Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Főzés

Szia.Jó lett nagyon.Este evett belőle Ádám,és közölte hogy gyakrabban kéne ilyet csinálnom...De anyukám is mondta mert neki volt szülinapi torta és közölte hogy mivel most hétvégére is talál valami alkalmat hogy süssek neki...:)Plusz tesóm is vasárnap jött haza két hét Ukrajna után úgyhogy siker volt:D
 
Én is, bár az elején amikor még csak a túró volt meg a cukor és semmi gyümi meg hab, akkor kicsit elbizonytalanodtam hogy kinek lesz ez a kis túrós valami elég.Amúgy én zselatin fixet használtam, de nyáron a főzős zselatin szerintem jobban összetartja mert amint kivettem a hűtőből totál szétfolyt.
Ja meg sütöttem grillen csirkemellet,bepácoltuk még péntek este úgyhogy másfél napot állt, és utána abban a pácos olajban forgattuk meg a zöldséget, ami megmaradt a husiról.Nagyon finom úgy megsütve.
 
Amúgy én zselatin fixet használtam, de nyáron a főzős zselatin szerintem jobban összetartja mert amint kivettem a hűtőből totál szétfolyt.

Lehet, hogy nem hűtötted le eléggé? Nekem hidegebbre kellett kapcsolni a hűtőt, mert csakm úgy kötött meg. Amúgy a zselatin fixen az van, hogy fél kiló túróhoz nem 8, hanem csak 5 deci tejszín kell, amikor így csináltam, akkor meg nagyon fojtós-száraz lett. Legközelebb 6 decivel fogom csinálni, szerintem az lesz a jó "keménység". Bár nekem 8-cal sem folyt szét, de én is kicsit keményebb állagúra szerettem volna.

Grillkaja... hmmm.. én imádok mindent, ami grill. Husi, zöldség, sajt, csirkemáj bacon-ban.... nyámi.:)
 
Hát lehet.De első nekifutásra nem lett rossz.Mondjuk egy napot állt a hűtőben.No majd legközelebb.Én is szeretem a grillcuccokat.Főleg a cukkinit meggrillezve.Nyamiii:D
 
Baraboszikám és persze az összes Csamos konyhatündér segítségét kérem:
Legutóbb szójapörköltet kellett készítenem a kedvenc növényevő Nagynénémnek!
Valami rettenetes szivacsos pörköltízű bigyót sikerült kreálnom, ami kicsit sem hasonlított a húsra.

Szóval ki vele, mi a szója titka, hogy olyan legyen, mint a hús??? :)

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Ugyanis én Zsiráfságom zsiráf létére szuperhúsevő :D
 
Zsiri! A szóját be kell áztatni a főzés előtt fűszeres vízbe, ami pl vegeta+bors, úgy lesz valamilyen íze, áztatás nélkül szivacsos és nincs íze... de azt azért ne várd, hogy olyan legyen mint a húsi... Jó sok hagymán kell feltenni, aránylag sok pirospaprika, plusz ha főzöl bele kis házi lecsót, vagy dobsz bele paprikát, paradicsomot, ami belefő, az is javít az ízén. Sokkal erősebben kell fűszerezni, mint a normál pörit. Nekem így ennyi jutott hirtelen eszembe...:)
 
Hát Drágáim, én minden elkövettem. :(
Fél zacskó szójakockát 1napig leveskockás, durván fűszeres vízbe áztattam vadul.
És mégisa kis fűszeres szivacsdarabok lettek belőle, pedig több, mint 3órán át főztem.
Ez katasztrófa.

Szegény Nagynéni már nem fog áttérni asszem ennyi idősen a húsevésre, de lehet nem is baj, mert nekem több marad a Családi ebédeknél. :D
 
Húúú, Mooocskám: én már a jóisten minden vidám kellékét belefőztem, sok hagymát, sok paparikát, paradicsomot...oszt mégis fűszeres szivacsdarabkákat tálaltam. :D

Bár hozzátenném, hogy hiába lett még baromi csípős is, másnap hajnalban olyan éhes lettem egy kis "torna" után, hogy még azt is megettem. :D
 
Lehet a hagymás cucc előtt de még áztatás után ne árt kicsit párolni-pirítani.Mert amit felvesz áztatósvizet ahhoz még pluszba felszívja a paradicsomos lötyit is. És ha kevésbé vizesen kezded el csinálni lehet nem lesz olyan szivacs.De én még mindig ott vagyok leakadva hogy szójapöri:)
 
Hát Szivem, az ember lánya a szeretteiért mindent megtesz.... pl ehetetelen szivacsdarabkákat főz nagy műgonddal órákon át. :D

Bodboy, amikor itt járt láttam, hogy megpiszkálgatta a kaját, de nem mert belekósoltni, pedig mint kiderült Ő sokkal nagyobb szakács, mint én. :D
 
Húúú, Mooocskám: én már a jóisten minden vidám kellékét belefőztem, sok hagymát, sok paparikát, paradicsomot...oszt mégis fűszeres szivacsdarabkákat tálaltam. :D

Bár hozzátenném, hogy hiába lett még baromi csípős is, másnap hajnalban olyan éhes lettem egy kis "torna" után, hogy még azt is megettem. :D

Látod, látod... csak egy kis "torna" kell, és máris milyen fini tud lenni a főtt-fűszeres szivacs!!... :D:D
Nade, hát te aztán mindent megtettél, most már csak egy van hátra... lásd be szépen, hogy a szója nem neked való.:) Maradj a husinál, nagynéni meg tutira örül, hogy a kedvében akarsz járni, kvázi ő meg fogja enni, még ha szivacs is.
 
hat a szoja soha az eletben nem fog hasonlitani a husra... szojafasirt az rendben van, ott daralva van a hus koze keverve [tisztan soha, brrrrrrrrrr], de a szojakockak egyben... ehetetlen. :)
pedig anyam nem foz rosszul :)
 
jelentem,én is megcsináltam a túrótortát!!és Mmmm,nem bírtam ki,kicsit belenyalakodtam..isteni:D legyen már holnap...:D :D köszi a receptet.
 
Hmmm, Kátyám ha erre jársz bedobhatnála földszinti abalkon egy szelettel. :D
Meg egy doboz Aspirint is ha kérhetem...:D
 
Aspirinem nincs,mert én nem ehetek,mert allergiás vagyok minden pirinre és légzésleállást okoz...tehát olyanom nincs.A másik:
1-nem tudok olyan nagyot dobni,hogy odáig menjen
2-bocsi,de Köhmm...pár édibédi fiúkán kívánom elsőként letesztelni:D
De ha sikere lesz,majd sütök neked is!!!!
 
Gazdaságos kajacsinálás praktikái:

Azért írom le, mert több napon át is lehet ám a kajákat hasznosítani. Minap cigánypecsenyét álmodtam ebédre, majd a maradékából lecsót készítettem, holnap pedig levest főzök a lecsómaradékból.
Mi kell hozzá?
Tarja(nekem comb volt-az nem az igazi), füstölt szalonna, hagyma, fokhagyma, fűszerek. - a Pecsenyéhez.
Paradicsom és paprika -a Lecsóhoz.
Leveszöldség és tészta - a Leveshez.

Menete:
Szóval a tarját szeletekre vág, kipüföl, füstölt szalonnacsíkot belefüz, beszór borssal, sóval/vegetával, beken zúzott fokhagymás olajjal(ízlés szerint felütve a krémet csípőspaprikakrémmel).
Szalonnából kakastarajt vág, serpenyőben zsírjára süt, szalonna kiszed, hagyma kockáravágva beleszór, megpirít, húst a tetejére dob, megsüt, néha kevés vízzel felpárol, mielőtt odaégne, majd újra zsírjára pirít...és máris kéx a cigánypecsenye.

Mellé tetszőleges köret, tálalva a tetején a pirospaprikába mártott végű kakastaréj-szalonnával és hagymás paradicsom salátával.

:D
Ha kicsit később is kell kaja, akkor a konyhába kiérve egy seprenyőt lehet találni, amiben a szalonna zsírja van, amiben sült a husi, van benne sült sima- és fokhagyma.
Ezt fel kell olvasztani, paprikát dobni rá, majd paradicsomot, kicsit utánsózni, majd kész is a pikáns lecsó. :)

Mivel azonban a lecsó kicsit levesre sikerült, így a fennmaradó lét holnap felengedem vízzel, utánsózom, főzök bele zöldségeket(répa, petrezselyem, zeller) és tésztát és máris kéx egy remek leves. :)
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére