Nyugati tér :)

Twister témája a 'Motoros találkozók' fórumban , 2009 Május 30.

 1. Yamina

  Yamina Ősblogger CsaM Csajok

  Regisztrált:
  2006 Június 30
  Üzenet:
  8,061
  Kapott Lájkok:
  7,863
  Felfestett paskolóhelyek :D Nagyon vicces ahogy elképzelem amint a Jeges hivatalos paskolóhelyen paskolgatja az őbelé kötekedni vágyókat... :D :D :D
   
  #261
 2. Jeges

  Jeges Benzintyúk

  Regisztrált:
  2008 Március 19
  Üzenet:
  1,326
  Kapott Lájkok:
  20

  Jóvanna', hát elgépeltem... de már így hagyom - csakazértis. :D
   
  #262
 3. birge

  birge Az igazi nyuszimotoros CsaM Csajok

  Regisztrált:
  2008 Március 5
  Üzenet:
  9,101
  Kapott Lájkok:
  2,788
  Nem vettem magamra:)
   
  #263
 4. birge

  birge Az igazi nyuszimotoros CsaM Csajok

  Regisztrált:
  2008 Március 5
  Üzenet:
  9,101
  Kapott Lájkok:
  2,788
  Én még hozzáképzelem a hivatalos fogadóórákat. Illetve VIP vendégeket soronkívül is megpaskol.
   
  #264
 5. ideges_lako

  ideges_lako Gyalog

  Regisztrált:
  2010 Június 24
  Üzenet:
  6
  Kapott Lájkok:
  0
  Az elmúlt néhány napban nyugodtabb volt a légkör illetve kaptam privát üzenetben egy megértő, kedves levelet is valamelyikőtöktől. Elnézést, hogy így felborzoltam a kedélyeket, úgy hiszem, aki kicsit megértette a helyzetet, annak meg kell köszönnöm. De a többieknek is szép nyarat kívánok és sok suhanást, utazást.
  Sziasztok
   
  #265
 6. Zöld Piszok

  Zöld Piszok A CsaM legzöldebb segge

  Regisztrált:
  2008 Augusztus 8
  Üzenet:
  11,040
  Kapott Lájkok:
  546
  Kabriót eladni, helyette kawasakit venni, H-ringre kijárni! :D
   
  #266
 7. Sixtee

  Sixtee kolbászzsír veszedelem:)

  Regisztrált:
  2009 Április 9
  Üzenet:
  1,198
  Kapott Lájkok:
  21
  Maraggyá má meg a kamusakiddal:D Esett egy kis eső azt el sem indultál...
   
  #267
 8. Zöld Piszok

  Zöld Piszok A CsaM legzöldebb segge

  Regisztrált:
  2008 Augusztus 8
  Üzenet:
  11,040
  Kapott Lájkok:
  546
 9. K.T.

  K.T. Vendég


  :D:D:D

  biztos nem unalmas a hring... csak nehéz rajta eltévedni...
   
  #269
 10. Ancsipancsi

  Ancsipancsi Benzintyúk CsaM Csajok

  Regisztrált:
  2008 Május 15
  Üzenet:
  1,863
  Kapott Lájkok:
  26
  Csak azért, mert valaki a városban lakik, még nem kötelező mindent elviselnie. Egészen más tészta az utca és a forgalom zaja, ezt bizonyos szinten meg lehet szokni.
  Mint ahogy például csak azért, mert valaki panelban lakik, nem köteles mindent elviselni a szomszédaitól, például az ész nélküli házibulizást, klumpában sétálgatást, éjszakai lakásfelújítást.
  Csak enyhén gennyláda dolog beszólni a másiknak, hogy költözzön el, senkinek semmi köze hozzá, hogy hol lakik a másik, hogy keveredett oda, ott lakik és kész, ehhez senkinek semmi joga és ahhoz sem, hogy más életét megkeserítse.
  Alapvetően az a probléma, hogy mindenki magasról szarik a másikra és előszeretettel megnehezíti a másik életét és még a vétkes van a legjobban felháborodva és röhög a markába. Egészen addig, amíg nem jár hasonló cipőben, na akkor aztán az ő baja a legnagyobb a világon. Ha csak egy cseppnyit odafigyelnének az emberek a másikra, sokkal de sokkal barátságosabb világban élhetnénk.
  Az emberek dolgoznak, fáradtak és ahogy elnézem a mai hétköznapokat, senkinek sem egyszerű, hanem pont, hogy nagyon nehéz (szóval nem feltétlenül üres és eseménytelen az emberek élete és nem a bulihiány és a dugáshiány okozza a felháborodásukat). Mindenkinek joga van a pihenéshez és a nyugalomhoz a saját otthonában, igazából azt fájlalom a leginkább, hogy az ember nem támaszkodhat senkire, ha például ilyen helyzetben szüksége lenne pl. egy kis rendőri dorgálásra. Aztán meg csodálkoznak, hogy a dolgok sokszor nagyon csúnyán elfajulnak. És sajnos el is fajulnak és sajnos szükség lenne némi beavatkozásra még időben, mert az emberek olyanok egy kis terelgetés nélkül mint a megvadult állatok, meg a hülyegyerekek, amikor nincs az osztályteremben a tanítónéni.
  Bocs az offért, általánosságban írtam az egészet és akinek nem inge...tudjátok.
   
