Blogbejegyzések megtekintése ebben a kategóriában: Privát ügyek

 • NaNa
  Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap almás rizskoch volt a desszert, másik nap kókuszgolyó.

  A férjem már korábban feladta a húsvéti nagyböjtöt, mondván erősnek kell maradnia, hogy ne fogjanak rajta a vírusok. Most mégis eszik húst és édességet, amiről le szokott mondani ilyenkor negyven napra, és mivel nincs a heti háromszori edzés, igencsak kigömbölyödött. A Rizskochból simán lecsúszott neki egy fél tepsi a nagyobbik fajtából.

  [​IMG]

  Nekem az első két hét húzós volt az otthonoktatással, háztartással, napi szintű főzéssel két gyerekkel, meg a saját munkámmal. Akkor fogytam két kilót, de már összeszedtem magam, alkalmazkodtam az új kihívásokhoz. Vagy a stresszt próbálom evéssel levezetni. Hiába napi online edzés is, visszanyertem a korábbi téli (vágó)súlyomat.

  Most olvastam, hogy a karanténból majd csak azok jöhetnek ki, akik kiférnek az ajtón... Szerintem ezt olvasva sokan elgondolkodtak, hogy véletlenül nehogy úgy járjanak, mint Micimackó.

  [​IMG]
  Neked hogy alakul a karantén súlyod? Ki fogsz férni?
  Vickancs, Vidék, bocsi és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Egy csomó filmet megnéztünk már a világvégéről, az apokalipszisről meg a nagy világégés utáni életről, de valahogy mindenhol elfelejtették megemlíteni, hogy az nem arról szól, hogy frissen-fitten, lenge öltözékben szaladgálunk a a kigyúrt pasinkkal kézen fogva, hanem otthon bezárva el kell látni a családot...

  [​IMG]
  Te hogy képzelted el ezt az egészet?
  bocsi, MoncA és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Nem motoroztunk most sem. A férjem robogóval jár vásárolni és elintézni a legszükségesebb dolgokat, de én az időm 95 %-át itthon töltöttem ezen a héten (is). Nagy szerencse, hogy van kert, mert oda ki lehet menni, de az iskolai feladatok mellett kevés a szabadidőnk.

  Újra elsős lettem, a héten volt matek óra, összeadás a tízes szám átlépésével, olvastunk a farsangról és környezetből a csíráztatás a feladat, ami szemmel láthatóan kudarcba fulladt. Lehet, hogy az a baj, hogy a zsázsa mag 2008-ban lejárt, bár azt gondolnám, hogy a magok nem tudnak lejárni.

  Tesiből a labdavezetést ellógtuk, de helyette volt fára mászás (na nem én másztam) meg egy rövid bringázás is.

  [​IMG]

  A technika feladatra eléggé büszke vagyok, ugyanis olyan jól sikerült megtanítani a gyerekeknek a róka hajtogatást, hogy mostanra elárasztották a lakást, és a legújabb kihívás, hogy minden méret meglegyen az orgonasípban.

  Ti hogy vészeltétek át az első hetet bezárva a koronavírus ideje alatt?
  Ferenc és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Úgy tűnik, most már megmaradunk. Hétvégén mindenkinek elmúlt a láza és már határozottan kezdenek visszatérni az életjelek a családba... a hosszú bezártság súlyos kilométer hiányt eredményezett, amihez persze legyengült szervezet társul...

  [​IMG]

  Csütörtökön még pánikszerűen rohantam el WC-papírért lázasan, mikor mindenhol azt olvastam, hogy kifosztották a boltokat. Nem mertem még egy napot várni, hogy pénteken a hétvégére spájzolók hadába is belefussak.

  Szerencsém volt, mindent kaptam, mondjuk nem is akartam több tíz kiló lisztet meg cukrot venni, csak ami a családnak hétvégére elég. Meg WC-papírt és Papír zsebkendőt...

  Szóval úgy tűnik, jót tett ez a kis izgalom, a lázasan vásárlás, mert délutánra már egészen jól lettem, és megbeszéltük, hogy ha mindenkinek jobbra fordul az állapota, akkor együtt is kimerészkedünk majd a szabadba.

  Egyelőre nem motorozni mentünk csak sétálni. Egy óra bőven elég volt elsőre. Durva, hogy le tud ereszteni az ember kondija, ha hetekig fekszik betegen. Persze a gyerekeké nem. Ők simán végigrohangálták a sétát, mintha nem is lettek volna lázasak még előző nap.

  Mondtam már, hogy imádom ezeket az ovis-sulis vírusokat, amik ledöntik a lábukról a szülőket hetekre, a gyerekek meg párnap alatt túl vannak rajta?
  Vidék és MoncA kedveli ezt.
 • NaNa
  A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre nyomja az ágyat.

  [​IMG]

  Ezt a fotót a Markeplacere csináltam, de oda nem lehet felrakni gifet. Mindegy,így is elvitték két nap alatt. :D

  Jöhetne a tavasz és vége lehetne az influenza szezonnak!
  MoncA kedveli ezt.
 • NaNa
  Mielőtt lemaradok...

  Hétvégén farsangolni voltunk. Mivel a héten még mindig betegek voltunk - hol a gyerekek, hol én, aztán anyósomat, aki a gyerekekre vigyázott volna hétvégén elfújta a szél és eltörte a vállát - már nem igazán készültem a farsangi buliba.

  Utolsó pillanatban kölcsönkértem tőle (az Anyósomtól) egy otthonkát és kitaláltam, hogy jobb híján takarítónőnek öltözök. A buli tematikája "politikusok és munkások" volt. Aztán @Bömci bevállalta a gyerekeket és hozott egy rendőrnő jelmezt. Mondjuk fehér blúzom sincs, úgyhogy a szomszéd sráctól kértem kölcsön egy fehér inget. :D

  [​IMG]
  Nem volt nagy ereszdelahajamat, mert kocsival voltunk és megnyertem a vezető szerepet (és még a kislányom óvónénije is ott volt a buliban, szóval viselkedni kellett :D ), azért jó sokat röhögtem a többieken. Jópofák voltak a jelmezek, főleg a politikusok. A munkások legtöbbje csak egy munkás overállt vett fel, abban meg a negyedik után már nem volt semmi vicces. :D
  MoncA, Vidék, Ferenc és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Szerintem nincs mit hozzáfűzni a képhez. A tavasz már a kanyarban van.

  [​IMG]

  Nálunk egyébként a héten még mindig folytatódik a dögrovás. Valamit nagyon rosszul csinálok, mert ahogy meggyógyultam, már másnap éreztem is, hogy megint fáj a torkom és azóta újra náthás vagyok, bár az is lehet, hogy ez már arcüreg gyulladás.

  Szerencsére hétvégén sütött a nap, úgyhogy kiültem egy kicsit beszívni a jótékony energiáit. Remélem segít minden téren!
  Vidék, Vickancs és MoncA kedveli ezt.
 • NaNa
  A héten két korit is örököltünk úgyhogy mind a két gyereknek lett saját. Az pedig nem lehet, hogy idén már ki sem próbáljuk. Hét közben elfutottam megéleztetni őket és a fejembe vettem, hogy hétvégén korizni fogunk. Mondjuk arra nem számítottam, hogy 15 fok lesz február 1-én.

  [​IMG]

  Mindegy, ha valamit kitalálok, annak úgy is kell lennie... és persze a gyerekeket is beizzítottam a héten, úgyhogy nem volt apelláta.

  Sajnos a Szent László téren pont január 31-ig volt nyitva az ingyenes koripálya (mennyi eszük van,hogy hétvégére zártak be?), de a Bosnyák téren még vasárnapig tartották a frontot. Mondjuk vasárnap nem néztük meg, hogy a jég is így gondolta-e.

  Az a jó abban, ha 15 fokban mész korizni, hogy szinte a tied az egész pálya. Szerencsére a csúszkáló közönséget elriasztotta a jégen álló 3 cm víz. Először a gyerekeim is megijedtek, de végülis jobban akartak korizni, mint amennyire a víztől félnek.

  Szerencsére ezúttal megúsztam a seggreesést. Akkor azonnal futhattunk volna haza, mert farmerben voltam. A gyerekeknek meg nem árt egy kis jeges vízben fetrengés (majd kérdezzetek meg erről jövő héten is, hogy megúszták-e a megfázást). Másfél órát lenyomtunk a gyönyörű napsütésben.

  Jó volt. Lehet, hogy idén már utoljára.
  Vickancs, bocsi, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Ez a hét még mindig nem az igazi... kissé már unom, hogy nem süt a nap és még hó sincs.

  Azért legalább már találkoztam emberekkel.

  Már második hete "járok" úszni hétfőnként. Nem is tudtam, hogy ilyen jól úszom... szerintem 30 éve nem úsztam ilyen mennyiséget egyfolytában. Mondjuk ennek örömére csütörtökre egy "felszálló hugyúti fertőzéssel" lettem gazdagabb, úgyhogy egyelőre annyi az úszkálásnak - még soha semmi ilyesmit nem kaptam el, pedig imádom a természetes vizekben lubickolást, szóval erről ennyit, hogy mi az egészségtelenebb.) Az infraszauna hiányozni fog.

