Blogbejegyzések megtekintése ebben a kategóriában: Privát ügyek

 • NaNa
  A múlt héten végülis csak kétszer esett. Egyszer három napig meg egyszer négy napig. Na mi akkor mentünk ki a gyerekekkel biciklizni, amikor közben pont elállt egy kicsit.

  [​IMG]
  Motorozásra még mindig nem futotta, de ezen a héten mindenképp gurulok egyet valahova, mert a gyerekek egész héten táborban vannak. Egyelőre nem ottalvósban, de már az is valami, hogy napközben szabad vagyok. Ki kell használni, mielőtt jön a második forduló.

  Ja, és pénteken lesz a Csajokamotoron.hu szülinapja... Délután 5 körül találkozunk a Rómain a Jancsi büfénél. Bár lehet, hogy asztalt kellene foglalni, mert állítólag most, hogy újra lehet menni mindenhol tömeg van.

  Ha nem tudsz jönni, beszéljetek meg a környékbeli csajokkal valami találkát, aztán osszátok meg velünk is, hogy oda tudjuk terelni a többieket is. :D
  Vickancs, Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Egy ideje próbálom visszanöveszteni a hajam. A karantén jót tett ennek a tervnek, mert nem volt fodrász, aki levágja. (Na nem mintha ez megakadályozhatna, hogy megkurtítsam a saját hajam, ha épp olyan kedvem van...)

  [​IMG]

  Annak bizonyítéka, hogy már alakul a hosszú frizura, hogy a 6 éves lányom is felfedezte és meginvitált a fodrászatába. Eddig ez a kiváltság csak a férjemet illette (neki hosszú a haja és szereti ha piszkálják), de immár bővült a kuncsaftok köre. Nem úsztam meg.

  Azt hiszem, átgondolom még, hogy akarok-e hosszú hajat. :D
  Vickancs, Szegecs, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Ezen a héten még tartott a homeschooling. Bár már eléggé a végén vagyunk a tanévnek, azért még három hét hivatalosan. Volt felmérő és volt benne egy kis lógás is, mert elmentünk Siófokra.

  [​IMG]

  Aztán hétvégén a gyereknap alkalmából ellátogattunk a tőlünk 4-5 házta lévő Csokimúzeumba. Na nem ám csak úgy... igazából majd' 20 éve lakom itt és még sosem voltam. Most az volt az apropója, hogy fagyizót nyitottak, és a gyereknap örömére akcióztak.

  Most az lesz a nagyobb baj, hogy túl közel van, és túl finomak a fagyik. Bár a gyerekeknek az is tök mindegy, hogy ilyen az íze, csak fagyi legyen... szóval már csak ez hiányzott a karanténtestem megformálásához.

  Te merre jártál hétvégén? Az időjárás nem nagyon kedvezett a motorozásnak... :(
  MoncA, Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Egy hónap karantén és mackónadrág után a héten úgy döntöttem, hogy kell a változatosság, úgyhogy kilakkoztam a körmöm.

  [​IMG]

  Persze ugyanúgy mackónadrágban maradtam itthon, de legalább a körmöm szépen csillog. És valamelyik nap még rúzst is tettem fel csak úgy az érzés kedvéért.

  Neked milyen a karantén manikűröd?
  bocsi, Vidék és MoncA kedveli ezt.
 • NaNa
  A héten megmozdult valami és végre rálátunk újra a motorokra.

  [​IMG]
  Az úgy volt, hogy el kellett menni vásárolni, és a férjem úgy gondolta, hogy ezúttal nem robogóval megy, hanem kocsival, hogy így egy hónap után megjárassa azt is. Szóval ki kellett állnia a garázsból. Ha pedig már kiállt, akkor hozzáfért a motorhoz, így megkezdte a tavaszi karbantartást: akksicsere, gumicsere...

  Kb. eddig jutott, amennyi a képen látszik, mert a gumi olyan kemény, hogy nem sikerült leszedni a felniről, ehhez szakértő segítséget kell majd kérni. Még szerencse, hogy jelen pillanatban nem sietünk sehova, mert amúgy mi is itthon maradunk.

  Ni mi jót, említésre méltót csináltatok a héten?
  Vickancs, MoncA, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon.

