Blogbejegyzések megtekintése ebben a kategóriában: Motoros izé

 • NaNa
  Kezdő motorosoknál klasszikus baleset, amikor odasül a lábuk a forró kipufogóhoz. Azért húsznál is több év motorozás után nem gondoltam volna, hogy újra megtörténik.

  [​IMG]

  Az gondolom többünknek megvan, amikor "Csak egy kis kört megyek, jó lesz ez a rövid gatya (vagy miniszoknya). Aúúú, ez forró volt."

  Nekem is volt ilyen úgy húszon... évvel ezelőtt. Hosszú szárú bakancs azért volt rajtam (mert úgy még dögösebb), úgyhogy csak a bakancs szára fölött égtem meg. Viszont utána a bakancsot is fájt felvenni és a helye is sokáig megvolt. Lehet, hogy még mindig megvan, csak mostanában nem nézegettem.

  [​IMG]

  Tíz éve Spanyolországban, amikor a Street Glide-on próbáltam felfújni a hátsó gumit egy benzinkúton, a kezemet égette meg a kipufogó. A dobozok alatt nagyon nehéz megközelíteni a szelepet és nem is minden kúton van olyan fújó, amit rá tudok csatlakoztatni. A férjemnek akkor a lába sült oda, neki szimplán csak melege volt, ezért nem volt rajta hosszú gatya. Készült is egy romantikus, közös fotó akkor. :)

  [​IMG]

  Most nem a klasszikus vádliégetéses esettel állunk szemben, ugyanis ezúttal egy az egyben rátérdeltem a forró kipufogóra. Ennek következtében nem sikerült elég gyorsan elkapnom a lábam - szerintem először el sem hittem, hogy mi történik - így hólyag sem lett. Egyből leégett a felső bőrréteg. Az a "jó", hogy a nadrág térde pont ott dörzsöli motorozás közben (nem számít, hogy leragasztom), úgyhogy esélye sincs meggyógyulni.

  Neked sült már oda a vádlid a kipufogóhoz vagy más testrészed a motor más forró alkatrészéhez? :)

  (És ilyenkor mindig eszembe jut az a matrica, hogy "Megmutassam a sérüléseimet?" :D)

  [​IMG]
  Vidék és Liviszita kedveli ezt.
 • NaNa
  Valamiért ez a szám jutott eszembe tegnap, amikor a csajokkal megalakultunk, és 3 Harley-ra felnyergelve gurultunk egy keveset.

  [​IMG]

  Tényleg nem volt sok... nekem. Mondjuk @Ste.funny :) szerintem nem ezt mondaná... Ő egy kis motorozás miatt felmotorozott Hegyeshalomról Budapestre, aztán onnan Agárdra, majd vissza Budapestre és haza...

  Már hetek óta nem ültem a Siklón, és mondhatom, hogy nem az enyém volt ez a nap. Sehogy nem éreztem a motort. A férjem szerint nem kellene ilyen hiperszuper új motorokat tesztelnem, akkor nem zavarna továbbra sem, hogy a Harley féke nem fog, eddig sem fogott.

  Meg is fektettem szegényt... Azt hiszem önhibámon kívül, álló helyzetben egy kereszteződésben olajra léptem és kicsúszott a lábam. Szép lassan engedtem le. Persze felállítani már nem tudtam egyedül. Mindenki jól van, de az önbizalmamat nem erősítette ez az eset. Én mentem elöl.

  Az üldögélős, beszélgetős része legalább bejött a napnak, és hazafele motorozni 24 fokban a majdnem üres városban is király lett volna, ha égett volna a fényszóróm. Így elég vakrepülés volt. Jövő héten elviszem szervizbe, mindent megcsináltatok rajta, meg le is kell vizsgáztatnom.

  Kicsit átírtam a dal szövegét... de nem kellett nagyon :D

  Hiya, Harley
  Hi, Ken
  You want to go for a ride?
  Sure, Ken
  Jump on

  I'm a Harley girl, in the Harley world
  There's no plastic, it's fantastic
  You can brush my hair, almost everywhere
  Imagination, life is your creation...
  Vickancs, Liviszita és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Ismét egy kellemes családi motorozáson vagyunk túl. Azért tök jó,hogy már ekkorák a gyerekek...

  [​IMG]

  A fiúk két hetes országjáró motoros túrára indultak vasárnap, és mivel nálam volt megint egy Honda tesztmotor (ráadásul egy túrarobogó), adta magát az ötlet, hogy kísérjük el őket egy darabon. egészen Császárig jutottunk együtt, ahol életemben először megnézhettem a magyar westernvárost.

  Nagy élmény volt, nekem is, hát még a gyerekeknek. Vonatoztunk, célba lőttek, bikán lovagoltak, ettünk-ittunk, és a végén a fiamat még a showműsorba is belevonta a Henryx a sheriff. Jó móka volt na...

  Délután aztán szétváltak útjaink: mi csajok hazafele, a fiúk a Bakonyba indultak tovább. Mivel a kislányom (pár hétig) még ovis, és időnként még játszik a délutáni alvás, kissé para volt hazafelé, hogy nehogy elaludjon mögöttem a motoron. Végül sikerült egy kis hideg-vizes mosakodással éneklésre bírnom, így hazáig szólt a rádió a hátam mögött.

  Te voltál már Császáron a western faluban?
  Vidék és Vickancs kedveli ezt.
 • NaNa
  A héten a férjem motort szerelt. Közben a telefont az ülésre tette, hogy kéznél legyen. Amikor elkészült, felült a motorra és ment egy próbakört...

  [​IMG]

  ...majd égen-földön kereste a telefont. Végül örömmel konstatáltuk, hogy ezúttal nem kell új telefont venni, mert a motor megvédte. Azért volt egy kis ijedelem amíg megtaláltuk.
  Liviszita, bocsi, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Végre nem esett hétvégén, úgyhogy gurultunk egyet a városban. Elmotoroztunk családilag a Harley-Davidon szezonnyitóra, ahol sok ismerős arccal is találkoztunk.

  [​IMG]

  Itt van még néhány kép, bár mióta nincs fényképezőgépem, nem fotózok olyan sokat.:D
  Liviszita, Vidék, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Vannak pillanatok, amelyekről nem készül fénykép. Ilyen volt az a húsz évvel ezelőtti szombat is, amikor a Fekete Horgony MC (igen, akkor még így hívták) május 1-i szezonnyitó buliján a sörpadon felszabadult mellettem egy hely, és leült mellém Ő.

  [​IMG]

  2001-ben még nem volt Facebook, és a TotalBike béna, kis flopira dolgozó, digitális fényképezőgépe volt csak nálam. Hiába keresem bármi nyomát annak a hétvégének, egyedül a Suzuki Intruder Volusia motortesztről találtam csak pár képet, és a tesztben egész részletesen leírtam, mi történt azon a hétvégén.

  Az csak sokkal később derült ki, hogy milyen fontos volt ez a nap. Vagy inkább az a pillanat.

  Szombaton - május elsején, ami idén egyben a 15. Nemzetközi Női Motoros Nap is - lementünk a családdal Foktőre a Fekete Horgony Kocsmához, hogy felidézzük azt a napot, és hogy megmutassuk a gyerekeknek a családi történelmünk eme fontos helyszínét.

  (Kocsival voltunk, mert a motoromba még nem raktuk be az új aksit, a férjemé pedig ismét átalakítás alatt van, hogy tudja rajta vinni a gyerekeket. Szóval egy métert sem motoroztam a női motoros napon. Remélem azért elfogadjátok a kifogásomat.)
  MoncA, Vickancs, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  A heti motorozásom kimerült abban, hogy visszavittük a tesztrobogót. Az nyilvánvaló volt, hogy a homeschooling mellett nem tudom vállalni, hogy szerda délelőtt 10-re ott legyen a motor rendeltetési helyén, ezért átraktam a projektet előző nap délutánra, keddre.

  [​IMG]

  Ez azért volt jó, mert délutánra vége volt a tanításnak, és megbeszéltük, hogy a gyerekeket átvisszük a fiam barátjához, mi meg majd elrobogunk két robogóval a Szallerbeckbe. Aztán az időjárás közbeszólt. Mindössze 5 fok volt és szakadó eső, szóval a férjem úgy döntött, hogy akkor már mehetünk kocsival is és akkor a gyerekek is beférnek, nem kell szívességet kérni, és ha már ott vagyunk a környéken, meglátogathatjuk a Mamáékat is, akiket hónapok óta nem láttunk.

  Most a férjem nem volt olyan hős, mint legutóbb, mikor a Can-Am-et vittük vissza. Akkor bevállalta, hogy ő viszi a motort én meg mentem a gyerekekkel kocsival... kapott is egy jó adag hóvihart mellbe az M0-on.

  Most azt mondta, nem akarja, hogy azt higgyék a hondások, hogy papírkutya vagyok... hát amúgy nem is vagyok az. :)

  Szóval jól beöltöztem, és aztán nem volt semmi extra. Az ujjaim meg a szám széle lefagytak ugyan, de ezt a 20 kilométert simán ki lehetett bírni. Jó kis robogó ez.

  Majd lesz róla nemsokára teszt is (sokat segít, hogy hétfőn kezdődik az ovi meg a suli), a képeket - amiket fényképezőgép hiányában telefonnal meg akciókamerával készítettem - EBBEN A GALÉRIÁBAN tudod megnézni. Hát, a minőségük nem a legjobb sajnos.
  MoncA kedveli ezt.
 • NaNa
  A héten ezt a paripát tesztelem. Az időjárás még mindig áprilisi... milyen lenne ugye. Azért két nap alatt beletekertünk 120 km-t a gyerekekkel, had szokják az esőt meg a hideget.

  [​IMG]

  Jó kis hétvége volt amúgy. Élveztem. Ja, ez egy Honda PCX125. Lesz majd róla teszt is hamarosan.
  MoncA, Vidék, bocsi és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Kicsit még korainak éreztem az időpontot... na nem a dátum, hanem a hőmérséklet miatt. Főleg, hogy az első menetre csak a nyári kabátomat húztam magamra, mondván, csak egy kis kört megyek.

  [​IMG]
  Ebből lett majdnem egy óra, és még az M0-ást is megjártam, ahol a hideg menetszél 110 km/óránál nem esett nagyon jól a mellkasomnak. Legalább egy napilap lett volna nálam, de nem volt.

  Másodszorra már rutinosabb voltam, és előbányásztam a huszonéves Bering kabátomat. Ebben teljes bélés van, szóval jöhet eső, jöhet fagy. Na jó nem jöhet! Amúgy azért is sürgettem a "tesztet", mert bár egy hétig nálam van ez a gépszörny, jövő hétre még havat is mondanak. Most legalább még sütött a nap.

  Ez tehát egy Can-Am Ryker 900, háromkerekű "trike" vagy mi - nekem a trike eddig az volt, aminek elöl egy, hátul két kereke van. Vidám kis szerkezet.

  Ha hiányzik, hogy már akkor sem néznek meg a motoron, ha a seggig érő szőke hajad verdesi a hátad és a bőrruha cipzárja majd szétcsattan a szilikoncicitől, akkor mindenképp ilyet vegyél. Ezzel tuti a siker szilikon nélkül is. Most még. Sietni kell, mert egy hasonló darab jött szemben velem az egyik közeli utcában.

  Lesz majd teszt is, csak nem akarom elsietni. (Hátha tudok lőni néhány képet hóban is. :))

  MoncA, bocsi, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Nem adja könnyen magát ez a szezon (sem). Péntekre be voltam írva a Can-Am Ryker tesztre, de a kislányom óvónénije COVID-os lett, úgyhogy most nem mehet sehova (a kislányom). Mi meg nyilván szolidárisak vagyunk, mégsem hagyhatok itthon egyedül egy hatévest.

  [​IMG]
  De ő legalább feltalálta magát. Már neki is annyira hiányzik, hogy az oviba motorral járhasson, hogy az apját kérte meg, hogy motorztassa meg a kertben. Lehet, hogy nekem is fel kellett volna ülnöm egy körre.

  A Can-Am tesztet átettük a következő péntekre. Most azon izgulok, nehogy kiderüljön, hogy még valakin kijöttek a tünetek a csoportból, mert akkor meghosszabbítják a karantént. Meg azért az is jó lenne, ha hétvégén nem -4 fok lenne, mint ma reggel.
  MoncA, Vickancs, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Pénteken nem volt suli, így kivettük a kisebbet is az oviból és már csütörtök este leléptünk a városból. Mivel így sok idő után lett egy szabad hétköznapunk, sikerült elintézni egy pár olyan dolgot, amit máskor nem lehet.
  [​IMG]
  Na nem kell nagy dolgokra gondolni. Délelőtt elmentünk meglátogatni a Mamát és a Papát. És ha már ott voltunk, leettük a decemberi hamburger-nyereményt, amit Kispesten lehet épp beváltani. Máskor nem járunk arra, és plázába sem mennék, ha nem ingyen hamburgerekről lenne szó.