  Ennek örömére meglátogathattam a körzeti orvost. Először urológiára gondoltam, de oda február 24-re adtak volna időpontot. :D

  [​IMG]

  Lőrinc szerda óra betegen itthon van, ami külön kihívás. Bevallom, egy idő után megdőlt az elméletem, hogy érezze csak rosszul magát, unatkozzon, nem nézhet tévét meg nem telefonozhat, hogy ne akarjon legközelebb is beteg lenni. Van az a pont, amikor már minden elvemet feladom, aztán szégyellem magam.

  Viszont csütörtökön kicsit kiszabadultam a szoba rabságából és (a hugyúti fertőzésemmel együtt) elmentünk a Marketing Fesztiválra, ahol egy csomó érdekes előadást hallgattam meg és életemben először kipróbáltam a Networkinget. Először izgultam, másodszorra tök jól sikerült szerintem, még ha UFÓ-nak is éreztem magam a sok öltönyös üzletember között.

  Aztán networkingeltem a közönséggel is. A Facebook is a barátom, így egy pár ismeretlen cyber-ismerőssel is összefutottam. Még @Yamina is ott volt.

  Pénteken beszereztem a gyógyszereket, amiket a dokinéni felírt, aztán és estére már a torkom is megfájdult, úgyhogy a hétvégét ismét kissé passzívan, a forró tea és a zsebkendők rabságában töltöm. De legalább Lőrinc jobban van. Remélem holnap már megy iskolába!
  Vidék, Vickancs, MoncA és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Pánikszerűen kezdtem el keresgélni a múlt heti képeimet, mikor eszembe jutott, hogy már megint lemaradok a heti fotóblogról. Aztán azt vettem észre, hogy egész héten nem is fotóztam. Végül találtam egy pár zúzmarás képet a telefonomon...

  [​IMG]

  Ez legalább jól mutatja a hét aktivitását. Ebben a béna, felhős, ködös, szmogos időben az utcára sincs kedve kimenni az embernek. Az egyetlen szépség ez volt az egész héten. Legalább a hó esne, de most meg már felmelegedést mondanak... aminek meg örülni kellene, mert hogy akkor jön a tavasz, de közben még tél van, és 3-5 fok. Motorozni nem alkalmas, de szánkózni sem. Marad a négy fal meg a filmek a kandalló mellett.
  Ferenc, Vidék, MoncA és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Így jár az, aki kiadja a kezéből a fényképezőgépet. Pedig csak akartam egy bizonyítékot, hogy én is ott voltam szilveszterkor, ahol a családom. Ez pedig a képen éppenséggel bárki lehet. :D

  [​IMG]

  Na jó, azért végül sikerült lőni olyat is, amin a fejem is látszik, de valamiért mindig lemarad a fejem a képekről. Már kezdek rosszra gondolni. Ezt a fiam követte el. Tiszta apja ez a gyerek. :D


  Ja és úgy tűnik, folytatom a heti fotóblogot. Már úgy hozzám nőtt az elmúlt évek alatt. Ahogy a fejem is. :D

  Ki csatlakozik?
  Zsila, Vidék és MoncA kedveli ezt.
 • NaNa
  Ez a hét nálunk is úgy telt, mint minden más magyar családnál. Ja nem.

  [​IMG]

  A hét azzal kezdődött, hogy 23-án elmentünk a férjem boxóló haverjához töltött káposztát enni, amit én ugye nem eszem, mert nem eszem húst. Helyette én koccintottam a haverokkal a hiperszuper házipálinkával, mert a férjem nem szereti az alkoholt.

  Ennek az lett a következménye, hogy 24-én alig bírtam kikelni az ágyból, a gyerekek díszítették fel a fát. Még jó, hogy az ajándékokkal már készen voltam. Nem egy klasszikus felállás a karácsonyi készülődéshez.

  Esküszöm, még 26-án is szédültem, amikor ez a kép készült. Mivel épp nem volt hova menni enni, helyette lebringáztuk az addig betermelt bejgliket (amúgy bejglit pont alig ettünk, még mindig van másfél rúd, de szerintem lassan megszáradnak).

  26-án borzasztó hideg volt és fújt a szél is, úgyhogy sikerült úgy megfáznom, hogy még mindig tart.
  Vidék, MoncA és Zsila kedveli ezt.
 • NaNa
  Szerintem kb. 10 éve készült az utolsó tetoválásom... vagy lehet, hogy csak nyolc. Azóta tervezem a hátamon levő kompozíció befejezését, de valahogy nem akar kialakulni. Az akkori ötlet már okafogyott, amiket közben (miközben nevelem a gyerekeket és próbálok időt szakítani magamra is) kitaláltam, azokat Művész Zolika (a tetováló) szavazta le.

