Blogbejegyzések megtekintése ebben a kategóriában: Motoros izé

 • NaNa
  Nem utolsó motorozásnak terveztem, de meglehet, hogy az lett belőle... legalábbis ahogy az előrejelzések szólnak, vége a vénasszonyok nyarának. Gondolom 1-2 nap esős őszi nap után hamarosan beköszönt a tél.

  [​IMG]

  Amúgy az óraátállítás sem kedvez a motorosoknak, hiszen esélytelen munka után gurulni egyet még akkor is, ha jó lenne az idő - sötétben ki akar motorozni?

  Szerencsémre hétfőn még sikerült kanyarognom egyet a Siklóval. Először úgy terveztem, csak elmegyek ide nem messze lemosatni, de végül a mosásból nem lett semmi. Nem tudtam ellenállni a szép, őszi időnek.

  (Az ott szemben Visegrád, szóval a kép Nagymaroson készült.)
 • NaNa
  A héten megint nem volt motorozás, pedig az időjárás miatt akár lehetett volna. A nyakamba szakadt egy csomó váratlan munka, így csak az ablakon keresztül néztem a gyönyörű napsütést. Mondjuk ezzel gondolom nem vagyok egyedül amúgy, csak nem ehhez vagyok szokva.

  [​IMG]

  Hétvégére pedig sikerült az egész családnak lerobbannia, a gyerekek lázasak lettek és köhögünk és taknyosak vagyunk mindannyian, úgyhogy a tervezett szülinapi játszóházazás is elmaradt.

  A hét egyetlen eseménye, ami valamilyen módon a motorozáshoz köthető, hogy megérkezett a Help and Ride kulcstartóm és a matrica. Egy kisebb szívrohamot kaptam ugyan az érkezésekor, mert a céges postacímre de az én nevemre érkezett ajánlva... el nem tudtam képzelni, milyen hatóság üldöz.

  Ha te nem rendelted meg a csamos napon a saját kulcstartódat (egyébként tudtad, hogy összesen 126.760 Ft-ot gyűjtöttünk össze?), amibe belegravírozzák az általad kívánt két telefonszámot, amit egy esetleges balesetkor értesíteni lehet, akkor rendeld meg ezen a linken a webáruházunkban.

  Ui.: Ja, nem ez volt az egyetlen motoros esemény... A férjem például motorozott hétvégén. Ja, és kedden nálam járt egy motoros csaj az OMV kártyájáért. Akkor végülis nincs is itt semmi gond. :D
  bocsi és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Még mindig nem tudjuk, hogy mi baja a motoromnak, lévén, hogy megint nem ültem rajta egy hónapja. De
  végre a héten a férjuram rászánta magát és ment egy próbakört, hogy megszakértse ő is.

  [​IMG]

  Sokkal előrébb nem vagyunk. Ő is azt mondja, hogy ez így nem egészséges. Vagy a gumibak, vagy a gumi, vagy valami, vigyük szervibe. De hova?

  Ma beszéltünk Sanyikával a Radical Garageból, ő a tünetek alapján egyből azt mondta, hogy fújjunk a teleszkópba... a héten ad valami kütyüt, ami direkt erre van. Ha eddig nem durrantottuk ki a telót, akkor kiderül majd, hogy ez-e a baj. Végülis a levegő talán még olcsóbb, mint egy új teló.

  ***​

  Az az érdekes, hogy ezen a képen tök kicsinek néz ki a motorom... szóval megint bebizonyosodott, hogy minden csak viszonyítás kérdése.
  Ferenc és Vickancs kedveli ezt.
 • NaNa
  Szoktál motoros filmeket nézni? Melyik a kedvenced? Nekem ez nem lett az.

  Mivel alapvetően szeretek filmeket nézni, időnként jut bele motoros film is. Ezeket akkor is végignézem, ha látom, hogy nem egy remekmű. A férjem ilyenkor szentségel és elmegy aludni, én meg azt mondom, hogy ez most munka, végig kell néznem. Aztán felrakom a Motoros Film adatbázisba is.