  [​IMG]

  Szerencsére van kertünk, így nem kell egész nap a szobában kuksolni, de a gyerekek mégis csak akkor mennek ki szívesen, ha mi is kinn vagyunk. Ha meg kinn vagyok, akkor nem tudok dolgozni... nekem az lenne a jó, ha azalatt tudnék dolgozni benn, amíg ők kinn vannak benn meg csak a csend. Ez esélytelen.

  Na mindegy. Most nem ennek van itt az ideje. Ha azt akarom, hogy igazán elfáradjanak estére, akkor le kell őket mozgatni. Meg persze magamat is, de engem nem a fáradtság miatt, mert az anélkül is megvan, hanem hogy egy kicsit mozogjak. :D

  Egyébként mostanra egész jól beállt a rendszer nálunk. Habár nem mindig tudom épp milyen nap van, szerencsére a tanító néni napokra lebontva küldi a leckéket, úgyhogy azok helyrerázzák az agyamat.

  Hét közben délelőtt tanulunk, délután pedig megpróbálok dolgozni, a tanulás szüneteiben ebédet főzök és ritkán takarítok is, inkább csak söprögetek.

  A mosás mennyisége lecsökkent - ahogy azt már korábban is írtam - viszont a mosogatógép nonstop működik, hiába, négyen eszünk itthon egyfolytában.

  És igen, az evés. Minden nap eszünk főtt kaját, amit én főzök. Nem minden nap, mert próbálok több napra főzni, de mivel itthon vagyunk és mindenki rájár a hűtőre, van hogy elfogy hamarabb, mint gondoltam.

  A súlyom jelenleg stagnál, a férjem nem mert még mérlegre állni, én minimum 3 kiló pluszra tippelek nála, de lehet, hogy több is felcsúszott már. A gyerekek nőnek, mintha húznák őket, egyelőre nem látom őket kövérnek, bár a rendszeres sport azért hiányzik nekik.

  Eddig többet sportoltam, mint a szociális távolságtartás előtt, aztán múlt héten egy gerinctréning után meghúzódott a hátam, úgyhogy azóta pihentetem. Élvezem az online edzéseket, meg hogy bármikor lehet nézni és csinálni őket. Csak nehéz rávenni magam, meg időt szakítani rá.

  Szóval a 14. héten ennyi történt. Várjuk a végét.

  Viszont jó hír,hogy csütörtöktől tavaszi szünet van. Végre együtt lehet a család itthon! :D

  Veletek mi jó történt az elmúlt héten?
  Vidék és Vickancs kedveli ezt.
 • NaNa
  Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap almás rizskoch volt a desszert, másik nap kókuszgolyó.

  A férjem már korábban feladta a húsvéti nagyböjtöt, mondván erősnek kell maradnia, hogy ne fogjanak rajta a vírusok. Most mégis eszik húst és édességet, amiről le szokott mondani ilyenkor negyven napra, és mivel nincs a heti háromszori edzés, igencsak kigömbölyödött. A Rizskochból simán lecsúszott neki egy fél tepsi a nagyobbik fajtából.

  [​IMG]

  Nekem az első két hét húzós volt az otthonoktatással, háztartással, napi szintű főzéssel két gyerekkel, meg a saját munkámmal. Akkor fogytam két kilót, de már összeszedtem magam, alkalmazkodtam az új kihívásokhoz. Vagy a stresszt próbálom evéssel levezetni. Hiába napi online edzés is, visszanyertem a korábbi téli (vágó)súlyomat.

  Most olvastam, hogy a karanténból majd csak azok jöhetnek ki, akik kiférnek az ajtón... Szerintem ezt olvasva sokan elgondolkodtak, hogy véletlenül nehogy úgy járjanak, mint Micimackó.

  [​IMG]
  Neked hogy alakul a karantén súlyod? Ki fogsz férni?
  Vickancs, Vidék, bocsi és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Egy csomó filmet megnéztünk már a világvégéről, az apokalipszisről meg a nagy világégés utáni életről, de valahogy mindenhol elfelejtették megemlíteni, hogy az nem arról szól, hogy frissen-fitten, lenge öltözékben szaladgálunk a a kigyúrt pasinkkal kézen fogva, hanem otthon bezárva el kell látni a családot...

  [​IMG]
  Te hogy képzelted el ezt az egészet?
  bocsi, MoncA és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Nem motoroztunk most sem. A férjem robogóval jár vásárolni és elintézni a legszükségesebb dolgokat, de én az időm 95 %-át itthon töltöttem ezen a héten (is). Nagy szerencse, hogy van kert, mert oda ki lehet menni, de az iskolai feladatok mellett kevés a szabadidőnk.