  [​IMG]

  De tetováltatni kell. Minden tetovált megmondhatja, hogy ha egyszer elkezdted, nem lehet abbahagyni, legfeljebb szüneteltetni olyan okok miatt, mint a szülés. Vagy két szülés esetleg.

  A szülés és a gyereknevelés megváltoztatja az embert. Persze nem teljesen. Tetováltatni pl. még mindig kell, csak a halálfejek meg a mindenféle szigorságok helyett már más témákat szeretnél a testedre varratni.

  Én pl. imádom a gyerekek rajzait. Annyira jók a meglátásaik, jópofán egyszerűsítik (most még) a körülöttük levő világot és ettől annyira kedvesek lesznek a figurák, hogy elolvadok tőlük.

  Fanatikusan gyűjtöm a rajzaikat, bár arról már leszoktam, hogy papír alapon tároljam őket. Naponta egy kilónyi rajzot hordanak haza az oviból meg az iskolából fejenként és azután még itthon is termelnek rendesen.

  Kitűnő találmány a digitális fénykép meg a felhőalapú tárolás - mondjuk már 100 Gb-ra kellett növelnem a felhő tárhelyemet is, de attól legalább elférünk a lakásban.

  Tehát sok év után ezen a héten (mármint az előzőn, mert most egy kicsit megcsúsztam a heti fotóbloggal) elérkezett a jó előre lefoglalt időpontom, és elkészült az új tetkóm, ami a két gyerek egy-egy rajzát ábrázolja.

  Imádom, bár még nagyon viszket... holnap lesz egy hete, hogy elkészült.

  ***​

  Ez a tetoválásom pont 10 éve készült.
  Valamennyire jól tippeltem, csak nem emlékszem, hogy azután készült-e még másik.
  Zsila, Ferenc és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Csak egy napon múlott, hogy a benti növényeim túléljék a telet. Ezúttal úgy néz ki, nem sikerült megmentenem az életüket.

  [​IMG]

  Szombaton egész nap rohantam a dolgomra, így elmaradt a virágok behordása... eddig nem sürgettem a dolgot,mert a muskátlik most virágoztak a legszebben, pedig már vagy egy hónapja meg sem locsoltam őket.

  Mikor vasárnap reggel a férjem felkiáltott, hogy "Húha! Mínusz három fok van kinn!" addigra késő volt. Hiába rohantam és hordtam be mindenkit a hűvös padlásra, sajnos ezt a többség valószínűleg nem élte túl.

  Bent még csak romlott a helyzet, mert ahogy kiolvadtak, mindannyian lehajtották a fejüket és most elbarnulva kókadoznak.

  Még reménykedem, hogy talán a gyökerük nem fagyott el és később újra kihajtanak...
  Ferenc és MoncA kedveli ezt.
 • NaNa
  Egy hónap dögrovás és két adag antibiotikum után végre újra munkaképesnek nyilvánította a doki a férjem. Ennek örömére hétvégén most én léptem le a barátnőimmel és rá hagytam a gyerekeket.

  Persze közben végképp ősz lett, úgyhogy a motorokat már nem tervezzük elővenni... még ha hétvégén ragyogó napsütés is volt, azért a 6 fok nekem kicsikét kevéske. Azért kirándultunk egy jót gyalog, és rengeteget röhögtünk, ami már nagyon kellett.

  Mondjuk a másnapot kihagytam volna, meg akár a harmadikat is... hiába na, el vagyok szokva a bulizástól.

  [​IMG]

  Hogy a gerle hogy került ide?

  Mégsem tehetek fel olyan képet, amin a tízféle alkoholos ital sorakozik az asztalon, és persze végig is kóstoltuk mindegyiket. Az egyiket azért, mert szeretem, a másikat azért mert ilyet még nem ittam, a harmadikat meg azért, mert ezt egyszer mindenkinek meg kell kóstolnia. Na igen, csak nem egyszerre.

  A gerlét pedig a héten sikerült lekapnom, miközben a napraforgó virágán billegett. Már régóta vadásztam a gépemmel a cinkékre, akik a szotyit eszegették belőle, próbáltam lefényképezni őket, de ahogy a kezembe vettem a gépet, elrepültek.

  A gerle úgy látszik lassabb, nem olyan szemfüles. Már csak azért is, mert mire ő megtalálta a napraforgót, a cinkék már mind egy szálig kiették belőle a szotyolát.
  Zsila, Vidék, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.