  (A Sons of Anarchy első évadának első 10 perce után is így tett, én viszont végignéztem a sorozatot a hatodik évadig. A hetediket már nem vállaltam be munka ide vagy oda.)

  [​IMG]

  A Hell Ride című remekműre a sógorom hívta fel a figyelmem, amúgy a megjelenésekor már írtam a filmről egy beharangozót, de azóta nem került elő, még nem láttam. Tony - a sógorom - azt írta, Tarantino film, de nem is, Tarantino csak a producer volt, egyébként Larry Bishop rendezte meg írta a filmet - magának, mert a főszerepet is ő alakítja.

  A port.hu-n az egyik hozzászóló azt írja, hogy "egy valóra vált macsó férfiálom", és amúgy tényleg annak tűnik. A pasik irtó koszos, de nagyon dögös motorokkal vonulgatnak ide-oda a sivatagban, ahol egyébként rajtuk kívül senki nincs, időnként elvágják valakinek a nyakát vagy lelövik nyílpuskával (emiatt majdnem elhittem, hogy Tarantino rendezte).

  Néha megállnak egy bárnál, ahol félmeztelen (vagy tök pucér) csajok szívják egymás seggéről a kokót (tiszta Gangszta Zolee szöveg, ami szintén egy macsó férfiálom) és kínálgatják a puncijukat kéjesen, ahogy szerintem egy nő sem tenne soha - a férjem ezeknél a részeknél többször is felhívta rá a figyelmem, hogy most tanulhatok, hogy kell viselkednie egy vagány motoros csajnak. (Mivaaan??? Most miért nem mész aludni?)

  A történet elég nehezen áll össze, mert sem a képkockák sem a szövegek nem adnak túl sok támpontot. Fröcsög a vér, riszálnak a csajok, vonulnak a motorosok olyan arccal, mintha mindig szarszag lenne - sehol egy rendőr, aki kérdőre vonná a szigor bikereket, hogy ugyan miért hagytak ott 5 agyonlőtt embert a motorjával együtt az országút közepén.

  Némelyik párbeszédnél azt sem tudtam, hogy ki kivel van, nem derül ki, miről beszélnek és folyton hülye beceneveket pufogtatnak rendkívül szigorú hangon, hogy a végén csak néztem ki a fejemből, mikor rájöttem, hogy Comanche az egyben Bix és Sunny is.

  Szóval ha jót akartok magatoknak, ne nézzétek meg! Vagy mégis. Rohadt jók a motorok, tényleg szépek a csajok, és a pasikról is elhittem, hogy igazi bikerek, bár Dennis Hoppert szerintem tréleren szállították az oldalkocsissal, hátulról meg kaszkadőr helyettesítette, de ez már megbocsátható 71 évesen (nyugodjék békében!)


  Húsz évvel ezelőtt lehet, hogy megkajáltam volna ezt a filmet, de változnak az idők, most inkább a Grace and Frankiet nézem, az legalább vicces.
  Ferenc, Vidék és SzGabó kedveli ezt.
 • NaNa
  Nem fogok túl sokat írni most, mert igazából nem nagyon van mit. Mentünk és jöttünk, közben meg napoztunk és strandoltunk egy kicsit.

  [​IMG]

  @Ste.funny :) már akkor elkezdett fűzni, hogy menjünk el együtt Horvátországba, mikor a Harley-fesztiválon voltunk motort tesztelni. Már akkor mondtam neki, hogy nem sok esélyt látok rá, hiszen a gyerekek egész nyáron itthon vannak, Anyu és a húgom a kislányával nálunk laktak 6 hétig, mikor hazalátogattak Floridából és rögtön másnap, hogy ők elmentek, megműtötték a férjem sérvvel, ami után 6 hétig semmit nem csinálhat.

  Aztán eljött az a pont, amikor azt mondtam, hogy ha most nem léphetek le, akkor lehet, hogy ön- és közveszélyes leszek, mire elkezdődik az iskola.


  Ma volt az évnyitó, a kisfiam elsős lett, és a kis röpnyaralásunknak hála senkit nem ettem meg reggelire.


  Ide tettem fel még egy csomó képet, amin tankolunk, eszünk meg a tenger...

  Itt meg a Harley-teszt:
  SzGabó, Vidék és Zsila kedveli ezt.
 • NaNa
  20190825_170028-01_compress75.jpg Szerdán jövök.
  Zsila, Vidék és Vickancs kedveli ezt.
 • NaNa
  A hosszú hétvége nagy részét Pilismaróton töltöttük a Szobi Révnél. Ezúttal nem motoros találkozó volt csak majdnem. Motorosok motor nélkül sok gyerekkel. Hát ez is eljött... :D

  [​IMG]

  Azért a hangulat majdnem olyan volt, mint egy régi motoros találkozón. Vasárnap a Nemcsak Berry játszott csak nekünk. Mondjuk vetkőzős csaj nem (sem) volt, de amíg a gyerekek együtt bandáztak, a felnőttek is tudtak egy kicsit beszélgetni, iszogatni.

  Meg az is más volt kicsit, hogy a buli (nekem) nem hajnalig tartott, mert a kislányom már 10 órakor bealudt a koncert alatt az ölemben - a zenekartól 5 méterre - és nem volt hajlandó egyedül aludni a sátorban. Mondjuk érdekes, hogy régen nem tudtam ilyen jót aludni egy koncert alatt, mint most.
  Zsila, Vickancs és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Miután kedden motoroztam egy kellemeset bár elég rövidet, másnap arra mentem ki a garázsba, hogy beszőtte a Street Glide-ot a pók.

  [​IMG]

  Pontosabban összeláncolta a férjem robogóját az én motorommal...
  bocsi, Zsila, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  A Csajok a motoron 13. szülinapjára szervezett túra előtt két nappal leruccantam Nyíregyházára a Goldrexbe, hogy felszereltessem az új gumijaimat. Örültem, mint majom a farkának, hiszen a nyolc éves gumijaim - hiába nem látszott rajtuk, hogy el lennének kopva (mitől is kopott volna el, mikor motorozás helyett nagyrészt inkább szoptattam) - már a Gumish szerint is eléggé meg voltak keményedve.

  [​IMG]

  Ő úgy fogalmazott, hogy esőben már ne nagyon menjek vele... na azt meg hogy? OK, hogy nem indulok el itthonról, ha esik, de azért valljuk be, ez a nyár nem indult valami fényesen, ha csak az özönvizes májusra gondolunk.

  A gumit, ha jól emlékszem kedden szerelték fel, és pénteken indultunk a túrára. Addig nagyrészt autópályán mentem csak az új gumival, mintha tojásokon lépkednék, mert ugye az a fránya formaleválasztó ki tudja, mikorra kopik le. (Amúgy állítólag pár száz méter csak.)

  Aztán a túrán már elkerültük az autópályákat, vagy azok kerültek el minket, mert Tolnában meg Baranyában nem annyira vannak autópályák. Hiába van szuperül felújítva a 61-es út, azért bele-bele futottam néhány nagyobb kátyúba, és kezdett fura lenni az az iszonyú hangos, fémes hang, ami valahonnan alólam jött.

  @Ste.funny :), aki mögöttem motorozott, az egyik kútnál azt mondta, hogy szerinte felüt a teleszkópom, biztos le van eresztve, fújjuk fel. Telefonos segítséget kértem, mert ilyet még sosem csináltam, sőt nekem úgy rémlett, hogy direkt teljesen le van engedve a telóm, mert az úgy jó.

  [​IMG]

  A férjem azt mondta, hogy hát fújjuk, de csak egy szisszentést, mert a teló könnyen eldurranhat, és azt is elmondta, hogy nagyjából hol keressük a szelepet.

