Nyugati tér :)

Twister témája a 'Motoros találkozók' fórumban , 2009 Május 30.

  1. Yamina

    Yamina Ősblogger CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Június 30
    Üzenet:
    8,119
    Kapott Lájkok:
    12,360
    Hát, az ilyen neten arc nélkül hőbörgő megoldások sose működtek... ha jogos, ha nem. Mindig azt találják meg, aki a helyszínen marad. Az üvöltő motor gazdája meg ugye mozgásban...

    Első lépésben szerintem értelmes emberek között működik az, hogy a lent üvöltve beszélgető társasághoz odamegy valaki pizsiben, és megkéri őket a halkabb társalgásra. Második lépésben ki lehet hívni a zsarukat este 10 után csendháborítás miatt.

    Kérdés már csak az, hogy abban a kerületben, ahol 12-ig zörögnek a szórakozóhelyek legálisan, (szemben 2 disco és azok zajos közönsége) kimegy-e a rendőr...
     
    #201
  2. senki

    senki az utazó

    Regisztrált:
    2009 Szeptember 9
    Üzenet:
    1,407
    Kapott Lájkok:
    184
    jah a rendőrök ott szoktak kőrözni...
    A drogosok is a szórakozóhelyekről...
    Csak mert senki nem jött oda szólni...
    Kedves Ideges Lakó! Minden kapcsolat alapja a kommunikáció! Én szóban szeretem... Ha vége a vizsgaidőszaknak, nyugodtan gyere le a térre és beszélgessünk, beszéljük meg ...
    Apropó a csúnya dologra kiváncsi lennék, mert mint álampolgárnak kötelességed a törvénytelen dolgokat megakadályozni. Amennyiben nem törvénytelen, akkor nem is csúnya...
    Üdv: senki, paci, és a nagyszellem :)
     
    #202
  3. Jeges

    Jeges Gyalog

    Regisztrált:
    2008 Március 19
    Üzenet:
    1,326
    Kapott Lájkok:
    189
    Ezzel meg csak az lesz a baj, hogy ezek a "rosszarcú motorosok" nagyon - nagyon gorombák lesznek majd a "kedves lakókkal", akik "nagyon rossz dologra" készülnek.
    Mellesleg erre van BTK paragrafus az "önbíráskodás" címkével.
    Kinek lesz az jó, ha elkezdődik egy adok - kapok hadakozás?
    Csak szólok (én is). Nektek nem. Nagyon nem.
    Félreértések elkerülése végett: én nem járok oda, de azért ahányszor elmentem arra, nem láttam soha randalírozást, gumiégetést és ilyesmit - ami konkrétan zavaró lehetne.
    Inkább az lesz itt a legnagyobb gond, hogy a kedves lakók irigyek és egyszerűen bassza a csőrüket, hogy valakik jól merik magukat érezni, amikor ezzel szemben nekik olyan semmilyen az életük.
    Szerintem.
    Persze lehet, hogy nincs igazam, de nem kell mindenben egyetérteni. ;)

    UFF, beszéltem. (de minek)
     
    #203
  4. Jeges

    Jeges Gyalog

    Regisztrált:
    2008 Március 19
    Üzenet:
    1,326
    Kapott Lájkok:
    189
    Segítek: nem fog kimenni, hacsak nincs konkrét balhé. :(
     
    #204
  5. Yamina

    Yamina Ősblogger CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Június 30
    Üzenet:
    8,119
    Kapott Lájkok:
    12,360
    Jeges, neked sem kell a pszichológus diplomáért évekig suliba járni.... :D
     
    #205
  6. Jeges

    Jeges Gyalog

    Regisztrált:
    2008 Március 19
    Üzenet:
    1,326
    Kapott Lájkok:
    189

