
-A szószhoz az almákat meghámozva, kimagozva 1x1centis kockákra vágom és annyi vízben felteszem főni, ami éppen ellepi. Közben beleszórok kb. 3evőkanál barnacukrot, egy egész fahéjat, néhány szem szegfűszeget(utóbbit célszerű teatojásban belerakni) és reszelt citromhéjat. Amikor az alma megfőtt, akkor kihalászom belőle az egész fahéjat és a teatojást és behabarom a liszttel és a tejföllel.
- A körethez a rizst kevés olajon megpirítom, majd felöntöm vízzel és puhára főzöm és leszűröm. Közben felolvasztok 1-2kanál margarint abban megfuttatom az apró darabokra vágott fokhagymát és az apróra tépdesett bazsalikomleveleket. Amikor ez kész, akkor összekeverem a pirított-főtt rizzsel.

A húst almaszósszal megöntözve tálalom a rizs mellé. :)

Nyamm.
 
Bakker le a kalappal Kátyám!!!!

Azt hittem, hogy itt már csak én főzőcskézek örömömben. :)

De látom nem vagyok egyedül!
Jó kis receptek!:)

Csak nem a közös ismerősünk vigyora hozta ki belőled ezt az irgalmatlan háziásságot? :D

Büszke vagyok Rád! :)
Ügyi vagy! :)
 
"közös ismerősünk" épp ma utazott el,úgy terveztem,ezzel várom haza...főzök én ha van kire/kiért...:)
 
hehe...elhízás már megtörtént...a feleség...hehe..nemhiszem...nemhiszek a papírformában...meg nincsenek is ilyen szándékaink egymás felé:D
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére