Blogbejegyzések megtekintése ebben a kategóriában: Vickancs fotoblog 2022

 • Vickancs
  Mint a motorok/motorosok között is sok különbség van, úgy a kutyások között is.
  Vannak a hobbysok, tenyésztők, szaporítók, vagy sportkutyások, terápiás stb.
  Csináltam már terápiás kutya képzést, de be kellett látnom, hogy a kutyáim nem alkalmasak és az én életritmusom se. Így tovább kerestem, hogy mi lenne számunkra megfelelő elfoglaltság. Agility és pullerezés tetszett de képzést nem találtam olyat ami nekem időben jó lett volna. Ekkor fedeztem fel a Mantréningezést (személy keresést). Egy csoporthoz csatlakoztam - tanulni - de kiábrándultam, mert nem oktattak és inkább pénzlehúzás volt. Ennek kb. 1 éve volt.
  Néhány héttel ezelőtt jött velem szembe egy lehetőség, hogy egy kereső csoport alakult. Heti 2-3szor tréningezünk együtt, és persze tanulunk kutyáról, szagokról, tapadásról, módszerekről .....

  Csatolt fájlok:

 • Vickancs
  Mivel már nem vezetem a Rb túrákat, így ritkábbak lettek a közös gurulások.
  Szombaton összeverődtünk páran egy Csákvári fagyizásra. Jah meg egy kis gurulásra.
  Csákberényben nem tudom mikor festették újra a metrókocsit. KB. másfél hónapja még biztosan a legalább 2 éves festés volt rajta - Aradi vértanúk neve.
  Egyébként régebben (Covid előtt) kb. 3 havonta - félévente új témában festették át.

  Csatolt fájlok:

  Vidék kedveli ezt.
 • Vickancs
  Imádon Krumlov-ot, szinte minden évben ellátogatunk oda. Szép a város, jó kaja és jóféle cseh sört mérnek.
  Persze evezni is elmentünk, és meg volt az első borulásunk is. Derékig ért a víz, mentőmellény volt rajtunk....

  Csatolt fájlok:

  Vidék kedveli ezt.
 • Vickancs
  Május utolsó hétvégéjén volt az Onroad48h tájékozódási túrája. Téma szerint "Elhagyatva", vagyis a Dunántúl olyan helyeit kellett megtalálni a leírás alapján, amit az ember már elhagyott, elhanyagolt.... Voltunk bunkertől kezdve, kastélyon át 4csillagos szállodáig. Persze az Őrségi részen is jártunk, ahol az egyik jellegzetes szoknyás haranglábnál muszáj volt megállni fotózkodni.

  Csatolt fájlok:

  Vidék kedveli ezt.
 • Vickancs
  Összegyűlt a család, mert kerek évfordulót ünnepeltünk. Apukámat köszöntöttük.
  Volt nagy meglepetés, egész héten szervezkedtünk, intézkedtünk, hogy semmiről se tudjon.
  A torta árulkodik, hogy mi lehetett az apum :) Jöhetnek a tippek!!!

  Csatolt fájlok:

  Vidék kedveli ezt.
 • Vickancs
  Végre elérkezett a kedvenc időszakom, mikor már olyan meleg van, hogy esténként ki lehet ülni kényelmesen a teraszra, erkélyre. Grill-t is beröffentettük.
  Persze ilyenkor a kutyák se maradhatnak ki a jóból. Itt éppen szelfizni próbálok az egyikkel.

  Csatolt fájlok:

 • Vickancs
  Hosszú a műtéti várólista, de végre rám is sor került. 2 év várakozás után, pár elhalasztott műtét után ....
  Hétfő reggel jelentkeztem be a kórházi szállodámba, tervezetten röpke egy napra. Persze izgultam nem is a műtét miatt, hanem előtte covid teszt volt és hogy nehogy megbukjak, mert akkor megint halasztás. Sikeresen vettem az akadályt, így pár perc múlva már a kórházi ágyba találtam magam. Elsőre nem tudták beszúrni a branült, de másodikra ezt is megoldották, és már kaptam is a nyugiadagomat. Alig csepegett le és már toltak is be a műtőbe. Néhány óra kimaradt ....
  Ébredés után már epekövek nélkül ébredtem (4 lyukkal a hasamon). A műtét jól sikerült, másnap ki is engedtek. 2 hét múlva varratszedés. Remélem utána már jobb lesz, mert egyenlőre ami hasizmot követelő feladat az nem az igazi.