    Ez van, ha nem iszom rendesen kávét reggel. :D


    * jut eszembe! Megyek is... :D :D
     
    #206
  7. Picar

    Picar Csipcsiripp :) CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Január 7
    Üzenet:
    4,392
    Kapott Lájkok:
    316
    Én már csak arra lennék kíváncsi, hogy az ideges lakó mennyit guglizott ezután a topic után....
    Egyébként tényleg oda kell menni és szépen szólni hozzájuk, és ha nem hallgatnak, akkor lehet próbálkozni a rendőrséggel. De a fenyegetőzésből még sose sült ki semmi jó... Saját tapasztalat, hogy az esetek nagy százalékában nem az összegyűlt beszélgető ökörködő motoros társaság állatkodik a motorjával, hanem pl: a dob nélkül közlekedő robogós lazagyerek, aki akkor is megmutatja hogy ő is tud valamit, vagy az 5ös fúróval megfurkált lazalada, stb. Elhiszem, hogy nem kellemes a motorok beindulására ébredni, de némelyik BKV busz, elhaladó autó stb hangosabb és zavaróbb hangot ad mint egy motor... Akármilyen motoros bulit tartottunk eddig, ha szóltak, mindig lehalkítottuk a zenét stb... Egyébként még mielőtt félre értés lenne ebből, Neked mondom, mert a többiek gondolom tudják, hogy miskolcon lakom, tehát semmi de semmi közöm nincsen a "Nyugatis" társasághoz, persze a virtuális kapcsolatot leszámítva.

    (Ja és azt kifelejtettem, hogy ezek után én nem csodálkoznék, ha a környéken az összes kabrió meg lenne húzva mondjuk kulccsal...Nem mintha mi olyan népség lennénk, dehát ugye sose lehet tudni kiből mit hoz ki, hogyha fenyegetik...)
     
    #207
    Utoljára módosítva: 2010 Június 24
  8. Dóri1

    Dóri1 Gyalog CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Október 10
    Üzenet:
    2,643
    Kapott Lájkok:
    80
    Jól ismerem a Nyugatis Társaságot, magam is előfordulok időnként a téren. Soha nem láttam még ott senkit egykerekezni vagy bőgetni a motorját. Semmivel sem vagyunk hangosabbak, mint az ott találkozó "civil" társaságok, a tuningolt autók, az egykerekező motorok, akikre mi is csúnyán nézünk. Rendőrautó negyedóránként megy el mellettünk, és még nem dorgáltak meg Minket semmiért. Beszélgetni szoktunk - azt viszont sokat.
    A Nyugati tér közterület, forgalmas csomópont áruházakkal, szórakozóhelyekkel, pályaudvarral, találkahellyel (az óra alatt :)). Sajnos, ez mind nagy zajjal és rengeteg emberrel jár, éjjel-nappal. Az esténként pár órára összegyűlő motorosok nem rontanak semmit ezen az állapoton.
    Ja, és rendőr is akad köztünk :)
     
    #208
  9. lököttke

    lököttke Vendég

    Ez igaz Dóri:jo Szerintem csendesebbek vagyunk mint az ott el haladó autósok. Illetve a forgalom:)
     
    #209
  10. Picar

    Picar Csipcsiripp :) CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Január 7
    Üzenet:
    4,392
    Kapott Lájkok:
    316
    Mostanra sikerült megfejtenem, hogy a ki a rendőr:heureka:
     
    #210
  11. Dóri1

    Dóri1 Gyalog CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Október 10
    Üzenet:
    2,643
    Kapott Lájkok:
    80
    Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy az ideges_lakó vissza fog-e még ide térni, vagy csak beprüszkölt ide, oszt ennyi?
     
    #211
  12. Picar

    Picar Csipcsiripp :) CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Január 7
    Üzenet:
    4,392
    Kapott Lájkok:
    316
    Igen, pont ezt írtam a dumaládában. Minden esetre én várom a fejleményeket.
     
