Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Nah Bogyókáim!
Jelentem ma valami iszonyatosan fűszeres paprikáskrumplit fogok főzni itthon...mert valamelyik nap odaégettem a töltött káposztát és még mindig olyan szag van a konyhában, mint egy krematóriumban(pedig 3napja szellőztetek). :D:D:D

Jobb 5letem nincs a szag száműzésére, csak ha felülillatosítom másik kajával.
(Légfrissítő kizárt, mert az ilyen cuccoktól behalnak a halaim)
 
Szép jó reggelt! Ma várom estére anyuékat és a testvéreimet :) Sütök nekik finom mufflinokat, holnap pedig életem első pörköltjét készítem nekik. Remélem nem fogok bénázni. ;)

De nyugtassatok meg, nem késő 18 évesen elkezdeni főzni, ugye?:flover::D
Ha akarod akkor elmagyarázom a pörköltet!;)Az a lényeg ,hogy sok hagyma kell bele és egy kicsi füstölt szalonna az ízze miatt! A hagymát kockára vágod (ha fontos a külalak akkor 1/4ét csíkra és azt késöbb rakod bele mert akkor sokkal szebben fog kinézni) a szalonnazsíron (étolajon is lehet) megpuhítod csak éppen hogy (lehet előre besózni a hagymát mert akkor hamarabb megpuhul) és az egyforma kockára vágott husit (ha disznó v.marha) belerakod a hagymába (csirkénél ugyanez csak az hamarabb megfő) És fedő és némi folyadék alatt párolod (a hús és ahagyma is fog levet ereszteni de ez úgyis elfővi magát). A parika belehelyezésénél megoszlanak a vélemények van aki elöre (a hús után kicsivel)belerakja (mint én) mert akkor sokkal finomabb lesz ! Téveszme hogy megég a paprika! Egyszerűen kavargatni kell és kész és nemszabad nagylángon! A parikát nesajnáld bele! Én szoktam még kis őrölt köményt és majorannát is rakni bele! ;) Tuti jó szokott lenni! Egy kis paradicsomot vagy paradicsom levet is szoktam belerakni víz helyett! Finom szaftos lesz tőle!
 
A paradicsom tutti! Én is azzal öntöm fel, nem vízzel.
A szalonna szintén. A zsírjában illik megfuttatni a hagymát.
Plusz szoktam belenyomni egy marhahúsleves-kockát is. ;)

(óbazze, lehet ilyent csinálok vasárnap... :D )


Ha akarod akkor elmagyarázom a pörköltet!;)Az a lényeg ,hogy sok hagyma kell bele és egy kicsi füstölt szalonna az ízze miatt! A hagymát kockára vágod (ha fontos a külalak akkor 1/4ét csíkra és azt késöbb rakod bele mert akkor sokkal szebben fog kinézni) a szalonnazsíron (étolajon is lehet) megpuhítod csak éppen hogy (lehet előre besózni a hagymát mert akkor hamarabb megpuhul) és az egyforma kockára vágott husit (ha disznó v.marha) belerakod a hagymába (csirkénél ugyanez csak az hamarabb megfő) És fedő és némi folyadék alatt párolod (a hús és ahagyma is fog levet ereszteni de ez úgyis elfővi magát). A parika belehelyezésénél megoszlanak a vélemények van aki elöre (a hús után kicsivel)belerakja (mint én) mert akkor sokkal finomabb lesz ! Téveszme hogy megég a paprika! Egyszerűen kavargatni kell és kész és nemszabad nagylángon! A parikát nesajnáld bele! Én szoktam még kis őrölt köményt és majorannát is rakni bele! ;) Tuti jó szokott lenni! Egy kis paradicsomot vagy paradicsom levet is szoktam belerakni víz helyett! Finom szaftos lesz tőle!
 
A parika belehelyezésénél megoszlanak a vélemények van aki elöre (a hús után kicsivel)belerakja (mint én) mert akkor sokkal finomabb lesz ! Téveszme hogy megég a paprika! Egyszerűen kavargatni kell és kész és nemszabad nagylángon! A parikát nesajnáld bele! Én szoktam még kis őrölt köményt és majorannát is rakni bele! ;) Tuti jó szokott lenni! Egy kis paradicsomot vagy paradicsom levet is szoktam belerakni víz helyett! Finom szaftos lesz tőle!

De furi!!!:eek:
A fűszerpaprikát felénk az üvegesre párolt hagymába kererjük, miután lehúztuk a lábast a tűzhelyről, mert a paprika kesernyés ízt kap, ha túl nagy hő éri. Aztán ebbe az alapba forgatjuk a húst meg (kis lángon), mielőtt kis vizet vagy húsleves alaplét aláöntenénk, ugyanis ez a pörkölés adja meg a pörkölt ízét (meg innen a neve is).Én utána házilecsóval szoktam tuningolni, meg őrölt bors+pici őrölt kömény. De hát ahány ház, annyi szokás.
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére