Blogbejegyzések megtekintése ebben a kategóriában: Privát ügyek

 • NaNa
  Sokáig gondolkodtam, mit is írhatnék erről a hétről (majdnem le is maradtam a heti blogról), mert alig készült fénykép. Ilyen mocsok időben legjobb lenne egész nap aludni a jó meleg kandalló mellett.

  [​IMG]

  Itthon még nem gyújtottunk be a kandallóba, de a nyaralóban már kellett éjszakára a meleg, szóval leszállítottuk a fát, hogy ne fázzunk. Azt hiszem, ez a hét legjellemzőbb képe most. Semmi motorozás. :(
  Vidék, Szegecs, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Szerdán már megkaptam a csajoktól, hogy engem sosem látnak motoron... hát szánom-bánom, de ezen a héten elhalasztottam egy motorozást a barátnőimmel és a csamos Jancsizásra is a Suzuki Swifttel mentem... remélem azért ez nem azt jelenti, hogy ennyi volt az idei szezon.

  [​IMG]
  Mentségemre legyen mondva, hogy a homeoffice után egyszerűbb beleugrani a Suzukiba, mint előbányászni a garázsból a biciklik és egyéb ketyerék rabságából a Street Glide-ot. Az a 20 perces út az M0-áson annyira nem csábító. Bezzeg, ha lenne egy Rebelem, ugye. :D

  A héten az egyik új projekt az volt, hogy a férjem vállalkozása számára készítettem Facebook oldalt. A borítókép az én ötletem volt. Elkészítése közben egy picikét féltem. Ezt a képet most nem én készítettem, hanem ő.
  Szegecs, Vidék és MoncA kedveli ezt.
 • NaNa
  Ünnepnap, amikor kettesben tudunk motorozni a férjemmel. Erre a hétre végre jutott egy ilyen.

  [​IMG]

  Elmotoroztunk Királyrétre, neki is megmutattam a nemrég felfedezett legújabb kedvenc utamat. Neki is tetszett.

  Viszont olyan rég nem motoroztunk együtt, hogy újra össze kell szoknunk... mintha egy idegennel motoroztam volna. :D
 • NaNa
  ... van még kérdés, hogy motoroztam-e?

  [​IMG]

  Viszont legalább a kisfiam végre megkapta élete első bizonyítványát. Azért remélem lehet még idén motorozni...
  MoncA, Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Ez a hét nem tartogatott számomra motoros élményeket. A gyerek valószínűleg besokallt az egész nyáron át tartó napközis táboroktól és az utolsó hétre lebetegedett, úgyhogy itthon voltunk.

  [​IMG]

  A vendégeinket is maszkban fogadta, de szerencsére ők is belátták, hogy nem a koronavírus áldozata, hanem csak egy sima gyomorrontással állunk szemben.

  Holnap kezdődik a suli.
  Vickancs, MoncA, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Ez a hülye vírus eléggé felborította a nyári terveket. Mivel a gyerekek folyamatosan itthon vannak (napközis táborba meg oviba járnak azért, de itthon alszanak), egy balatoni családi nyaraláson és a hétvégi Duna-parti kiruccanásokon kívül egyelőre más nem jutott. Az meg nekem nem kimondottan pihentető.

  [​IMG]
  Szóval megbeszéltük a csajokkal, hogy mielőtt (remélhetőleg) elkezdődik a suli, nekünk is kéne egy kis kikapcsolódás. Végül 2 éjszakát töltöttem a család nélkül, majdnem egész nap motorozva.

  Nem mértük, hogy mennyi az annyi, szerintem olyan 5-600 kilométer volt összesen. Videót sem csináltam, pedig nálam volt a kamera, de nem akartam ezzel foglalkozni. Fényképeztem, de többnyire csak telefonnal. És persze csak amikor álltunk...

  Mondjuk azért viszonylag sokat álltunk is.

  Történt ugyanis, hogy a Vértesben @Fiona elvesztette az új előretolt lábtartójáról a váltópedál fejét. Azt keresgéltük egy darabig, majd telefonos segítséget kértünk. Végül Székesfehérváron @Morti párjának a motorjáról szedtük le ideiglenesen az Alba Regalis MC hathatós segítségével. Így tovább tudtunk menni.

  Az, hogy később széthullott a rendszámtáblatartó kerete, szintén a klasszikus Harley feeling része... akkor már @Ildó ment hátul és megtalálta a rendszámot.