  #270
 11. birge

  birge Az igazi nyuszimotoros CsaM Csajok

  Regisztrált:
  2008 Március 5
  Üzenet:
  9,101
  Kapott Lájkok:
  2,788
  Én mondtam, hogy nem ez a baj.. tényleg maximálisan megértem, hogy valakit zavar a zaj, no de ha a nyugati téren nem ülhet le egy 10-20 fős társaság, akkor mégis hol? Mert mindenhol máshol kisebb a zaj, tehát ők jobban kitűnnek. Én is laktam olyan helyen, hogy az ablak alatt buszvégállomás+téren gyülekező fiatalok voltak, akik a márványlépcsőkön gyakorolták a gördeszkatrükköket (aki még nem hallott ilyet, annak elárulom, hogy elég zajos tevékenység), hát engem a forgalom sokkal-sokkal jobban zavart.. Pl. meghülyültem attól, hogy nyitott ablak mellett nem lehetett megnézni egy filmet nyáron a negyven fokban. Ehhez képest a társaságok fel sem tűntek.
   
  #271
 12. Ancsipancsi

  Ancsipancsi Benzintyúk CsaM Csajok

  Regisztrált:
  2008 Május 15
  Üzenet:
  1,863
  Kapott Lájkok:
  26
  Nem ismerem pontosan a hátteret, ez csak általánosságban jutott eszembe az egész témáról és az emberek hozzáállásáról oda-vissza. A forgalom is borzalom és a társaságok zaja is, de az utóbbin legalább lehet változtatni.
   
  #272
 13. Jeges

  Jeges Benzintyúk

  Regisztrált:
  2008 Március 19
  Üzenet:
  1,326
  Kapott Lájkok:
  20
  Nakérem.
  Kezdem megérteni, hogy mi bassza a csőrét a nyugati tér mellett lakóknak.
  Tegnap este ott üldögéltem a wb "teraszán" és volt alkalmam hallgatni, ahogy a népek (tisztelet az elenyésző kivételnek) nem bírják ki, hogy a podmaniczky felé kivezető kb 30 méteren ne tépjék a gázt.
  Nem esik le nekik, hogy ez az amit nagyon nem kéne?!
  A téren bandázók felől kb nulla volt a zaj, de azon a szűk utcán kihajtva, nyitott kipufogóval jó volna némi toleranciát tanúsítani az ott élők felé és nem forgatni azt a nyomorult motort. Olyan szűk a hely, hogy a visszhang miatt a duplájára erősödve jut el a lakásokba a dübörgés, ami olyan, mintha a fülük mellett túráztatnátok.
  Szóval értitek ugye?
  Kicsit sem csodálkoznék, ha spontán célbadobóversenyt szerveznének rátok a tetőről, mondjuk tojással.
  Vagy ha másképp nem veszitek az adást, akkor be kéne költözni oda egy utcára nyíló ablakú lakásba néhány napra és ott fogok grasszálni az utcában nyitott rendszerrel, éjfélkor, egyesben, koppgázon.
  Hogy érezzétek a törődést.

  UFF.

  * kinek nem inge, nem veszi ;)
   
  #273
 14. _Bq_

  _Bq_ Vendég

  Hát, mi annak idején, mikor még Pesten lakós koromban összejártunk nagyobb társasággal, hetente egyszeri találkozókra, akkor valami alkalmas kocsmát/pizzériát választottunk, ahol el is fértünk, meg az aránylag hangosabb duma se zavart senkit, mert arra volt kitalálva a hely... Persze, megvolt az a hátránya, hogy illett fogyasztani is valamit.
   
