Igen, szerinem is jól megírta Bonca.
felmerült az igény a recepetkre, úgyhogy kérjük a zalai csajokat (xta, zoé), hogy írják meg nekünk a dödölle meg a húsos rétes receptjét.
Üdv Mindenkinek!
Hát elmúlt ez is.
A környék motorosai most eszmélnek, miről maradtak le. Úgy a "lesők", mint a hölgyemények. Nekem spec Ancsipancsi hiányzott!
Recept:
sajnos ezt a rétest eddig nem ismertem. Próbáltam analizálni.
Gyakorlatilag rakott káposzta gombával és lasagna-szerűen réteslapokkal bolondítva.
Azért megkérdezem a vendéglőst.
http://www.kandikovendeghaz.hu/
Dödölle:
amilyen egyszerű, olyan könnyű elrontani.
Neten találtam a kb-i hozzávalókat, mert én szemre dolgozom.
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
25 dkg liszt
1-2 fej vöröshagyma
1 pohár tejföl
só
olaj
Elkészítés:
A burgonyát
(vannak csomagolt krumplik, abból a főznivalót kell, én háztájit szoktam általában használni az egyik faluból ahol jártunk) annyi sós vízben megfőzzük, amennyi éppen ellepi. Ha puhára főtt saját vizével összetörjük.Annyi lisztet
(én Tüskeszentpéteri lisztet használok, mert amit pl a sparban vettem, annak nem volt elég magas a sikértartalma és nem állt meg benne a fakanál, hanem egyre lazább lett) adunk hozzá állandóan kevergetve ,amennyit a burgonya felvesz, vigyázva ,hogy sem csomós sem ragacsos ne legyen.
A felaprított hagymát egy kis olajon megpirítjuk ,majd a krumplis masszát evőkanállal beleszaggatjuk. Kicsit megpirítjuk (kis adagban wookban, nagyban tepsikben szoktam) és tejföllel tálaljuk.
Attól más a zalai mint pl a vasi, hogy átpirítjuk. Szerintem így finomabb.
Jó étvágyat!