  Szóval 20 000 Ft értékben kellett hamburgereket vásárolnom a Zing burgernél. Mondhatom, eléggé jóllaktunk, és még vacsorára meg a másnapi ebédre is maradt belőle.

  [​IMG]

  Aztán meglátogattuk Görbe Sanyit a Radical Garage-ban. Itt megcsodáltuk a sok szép épülő-szépülő motort és Görbe Soma versenymotorját is. Soma nem volt ott, neki suliban a helye pénteken.

  Csak véletlenül vettem észre a műhely ablakán a Csajok a motoron matricát. Sanyi szerint legalább 10 éve ott van. Kicsit már megviselte, hogy folyton süti a nap, így a lakk kicsit meg van repedezve. Hogy a következő 10 év is rendezve legyen, raktam alá egy frisset. (A matricákat te is megveheted a CsamShop-ban.)
  MoncA, Vickancs, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Vicces látni, hogy a korábbi filmekben hogyan képzelték el a kétezres éveket. Mostanában leginkább a Vissza a jövőbe játszik nálunk a gyerekek miatt. Ha jól emlékszem, ott 2015-be utaznak előre az időgéppel és hát ott is van pár olyan technikai újdonság, ami innen nézve elég vicces.

  Szilveszter óta mennek a mémek a közösségi médiában arról, hogy a Mad Max 2021-ben játszódik. Azért örülök, hogy annyira még nem súlyos a helyzet. Persze az egy kicsit aggaszt, hogy Kaliforniában és Massachusets államban 2035-től betiltják a benzin üzemű új autók forgalomba helyezését és 2050-re teljesen Carbon Free államot akarnak csak elektromos autókkal.

  Ez azért azt mutatja, hogy ez a film, amit nemrég láttam, nem is annyira utópia. Mondjuk amerikai motorosok csinálták, szóval valószínűleg jobban látják az ottani helyzetet.

  Szóval elgondolkodtam, hogy ha 2021 olyan lesz,mint a Mad Max, akkor úgy is kellene kinéznünk, mint a Mad Max szereplői.


  [​IMG]


  Na jó, az ötlet nem a sajátom, innen vettem (a férfi változat :D)
  MoncA, Szegecs és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Meghívtak egy rádiós beszélgetésre a Sztráda Rádió Sztráda című műsorába.

  [​IMG]

  Már jó rég nem voltam rádióműsorban, amikor mégis, akkor általában telefonon keresztül szoktam beszélgetni a riporterrel. Na most be kellett mennem a belvárosba, majd a kijárási korlátozás alatt este 8 után haza. Igazolást is kaptam. :)

  Olyan vendégekkel beszélgettem a motorozásról a Csajok a motoron képciseletében, mint Kiss Norbert világ és többszörös Európa bajnok autóversenyző, Gerencsér Csaba jet ski világbajnok, a Can Am quadok, valamint a Spyder és Ryker trike-ok hazai importőre és Oroján Sándor politikussal, a Fidesz egri képviselőjével, aki maga is aktív motoros.

  Szerintem jó kis beszélgetés volt 2 órában, de jobb, hogy nem hallottam. Nem szeretem magam visszahallgatni.
  Vickancs, MoncA és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Nálunk a motorozás női ágon öröklődik. De legalább ők motoroztak egy jót ebben a "csodás" őszi időjárásban. :D

  [​IMG]
  Amíg a fiúk építkeztek meg a lövöldözős játékkal játszottak, a kiscsajok elmotorozták az összes aprómat. Még akkor sem lehetett őket lerobbantani róla, amikor már nem kaptak több zsetont.

  (Na jó,ez nem teljesen igaz, mert a fiam is vitt egy kört a Harleyn, de annak monitora is volt. Az mégsem ugyanolyan.)
 • NaNa
  Nem vagyok egy pályamotoros típus, de azért egyszer-kétszer már volt módom versenypályán motorozni. Általában valamelyik márka tesztnapján újságíróként... Sajnos mivel nincs megfelelő felszerelésem, ezen a hétvégén ki kellett hagynom ezt a lehetőséget, pedig akár a Street Glide-dal is kipróbálhattam volna magam a speedes csajok között.

  [​IMG]

  Mondjuk ahhoz képest, hogy eredetileg úgy volt, hogy el sem tudok menni, már annak is örültem, hogy ott lehetek. És így legalább tudtam fotózni a csajokat motorozás közben. Megismerkedtem a pálya igazgatójával, Kátyával is.

  MoncA, Szegecs, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.