Blogbejegyzések megtekintése ebben a kategóriában: Motoros izé

 • NaNa
  Igazából három egymás utáni nap este készült el, összesen kb. 6-7 óra munkával, ami szerintem elég szép teljesítmény.

  [​IMG]

  És most nem magamat sukarasítom (vagyis csak közvetve), hanem a fiamat.:D Ugyanis ő kapta ezt a készletet a 9. szülinapjára, és teljesen egyedül rakta össze. (Mondjunk az első legója 4 évesen egy 8 éveseknek való Ferrari készlet volt, ami kb. ugyanennyi idő volt neki akkor.)

  Amúgy mondtam már, hogy utálom a LEGÓ-t? És közben csodálom a marketingjüket meg az üzleti modelljüket.

  Nem akarom tudni, mennyibe kerül ez a készlet, de gondolom olyan 30 000 Ft körül lehet. Nem tőlünk kapta, én sosem vennék ilyesmit. Nagyjából három jelentős méretű ládányi legó van ugyanis a lakásban mindenfele (nem mind a ládában - ugye nem meglepő?). Mindegyik úgy kezdte, hogy egy jó drága készlet alkatrésze volt.

  Egyszer összerakják, ami nehézségi foktól függően fél és három óra közötti elfoglaltság, aztán elkezdenek vele játszani, és játék közben atomjaira hullik. Onnantól soha többé nem veszi fel az eredeti funkcióját. És persze ahogy kész van, kezdődik, hogy vegyek még egyet. Na persze.

  Amikor megunom, hogy mindenfelé a lakásban belelépek, akkor összesöpröm az alkatrészeket és beleszórom valamelyik legós ládába.

  Valamikor előálltam egy olyan ötlettel - amit motivációnak szántam - hogy rakjuk össze a készleteket az eredeti papírjuk alapján és adjuk el. A bejövő pénzből pedig olyan legót vesznek, amilyet csak akarnak. Aztán egy fél délután válogattam Darth Wader darabjait (azok eléggé elütnek a többitől) a szőnyegre kiszórt kupacból - egyedül.

  Egyelőre nem tudom, mi lesz a legók sorsa, de most úgy jártam, hogy vettem egy könyvet, hogy motiváljam az olvasási hajlandóságot, erre egy este meg egy reggel alatt kiolvasta és reggel közölte, hogy jöhet a következő rész. Ha jól láttam, van vagy 6 része a sorozatnak, ami 3000 forintjával megint csak egy kisebb vagyon. Javasoltam, hogy vegyük ki könyvtárból inkább, de ő többször végig akarja olvasni a sorozatot.

  Ez tök jó. Ezek szerint jó könyvet választottam, csak most ugyanabba a csávába kerültem, mint a legókkal.
  Vickancs, Szegecs és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Szombaton váratlanul kiderült, hogy a bázison szezonzáró hétvége van. Mivel az egyik gyerek szülinapi buliba ment, a másikat meg motorozni vitte az apja, úgy döntöttünk a csajokkal, hogy megnézzük, mi a helyzet arra.

  [​IMG]

  Mivel csak délután tudtunk indulni, nem motorral mentünk. Ki akar fázni a mi korunkban naplemente után a motoron? Ráadásul így belefért egy-két rozéfröccs is, amire már jó rég nem volt példa.

  Amikor már nem fotóztak és "senki" nem látta, felültem az új Sportster S-re is. Nemsokára tesztelni kell majd. Hááát... ráférne egy előretolt lábtartó, hogy kényelmesen elférjek rajta.
  Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Ismét kimaradt egy pár hét. Ez az iskolakezdés elég húzós volt, de hétvégére loptam magamnak pár motorozós órát.

  [​IMG]
  Mivel a csajok szombaton pályáztak az EuroRingen, meglátogattam őket. Végre egy alkalom, ahol lehet kicsit szocializálódni, bár csak addig, amíg el nem kezdődik a motorozás. Utána már mindenki a pályázás lázában ég.

  Csak én nem.

  Mivel a pókok pár nap alatt is beszövik a motoromat, sőt még a ponyva alatt is megy ez nekik, gondoltam egyúttal le is mosom őket róla. Szép lett. Egészen addig, míg ki nem értem a pályára és végig nem mentem a poros sóderen. Na jó, az odaszáradt rovartetemekre azért ráfért a suvickolás.