  Csatolt fájlok:

  NaNa kedveli ezt.
 • Vickancs
  Nagy napra ébredtünk szombaton, már alig vártam, hogy nyeregbe pattanjak.
  Fehérvárról 7kor indultam, vagyis csak szerettem volna, mert üres volt a tankom, így első utam a benzinkútra vezetett, ahol jól ki is fogtam a reggeli kávézókat.
  Na mindegy, de így is a fél9re értem Tardosra a Kemencés Étteremre, a gyülekezőhelyre. Innen indult az idei MotoKvíz. Ami most a Vérlovagok munkáját támogató "jótékonysági" tájékozódási túra volt.
  A szokásos kis csapatunkkal neveztünk, de sok ismerős arc is felbukkant a mezőnyben.
  Mivel túra volt és nem verseny így többször megállóval (cigi, pisi szünet) teljesítettük a röpke 160,8 km-es távot. Meg kell jegyezni, hogy a kijelölt nyomvonal nyomokban tartalmazott aszfaltot is.
  A csapatom remek volt, a hangulat szuper és a motorom is szépen szerepelt.

  Csatolt fájlok:

  NaNa és Ferenc kedveli ezt.
 • Vickancs
  Már egy jó ideje gyűjtjük a boros parafadugókat. Rászántam magam a válogatásra, mivel kép lesz belőle, így elsősorban olyanokra van szükségem aminek az oldala mintás. Válogatás után egy forró fürdőt is vettek a dugók - azt olvastam, hogy így kell csinálni. Következő alkalommal majd darabolás következik. Uram tanácsára egy-két pohár bor után már nem vágtam neki eme veszélyes feladatba, így még mind a tíz ujjam megvan.

  Csatolt fájlok:

  NaNa és Vidék kedveli ezt.
 • Vickancs
  Átvettem a motorom. Haza is vittem, persze kerülő úton, és a fotozás se maradhatott ki az egyik kedvenc helyemen. (Lovasberény - Cziráky-kastély)

  Csatolt fájlok:

  Vidék kedveli ezt.
 • Vickancs
  Kb. 3 éve volt szerencsém teszteltem az MT07-et (Yamaha találkozón), ekkor estem szerelembe. Vágyakoztam, nézegettem, de most elérkezett az én időm és az álom valóra vált.
  Egyik nagy vágyam volt, hogy ne fekete legyen.

  Remélem hamar átpapírozzuk, és kipróbálhatom.

  Csatolt fájlok:

  • MT07.jpg
   MT07.jpg
   Fájlméret:
   166.7 KB
   Olvasás:
   22
  bocsi, Vidék és NaNa kedveli ezt.
 • Vickancs
  Hosszú várakozás és célozgatások után, végre kaptam az Uramtól egy sisakbeszélőt. Persze a nagyesküt le kellett tennem, hogy nem fogok folyamatosan dumálni, ha vele megyek motorozni.
  Persze ez lesz a ritkább alkalom, hogy vele használom közösen - hiszen ritkán megyünk együtt motorozni. A fő felhasználási cél az volt hogy Évi barátnőmmel tudjak kommunikálni a közös túrákon. (Többet motorozok vele, mint Urammal) Neki már van sisakbeszélője, így olyat választottunk ami kompatibilis vele.
  Április végén teszteljük :)

  Egyébként a motoromat is lecseréltem, de azt majd egy külön posztban ecsetelem. :csam:

  Csatolt fájlok:

  Vidék és NaNa kedveli ezt.
 • Vickancs
  Óra átállítás, Nyári időszámítás! Végre világos van munka után is! Így meló után nem begubózunk, hanem kimegyünk még egy nagy sétára a közeli tavakhoz. Kutyafuttató is van, így gyors labdázással is tudjuk fárasztani a jószágokat.

  Csatolt fájlok:

  NaNa kedveli ezt.
 • Vickancs
  Igaz egyenlőre utasként, de megkezdtem a szezont. Vasárnap egy laza 200 km-es Bakonyi körrel nyitottuk.

  Csatolt fájlok:

  Vidék és NaNa kedveli ezt.
 • Vickancs
  Tesómmal és barátnőmmel van egy társasjáték csoportunk. Mindannyian szeretünk játszani, így időnként összejövünk csak csajok játszani egyet. Ebből adódott, hogy beneveztünk életünk első kocsmakvízére. Témája "Wonder Women" volt, ami igazából a nők szerepét ölelte fel a történelembe (kb. római kórtól napjaikig). Stílusosan CSAMos sapiba mentem a játékra.

  Csatolt fájlok:

  NaNa kedveli ezt.