    #212
  13. Hanga

    Hanga Gyalog

    Regisztrált:
    2006 Július 12
    Üzenet:
    333
    Kapott Lájkok:
    14
    Szemtől szembe vállalni a véleményt és érvekkel alátámasztani ma nem divat! Könnyebb az arctalanság mögé bújva fenyegetőzni..:mad:

    Az értelmes párbeszédhez kell egyfajta intelligencia, amit - mint a hosszú évek alatt, mióta emberekkel foglalkozom megtanultam - nem lehet a diplomával készhez venni!

    Egyébként is a beszéd fárasztó, hisz már az ősember sem sokat bajlódott vele, csak elő vette a bunkót!:üss::box:

    Szóval előre a fejlődésért!!!! Darwin meg forog a sírjában! :szédül:
     
    #213
  14. Yamina

    Yamina Ősblogger CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Június 30
    Üzenet:
    8,119
    Kapott Lájkok:
    12,360
    Nagyon kíváncsi vagyok én is, hogy lesz e reakció...
     
    #214
  15. Baraboszi

    Baraboszi Vendég

    Na drágáim két oldalú minden gondolj bele az ott lakó belvárosi népek lelkivilágába örül az estének hogy végre nincs forgalom erre a csöndes városba beáll egy adag motoros két három négy magas ház középpontjába és mint a fizika is kimondja ezek igencsak visszaverik a hangot.....
    másik effektus nincs jó híre a motorosoknak nagyon nincs most egy 60 éves nagymama korú hölgy nem mer odamenni a 26 éves csajszi sem mert ugye sok férfi szextárgyként kezeli a nőket legalább is nagy tömegben mint az átlag férfi igy működtök ez van tudom pasikkal dolgozok....
    ja még valami fordított szitu???az hogy esne ?

    csak mert a másik oldal objektíven nem lett leírva mondom én ezt hogy egy kocsma van a szomszédunkban szintén nagy ház effektusos hangerősítővel....

    ja és ezt állásfoglalás nélkül közlöm
     
    #215
  16. ideges_lako

    ideges_lako Gyalog

    Regisztrált:
    2010 Június 24
    Üzenet:
    6
    Kapott Lájkok:
    0
    Kedves Yama 750, köszönöm, hogy kiálltál mellettem, mellettünk. Tudom, hogy a többsége fiú (bár itt is vannak férfi felhasználók) és bevallom, eredetileg olyan fórumot kerestem, ahová "főleg fiú-motorosok" írogatnak. De nem találtam. Viszont itt eleve "Nyugati tér" címén indult a blogbejegyzés (Ami higyjétek el nekem, több évi motorbőgetés, nem alvás, idegeskedés után enyhén szólva bicskanyitogató az én, vagy akármelyik lakó szemszögéből.) NEM beprüszkölni jöttem fel ide, csak szépen kérni, hogy szóljatok a srácoknak, és a Nyugati térre járó saját magatoknak, hogy onnan el kell mennetek, mert így megkeserítitek (röpke fejszámolás után is) kb. 100-150 ember estéjét, pihenését, legalább! Mellettem egy kilencven éves néni lakik, laknak itt gyerekek, és orvos is. De nem érzem úgy, hogy ezeket fel kellene sorolni, hiszen mindenki megérdemli, hogy a saját lakásában nyugalma legyen, mi is ugyanígy.
    Szóval még egyszer tömören. Legyetek jófejek, terjesszétek az igét, mert sokak szemében szálka vagytok. Én inkább úgy tartom fair-nek, hogy írok nektek, legyetek ti is fair-ek velünk. Illetve, ha úgy érzitek nem tudjátok átadni az üzenetet a srácoknak, akkor írjatok egy blogoldalt, ahová szintén majd én elmegyek, és kommentelek..
    Azért durva nem? Az, ami mindenkinek jár, azért is sok embernek mennyit kell utánajárnia, könyörögnie, erőszakoskodnia.. Remélem soha nem fogtok így járni.

    Drukkolok, sziasztok.
     
    #216
  17. ideges_lako

    ideges_lako Gyalog

    Regisztrált:
    2010 Június 24
    Üzenet:
    6
    Kapott Lájkok:
    0
    De most.. de most tényleg menjek le a saját lakásomból pizsamában, hogy légyszi ne bőgessétek a motorokat, srácok, csajok egy helyben? Tényleg? Ezt kérni kell? Jogszabály van rá, hogy nem tehetik nem tehetitek, de mint mondottam volt, ÉN ELŐRE SZÓLOK, hogy mi készül, mert gondoltam nem baj, ha megússzátok. De ahogy akarjátok. Ha bunkó vagyok, mert "arctalanul szólok" és bocs, nem megyek le 26 éves létemre egy szál magam 20 csávó-csaj közé pizsiben, akik kb. kiröhögnének mert már amúgy is jó hangulatban vannak (lsd. korábbi blogbejegyzést: "Jaaj de jó, a zöldésgesnél lehet sört kapniii").
    Szóval mennetek kell. Ennyi. Vagy menjetek ti is discoba, az legalább zárt falak mögött tucog.

    és igen, visszhangzik, ku*vára.
     
    #217
  18. Picar

    Picar Csipcsiripp :) CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Január 7
    Üzenet:
    4,392
    Kapott Lájkok:
    316
    Öhm igen, menj le, és kérd meg őket szépen. Vagy ha nem te, akkor más. A 100-150 lakó mind gyerek, öreg néni és 20-on éves lány? Nem hinném... És miért mi szóljunk nekik? Azért mert a lakók csak hőbörögni tudnak meg rögtön fenyegetődzni? Nőjjünk már fel könyörgöm. Vagy ha már szóltatok nekik, akkor nem szóltam...
    Egyébként eddig nem jogi lépésekről, hanem csúnya bosszúról beszéltél, a kettő pedig nem az én olvasatomban nem ugyanaz...
    Én voltam már fordított helyzetben, konkrétan minden nyáron, a mi házunk mellett állnak meg a HVCS-k röhögcsélni, érdekes módon, eddig a bocsi, de ne itt örömködjetek már, vagy a kicsit drasztikusabb húzzatok el, mindig hatott.
    Amúgy én valahogy nagyon tudnám értékelni, ha a csamclub nem a Nyugati téri motorosok és lakók bájcsevejének a helye lenne, mert ez itt nem erről szól. Asszem...
    Részemről ennyi.
     
    #218
    Utoljára módosítva: 2010 Június 24
  19. birge

    birge Az igazi nyuszimotoros CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Március 5
    Üzenet:
    9,155
    Kapott Lájkok:
    4,099
    Ne haragudj, de semmilyen jogszabály nincs tudtommal arra vonatkozóan, hogy a Nyugati téren nem lehet megállni beszélgetni. Akár falkában is. Szólás-, gondolat-, gyülekezési szabadság... a Nyugati téren valóban van több szórakozóhely, nyitott kocsma, hajléktalantömeg, éjszakai (!) buszmegálló. Nem vagyok rendszeres vendég, de ahányszor kint voltam, egy-két sörnél nem folyt több (amit általában a hátsó ülésen ülő lányok isznak, tehát nem jellemző, hogy a fiúk agresszívvá fognak válni és megvernek) és a motort sem bőgetik. Ha mindez egy csendes kis terecske lenne, ahol a motorosok az egyetlen hangforrás, azt mondanám jogos, menjenek a fenébe. De nem értem, hogy a Nyugati hogy lehet hangosabb tőlük...
     
    #219
  20. Picar

    Picar Csipcsiripp :) CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Január 7
    Üzenet:
    4,392
    Kapott Lájkok:
    316
    Nekem amúgy egyre inkább az az érzésem, hogy a lakók az egyetlen elérhető Nyugati teret látogató csoportosuláson akarják elverni a port minden sérelmükért. Nyilván a kocsma meg a szórakozóhely tulaját nem fogják feljelenteni meg megfenyegetni. A BKV-t megint nem, mert ha meg nem lenne éjjelibusz az lenne a baj. Esetleg le kéne bontatni a pályaudvart is, nem?
     
    #220

Megosztás