Long Way Up - Útitárs kerestetik!

Tagama témája a 'Motoros túrák' fórumban , 2012 Január 12.

Témaállapot:
További válaszok itt nem küldhetőek.
  1. Tagama

    Tagama Vendég

    Köszi picar, annyira jó tippjeid vannak! :köszi:

    A motorom nagyon tip-top állapotban van, az első tulaj nagyon rendben tartotta, és én is továbbviszem ezt a vonalat. Azon kívül, h kilyukasztottam a hűtőjét a nyáron, semmi gond nem volt vele eddig. Gumikat cserélem a tavasszal, h bejáratódjanak az útig. A szervízben is megbeszéltem már a felkészítést, de a szerelőnek az volt a véleménye, h a motoron nem fog múlni az út sikere.
    Az EUB-től már beszereztem egy brosúrát, de a vagyontanácsadómat megkérem majd, h hajtson fel nekem több ajánlatot is. Ilyen Európai Egészségbiztosítási Kártyám van, meg egy direkt motoros balesetbiztosításom, de azért még itt is körülnézek lehetőségek után.
    Mi az az E111? Ezt még nem hallottam.

    Olyan 2000 környékén volt, h Ausztriában belém harapott egy kutya, akkor egy 110,- Eurós csekket kaptam a kórháztól. Pedig csak egy kötést adtak, meg egy tetanuszt. De természetesen a kutya gazdája fizette.
     
    #101
  2. Picar

    Picar Csipcsiripp :) CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Január 7
    Üzenet:
    4,392
    Kapott Lájkok:
    317
    Az E111 az az Európai Egészségbiztosítási Kártya falusi neve :) Szóval egyről beszélünk:)
    Igazából mi úgy vagyunk ezzel a biztosítással, hogy eddig mindig megkötöttük ha több napra mentünk külföldre motorral, és ez az amire nem sajnálom azt a pár ezer forintot.
    Egyébként nekünk sem volt semmi gebasz a motorral, de amikor az Allianznál volt egy erdélyi túrán, ott térítették volna a defekt javítást is, de mondjuk izzócsere és egyéb ilyen alap dolgok benne vannak.
     
    #102
  3. Tagama

    Tagama Vendég

    Jól teszed, aranyos vagy! :)

    Szerintem is, ráadásul dedós is.
     
    #103
  4. Picar

    Picar Csipcsiripp :) CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Január 7
    Üzenet:
    4,392
    Kapott Lájkok:
    317
    Lassan tényleg csak egy társ kell :D:D:D
     
    #104
  5. Tagama

    Tagama Vendég

    Jaaaa! :) De most nézem, h az enyém már lejárt :( Anno asszem levélben kaptam egy igénylőlapot, és azt küldtem be, de nem tudod véletlenül, h hogyan kell újat igényelni?

    A telefonomra is szeretnék majd arra az időszakra egy kedvezőbb tarifacsomagot. Ha átlépem a határt, akkor folyton küldenek ilyen értesítéseket, h váltsak a Travel & Surf díjcsomagra (T-Mobile). Számolok vele, h a barátommal folyamatosan tartani fogjuk a kapcsolatot, na meg az itthoniaknak is mindig le kell adni a drótot. Erről van tapasztalatod, vagy javaslatod, esetleg?
     
    #105
  6. Tagama

    Tagama Vendég

    Gyorsan is jöhet :D
    ...pedig azt kértem karácsonyra :elpirul2:
     
    #106
  7. Picar

    Picar Csipcsiripp :) CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Január 7
    Üzenet:
    4,392
    Kapott Lájkok:
    317
    Be kell sétálnod a hozzád legközelebbi OEP kirendeltségbe a TAJ kártyáddal és helyben megcsinálják ingyen.
    Díjcsomagról nemigazán, mert mi ilyenkor mindig csak 1-1 smst dobtunk haza a nap végén hogy kezünk-lábunk egyben van. Most meg, hogy sok telefonálás volt igazából eszünkben sem volt hogy tarifacsomaggal bíbelődjünk. De ezt Témobilék csak meg tudják mondani (azért nem hiszek benne 100%ig...).
    Amúgy általában igyekeztünk olyan szállást vadászni ahol lehetett, hogy legyen internet, és úgy kicsit költséghatékonyabb a dolog.
     