  Luca másnap délelőtt csatlakozott hozzánk Zircen, de még egy métert sem motoroztunk együtt, mikor észrevette, hogy a jobb hátsó telója lefittyedt. A csavar és a teleszkóp feje is el volt görbülve és később kiderült, hogy a csavar bele is tört a menetbe.

  Ismét telefonos segítségre volt szükségünk, ami augusztus 20-án kihívásnak bizonyult. Azért szerencsére nem olyan nagy ez az ország és mindenhol vannak barátaink, úgyhogy Pénzesgyőrből sikerült szerezni egy trélert, amivel Luca elment Győrbe a motorral együtt.

  Még reggel Kerkabarabáson találtunk szállást 4 személyre (minden szállás tele volt az országban, nem volt egyszerű eset), és este 6 volt már, mire megérkeztünk. Épp lemondtuk Luca ágyát, mikor Harley-hangot hallottunk közeledni. Luca meglepett minket, és miután Győrben orvosolták a műszaki problémáját, nyeregbe pattant és meglepett minket.

  Így pénteken végre együtt motorozhattunk hazafele négyen. Izgalmas volt. A Siklónak szerintem halódik az akksija, és néhányszor menet közben is lefulladtam vele... Egyelőre nem tudom, az mitől lehet.
  Vidék, MoncA és Vickancs kedveli ezt.
 • NaNa
  Amilyen szerencsétlen volt az egész hét időjárás szempontjából, annyira szerencsések lettünk a hétvégére. Harminc fok már szinte sok is... de azért a medencében ki lehet bírni.

  [​IMG]
  bocsi, Vidék és MoncA kedveli ezt.
 • NaNa
  Valójában nem is indokolatlan, mert a mi macskánk, csak az indokolatlan, hogy már megint a motorokon ül és összeszőrözi meg összelábazza őket. Meg a kabátot...

  [​IMG]

  Amúgy megértem. Teljesen kényelmes alvóhelyeket tud kialakítani magának a motorok nyergében, főleg ha még valami puha dolog is van rajta. Márpedig itt van.
  Vidék, Vickancs, Szegecs és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  A héten megint nem motoroztam. Illetve de, de az "csak" robogó volt... kénytelen voltam lenyúlni a férjem robogóját, mert a motoromat kölcsönadtam.

  [​IMG]

  Történt ugyanis, hogy hirtelen kifogytunk a tábor ötletekből, és a férjem felvetette, hogy mi lenne, ha elmennének kettesben motoros túrázni erre a hétre a gyerekkel. Már elmúlt 7 éves, a lába is nagyjából leér már.

  Csak az a baj, hogy a 125-ös robogóval nem lehet két személlyel rendes tempót menni, a chopper meg nem alkalmas arra, hogy utast vigyen rajta (nesze neked lábkuplung, kézi-váltó).

  Szóval kéne vennie egy Electra Glide Ultra Classicot, amin a gyerek is kényelmesen ülhet hátul. Vagy ami még jobb lenne, ha én venném meg, mert nagyon megérti 3,5 millióért az, amit kinézett.

  Valószínűleg nagyon értelmes, boci szemekkel nézhettem, miközben azt mondtam, hogy "de nekem van már motorom", és az fel sem merült, hogy pénzem viszont nincs arra, hogy most motort vegyek, szóval vajon honnan is jött ez az ötlet.

  Aztán miközben azt ecsetelte, hogy pedig az pont ugyanolyan, mint a Street Glide, csak nagyobb - de nekem nem kell ennél nagyobb, ez is épp elég nagy már, nem érted??? - akkor megkérdeztem, hogy akkor nem olcsóbb lenne-e a Street Glide-dal menni és nem megvenni egy három és félmilliós motort egy egy hetes túra miatt?

  Akkor fény gyúlt a szemében, és azt mondta, hogy: Ja, tényleg.

  Szóval így történt, hogy a gyereket felszereltük, kapott pénteken cipőt meg kesztyűt, felvette a megörökölt motoros kabátot és mindketten felvették a vadiúj motoros sisakot. Felraktuk a háttámlát, elővettem a vízálló hengertáskámat, és hétfőn felkerekedtek.

  Nekem meg dolgom volt a városban és nem akartam kocsival menni, úgyhogy kénytelen voltam kölcsön venni a robogót. Majd egyszer megírom a tapasztalataimat részletesen is, addig is itt egy rövid szösszenet róla:  Ha még nem iratkoztál fel eddig a YouTube csatornánkra, akkor tedd meg most! Az első cél az 1000 feliratkozó, mert akkor a YouTube már egy csomó új funkciót is ad... én meg kisorsolok 5 db csamos pólót, ha elérjük az álomszámot.
  Vidék, MoncA, Szegecs és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Úgy eltelt ez a tavasz a karanténban, hogy még nem is láttuk az idei szaporulatot. Eddig.