  Újra elsős lettem, a héten volt matek óra, összeadás a tízes szám átlépésével, olvastunk a farsangról és környezetből a csíráztatás a feladat, ami szemmel láthatóan kudarcba fulladt. Lehet, hogy az a baj, hogy a zsázsa mag 2008-ban lejárt, bár azt gondolnám, hogy a magok nem tudnak lejárni.

  Tesiből a labdavezetést ellógtuk, de helyette volt fára mászás (na nem én másztam) meg egy rövid bringázás is.

  [​IMG]

  A technika feladatra eléggé büszke vagyok, ugyanis olyan jól sikerült megtanítani a gyerekeknek a róka hajtogatást, hogy mostanra elárasztották a lakást, és a legújabb kihívás, hogy minden méret meglegyen az orgonasípban.

  Ti hogy vészeltétek át az első hetet bezárva a koronavírus ideje alatt?
  Ferenc és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Úgy tűnik, most már megmaradunk. Hétvégén mindenkinek elmúlt a láza és már határozottan kezdenek visszatérni az életjelek a családba... a hosszú bezártság súlyos kilométer hiányt eredményezett, amihez persze legyengült szervezet társul...

  [​IMG]

  Csütörtökön még pánikszerűen rohantam el WC-papírért lázasan, mikor mindenhol azt olvastam, hogy kifosztották a boltokat. Nem mertem még egy napot várni, hogy pénteken a hétvégére spájzolók hadába is belefussak.

  Szerencsém volt, mindent kaptam, mondjuk nem is akartam több tíz kiló lisztet meg cukrot venni, csak ami a családnak hétvégére elég. Meg WC-papírt és Papír zsebkendőt...

  Szóval úgy tűnik, jót tett ez a kis izgalom, a lázasan vásárlás, mert délutánra már egészen jól lettem, és megbeszéltük, hogy ha mindenkinek jobbra fordul az állapota, akkor együtt is kimerészkedünk majd a szabadba.

  Egyelőre nem motorozni mentünk csak sétálni. Egy óra bőven elég volt elsőre. Durva, hogy le tud ereszteni az ember kondija, ha hetekig fekszik betegen. Persze a gyerekeké nem. Ők simán végigrohangálták a sétát, mintha nem is lettek volna lázasak még előző nap.

  Mondtam már, hogy imádom ezeket az ovis-sulis vírusokat, amik ledöntik a lábukról a szülőket hetekre, a gyerekek meg párnap alatt túl vannak rajta?
  Vidék és MoncA kedveli ezt.
 • NaNa
  A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre nyomja az ágyat.

  [​IMG]

  Ezt a fotót a Markeplacere csináltam, de oda nem lehet felrakni gifet. Mindegy,így is elvitték két nap alatt. :D

  Jöhetne a tavasz és vége lehetne az influenza szezonnak!
  MoncA kedveli ezt.
 • NaNa
  Mielőtt lemaradok...

  Hétvégén farsangolni voltunk. Mivel a héten még mindig betegek voltunk - hol a gyerekek, hol én, aztán anyósomat, aki a gyerekekre vigyázott volna hétvégén elfújta a szél és eltörte a vállát - már nem igazán készültem a farsangi buliba.

  Utolsó pillanatban kölcsönkértem tőle (az Anyósomtól) egy otthonkát és kitaláltam, hogy jobb híján takarítónőnek öltözök. A buli tematikája "politikusok és munkások" volt. Aztán @Bömci bevállalta a gyerekeket és hozott egy rendőrnő jelmezt. Mondjuk fehér blúzom sincs, úgyhogy a szomszéd sráctól kértem kölcsön egy fehér inget. :D

  [​IMG]
  Nem volt nagy ereszdelahajamat, mert kocsival voltunk és megnyertem a vezető szerepet (és még a kislányom óvónénije is ott volt a buliban, szóval viselkedni kellett :D ), azért jó sokat röhögtem a többieken. Jópofák voltak a jelmezek, főleg a politikusok. A munkások legtöbbje csak egy munkás overállt vett fel, abban meg a negyedik után már nem volt semmi vicces. :D
  MoncA, Vidék, Ferenc és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Szerintem nincs mit hozzáfűzni a képhez. A tavasz már a kanyarban van.