  A pályanapról készült videót is nézd meg, és iratkozz is fel a csatornánkra! Köszi.

  Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Hétvégén egy hirtelen ötlettől vezérelve leléptünk a férjemmel és a gyerekeket a sógornőmre hagytuk. Persze nem sokáig voltunk kettesben, mert az 5-ösön épp útba esett Dabas, ahol Cimbi (ti. Tóth Roland színész barátunk) épp műsort vezetett a MotoMia rendezvényen. Muszáj volt meglátogatni.

  Aztán meg kisebb motoros találkozóba csöppentünk, mert hamarosan befutottak a klubtársai is az Inj-Actors-ból, meg ott voltak a Vérlovagok is és a MotoVéd motoros polgárőrei is...

  [​IMG]

  Mielőtt még jobban belemerültünk volna a bandázásba, figyelmeztettem a férjemet, hogy nem azért passzoltuk le a gyerekeinket, hogy most mások gyerekeit nézzük egy ilyen gyereknap-féle rendezvényen, úgyhogy gyorsan tovább is mentünk...

  ...a motoros barátainkhoz, akik Budapest környékéről (Csömörről) tavaly Kunfehértóra költöztek, és ott üzemeltetik most az Angyalbőr vendégházat. Ha arra jártok, nézzetek be hozzájuk! A strandon vannak, és büfé is van meggysörrel meg finom kajákkal.

  Csak hogy a romantikus hétvége kettesben teljes legyen, hazafele felvettünk egy stoppost. Ja, mert kocsival mentünk, hogy tudjunk beszélgetni út közben. Budapestig jött Kunfehértóról... :D szóval ennyit a romantikáról. De legalább befért, mert nem voltak ott a gyerekek. :D

  (Csak mondom, hogy ez nem panasz, nagyon jó volt kiruccanni kettesben végre.:love:)
  Vidék és Vickancs kedveli ezt.
 • NaNa
  [​IMG]
 • NaNa
  Kicsit besűrűsödtek a dolgok ezen a héten, és még egy Honda teszttel is adós vagyok, így egy kis megkönnyebbülést hozott, hogy a Honda Rebel 1100-at és a Honda Africa Twint nem nekem kellett letesztelnem. Hogy megírni ki fogja, az már egy másik kérdés.

  [​IMG]

  Szóval @Ildó és @Fiona voltak a szerencsések, akik megnyerték ezt a két motort. Bár én is kíváncsi lettem volna rájuk, annyira elfáradtam az utóbbi hetekben, hogy amikor hétvégén nálunk parkolt az Africa, rá sem ültem.

  Persze a hangulatomon nem segített a hír, hogy @bae - aki a CsamClubnak kezdetektől moderátora és amennyire a gyerekek mellett belefért aktív tagja is volt - hétvégén a kórházban vérmérgezésben meghalt a 28 hetes magzatával, Menta babával együtt.

  Ezt még most, két hét elteltével is nehezemre esik leírni (mert az óta nem írtam a blogba sem). Csak pár héttel korábban, június elején volt, hogy meglátogattuk őket Túrkevén a családdal, és gyönyörű képeket készített rólunk.

  Éjszakákon át forgolódtam az ágyban, és agyaltam azon, hogy hogy történhet ilyen a XXI. században. Hogy nem tudnak diagnosztizálni egy vakbélgyulladást és hogy lehet abba belehalni. És hogy Bae mennyire aranyos, kedves, vidám, humoros csaj volt. És mi lesz most a gyerekekkel, a 10 éves Fecnivel és az egy éves Simivel anyuka nélkül. Mi lesz a férjével, feleség nélkül? És ha az ember belelovalja magát ezekbe a gondolatokba, akkor előjön még ott más is. Borzasztó.

  Szóval ilyen hangulatban indultunk el kedden 4-en csajok (Csatlakozott hozzánk @Ste.funny :) is), hogy a jégesős napok után leteszteljük a motorokat.

  Először a Zemplén volt a terv, de ahogy közeledett az időpont (csak kedden és szerdán értünk rá mind a négyen, ráadásul szerdán már vissza kellett vinni a motorokat), egyre esősebb időt mutatott arra az előrejelzés.

  Végül kedden Orfű felé vettük az irányt, mert sógorom @suzu a környékre költözött Németországból, és azt reméltük - ha már a szállásfoglaló appokon nem találtunk fedelet éjszakára - talán neki van valami ismerőse, ahol lehajthatjuk a fejünket négyen.

  Végül az orfűi kis tó melletti majdnem kész vendégházukban húztuk meg magunkat, és reggelire Cili még lángost is sütött nekünk. Mondanám, hogy ha arra jártok, keressétek őt szállás miatt, de azt mondta, jelenleg az egész szezonra foglalt a ház... de ki tudja.

  A lényeg, hogy a túra jól sikerült, jókat nevetgéltünk a csajokkal, és persze jót motoroztunk is. Néhány pillanatra még Baét is sikerült kivernem a fejemből. :(
  Szegecs, Liviszita, MoncA és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Kezdő motorosoknál klasszikus baleset, amikor odasül a lábuk a forró kipufogóhoz. Azért húsznál is több év motorozás után nem gondoltam volna, hogy újra megtörténik.

  [​IMG]

  Az gondolom többünknek megvan, amikor "Csak egy kis kört megyek, jó lesz ez a rövid gatya (vagy miniszoknya). Aúúú, ez forró volt."

  Nekem is volt ilyen úgy húszon... évvel ezelőtt. Hosszú szárú bakancs azért volt rajtam (mert úgy még dögösebb), úgyhogy csak a bakancs szára fölött égtem meg. Viszont utána a bakancsot is fájt felvenni és a helye is sokáig megvolt. Lehet, hogy még mindig megvan, csak mostanában nem nézegettem.

  [​IMG]

  Tíz éve Spanyolországban, amikor a Street Glide-on próbáltam felfújni a hátsó gumit egy benzinkúton, a kezemet égette meg a kipufogó. A dobozok alatt nagyon nehéz megközelíteni a szelepet és nem is minden kúton van olyan fújó, amit rá tudok csatlakoztatni. A férjemnek akkor a lába sült oda, neki szimplán csak melege volt, ezért nem volt rajta hosszú gatya. Készült is egy romantikus, közös fotó akkor. :)

  [​IMG]

  Most nem a klasszikus vádliégetéses esettel állunk szemben, ugyanis ezúttal egy az egyben rátérdeltem a forró kipufogóra. Ennek következtében nem sikerült elég gyorsan elkapnom a lábam - szerintem először el sem hittem, hogy mi történik - így hólyag sem lett. Egyből leégett a felső bőrréteg. Az a "jó", hogy a nadrág térde pont ott dörzsöli motorozás közben (nem számít, hogy leragasztom), úgyhogy esélye sincs meggyógyulni.

  Neked sült már oda a vádlid a kipufogóhoz vagy más testrészed a motor más forró alkatrészéhez? :)

  (És ilyenkor mindig eszembe jut az a matrica, hogy "Megmutassam a sérüléseimet?" :D)

  [​IMG]
  Vidék és Liviszita kedveli ezt.
 • NaNa
  Valamiért ez a szám jutott eszembe tegnap, amikor a csajokkal megalakultunk, és 3 Harley-ra felnyergelve gurultunk egy keveset.

  [​IMG]

  Tényleg nem volt sok... nekem. Mondjuk @Ste.funny :) szerintem nem ezt mondaná... Ő egy kis motorozás miatt felmotorozott Hegyeshalomról Budapestre, aztán onnan Agárdra, majd vissza Budapestre és haza...

  Már hetek óta nem ültem a Siklón, és mondhatom, hogy nem az enyém volt ez a nap. Sehogy nem éreztem a motort. A férjem szerint nem kellene ilyen hiperszuper új motorokat tesztelnem, akkor nem zavarna továbbra sem, hogy a Harley féke nem fog, eddig sem fogott.

  Meg is fektettem szegényt... Azt hiszem önhibámon kívül, álló helyzetben egy kereszteződésben olajra léptem és kicsúszott a lábam. Szép lassan engedtem le. Persze felállítani már nem tudtam egyedül. Mindenki jól van, de az önbizalmamat nem erősítette ez az eset. Én mentem elöl.

