Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

13/2021 Ismét búcsúzom a masinától

A tavaszi szünet számomra ismét gyászban telt. Sokadjára kellett elbúcsúznom a kedvenc fotómasinámtól. És meglehet, hogy immár utoljára.

99696-1617818460-597fce60e5256890f4db86c58015da0c.jpg

Párszor már írtam róla, hiszen évek óta használom ezt a típust. Már régóta nem számolom, utoljára a 8. darabnál voltam képben, azóta pedig már eltelt ismét pár év. Szerintem olyan 12 körül lehet most a vége.

Itt éppen bedöglött az egyik. 2011 augusztusban
Itt meg szereztem egy másikat. 2011 szeptemberben
Itt is épp összetörtem egyet 2019 áprilisban

Itt meg egy csomó kép, amit ezzel a géppel csináltam.

Nem tudom, tudtad-e, de itt az összes fenn lévő képet bogarászhatod a fényképezőgépek alapján.

Azoknak, akik nem olvasták korábban a történetet, el kell mesélnem, hogy egy véletlen folytán került hozzám évekkel ezelőtt, talán 2010 környékén egy ilyen gép. Annyira megkedveltem, hogy később - annak ellenére, hogy ha jól sejtem 2005-ös modell lehet - sorban vásároltam fillérekért a használt modelleket az ebayről.

A baj az, hogy van egy olyan típushibája, amit évekkel ezelőtt már diagnosztizáltak, hogy az objektív fogaskereke műanyagból van, és könnyen eltörik. Onnan pedig már nincs mit tenni, a gép kuka.

A képen szereplő modellt még télen vettem. Bolti kiállítási darab volt, mintha csak új lenne. Egyetlen karcolás sincs rajta.

Mivel a múlt héten a kislányom kezében megnyekkent az előző, teljes lelki nyugalommal üzemeltem be ezt annak tudatában, hogy kihúz még 1-2 évet nálam.

99695-1617818459-b9207266d0b8950025c9dce62259fda6.jpg

Sajnos nem így lett.

Hétvégén a telken kezemben a géppel rohantam, hogy lefényképezzek egy gázlómadarat, ami odaszállt a stégünkre, mikor a gép kicsúszott a kezemből és pont az objektívre esett. Azonnal kiírta a rettegett piros Lens Error-t. És annyi is volt.

Pedig mindig ügyeltem rá, hogy a kezemre akasszam. Most nem, mert úgy siettem.

Azóta sorban fedezem fel magamon a gyászfolyamat szakaszait.
  • Először sokkot kaptam
  • Ezután más tevékenységekkel próbáltam elterelni a figyelmem a veszteségemről, egész nap mostam. :)
  • Aztán jött az érzések kavalkádja, az önhibáztatás, a hogyan tovább, mit csináltam rosszul, mit kellett volna helyette, és mi lesz most?
  • Az elfogadás nehéz. Főleg, hogy holnap megyek egy tesztmotorért és fogalmam sincs, hogy fogom lefényképezni. A telefonom nem alkalmas rá, és mégis milyen már telefonnal fényképezni.
  • Az élet újraszervezése ma volt. Találtam itthon két működőképes kompakt gépet. Sírni tudnék, amikor meglátom, milyen képeket csinálnak. Pixeles, homályos, egyszerűen igénytelen, szar képek.
A lényeg, hogy még nem tudom, mi lesz. Ok, hogy egy új telefon is időszerű lenne, de nem hiszem, hogy az helyettesítene egy fényképezőgépet. habár már majdnem sikerült elengednem a kis Nikonom, azért még nem dobtam ki... még reménykedem, hogy történik valami csoda.