  [​IMG]

  Nálunk egyébként a héten még mindig folytatódik a dögrovás. Valamit nagyon rosszul csinálok, mert ahogy meggyógyultam, már másnap éreztem is, hogy megint fáj a torkom és azóta újra náthás vagyok, bár az is lehet, hogy ez már arcüreg gyulladás.

  Szerencsére hétvégén sütött a nap, úgyhogy kiültem egy kicsit beszívni a jótékony energiáit. Remélem segít minden téren!
  Vidék, Vickancs és MoncA kedveli ezt.
 • NaNa
  A héten két korit is örököltünk úgyhogy mind a két gyereknek lett saját. Az pedig nem lehet, hogy idén már ki sem próbáljuk. Hét közben elfutottam megéleztetni őket és a fejembe vettem, hogy hétvégén korizni fogunk. Mondjuk arra nem számítottam, hogy 15 fok lesz február 1-én.

  [​IMG]

  Mindegy, ha valamit kitalálok, annak úgy is kell lennie... és persze a gyerekeket is beizzítottam a héten, úgyhogy nem volt apelláta.

  Sajnos a Szent László téren pont január 31-ig volt nyitva az ingyenes koripálya (mennyi eszük van,hogy hétvégére zártak be?), de a Bosnyák téren még vasárnapig tartották a frontot. Mondjuk vasárnap nem néztük meg, hogy a jég is így gondolta-e.

  Az a jó abban, ha 15 fokban mész korizni, hogy szinte a tied az egész pálya. Szerencsére a csúszkáló közönséget elriasztotta a jégen álló 3 cm víz. Először a gyerekeim is megijedtek, de végülis jobban akartak korizni, mint amennyire a víztől félnek.

  Szerencsére ezúttal megúsztam a seggreesést. Akkor azonnal futhattunk volna haza, mert farmerben voltam. A gyerekeknek meg nem árt egy kis jeges vízben fetrengés (majd kérdezzetek meg erről jövő héten is, hogy megúszták-e a megfázást). Másfél órát lenyomtunk a gyönyörű napsütésben.

  Jó volt. Lehet, hogy idén már utoljára.
  Vickancs, bocsi, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Ez a hét még mindig nem az igazi... kissé már unom, hogy nem süt a nap és még hó sincs.

  Azért legalább már találkoztam emberekkel.

  Már második hete "járok" úszni hétfőnként. Nem is tudtam, hogy ilyen jól úszom... szerintem 30 éve nem úsztam ilyen mennyiséget egyfolytában. Mondjuk ennek örömére csütörtökre egy "felszálló hugyúti fertőzéssel" lettem gazdagabb, úgyhogy egyelőre annyi az úszkálásnak - még soha semmi ilyesmit nem kaptam el, pedig imádom a természetes vizekben lubickolást, szóval erről ennyit, hogy mi az egészségtelenebb.) Az infraszauna hiányozni fog.

  Ennek örömére meglátogathattam a körzeti orvost. Először urológiára gondoltam, de oda február 24-re adtak volna időpontot. :D

  [​IMG]

  Lőrinc szerda óra betegen itthon van, ami külön kihívás. Bevallom, egy idő után megdőlt az elméletem, hogy érezze csak rosszul magát, unatkozzon, nem nézhet tévét meg nem telefonozhat, hogy ne akarjon legközelebb is beteg lenni. Van az a pont, amikor már minden elvemet feladom, aztán szégyellem magam.

  Viszont csütörtökön kicsit kiszabadultam a szoba rabságából és (a hugyúti fertőzésemmel együtt) elmentünk a Marketing Fesztiválra, ahol egy csomó érdekes előadást hallgattam meg és életemben először kipróbáltam a Networkinget. Először izgultam, másodszorra tök jól sikerült szerintem, még ha UFÓ-nak is éreztem magam a sok öltönyös üzletember között.

  Aztán networkingeltem a közönséggel is. A Facebook is a barátom, így egy pár ismeretlen cyber-ismerőssel is összefutottam. Még @Yamina is ott volt.

  Pénteken beszereztem a gyógyszereket, amiket a dokinéni felírt, aztán és estére már a torkom is megfájdult, úgyhogy a hétvégét ismét kissé passzívan, a forró tea és a zsebkendők rabságában töltöm. De legalább Lőrinc jobban van. Remélem holnap már megy iskolába!
  Vidék, Vickancs, MoncA és 1 másik tag kedveli ezt.