  Az üldögélős, beszélgetős része legalább bejött a napnak, és hazafele motorozni 24 fokban a majdnem üres városban is király lett volna, ha égett volna a fényszóróm. Így elég vakrepülés volt. Jövő héten elviszem szervizbe, mindent megcsináltatok rajta, meg le is kell vizsgáztatnom.

  Kicsit átírtam a dal szövegét... de nem kellett nagyon :D

  Hiya, Harley
  Hi, Ken
  You want to go for a ride?
  Sure, Ken
  Jump on

  I'm a Harley girl, in the Harley world
  There's no plastic, it's fantastic
  You can brush my hair, almost everywhere
  Imagination, life is your creation...
  Vickancs, Liviszita és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Ismét egy kellemes családi motorozáson vagyunk túl. Azért tök jó,hogy már ekkorák a gyerekek...

  [​IMG]

  A fiúk két hetes országjáró motoros túrára indultak vasárnap, és mivel nálam volt megint egy Honda tesztmotor (ráadásul egy túrarobogó), adta magát az ötlet, hogy kísérjük el őket egy darabon. egészen Császárig jutottunk együtt, ahol életemben először megnézhettem a magyar westernvárost.

  Nagy élmény volt, nekem is, hát még a gyerekeknek. Vonatoztunk, célba lőttek, bikán lovagoltak, ettünk-ittunk, és a végén a fiamat még a showműsorba is belevonta a Henryx a sheriff. Jó móka volt na...

  Délután aztán szétváltak útjaink: mi csajok hazafele, a fiúk a Bakonyba indultak tovább. Mivel a kislányom (pár hétig) még ovis, és időnként még játszik a délutáni alvás, kissé para volt hazafelé, hogy nehogy elaludjon mögöttem a motoron. Végül sikerült egy kis hideg-vizes mosakodással éneklésre bírnom, így hazáig szólt a rádió a hátam mögött.

  Te voltál már Császáron a western faluban?
  Vidék és Vickancs kedveli ezt.
 • NaNa
  A héten a férjem motort szerelt. Közben a telefont az ülésre tette, hogy kéznél legyen. Amikor elkészült, felült a motorra és ment egy próbakört...

  [​IMG]

  ...majd égen-földön kereste a telefont. Végül örömmel konstatáltuk, hogy ezúttal nem kell új telefont venni, mert a motor megvédte. Azért volt egy kis ijedelem amíg megtaláltuk.
  Liviszita, bocsi, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Végre nem esett hétvégén, úgyhogy gurultunk egyet a városban. Elmotoroztunk családilag a Harley-Davidon szezonnyitóra, ahol sok ismerős arccal is találkoztunk.

  [​IMG]

  Itt van még néhány kép, bár mióta nincs fényképezőgépem, nem fotózok olyan sokat.:D
  Liviszita, Vidék, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Vannak pillanatok, amelyekről nem készül fénykép. Ilyen volt az a húsz évvel ezelőtti szombat is, amikor a Fekete Horgony MC (igen, akkor még így hívták) május 1-i szezonnyitó buliján a sörpadon felszabadult mellettem egy hely, és leült mellém Ő.

  [​IMG]

  2001-ben még nem volt Facebook, és a TotalBike béna, kis flopira dolgozó, digitális fényképezőgépe volt csak nálam. Hiába keresem bármi nyomát annak a hétvégének, egyedül a Suzuki Intruder Volusia motortesztről találtam csak pár képet, és a tesztben egész részletesen leírtam, mi történt azon a hétvégén.

  Az csak sokkal később derült ki, hogy milyen fontos volt ez a nap. Vagy inkább az a pillanat.

  Szombaton - május elsején, ami idén egyben a 15. Nemzetközi Női Motoros Nap is - lementünk a családdal Foktőre a Fekete Horgony Kocsmához, hogy felidézzük azt a napot, és hogy megmutassuk a gyerekeknek a családi történelmünk eme fontos helyszínét.

