Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Nah, főzök, jót!
Megosztom veletek a kedvenc saját fejlesztésű vörösboros-vadas marhapörköltem receptjét. Azért nem írok mindenhova mennyiségeket, mert általában AS szabvány szerint főzök(=Ahogy Sikerül). :D

Hozzávalók:
- füstöltszalonna
- hagyma, fokhagyma(2gerezd 1kg húshoz kb)
- pirospaprika
- marhabármi(lábszár, de azt qrva nehéz darabolni és 4!órát kell főzni, vagy comb azzal könnyebb bánni)
- víz és vörösbor
- fűszerkeverék, amit ajánlatos teatojásban belerakni, hogy ne úszkáljon a végén mindenféle mókus benne, összetétele: borókabogyó, zsálya, rozmaring, kakukkfű, babérlevél, bazsalikom, szegfűbors, köménymag, bors
- vegeta
- zöldpaprika, paradicsom.

Elkészítés menete:
1. Szalonnát aprókockában zsírjára pirít, azon a hagymát üvegesre dinsztel.
2. Pirospaprikát rádob, húst villámgyorsan beleforgat(nem odaéget!!!), kis vizet aláönt.
3. Fűszerkeverékkel teli teatojást beledob, vegetával megszór, felforral, majd felönt vörösborral.
4. Megszór vegetával(só is jó helyette).
5. Forral, mint a lúgot, amikor a hús kissé puhult, akkor fokhagymát és apróra vágott zöldpaprikát rádob, vizet-bort utána önt.
6. Főz több órát(nem odaéget!!!), amikor a hús már majdnem ehetően puha, akkor kockára vágott paradicsomot rádob.
7. Ha homogén a pörköltszaft és puha a hús teljesen, akkor teatojás kiszed.

Mellé mindenki nokedlit(nem a Revo motorját) szokott csinálni, de én krumplipürét fogok, hagymás paradicsomsalátával.

Jah, akinek a gyomra érzékeny a fűszerekre, annak nem ajánlom. :D:D:D
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére