Long Way Up - Útitárs kerestetik!

Tagama témája a 'Motoros túrák' fórumban , 2012 Január 12.

Témaállapot:
További válaszok itt nem küldhetőek.
  1. Tagama

    Tagama Vendég

    ...most, h így mondod... a telefon és a képgép töltőjét hozzáírom a listámhoz :heureka:

    Amúgy van már rajta gyufa, öngyújtó, benzineskanna feltöltve, a McGyver összes epizódja tömörítve...
    ;-)
     
    #121
  2. Tagama

    Tagama Vendég

    Dehogy, Babu! Ez megint egy aranyérmes hozzászólás!
    Szivargyújtóm van, és már be is szereztem egy arról működtethető kompresszort, ami elvileg az ülés alatt elfér, bár még nem próbáltam.
    A feneketlen tárolóm az tényleg teljesen vízálló, abszolút szivárgásmentes, itt tartom a szükséges papírokat, esőcuccot, útikaját, innivalót, pénztárcát, minden olyan dolgot, ami bármikor kellhet, és azonnal. A saját málhazsákom is teljesen vízálló, én szerencsére azzal még nem áztam meg, de az elődöm mondta, h abszolút megbízható. A nyeregtáskákat is újonnan szereztem be, elvileg ezek is annyira vízállóak, h még kotont sem adtak hozzá. De tényleg nagyon masszívnak tűnnek. Azért a biztonság kedvéért majd egyszer berakom őket a zuhany alá, meg plusz nejlonzsákot is rakok be.
    Azért szeretnék majd fényképezni útközben, amit érdemes lesz. Csak úgy érdekességképp mondom, h egy kéthetes görög nyaralásunkkor egy 36-os filmet nem voltunk képesek ellőni, viszont az amerikai autós találkozón seperc alatt ellőttünk 3 db 36-ost, úgyhogy a végén a telefonjainkkal fényképeztünk. Mióta digitalizálódtunk már nem tudom számolni a lövéseket :)
     
    #122
  3. Picar

    Picar Csipcsiripp :) CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Január 7
    Üzenet:
    4,392
    Kapott Lájkok:
    290
    Ádám pl. a széntablettához ragaszkodik, annak mindig lennie kell (indulás előtt itthon mindig bevág egyet biztos ami biztos alapon:D).
    Anyósom múltkor is elémrakott egy fél gyógyszertárat, hogy vigyem el ezt is meg azt is meg blablabla, de szerintem látta a fejemen, hogy sok lesz már, úgyhogy a végén otthagyott, hogy majd elteszel amit jónak látsz :D

    Amit amúgy elszoktam tenni: egy fásli, smecta por, széntabletta, fájdalomcsillapító amit tudunk hogy hat (persze mindketten mást "szeretünk"), pár homeopátiás bogyesz (arnica montana meg arsenicum album ez kb. mindenre jó mint a pálinka), sokméretű sebtapasz, külön gézlap és betadine (ne az elsősegély csomagot kelljen ezért megbontani), pici varrókészlet esetleg (ez nem mindig, meg amúgy is Ádám szerint szigszalag, az mindent megjavít...), húzódásra-zúzódásra való kenőcs (fekete nadálytő krém, árnigél vagy traumeel utóbbi kettő szintén homeopátiás és nagyon jók, de amúgy mindegyik természetes), bepanthen krém vagy neogranormon nyilván nem teletubus hanem mindenből olyan ami a közepe-vége felé jár.

    Babulu zsákolós gondolatmenetéhez annyit, hogy mi is mindent zsákolunk, még úgy is, hogy amúgy aludoboz-benne vászontáska és úgy a ruhák egyebek. Sosem lehet tudni, meg kotorászni is könnyebb legalábbis nekem, ha nem ömlesztve vannak a cuccok hanem kicsit szeparálva.
     
    #123
    Utoljára módosítva: 2012 Január 15
  4. csacskamacs

    csacskamacs biker-cat CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Március 25
    Üzenet:
    2,403
    Kapott Lájkok:
    774
    Nem tipikusan a túrához, hanem a telefonvásárláshoz jutott eszembe, ha mégis okos, vagy féligokos telefon vásárlása mellett döntesz, azt legalább egy hónappal az út előtt tedd, mert meg kell tanulni.... :cool: Ez most csak saját tapasztalat..., pedig számgépekkel dolgozom már talán 20 éve is és telefonom is van régóta, a Karácsonyra kapott kütyüt mégis időnként földhöz vágnám.... A fiam azt mondja, egyszer csak rá fog állni az agyam a működésére és attól kezdve szeretni fogom... :heureka:Na, ez még nem történt meg...
     
    #124
  5. Tagama

    Tagama Vendég

    Na, látod, a gyógyszereken még nem is gondolkodtam! A traumeel-t azt biztos viszem, már a műtét előtt si használtam a karjaimra, meg abból van tablettám is. Biztos vok benne, h az kelleni fog.
    Ragtapaszra pl. egyáltalán nem is gondoltam :heureka:
    Csak a motorjavításhoz szükséges dolgokra, meg pl. kis flakonban hűtőfolyadék, olaj, ilyesmik...

    Zsákolni most már biztos fogok még pluszban is, már ketten szavaztok rá :)
     
    #125
  6. Tagama

    Tagama Vendég

    Köszi csacska a tippet, megfogadom! Én is hamar agymenést tudok kapni az ilyen elektromos dolgoktól, főleg, ha a megszokott menümtől nagyon eltér.
     
    #126
  7. Tagama

    Tagama Vendég

    Jó éjszakát! Köszönöm mindenkinek a beszélgetést, a jótanácsokat, és a frankó tippeket! Angyalok vagytok, jó közétek tartozni!
    :sze:
     
    #127
  8. tt100

    tt100 Motorbiciklista

    Regisztrált:
    2009 Március 23
    Üzenet:
    12,148
    Kapott Lájkok:
    1,391
    Budipapír legyen mindig nálad,a többi nem fontos :D
     
    #128
    Tagama kedveli ezt.
  9. suzu

    suzu Benzintyúk

    Regisztrált:
    2008 Április 6
    Üzenet:
    867
    Kapott Lájkok:
    458
    hát ha már a gps-em szóba került,talán én is füznék pár szót hozzá.akartam már irni,de valami mindig közbejött.megértem,hogy mindenki másként és máshogyan indul útnak,de azért nem cipelnék egy egész patikat magammal(bocs,pic).a motoros elsösegélycsomag itt a jobbik felén európának amúgy is kötelezö,szóval olyan,mint géz,meg ragtapasz kiesik.ha fáj valamid,elég ha tudod mi a hatóanyaga a kedvencednek,ibuprofen,vagy paracetamol és bárhol megkapod ha szükséges,de egy pár szem nem árt,ha van nálad,de a többit én elhagynám.én becsavarogtam európát,sokszor csak egy fog és hajkefe és egy termosz volt nálam,meg egy flakon viz.nem volt semmi extra fullos kofferom sem,egy 20 €-os louis szütyö,meg az e-bay-n vásárolt vacak pakisztáni bör nyeregtáska,amibe szemeteszsákba csomagolva pakoltam a cuccot és egy nyáron lenyomtam 10-12 ezer km-t,volt amikor többet.szivesen mennék erre a túrára is,de nekem idén van betervezve egy 7-8 ezres út,ami svájci hágokon keresztül visz andorrába,onnét át a pireneusokon le a földközi tenger partján végig a francia-spanyol részen,aztán át marokkóba,tangerig,onnét vissza portugáliába,aztán vissza,de ott már a rövid úton,németbe.nem hiszem,hogy eggyel több fürdögatyán kivül más extrát viszek,legfeljebb olajat,mert nem vagyok benne biztos,hogy amivel a dögöt kenem,megkapom-e a katalánoknál.én hülye vagyok a mocc tipusokhoz,soha nem tudtam egy vasról megmondani,hogy melyik gyártó,melyik tipusa,legfeljebb ha mellette álltam és láttam mi van a tankon...,de ezer km-t simán le lehet nyomni egy kényelmes motoron.hogy aztán az túra,vagy cruiser,chopper,mindegy.nekem volt,van több fajta és pont egy chopperrel nyomtam le egy seggel 1600 km-t,szar felnivel,mert erdélyböl jöttem...a döggel 8 óra alatt vagyok otthon,igaz akkor átlagban 160-al nyomom magam elött a luftot,de csak itt,mert a sógoréknál lönek nagyon a vasakra.a költségekre nem szólok semmit,mindenki úgy kalkulál,ahogy akar,vagy ahogy kontója engedi,de a benya sehol nem olcsó,bár ez engem pont soha nem érdekelt,ha gurultam.azért kívánom,hogy sikerüljön társat találni,jónak látszik nagyon a ruote.én jövöre egy skandináv karikát tervezek,kiruna lenne a cél,mert az túl van az északi sarkkörön és szeretném,ha az is meg lenne.persze nem egyedül mennék,de ha kedved van,van még hely az északi fény alatt...
    üdv:suzu
     
    #129
    Tagama kedveli ezt.
  10. Picar

    Picar Csipcsiripp :) CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Január 7
    Üzenet:
    4,392
    Kapott Lájkok:
    290
    Jajj én se viszek egy dobozzal mindenből :D Be is b@szna :) Levágok a levél aljáról két sort általában aztán jónapot. Tehát a gyógyszeres az egy kisméretű zacskó nyolcfelé hajtva és mégis van minden ami kell. Amit meg nem old meg 4 fájdalomcsillapító, ott már nagyobb baj van úgyis.
    Ja meg ami még eszembe jutott lehet kapni ilyen kis dobozba csomagolt nedves törlőkendőt pl. DM-nek van sajátja. Az is olyan, hogy kis helyen elfér,és akár felfrissíteni magad, akár a kezed megtörölni, akár wc papír helyett megteszi. Igen tudom férfi ésszel ez is fölösleges :) De nekünk kicsit azé' másak az igényeink :)
     
    #130
    Utoljára módosítva: 2012 Január 16
  11. fneildi

    fneildi Benzintyúk CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2010 Március 14
    Üzenet:
    1,729
    Kapott Lájkok:
    242
    Nekem az ugrott még be Gabi,hogy azért járj utána,hogy az elektromos kütyüknek a konnektorba való csatlakozása hogy néz ki.Tesóm járt úgy Németo.-ba,hogy megvett minden vackot,(töltőt,útivasalót,hajszárítót,stb.)itthon és ott másfajta dugaljak voltak.De lehet,hogy azóta egyendugó van mindenhol.
     
    #131
  12. Hajos

    Hajos Segédmotoros

    Regisztrált:
    2007 Június 20
    Üzenet:
    2,639
    Kapott Lájkok:
    2,840
    Gabi!
    Gondolkodom rajta de ne vedd keszpenznek.Nekem egy Izlandi tura van tervbe veve erre az evre na es meg ahova meghivnak vagy ahol elviselnek.:DEs persze alkalmazkodnom is kell mashoz is az ö terveit is figyelembe kell vennem.
    A tervedröl.Meg lehet minden motorral csinalni es figyelmedbe ajanlom hogy nemetorszag kivetelevel mindehol sebessegkorlatozas van ami adott esetben nagyon meg tudja dragitani az utat.Szerintem szamolj ilyan 90-100 as atlaggal es akkor nem er csalodas.Ki mit szeret megnezni egyeni en ha elmegyek föleg olyan helyre ahol meg nem voltam es valoszinü egyhamar nem is megyek szeretek minnel többet latni.Mi viszel az is egyeni en olyan Suzu modon nem nagyon viszek semmit de peldaul gumi javito keszlet drot mindig van nalam.
    Azt tanacsolom jol dolgozd ki a tervet nem csak nagyvonalakkban es ne tedd tul magasra a mervet akkor nem lesz csalodas es idegesseg.Na es meg indulas elött egyeztesel avval azokkal akikkel mesz.
     
    #132
  13. _Bq_

    _Bq_ Vendég

    Zsákolni mindenképpen zsákolj szerintem is. Igaz, nekem nem spéci Oxford vagy hasonló neves oldaltáskám volt, hanem egy Miles&Miles, volt benne belső vízálló huzat is, mégis sikerült benne eláztatni a cuccaimat egy masszív esőben. (Az volt a poén benne, hogy nem felülről-oldalról ázott át a táska, hanem hátulról-alulról, ahonnan a hátsó kerék folyamatosan verte fel rá a vizet.) Amit Ildi mondott a konnektorokról, nagyon jó ötlet, Ausztriában még belemennek az aljzatokba az itthoni, kettős szigetelésű kütyük dugói, de Angliában teljesen más a szabvány, oda fog kelleni egy adapter.
     
    #133
  14. Picar

    Picar Csipcsiripp :) CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Január 7
    Üzenet:
    4,392
    Kapott Lájkok:
    290
    Detto ez volt nekünk is az egyik aludobozzal. Volt rajta egy négyzet miliméternyi illesztési hézag az egyik belső sarkánál, és ott szépen fel is gyűjtögette benne a vizet menet közben.
    Jó látni, hogy mindenki ilyen zsákos Frodóban nyomja :D
     
    #134
  15. Brigó

    Brigó kényelmi motoros CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2010 Május 1
    Üzenet:
    2,509
    Kapott Lájkok:
    949
    Rohadt víz, nem csak a nyakadnál találja meg a fél milliméteres rést, az tuti!:boa: Elég, ha csak a zsebkendőd sarka csípődik be, máris elázott mindened.
    Törlőkendőt (kis csomaggal én is mindig viszek. Egyszer pld. leszarta a sisakot egy madár. Kellett, na:D). Egy-két szem fájdalomcsillapító nem foglal nagy helyet, de a kötszeres dobozok "szavatossága" amúgy is lejár, tehát nem baj, ha fel kell bontani. Darabonként is cserélhető a tartalma. Viszont ezzel a szivargyujtós fújókával épp a nyáron fázott rá a barátunk. Nagy büszkén nekiállt felfújni a matracát, és kb 1 mp után csapta ki a motoron a biztosítékot, úgyhogy azt is érdemes kipróbálni indulás előtt. Svájci bicskád biztos van, azokon még pár szerszám is akad, tán még a műkörmöt is zselézi;). Én szőlőcukrot szoktam vinni, és bár azt mondom, hogy azért, mert nem olvad, és kibírsz vele néhány óra várakozást, az igazság az, hogy inkább szeretem:)
    Babu papírtérkép ötletét is kultiválom, az elektromos kütyük alattomosak, pláne esőben. Jó az, ha egy kávé mellett itinert tudsz írni magadnak alkalom adtán. Nálam - bár én túl rákészülős vagyok - a követségek és a biztosító, bankkártya letiltó számok is mindig ott vannak a vízhatlanban, és ha van az országban ismerősöm, azokat is kiírom, ha lemerülne, eltörne, eltünne stb. a telóm) És tényleg bevált, hogy szekcionálisan nejlonozok, mert csak azt kell kibontani, ami kell, a többi nem hányódik össze-vissza.
     
    #135
  16. Picar

    Picar Csipcsiripp :) CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Január 7
    Üzenet:
    4,392
    Kapott Lájkok:
    290
    Nekem az elsősegély csomaggal inkább az a bajom, hogy az be van dugva valami lehetetlen helyre a motorban, és az ott jó helyen van. Tavasszal vettünk amúgy újat, úgyhogy a lejártból "építkezünk" ha kell valami:) Meg kis sebekre pl. kesztyű alá praktikusabb na meg gyorsabb az előre gyártott minitapasz. Nekem legalábbis.
     
    #136
  17. _Bq_

    _Bq_ Vendég

    Attól függ, melyik fajta szivargyújtós fújóka, meg hogy van bekötve a szivargyújtó :) Nekem pl. úgy, hogy a pozitív szál direktben az akksitól jön, külön biztosítékról, úgyhogy, ha gáz van, maximum a sajátját lövi ki, nem a motor főbiztosítóját pl :) A matracfújó, meg a kerékfújó kis kompresszor meg nem ugyanaz, az előbbi kis nyomáson szállít nagy mennyiséget, az utóbbi meg nagy nyomással kis mennyiséget. Ebből következik, hogy a kompresszor egy örökkévalóság alatt fúj fel egy matracot (főleg, ha dupla...:D )
    Térképből lehet már kapni lamináltakat, akár lapozgatós, akár kiterítős változatban, az tuti nem ázik szét esőben sem, és még itinert is lehet rá ragasztani :) A svájci bicskán lévő szerszám (meg sokszor sajna a gyári szerszámkészletben levő is) viszont szerény véleményem szerint csak parasztvakításra jó, ha véletlenül használni kell, rögtön kiderül, hogy csak arra nem jó, amire elvileg kitalálták. Viszont Picarnak volt itt egy jó cikke a túrákon hasznos szerszámokról, azt érdemes átolvasni.
     
    #137
  18. Picar

    Picar Csipcsiripp :) CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Január 7
    Üzenet:
    4,392
    Kapott Lájkok:
    290
    #138
  19. Yamina

    Yamina Ősblogger CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Június 30
    Üzenet:
    8,119
    Kapott Lájkok:
    11,896
  20. zéé77

    zéé77 Vendég

    nem fújok egy követ senkivel.Mondtam,ez egy jó túra,de akkor is sok cirka 6000 km utazás 6 nap alatt.....(fáradt leszel és dekoncentrált.....)Ez a véleményem és leírom...Az meg,hogy mit rontasz,mit nem,milyen gombot nyomsz,milyet nem az meg pont nem érdekel......A motorodban pedig nincs sok km,amiatt felesleges paráznod.....(gondolom jól van karbantartva...egy bowden javító szettet vinnék és defekt spayt,mást úgy sem nagyon tudsz az út szélén megcsinálni). :)
     
    #140
Témaállapot:
További válaszok itt nem küldhetőek.

Megosztás