  (Kocsival voltunk, mert a motoromba még nem raktuk be az új aksit, a férjemé pedig ismét átalakítás alatt van, hogy tudja rajta vinni a gyerekeket. Szóval egy métert sem motoroztam a női motoros napon. Remélem azért elfogadjátok a kifogásomat.)
  MoncA, Vickancs, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  A heti motorozásom kimerült abban, hogy visszavittük a tesztrobogót. Az nyilvánvaló volt, hogy a homeschooling mellett nem tudom vállalni, hogy szerda délelőtt 10-re ott legyen a motor rendeltetési helyén, ezért átraktam a projektet előző nap délutánra, keddre.

  [​IMG]

  Ez azért volt jó, mert délutánra vége volt a tanításnak, és megbeszéltük, hogy a gyerekeket átvisszük a fiam barátjához, mi meg majd elrobogunk két robogóval a Szallerbeckbe. Aztán az időjárás közbeszólt. Mindössze 5 fok volt és szakadó eső, szóval a férjem úgy döntött, hogy akkor már mehetünk kocsival is és akkor a gyerekek is beférnek, nem kell szívességet kérni, és ha már ott vagyunk a környéken, meglátogathatjuk a Mamáékat is, akiket hónapok óta nem láttunk.

  Most a férjem nem volt olyan hős, mint legutóbb, mikor a Can-Am-et vittük vissza. Akkor bevállalta, hogy ő viszi a motort én meg mentem a gyerekekkel kocsival... kapott is egy jó adag hóvihart mellbe az M0-on.

  Most azt mondta, nem akarja, hogy azt higgyék a hondások, hogy papírkutya vagyok... hát amúgy nem is vagyok az. :)

  Szóval jól beöltöztem, és aztán nem volt semmi extra. Az ujjaim meg a szám széle lefagytak ugyan, de ezt a 20 kilométert simán ki lehetett bírni. Jó kis robogó ez.

  Majd lesz róla nemsokára teszt is (sokat segít, hogy hétfőn kezdődik az ovi meg a suli), a képeket - amiket fényképezőgép hiányában telefonnal meg akciókamerával készítettem - EBBEN A GALÉRIÁBAN tudod megnézni. Hát, a minőségük nem a legjobb sajnos.
  MoncA kedveli ezt.
 • NaNa
  A héten ezt a paripát tesztelem. Az időjárás még mindig áprilisi... milyen lenne ugye. Azért két nap alatt beletekertünk 120 km-t a gyerekekkel, had szokják az esőt meg a hideget.

  [​IMG]

  Jó kis hétvége volt amúgy. Élveztem. Ja, ez egy Honda PCX125. Lesz majd róla teszt is hamarosan.
  MoncA, Vidék, bocsi és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Kicsit még korainak éreztem az időpontot... na nem a dátum, hanem a hőmérséklet miatt. Főleg, hogy az első menetre csak a nyári kabátomat húztam magamra, mondván, csak egy kis kört megyek.

  [​IMG]
  Ebből lett majdnem egy óra, és még az M0-ást is megjártam, ahol a hideg menetszél 110 km/óránál nem esett nagyon jól a mellkasomnak. Legalább egy napilap lett volna nálam, de nem volt.

  Másodszorra már rutinosabb voltam, és előbányásztam a huszonéves Bering kabátomat. Ebben teljes bélés van, szóval jöhet eső, jöhet fagy. Na jó nem jöhet! Amúgy azért is sürgettem a "tesztet", mert bár egy hétig nálam van ez a gépszörny, jövő hétre még havat is mondanak. Most legalább még sütött a nap.

  Ez tehát egy Can-Am Ryker 900, háromkerekű "trike" vagy mi - nekem a trike eddig az volt, aminek elöl egy, hátul két kereke van. Vidám kis szerkezet.

  Ha hiányzik, hogy már akkor sem néznek meg a motoron, ha a seggig érő szőke hajad verdesi a hátad és a bőrruha cipzárja majd szétcsattan a szilikoncicitől, akkor mindenképp ilyet vegyél. Ezzel tuti a siker szilikon nélkül is. Most még. Sietni kell, mert egy hasonló darab jött szemben velem az egyik közeli utcában.

  Lesz majd teszt is, csak nem akarom elsietni. (Hátha tudok lőni néhány képet hóban is. :))

  MoncA, bocsi, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.