    #107
  8. Tagama

    Tagama Vendég

    Köszi, hálám máris üldözőbe vett! :köszi:
     
    #108
  9. Picar

    Picar Csipcsiripp :) CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Január 7
    Üzenet:
    4,392
    Kapott Lájkok:
    317
    Csak ne szaladjon túl gyorsan, mert nem vagyok jó kondiban...:D
     
    #109
  10. Tagama

    Tagama Vendég

    Most néztem, h a kék kártyát elektronikusan is igényelhetem! El is akartam küldeni rögtön, de vmi olyan fájlformátumban van a nyomtatvány, amit a párom laptopja nem tud kezelni (nem beszélve arról, h majd kapok a fejemre, h megint mit töltögettem le). De van még idő, majd megcsinálom a saját gépemen.
     
    #110
  11. Picar

    Picar Csipcsiripp :) CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Január 7
    Üzenet:
    4,392
    Kapott Lájkok:
    317
    Na ezt nem is tudtam. A "rugalmas" hivatali időben való sorban állást máris megspóroltad:)
     
    #111
  12. Tagama

    Tagama Vendég

    Hál' Isten :) Csak ügyfélkapus regisztráció kell hozzá, az meg szerencsére van. A kész kártyát meg majd küldik levélben.
     
    #112
  13. Tagama

    Tagama Vendég

    Igen, ezt én is szeretném kihasználni, vagy addig benevezek egy okostelefonra, vagy elkérem a páromét. Bár utóbbi az elképzelhetetlenebb, mert úgyis áll a bál az egész út miatt :(

    Addigra meg csak megtanulom kezelni is a mobilinternetet, vagy mi a szöszt...
     
    #113
  14. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,309
    A mobilnet kint egy vagyon. Inkább a wifivel számolj, nyugaton az már szinte mindenhol van, de legrosszabb esetbe benzinkúton. ;)
     
    #114
  15. Picar

    Picar Csipcsiripp :) CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Január 7
    Üzenet:
    4,392
    Kapott Lájkok:
    317
    Bizony egy emilre bárhol jó vagy, gondolom a barátodnál meg van wifi. Innentől kezdve nem kell más, csak egy Skype a telefonodra, meg itthon is beidomítani a családot a skype használatára, és lehet ingyen telefonálódni a világvégéről is:)
    Nem sokkal mielőtt az ismerőseink költöztek Németországba voltunk náluk és mesélték, hogy van olyan hogy Eszti néni (anyuka-anyós) az emeletről felhívja skypeon a fiát a műhelyben, hogy ne felejtse el hogy kell használni.:D
     
    #115
  16. Tagama

    Tagama Vendég

    Hallottam már a wifiről, de azt se tudom, h eszik-e vagy isszák?! Na jó, annyit tudok, h az egy vezeték nélküli kapcsolat, mert a párom is mindig azt nézegeti a telefonján, amerre csak megyünk, h kié nincs lekódolva a környéken.
     
    #116
  17. Tagama

    Tagama Vendég

    Igen, a barátomnál van minden, én csak az útközbeni kapcsolattartástól parázok. Mi lesz, ha a skót puszta közepén nem fog semmi sem működni?
    Amúgy szerintetek vigyek egy kicsi laptopot (gondoltam útközben is töltögethetném már fel a fotókat, videókat) a kapcsolattartáshoz, vagy inkább elegendő tárhelyű memóriakártyákat és inkább a telefonomon kommunikáljak? Tényleg abszolút analfabéta vok ehhez, eddig mindig helyhez kötötten neteztem...
     