  #274
 15. Zöld Piszok

  Zöld Piszok A CsaM legzöldebb segge

  Regisztrált:
  2008 Augusztus 8
  Üzenet:
  11,040
  Kapott Lájkok:
  546
  Én ugyan nem a térről származom de a ha a t lakó jó csaj és kékszemű és max 60 kg akkor elviszem motorozni! :D
  Ha barna szemű akkor ő fizeti a fagyi minden második bombócát! :D
   
  #275
 16. Mona87

  Mona87 Gyalog

  Regisztrált:
  2009 Október 5
  Üzenet:
  6
  Kapott Lájkok:
  1
  Kedves Ideges lakó! Mindössze azt kellene belátnod, ha a motoros srácok eltünnének a téről attól még nem lenne halkabb a nyugati tér. Illetve már elnézést a kijelentésért de az ottani épületek árába már bele van az kalkulálva, hogy nagy a hangzavar a környéken. A csendes lakóházaknak megvan az áruk. Gondolom ennek tudatában illet beköltöznötök annó a lakásokba. Akkor utólag ne akarja nekem senki megváltani a világot. Ha mi zajonganánk a nyugati téren hidd el egyetértenék, de ez nem így van. Ezért örülnék ha ezt tudomásul vennétek.

  Üdv. egy nyugati motoros leányzó
   
  #276
 17. Mona87

  Mona87 Gyalog

  Regisztrált:
  2009 Október 5
  Üzenet:
  6
  Kapott Lájkok:
  1
  Kedves zsörtölődő leányzó!

  Én is kijárok és hidd el, hogy az ottani motorosok arra vágynak hogy dumcsizzanak egy jót a hosszú nap után. Az egyéb járművek hangját hidd el jobban halljátok. Jó lenne ha felfognátok, hogy a nyugati motorosok nélkül is hangzavar lenne mert a helyszínen gyorsulgató autók és motorok hangját ugyanúgy hallanátok. Arról meg ne is keljen beszélnem hogy a házak ára pont azért annyi amennyi mert nem egy kertes házat fizettetek meg. Ezt jobb ha szemelőt tartjátok. Jogosnak csak akkor érezném ezt a sok szapulást ha ténylegesen nagyobb hangzavart okoznánk az elhaladó járműveknél.... de ez nem lenne igaz.....

  üdv.:csam:
   
  #277
 18. Zerge

  Zerge Gyalog

  Regisztrált:
  2009 Május 22
  Üzenet:
  53
  Kapott Lájkok:
  0
  Annyiban igazat adok Monának, hogy a város zajos. Ha ez nem tetszik, el lehet költözni külvárosba vagy pl. a Normafához, ott csend van. Lehet használni füldugót. Aki a Nyugatinál lakik, ne akarjon csendet, mert az sosem lesz, ilyen a hely.

  DE: van egy-két ember, aki valóban felesleegesen szokta bőgetni a motort a téren. Neveket nem tudok, mert annyira nem ismerem ezeket az embereket, de van ilyen, láttam már. Ezt mondjuk nem kellene, ebben is van valami.
   
  #278
 19. ozone

  ozone Gyalog

  Regisztrált:
  2009 Május 8
  Üzenet:
  754
  Kapott Lájkok:
  0
  Mivel kezd elharapózni a téma, ezért most én is belevau, pusztán a kedélyek csillapítása érdekében.

  2000-től járok ki a nyugati térre, úgyhogy a probléma, ami most itt felvetődött, már legalább ennyi idős. Korábbról nem lehet, mert előtte az Oktogonnál támasztottuk a vasakat, aztán a helyi rendőrök mondták, hogy menjünk a nyugatihoz...azóta ott vagyunk.
  Az eltelt időben értek bennünket okkal-ok nélkül inzultusok, kergettek bennünket a rendőrök, igazoltattak sokszor, kaptunk hideget-meleget.

  DE...

