Az rettenetes a tonhal és a majonéz nem illik össze aki kitalálta lapáttal kéne agyonverni egyszerűen elveszi a tonhal izét ahhoz savanykás ízek illenek
Ok kollégáim már mondták hogy jól megélnék ha nyitnék egy éttermet a legegyszerűbb kajákból is nagyon finomakat tudok kihozni
Nah Drágáim! Tippeket kérnék! Van egy szép pulykamellem, holnap estére várom a Bajnokot vacsorával. Római tálban(olyan mint a jénai, csak kerámiából van) szeretném megsütni azt a pulykamellet, csak nem tudom mivel töltsem meg, adjatok tanácsot. Lightos kaját kell neki csinálni, hogy formában legyen a versenyekre. Köretnek hagymás krumplit, vagy sült zöldséget gondoltam. Várom az 5leteket! Pácolgatni már nincs sok időm, mert holnap este érkezik.
Tibókám, nem ismersz te engem. Nem most jöttem le a falvédőről. Elég jól tudok főzni, szerénytelenség nélkül. Csak szeretném valami új és csodálatos recepttel elbűvölni a Bajnokot. És hát úgy olvasom, hogy vannak itt még nagy spielerek a konyhában. Várom az 5leteket.
A pulyka is elég jól variálható, pl megy hozzá a zöldborsos-tejszínes szósz (összetétel: tejszín, zöldbors, fokhagyma, só), vagy pestoval is be lehet kenni, és úgy megsütni. De a hagymás krumpli minden, csak nem light...
Csutkababám: jól van na, kap majd sült zöldséget, csak a töltelék a kérdéses. Egészben szeretném sütni a husit, csak nem tom' mit töltsek bele. Eddig a tejszínes barack kis curryvel, bacönnel volt a legjobb 5let. De ugye a bacon sem egy fogyókúrás kaja. (Egyébként nem is kell fogyokúráztatni a Bajnokot, nagyon jól néz ki úgy ahogy van...szép izmos, semmi pocak...csak szeretném a legjobbat kihozni belőle)
Eddig töltelékre ezek a változatok vannak: Almával és mandulával ; (tejszínes) őszibarackkal, bacönnel, curryvel; kapros túróval, hagymával(várhegyi); paradicsom,mozzarella sajt bazsalikommal; gombás rántottával; fetasajttal, olívabogyóval, hagymával töltve. Tanácstalan vok. Ha nem éreznék semmit valszeg nem agyalnék ennyit a holnapi vacsin. Hanem étterembe vitetném magam.
Mivel hagymáskruplit és sült zöldséget adsz hozzá maga a pulyka lehet kondis én juh túros baconos töltelékre szavazok de ahhoz hogy igazán fincsi legyen a bacont apró kockákban ki kell sütni a pulykát meg miután megtöltötted tejfölös olajos mártásba kell beáztatni és úgy kisütni nagyon fincsi elég kondis a fűszerezéssel sem kell variálni mert a juhtúró ize dominál só és bors
az öszibarack baconnal ehhez risz köret illik vagy rizotto Almával és mandulával burgonyakrokett és jó kis szósz kapros túróval, hagymával kruplipüré pikánsan paradicsom,mozzarella sajt bazsalikommal; olaszos jellegű zöld saláta, esetleg tészta gombás rántottával;hagymáskrupli fetasajttal, olívabogyóval, hagymával töltve görögös jellegű zöldsaláta
Baraboszim: Köszönöm Szivem! Vágül őszibarack szélességű csíkokat vágtam, bevegetáztam, becurryztem, beletekertem bacönt és őszibarackbefőttet. Ez mindjárt kicsit megpirítom vajban, aztán elindítom sütőben a hagymás krumplit(rizst azt nem szeretem), később zöldséggel a tetején, arra rakom majd a tekercseket a római tálba(ami már vízben ázik, hogy megszívja magát), aztán a végén meglocsolom egy kis worchester szószós-mézes-borral, azzal pirítom pirosra. Bár már nem merek műhelytitkokat leírni, mert leszúrt érte a Bajnok...mert ez szerinte olyan személyes! Basszus?! Szerintetek majd a többi versenyző olvasgatja a Főzés topicot, hogy vajon mit ehetett a 2007-es bajnok 2008-ban, amitől nyert????? Nagy poén lenne. Azért lesz fogyókúrás, mert kihagytam a tejszínt belőle(annak 40%os a zsírtartalma), viszont a Bajnokúr húst hússal eszik, ezért a bacön maradt.