    #117
  18. Picar

    Picar Csipcsiripp :) CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Január 7
    Üzenet:
    4,392
    Kapott Lájkok:
    317
    Na hát ettől sokkal többet nem is kell róla tudni. Ha nincs levédve akkor örülsz, és lopod a netet:)
    Lehet tényleg érdemes lenne beszerezned egy olyan telefont ami nem feltétlenül hiperokos, csak wifi képes. Ezek ráadásul valamivel olcsóbbak is általában.
    Nagyon off leszek és szájon is vágom magam érte rituálisan, de most ezt akkor is ideírom. Szóval csütörtökön Pesten voltam anyukámmal a Shoxban meg a Közlekedési Múzeumban. Már felfelé a vonaton a hülye faszbúkon lógtam és informálódtam, hogy jár-e a metro. Aztán a múzeumból kijőve nem tudtuk hirtelen merre induljunk mert jöttek trolik stb, úgyhogy megint telefon-internet bkv honlap, merre jár a troli. Na felszálltunk egyre ami jónak tűnt, de nem tudtuk pontosan hol tesz le, úgyhogy megint telefon, GPS bekapcsol és nagyon gyorsan térképen megkerestet hol tesz le a troli, és onnan merre van irányba a Keleti. Szóval egy nap alatt asszem kihasználtam az értelmes okosfícsöröket :)


    Netbook simán jó, ha befér szerintem tedd be.
    Ja és pénzbedobós telefon szerintem mindenhol van még, ha minden kötél szakad. Kint én úgy jártam, hogy mindkét telefonom lemerült és nem volt töltőm, úgyhogy reggel pl. nyilvános telefonról szóltam haza.
     
    #118
    Utoljára módosítva: 2012 Január 15
  19. Tagama

    Tagama Vendég

    Szájbaverést stornózhatod, én nem foglak beárulni téged neked, h moderáld ki magad innen :D
    Ez egy nagyon jó, építőjellegű hsz volt, mert én vmi pont ilyent szeretnék a zsebembe erre az útra :) de remélni sem mertem, h ez tényleg létezik (mondom, tényleg nagyon elmaradott vagyok :elpirul2:)
     
    #119
  20. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,309
    A wifi azt pont az, mintha mobilneten nyomnád, csak ugye egy adó sugározza, tehát helyhez kötött. Én már évek óta használom a mobilomon a wifit és a gpst is. Sose lehet tudni alapon. Ha sima gps-t viszel, akkor elég egy wifi képes telefon, ami tényleg sokszor olcsóbb a többi okosnál (értsd olyan 20-30 között már kapni fullextrásat is) Mondjuk tartaléknak egy papírtérkép száraz helyen se jöhet rosszul. Néha a legősibb dolgok a leghatásosabbak :D

    Én külön netbookot nem vinnék, ha a netezést meg tudom oldani telefonnal. A képeket, ha akarod a haver gépén is fel tudod majd tölteni, szerintem. Vagy ha kattintasz egyet a telóval, hogy itt vagyok és van wifi, akkor már fennt is van :) Ha nagyon nem akarsz megállni nézelődni, akkor hiper fotóaparát sem kell (én mondjuk minden virágot, kavicsot érdekesnek találok, szal nekem tuti 10x annyi idő lenne ez az út és telenyomnám a memóriakártyákat hipp hopp :D) A több kártya azért is jobb, hátha valamelyik benyomja az unalmast.

    Amit még javaslok, hogy minden mütyürkütyüd legyen bezacskózva, sokszorosan, vákumosan :) Sose lehet tudni mikor kap el az eső. És olyankor nem a térerőhiány lesz a legnagyobb gondod. Ez mondjuk igaz lehet a ruhákra is, nehogy ne legyen mit felvenni :)

    A másik ami engem aggasztana az áramforrás. Mert az okos funkciók sok naftát szívnak a kütyökből. Ha nincs szivargyújtó kivezetésed tetess fel, mert az szerintem tuti, hogy kelleni fog.

    Mondjuk ezek már nem vágnak ide, de eszembe jutottak :D Gondolom ezeken már rég átrágtad magad :D
     
    #120
Témaállapot:
További válaszok itt nem küldhetőek.

Megosztás