  Mégis ott maradtunk. A társaság cserélődik/ött, de mégis ott dekkolunk nap mint nap.
  Most éppen jogszabály ad rá lehetőséget, hogy ott álljunk.
  Alapvetően a nyugati a társasági életről szól a motorosok részéről legalábbis. Kimenni esténként, beszélgetni, ismerkedni, oldani a napi stresszt. Néha tekerni egyet a városban, majd vissza.
  A megérkezés, az indulás, zajjal jár. Ez ilyen. De mivel senki sem szereti a hülyéket közülünk sem és nagyon sokan már találkoztunk kellemetlen élményekkel odakint, ezért feleslegesen nem keltünk zajt, nem húzgáljuk a gázt. Ha valaki ilyet tesz, a következő pillanatban legalább 5 embertől kapja a fejmosást, ami után biztos, hogy nem lesz kedve gázt húzgálni vagy egyáltalán kijönni.
  Vannak kivételek -teszem hozzá- mert ugye a hülyéket nem tudjuk nélkülözni sehonnan sem. A lehetőségeket szem előtt tartva próbálunk egymást közt rendet tartani és kulturáltan létezni, mivel mi tudjuk a legjobban, hogy a motorosok társadalmi megítélése eléggé vegyes.
  Ha valakinek nem tetszik az, hogy a nyugatinál motorosok vannak, vagy túl nagy a zaj, akkor igen, le KELL jönni és meg KELL mondani függetlenül attól, hogy mi történik. Face to face, mert az EMBER attól ember, hogy ezt megteszi és nem a másik háta mögött próbál cselekedni. Lehet normálisan beszélni, meghallgatásra kerül, még senkit nem ettek meg a zord motorosok.
  A zajjal egyetlen probléma van. Mire valaki lekászálódik a kényelmes fotelből a nyugatihoz ( akár pizsamában is ) addigra a zaj forrása az esetek 99%-ban megszűnik, ugyanis a forrás a körútról érkezik és csak egy piros lámpa fogja vissza.
  Álló motorral és a korlátot támasztó, a gyrost két pofára zabáló motorossal elég nehéz nagy zajt csapni.
  Lehet azt is kívánni, követelni, hogy a motorosok menjenek el onnan. Mielőtt valaki erre még bólogatna és nekiállna zendülni, hogy "igen! menjenek! El a nyugatitól a motorosokkal!" az gondolja át ezt a kérdéskört. Ha megvan, akkor ajánljon helyet, például. Vagy csak nézzen körül és amikor felteszik neki a kérdést, hogy "mégis, hová?" akkor legyen épkézláb válasza.
  Most borzasztóan lekockásítom: ez kissé diszkriminatív, hogynemondjam rasszista dolog lenne azokkal szemben, akik motort hordanak a lábuk között, csakazért, mert motort hordanak a lábuk között. Mert ugye a kis tizenéves hülyegyerekek a dizsibe menve visíthatnak, randalírozhatnak, a WB-ből kifelé/befelé ordítozhatnak, az indiánok zenélhetnek, az egyházi tisztségviselők hirdethetik az igét anélkül, hogy bárki megszólná őket, mert hangosak... Tehát ugyanott tartunk, csak mások a szereplők ebben a moziban.

  Megértem a lakókat és nekik is igazat adok. De azért, mert valahol, valaki hülye, nem feltétlenül kell ráhúzni a vizes lepedőt olyanokra, akik nem azok. Mert abból soha, semmi jó nem sülhet ki.
  Ahogy eddig is, ezután is megteszünk a magunk részéről mindent, hogy normális életközösségben maradjunk a nyugati téri emberekkel. Ha kell, szólunk a hülyéknek, hogy ne legyenek azok, de a világot nem tudjuk megváltani mi sem és a járművek sem lesznek halkabbak csak azért, mert mi suttogunk.

  Lehet még fejtegetni a témát, de szerintem ennyinek elégnek kell(ene) lenni.

  Motoros üdvözlettel:

  ozone
   
  #279
 20. Jeges

  Jeges Benzintyúk

  Regisztrált:
  2008 Március 19
  Üzenet:
  1,326
  Kapott Lájkok:
  20

  Ezt en maskepp lattam vasarnap este/ejjel ott.
  Akik teptek a gazt a nyitott kipufogoval (az enyem sem csendes, igen) a szuk utcaban, azok lathatoan nagyon is sokszor jarnak oda es kb pontleszarjak, hogy visszhangzik az utca mint allat.

  De felesleges is a szajtepes, mert ugysem fogja erteni.
   
  #280

Megosztás