  [​IMG]
  Az elmúlt hétvégén végre megérkezett az egész család. Ugyanúgy hat fióka van, mint tavaly, csak már egészen nagyok. Kettőt pislogok és már majdnem felnőttek. (Pont így érzek a gyerekeimmel is.)
  Vidék, Vickancs, MoncA és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  A múlt héten végülis csak kétszer esett. Egyszer három napig meg egyszer négy napig. Na mi akkor mentünk ki a gyerekekkel biciklizni, amikor közben pont elállt egy kicsit.

  [​IMG]
  Motorozásra még mindig nem futotta, de ezen a héten mindenképp gurulok egyet valahova, mert a gyerekek egész héten táborban vannak. Egyelőre nem ottalvósban, de már az is valami, hogy napközben szabad vagyok. Ki kell használni, mielőtt jön a második forduló.

  Ja, és pénteken lesz a Csajokamotoron.hu szülinapja... Délután 5 körül találkozunk a Rómain a Jancsi büfénél. Bár lehet, hogy asztalt kellene foglalni, mert állítólag most, hogy újra lehet menni mindenhol tömeg van.

  Ha nem tudsz jönni, beszéljetek meg a környékbeli csajokkal valami találkát, aztán osszátok meg velünk is, hogy oda tudjuk terelni a többieket is. :D
  Vickancs, Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Egy ideje próbálom visszanöveszteni a hajam. A karantén jót tett ennek a tervnek, mert nem volt fodrász, aki levágja. (Na nem mintha ez megakadályozhatna, hogy megkurtítsam a saját hajam, ha épp olyan kedvem van...)

  [​IMG]

  Annak bizonyítéka, hogy már alakul a hosszú frizura, hogy a 6 éves lányom is felfedezte és meginvitált a fodrászatába. Eddig ez a kiváltság csak a férjemet illette (neki hosszú a haja és szereti ha piszkálják), de immár bővült a kuncsaftok köre. Nem úsztam meg.

  Azt hiszem, átgondolom még, hogy akarok-e hosszú hajat. :D
  Vickancs, Szegecs, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Ezen a héten még tartott a homeschooling. Bár már eléggé a végén vagyunk a tanévnek, azért még három hét hivatalosan. Volt felmérő és volt benne egy kis lógás is, mert elmentünk Siófokra.

  [​IMG]

  Aztán hétvégén a gyereknap alkalmából ellátogattunk a tőlünk 4-5 házta lévő Csokimúzeumba. Na nem ám csak úgy... igazából majd' 20 éve lakom itt és még sosem voltam. Most az volt az apropója, hogy fagyizót nyitottak, és a gyereknap örömére akcióztak.

  Most az lesz a nagyobb baj, hogy túl közel van, és túl finomak a fagyik. Bár a gyerekeknek az is tök mindegy, hogy ilyen az íze, csak fagyi legyen... szóval már csak ez hiányzott a karanténtestem megformálásához.

  Te merre jártál hétvégén? Az időjárás nem nagyon kedvezett a motorozásnak... :(
  MoncA, Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Egy hónap karantén és mackónadrág után a héten úgy döntöttem, hogy kell a változatosság, úgyhogy kilakkoztam a körmöm.

  [​IMG]

  Persze ugyanúgy mackónadrágban maradtam itthon, de legalább a körmöm szépen csillog. És valamelyik nap még rúzst is tettem fel csak úgy az érzés kedvéért.

  Neked milyen a karantén manikűröd?
  bocsi, Vidék és MoncA kedveli ezt.
 • NaNa
  A héten megmozdult valami és végre rálátunk újra a motorokra.

  [​IMG]
  Az úgy volt, hogy el kellett menni vásárolni, és a férjem úgy gondolta, hogy ezúttal nem robogóval megy, hanem kocsival, hogy így egy hónap után megjárassa azt is. Szóval ki kellett állnia a garázsból. Ha pedig már kiállt, akkor hozzáfért a motorhoz, így megkezdte a tavaszi karbantartást: akksicsere, gumicsere...

  Kb. eddig jutott, amennyi a képen látszik, mert a gumi olyan kemény, hogy nem sikerült leszedni a felniről, ehhez szakértő segítséget kell majd kérni. Még szerencse, hogy jelen pillanatban nem sietünk sehova, mert amúgy mi is itthon maradunk.

  Ni mi jót, említésre méltót csináltatok a héten?
  Vickancs, MoncA, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.