  A túra alatt többször is fújtunk egy szisszentést, de semmi nem változott, a hang megmaradt, sőt,mikor hazaértem, még a férjem is fújt bele, de addigra már @Alien küldött egy táblázatot, hogy mennyire kellene fújni, és abban kerek perec ott volt, hogy az én súlyomhoz nem is kell bele levegő... szóval itt valami más baj van.

  [​IMG]

  A túra óta nem volt lehetőségem motorozni mindenféle családi okok, nyaralás és ovis nyári szünet okán, de azért a fejemben ott motoszkált, hogy ha mégis lenne egy órácskám, nem tudnék elmenni nyugodt szívvel a motorommal, mert valószínűleg "elfosta magát a teleszkópja" és ki kell cserélni. Egyébként már új teló is lett volna valakinél.

  Azért nekem folyamatosan a fejemben volt az a gondolat, hogy ennek a hangnak valami köze van az új gumihoz, mert nagyjából azóta van ez a hang. Gondolkodtam, hogy nem lehet-e hogy ez a gumi ballonosabb és beleér a sárvédőbe, ha lyukba megyek, de a férjem állította, hogy ha már gyári Harley-Davidson feliratos gumit rakattam rá, akkor az fura lenne, ha mégsem lenne jó a motoromra.

  A héten a gyerekek néptánctáborban vannak, és kedden úgy gondoltam, hogy jobb híján megmutatom a tüneteket a Gumishnak. Schirger Peti többször megoldotta már a gumibajainkat, ő szerelte a gumit a Sakálon és a múltkor, amikor leeresztett a Sikló kereke nullára, akkor is ő polírozta fel a felnit. Benne volt minden bizodalmam, ugyanis a férjemet időközben megműtötték, most 6 hétig semmit nem csinálhat...

  [​IMG]

  A gumish műhelyben, ahol szezon lévén csak motorok sorakoztak, Peti megrángatta a motor hátulját, de persze sehogy nem adta ki azt a hangot. akkor leszedtem az oldaldobozokat, hogy hátha a szerelésnél nem húztak meg jól valami csavart, vagy lóg a kipufogó vagy mittudomén...

  Peti körbejárta a motort majd megtapizta a sárvédőket, majd közölte, hogy a bal oldalon egész a gumi pereméig be van nyomódva a lemez. A másik oldalon vagy 2 cm távolság van a gumi meg a sárvédő között, itt meg kb. 3 mm. Megnéztem és tényleg... és nem hittem a szememnek, mert akkora a horpadás, hogy ezt csak valami nagyon erős dolog okozhatta.

  [​IMG]

  Kézzel lehetetlen volt kirángatni, nemhiába vasból van a motorom, de végül Peti mindenféle feszítővasak dugókulcsok és egyéb furfangos eszközök segítségével majdnem az eredeti helyére feszegette vissza a lemezt, majd kiadta az ukázt, hogy menjek, próbáljam ki. Nekem meg nem kellett kétszer mondani...

  Először gondoltam megjáratom az M0-on, de aztán rájöttem, hogy ott egy kátyú sincs, úgyhogy végül elmentem Fót felé, onnan Veresegyházára, majd vissza. Végül, miután rájöttem, hogy bármekkora kátyúba belemehetek, nem csattan (na jó, a vasúti síneken még mindig van valami hang, de az nem ugyanaz), gurultam egy nyolcvan kilométert a Gödöllői dombságban.

  Még mindig nem térek magamhoz, hogy lehet, hogy így vettem a motort 2011-ben... a férjem mindig mondta, hogy valahogy olyan ferde a hátulja, mintha a sárvédő nem középen lenne, de még úgy, hogy egészen közelről néztük Petivel, szemmel alig volt észrevehető a hiba, csak tapintásra sikerült diagnosztizálnia a bajt.

  [​IMG]

  A lemez olyan kemény, hogy ezt vagy egy hatalmas esés okozhatta, vagy Peti szerint mondjuk felkaphatott egy vastag faágat a motor hátulja és beforgatta... de a fényezésnek nem volt baja, és a horpadás az oldaldobozok alatt van... érthetetlen.

  Mindenesetre újra megállapítottam, hogy szuper jó motorom van, hihetetlen jó érzés siklani vele, és üzenem a huhogóknak, akik azt mondták, hogy hülye vagyok, hogy ilyen gumit raktam fel, mert szar a gyári Dunlop gumi, túl kemény és csúszik, szerintem sosem döntögettem még ilyen jókat a Siklóval, mint most.Mondjuk lehet, hogy ideje lenne leengednem a teleszkópokat.

  Szóval a DiceGlide újra támad!
  bae, Vidék, Ferenc és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Napok óta másról sem szólnak a hírek, csak Rein Zsuzsi halával van tele a Facebook és a sajtó. Megrázó baleset, tényleg nehezen teszi túl rajta magát az ember. Megértem, hogy a motoros közösséget felkavarta... bár nem értem, hogy miért nagyobb hír ez, mint bármelyik másik motorbaleset.

  [​IMG]

  Utálom a rossz híreket. Tudom, sokan nem tudják ezt elfogadni, de én a hírfolyamomból is letiltom azokat a posztokat, amik rossz érzéseket keltenek. A megkínzott állatok, a politika és a motoros balesetek is ki vannak szűrve... épp eleget tudok ezekről anélkül is, hogy percenként az orrom alá dörgölné őket valaki.

  Volt, hogy megkaptam, hogy a homokba dugom a fejem, de nem... újságíróként eleve nem tehetem ezt meg, hiszen tudnom kell róla, hogy mi zajlik körülöttem, hogy írni tudjak róla. Viszont a Facebookot én is, ahogy a legtöbben az agyam rágóztatására használom tévé helyett. Ott kapcsolódok ki munka közben, és nem akarom, hogy nyomasztó gondolatokat ültessenek el az agyamba a rossz hangulatú posztok.

  Legszívesebben a Csajokamotoron.hu-n is csak jó híreket írnék, csak olyasmit osztanék meg, ami mások épülésére szolgál, ami szórakoztat, feltölt, tanít. Épp ezért harcol bennem az újságíró, a cégvezető és az ember olyankor, amikor egy ilyen borzasztó balesetről kell írni.

  Az esetek nagy részében sikerül ezt megúsznom. Inkább nem hajszolom a kattintásokat, mint más motoros hírportálok, és nem írok minden egyes halálos balesetről olyan címmel amire az is rákattint, aki nem is motoros. Valószínűleg üzleti szempontból ez helytelen, hiszen a kattintásokból van a pénz, azokon az oldalakon vannak hirdetők, ahol sok az olvasó... még ha az olvasók nem is motorosok, nem is a motoros cikkeket olvassák csak katasztrófa-turistáskodnak.

  Zsuzsi motoros nő volt. Muszáj volt beszélni róla, mert a motoros nők közössége elvesztett egy tagot. Engem is sokkal jobban megráz az ő halála, pedig nem ismertem személyesen, mint bármelyik másik, számomra ismeretlen motoros halála, pedig őértük ugyanúgy kár, köztük is sok olyan van, aki értelmetlenül, önhibáján kívül motorozott a túlvilágra.

  [​IMG]

  És akkor ránézek a statisztikára, és azt látom, hogy egy ilyen hír megint felkavarta az állóvizet, megint egy csomó olvasót generált, és azon gondolkodom, hogy milyen világban élünk, hogy az emberek csak a rossz hírekre, a gyűlölködésre, a szenvedésre és a gyászra kíváncsiak.
  Vickancs és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  A családi nyaralás utolsó napján egy kis motoros program is belefért... kocsival ugyan, de átruccantunk a Balaton másik oldalára, hogy összefussunk néhány motoros cimborával.

  [​IMG]

  Nagy bulit nem rendeztünk, mert mire a többiek összegyűltek és elkezdtek volna iszogatni, addigra mi már indultunk is vissza, mert a gyerekeket le kellett fektetni. Azt nem tudom, hogy sikerült a marhapörkölt, mert irgalmatlan vihar érkezett a hazaúton. Gyanítom, hogy nem sikerült bográcsban befejezni.

  ****​

  Amúgy most vettem észre, hogy ez a kép még 27-én készült és az nem 31-ik, hanem a 30-ik hét, de olyan jól néz ki. Akkor álljon itt egy kép a 31-ik hétről is, nehogy diszkvalifikáljatok. :D

  [​IMG]
  (Lassan lehet a lakást renoválni.)
  Vidék és Vickancs kedveli ezt.
 • NaNa
  A hét motoros eseménye a csajos vezetéstechnikai tréning volt a Hungaroringen. Örökké emlékezni fogunk rá, hiszen fejenként 4 liter vizet izzadtunk ki néhány óra alatt a forró aszfalton meg a terepen. Az elméleti előadás tiszta felüdülés volt.

  [​IMG]

  Azért megcsináltuk.

  Köszönet a Pest Megyei baleset-megelőzési Bizottságnak és a Hungaroring Motoros Akadémiának a szervezésért.
  Zsila és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Két héttel a 13. Nemzetközi Női Motoros Nap után végre kegyes volt hozzánk az időjárás és engedte, hogy bepótoljuk a május 4-re tervezett motoros túrát. Mivel már mindenki ki volt éhezve egy jó motorozásra, szép számmal összegyűltünk.

  [​IMG]

  Az egész napos túra körülbelül 250 km-es távot foglalt magába, de volt lehetőség a beszélgetésre is a kávé és kajaszünetek alkalmával.

  Egy maroknyi kis csapattal este még @Mina szülinapi bulijára is beköszöntünk, mielőtt mindenki haza indult volna.


  A többi képemet feltöltöttem a galériába IDE. Töltsétek fel ti is!
  bocsi, Vickancs, Zsila és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Ha jól emlékszem, tavaly kimaradt az olajcsere a motoromon, előtte pedig a férjem intézte, úgyhogy fogalmam sincs, mi történt. A most leeresztett olajakat látva nagyon ráfért már a motoromra a csere, és az is időszerű volt, hogy egy kicsit a kezembe vegyem a dolgokat és rálássak a műszaki állapotára.

  [​IMG]

  Segítségnek a legjobb embert találtam meg, ugyanis @Alien (aki mint tudjuk Szűz jegyű) igen alapos minden tekintetben. Olyan jól lecserélte az olajaimat, miközben én fotóztam meg videóztam egyszerre, hogy ilyen jól nem cserélte még le soha senki.

  Hamarosan a videót is megpróbálom megvágni és felteszem, most elégedjetek meg annyival, hogy ezen is túl vagyok erre a szezonra. Most kéne egy pár új gumi, mert a mostaniak bár nincsenek még lekopva, viszont már 8 évesek...

  Egy csomó képet raktam fel az olajcseréről ide.  Ha pedig kíváncsi vagy, hogy @Alien hogy cserél telóolajat (ami egyébként nekem is aktuális, de azt mondta, azt nem vállalja :D), akkor KATTINS IDE!
  Zsila és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Komolyan szégyen és gyalázat, hogy Spanyolország óta nem ültem motoron. Ma már nem bírtam tovább és mentem egy karikát a környéken. Összesen 12 mérföldet, ami nem túl sok, de nekem jól esett. Ja, és még esett is. :D

  [​IMG]

  Az egyetlen negatívuma a történetnek, hogy akkora szél volt, hogy felborította a fényképezőgép állványát, így a jó kis Nikon Coolpixem pofára esett és megdöglött. Már csak egy van, de annak is van valami nyűgje. Most gondolkodhatok, hogy mivel fényképezek majd a Nemzetközi Női Motoros Napon szombaton (május 4.), meg úgy egyáltalán, mikor egyébként állandóan csak kattintgatok.

  Ja, ha még eddig nem tetted, kövess az Instagramon is! Ott más képeket osztok meg... hátha az is érdekel. :D

  A privát profilom: @csamnana és van a @csajokamotoron
  Zsila, Vidék, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.