Pl. ha lenne egy műszerész ismerősöm, aki legyártaná ezt a pici kis fogaskereket fémből. (Ahogy kb. 10 éve javasolták egy szervizben, de azt mondták, nem éri meg, mert annyiért már új gépet vehetek - de akkor még nem tudtuk, hogy ugyanilyet fogok venni tizet.:D)

Van vajon ilyen ismerősöm? Akkor a következő 10 évem is rendben lenne fényképezőgép ügyileg...
  • Like
Reactions: 3 emberek

Hozzászólások

Nekem elég régóta olyan telefonom van, aminek a képei adott esetben tudják helyettesíteni a fényképezőt. Egyszer én is vettem egy kis olympust, hogy majd motorozás közben azt viszem, ha törik ne fájjon annyira, anyagilag legalábbis. Azóta is a fiókban van, mert még napos időben is gyalázatos képeket készít, szóval átérzem. De hidd el, tudnak már a telók jó képeket csinálni, olyat, amibe ha belenagyítasz se sírod el magad. És nem kell hozzá a legdrágább, legújabb iphone. Nekem egy éves kínaim van, 100 ezer volt akkor, most még olcsóbb. Teszt alapján választottam, mint máskor is, mert eléggé háklis vagyok erre a kérdésre. Sőt, többet ér a jó kamera, mint hogy mennyire gyors vagy hogy megy rajta egy játék. Én jó szívvel ajánlom, bár lehet nem két nap alatt eldöntős kérdés ez ;) A kis Nikont megsirattad, eltemetted már párszor, mégis sikerült még előásnod a sírból is. Hátha ezúttal is sikerül, még ha nem is a tesztmotor érkezéséig. Én szorítok :cool: Nem vettetek amúgy egy sonyt pár éve? Bridge vagy ultrazoom kategóriás, ha jól rémlik, azzal szerintem csak jobb képeket csinálsz, mint a telefonnal ;)
 
Most az jutott eszembe, hogy simán lehet, hogy 3D nyomtatóval lehetne ilyen fogaskereket nyomtatni és nem kellene fémből marni... vagy nem is tudom azt hogy csinálják. A picit a gépre vagy a fogaskerékre kérdezted? Lehet, hogy szétszedem az egyiket.

Amúgy pont úgy vagyok ezzel a géppel, mint a Suzuki Swifttel. Ha egyszer odalesz, fogalmam sincs, mit veszek majd helyette. Jövőre az is 20 éves...
 
Van 3D nyomtatós haverom. Meg optika javítós is. Ha van több is, összeraknak belőle egyet. A Lupót én is épp Suzukira tervezem épp cserélni. A facom teli van vele, hogy 3 havonta be kell vele gurulni egy szervízbe és úgy, hogy sosincs 35 e alatt megoldás...
 
Pont ezért kérdezem, igen, a fogaskerék. Mert ha nem túl apró a fogazás, akkor lehet akár szikráztatni is, a nyomtatásnál meg nem tudom, milyen felületi minőség elérhető, ha nagyon szemcsés a felület, az kikezdheti a fogaskerékpár másik tagját. De még akár szerencséd is lehet, ha egy normál szabvány méretű fogaskerék, lehet, hogy hozzáférhető csomagban, eleve valamilyen bronzból. Erről jut eszembe, akár valami órás mesterember is le tudná gyártani, ezek a méretek és anyagok náluk vannak játékban, még ha kihaló félben lévő foglalkozás is...
 
Már mindenki mindent leírt. Ha meg tudják csinálni, sztem egyből rendelj 8-10-et, és mindegyik öreg gépedet csináltasd meg fokozatosan. Hogy legyen tartalék. Én az exemtől "örököltem" egy nagy öreget, egész elfogadható képeket csinál, de néha hisztis, nem hajlandó megérteni az utasításokat, ha ilyenkor a kis kocogtatásra nem reagál, ráejtem az asztalra pontosan 32 cm magasságból, és akkor megint jó egy darabig.:heureka:
Lehet a régi tulajdonosával is így kellett volna bánni, és vele se lett volna gondom...:D
 
Valami ilyen gépem van/volt nekem is. Mikor eltettem még működött, megnézem hátha segíthetek :)
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
682
Hozzászólások
14
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére