Blogbejegyzések megtekintése ebben a kategóriában: CsaM ügyek

 • NaNa
  Karácsony előtt kicsit fellélegeztem. Vagy nem... A gyerekek elmentek végre iskolába a szünet utáni utolsó héten, így maradt egy hetem a karácsonyi készülődésre. Közben a CsamShop is csúcsra járt, minden nap rohangáltam a postára, hogy még az ünnepek előtt mindenkinek rendben odaérjen az ajándéka.

  [​IMG]

  De aztán nem mindenkinek ért oda. Mondjuk egy-egy ilyen mindig belecsúszik, de ez a törött bögre azért lett különös szívfájdalom nekem, mert nem csak az tört össze, amit eredetileg elküldtem, hanem még az is, amit cserébe postáztam. Ez volt az utolsó darab belőle.

  A fura az, hogy eddig is postáztam már jó sok bögrét, de sosem történt még ilyen. A reklamációra pedig azt a választ kaptam a GLS-től, hogy mivel nem volt jól becsomagolva, nem vagyok jogosult kártérítésre. Hát így jártam.

  Legközelebb majd műanyag bögréket csináltatok, hogy ne tudják összetörni...

  A Karácsony egyébként rendben lement. Hatalmas bogrács töltöttkáposztát főztunk (még mindig van belőle), íg ynem kellett főzőcskéznem pár napig. A családot is végiglátogattuk, akit meg nem, azokkal beszéltünk Viberen.

  Nálatok hogy teltek az ünnepek?
  Vickancs kedveli ezt.
 • NaNa
  Ismét kimaradt egy pár hét. Ez az iskolakezdés elég húzós volt, de hétvégére loptam magamnak pár motorozós órát.

  [​IMG]
  Mivel a csajok szombaton pályáztak az EuroRingen, meglátogattam őket. Végre egy alkalom, ahol lehet kicsit szocializálódni, bár csak addig, amíg el nem kezdődik a motorozás. Utána már mindenki a pályázás lázában ég.

  Csak én nem.

  Mivel a pókok pár nap alatt is beszövik a motoromat, sőt még a ponyva alatt is megy ez nekik, gondoltam egyúttal le is mosom őket róla. Szép lett. Egészen addig, míg ki nem értem a pályára és végig nem mentem a poros sóderen. Na jó, az odaszáradt rovartetemekre azért ráfért a suvickolás.

  A pályanapról készült videót is nézd meg, és iratkozz is fel a csatornánkra! Köszi.

  Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Egy újabb motorozásmentes héten vagyok túl, de vigasztal a tudat, hogy a csajok lelkesen tesztelik a motorokat helyettem is. Hamarosan elkezdődik a suli (csuriban az ujjam), és akkor eljön az én időm is.

  [​IMG]

  Addig is az élet nem áll meg. Izgalmakban így sincs hiány.

  Amolyan privát izgalmak ezek. Semmi gyorshajtás vagy ilyesmi...

  A héten pl. elkezdett folyni a mosógép, aztán a férjem megjavította, majd ugyanazzal a lendülettel egy még nagyobb hibát hozott létre, de szerencsére azt is megjavította még az előtt, hogy elindult volna a 10 napos motoros túrára.

  El tudjátok képzelni azt az izgalmat, amit átéltem a gondolattól, hogy itt maradok két gyerekkel 10 napig mosógép nélkül? Az a tudat sem vigasztalt, hogy a férjem szerint tökéletes megoldás, hogy egyik nap az egyik szomszédba, másik nap a másikba viszem szennyest kimosni.

  De hogy a Csam háza tájáról is mondjak valami jó hírt: fejlesztés alatt van egy csamos ideiglenes tetoválás. Régi vágyam volt már és most úgy néz ki, hogy végre megvalósul. Ez még nem a végleges verzió (a színe még nem az igazi), de a tesztet kiállta. Már negyedig napja tart, pedig egyáltalán nem kíméltem a hétvégén.

  Mit szólsz hozzá? Felnyalnád magadra? :D
  Liviszita, Vickancs, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  [​IMG]
 • NaNa
  Ezen a héten némiképp sikerült kivonnom magam a forgalomból. Balatonon nyaraltunk a családdal.

  [​IMG]

  Persze 100%-ban sosem tudom elengedni a CsaM-ot, igyekeztem előre dolgozni, és feltenni cikkeket. A kikapcsolódásban nagy segítségemre volt, hogy a szobánkban nem volt WiFi jel, a kertben meg nem láttam a monitort rendesen. Maradt a telefonon Facebook görgetés, a másik szemem meg a medencében ugráló gyerekeken.
  Szegecs, Liviszita és Vickancs kedveli ezt.
 • NaNa
  A 15. Nemzetközi Női Motoros Nap alkalmából - ha már motorozni nem lehetett együtt - fotóversenyt hirdettünk.

  [​IMG]

  A játék lényege, hogy ebbe az albumba töltöttük fel az aznap készült képeket. Akinek a képére 2021. május 15-ig a legtöbb szívecske érkezett, egy 30 000 Ft értékű CsamShop kuponnal lett gazdagabb.

  A szerencsés nyertes pedig nem más, mint Sztanojev-Olasz Lívia, aki időközben már el is költötte a nyereményét. Remélem, hamarosan megmutatja, miket vásárolt.

  Még egyszer gratulálok, és köszönöm, hogy velünk játszottatok!

  A játéknak még nincs vége!
  Egész szezonban folytatódik fotós játékunk #csamfoto2021 hashtaggel. A hashtag azért kell, hogy amikor a képeket megosztod a közösségi oldalakon, könnyebben megtaláljuk őket.

  A játék részletes leírását ITT találod meg.

  Annyit segítek, hogy ki kell nyomtatnod ezt az ellenőrző listát, mindenhova magaddal vinni a forgalmidban, és amikor elkészültél egy képpel, akkor kipipálni azt.

  [​IMG]

  A képeket gyűjtheted saját galériában itt, és megoszthatod egyesével a közösségi oldalakon is őket.

  A közösségi oldalakon (Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest, TikTok stb.), ne felejtsd el használni a #csajokamotoron és a #csamfoto2021 hashtageket. Így tudjuk majd megkeresni őket.

  A szezon végi sorsolásban azok vesznek majd részt, akiknek megvan mind a 10 képe. Ezeket itt egy külön galériában és/vagy az Instagramon egy 10 képes galéria-posztban kell közzétenni a fent említett hashtagekkel.

  A nyertest sorsolás útján fogjuk kiválasztani. A nyeremény ismét egy CsamShop vásárlási utalvány lesz 30 000 Ft értékben, de várhatóan lesznek majd más nyeremények is, amelyeket később teszek majd közzé.

  Szóval hajrá! Játékra fel!

  (A csapot elzárhatná már valaki!)
  Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  [​IMG]

  Mivel idén ismét nem tudtunk közös programot szervezni a 15. Nemzetközi Női Motoros Napra, egy fotóversennyel emlékezünk meg erről az eseményről.

  Közösségünk tagjait arra kértük, hogy a 2021. május 1-én készült motoros képeiket küldjék be. Ezekből készítettem egy galériát, amit EZEN A LINKEN találsz meg. Szavazni úgy tudsz, ha "lájkolod" a kedvenc képeidet, vagyis megnyomod a szívecskét vagy a Tetszik linket.

  A verseny május 15-ig tart, addig lehet szavazni a képekre. Akinek a képére a legtöbb szavazat (szívecske) érkezik május 15-ig, az egy 30 000 Ft értékű ajándékutalvánnyal lesz gazdagabb, amit a CsamShop webáruházban vásárolhat le.

  Szavazni csak a regisztrált felhasználók tudnak, szóval ha eddig még nem tetted meg, regisztrálj a fórumunkba is!

  Hajrá Csajok!
  Meszesné Klári és MoncA kedveli ezt.
 • NaNa
  [​IMG]

  Boldog Karácsonyt mindenkinek!
  Pihenjetek sokat! Én is azt teszem (remélem :D)

  Azért néha benézek, úgysem bírom ki.
  MoncA és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Nem tudom hányan vettétek észre, de november 5-én megnyekkent a Csajokamotoron.hu fóruma a CsamChub.hu. Bár mostanában nincs túl nagy forgalom rajta, azért jól esett, hogy páran érdeklődtek a hogyléte felől.

  [​IMG]

  Az igazság az, hogy már vagy 5 éve nem nyúltunk hozzá, nem frissítettük az oldalt, és ez nem tesz neki túl jót. Az utóbbi időben fontosabb volt először a CsamShop.hu helyrepofozása tavaly januárban, és a fontossági sorrendben a Csajokamotoron.hu oldal követte idén májusban. A fórum maradt utoljára...

  Már számítottam rá, hogy egyszer csak történik valami ilyesmi, mégis fájdalmasan érintett ez a leállás. Mint kiderült, a hiba abból adódik, hogy elavult az oldal, a szerver meg ugye új... nem kompatibilisek egymással. A programozónak azt az utasítást adtam, hogy a lehető legolcsóbban oldja meg, hogy működjön.

  Éppen egy hónapjába telt. Nem is lett túl olcsó a végeredmény, de egyelőre a nagyobb átalakítás előtt legalább működik. A megoldás az lett, hogy átraktuk a csamclubot egy új szerverre, amit visszaállított a régi beállításokra, amik most az oldalnak kellenek.

  Ezen a héten indult újra az oldal. Most minden működik újra. A blogok pörögnek legjobban, ahogy eddig is. Akik eddig kitartottak, most is itt vannak.

  Így töltsd le a blogodat!

  Felmerült, hogy ha jönne egy hasonló leállás, ami esetleg végzetes lehet, akkor mi lesz a rengeteg bloggal, ami most az oldalon van.

  [​IMG]

  Most, hogy újra működik, lehetősége van mindenkinek letölteni a saját blogját, hogy elmentse az utókornak. Persze a terv az, hogy ha az oldalt felújítjuk, a tartalom akkor is megmaradjon, de történt már olyan 10 évvel ezelőtt, hogy nem lehetett konvertálni a fórum tartalmát az új rendszerbe.

  Szóval, ha szeretnéd lementeni a blogodat,megteheted (ez a lehetőség eddig is adott volt egyébkét, csak most merült fel az igény).

  Ha a blogoknál a saját blogom linkre kattintasz, a jobb oldali oszlop legalján a Blog Eszközök dobozban találod a A blogom letöltése linket. Ha erre kattintasz, akkor az összes eddig írt blogodat le tudod tölteni egyben, és meg tudod nyitni html fileban.

  Egyébként meg olvassátok a fórumot, beszélgessetek a tagokkal, és írjatok még több érdekes blogot!

  Ha meg addig nem beszélnénk, Boldog Karácsonyt Kívánok minden olvasónknak!
  Vickancs, MoncA, Szegecs és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Meghívtak egy rádiós beszélgetésre a Sztráda Rádió Sztráda című műsorába.

  [​IMG]

  Már jó rég nem voltam rádióműsorban, amikor mégis, akkor általában telefonon keresztül szoktam beszélgetni a riporterrel. Na most be kellett mennem a belvárosba, majd a kijárási korlátozás alatt este 8 után haza. Igazolást is kaptam. :)

  Olyan vendégekkel beszélgettem a motorozásról a Csajok a motoron képciseletében, mint Kiss Norbert világ és többszörös Európa bajnok autóversenyző, Gerencsér Csaba jet ski világbajnok, a Can Am quadok, valamint a Spyder és Ryker trike-ok hazai importőre és Oroján Sándor politikussal, a Fidesz egri képviselőjével, aki maga is aktív motoros.

  Szerintem jó kis beszélgetés volt 2 órában, de jobb, hogy nem hallottam. Nem szeretem magam visszahallgatni.
  Vickancs, MoncA és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Már a tavaszi első hullámnál gondolkodtam rajta, hogy kellene egy Csajok a motoron logós maszk, ha már mindenki maszkot hord. Aztán elvetettem az ötletet, mert azt reméltem, hogy mindjárt vége az őrületnek.

  [​IMG]

  Azért a CsamShop-ba szereztem maszkokat (hogy a googli megtalálja az oldalt, ha valaki maszkot keres), de nem fektettem bele ennél több időt, energiát és pénzt, hogy logóztassam is őket. Végülis épp elég meló volt a homeschooling két gyerekkel meg a többi, amit gondolom nem kell senkinek elmesélnem.

  Aztán, amikor jött a második hullám szeptemberben, akkor (októberben) ráálltam a témára. Először a marketplészen keresgéltem jó árú és jól kinéző, hímezhető maszkot, de az ottani "kereskedők" egy levélváltás után el is tűntek, így nem köttet meg a nagy biznisz.

  Végül a megoldást a hímzőm hozta, ahol év(tized)ek óta hímeztetem a csamos és előtte a wildos cuccokat.

  Mivel ott régebben varroda is volt, az alkalmazottak meg a hímzés mellett továbbra is tudnak varrni, adta magát a lehetőség, hogy ő is elkezdett maszkokat gyártani. Aztán néhány vargaberű után egymásra találtunk ez ügyben is.

  A végeredmény egy nagyon szép, jó minőségű, vászon maszk lett, amin nagyon jól mutat a csam logó hímezve. Az első adag kb. két nap alatt el is fogyott, és szerencsére sikerült rendelnem még egy kört a karácsonyi őrület előtt. (Mármint az őrület náluk van a műhelyben, ha egy nappal is később megyek, már csak jövőre tudta volna legyártani őket.)

  Szóval a maszkok a 47. héten készültek el, és persze egyet ki is emeltem magamnak.
  Vickancs, MoncA és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Ezt a képet sem én csináltam és nem is ezen a héten készült, de csak most kaptam meg.

  [​IMG]

  Szeptember 19-én csak csajoknak rendeztek motoros napot az EuroRingen. Két hivatalos fotós is volt, úgyhogy egy csomó jó kép is készült a csajokról. Ha már így alakult, én is potyáztam egyet, és odaálltam Kátya mellé egy fotó erejéig. (Kátya az EuroRing igazgatója.) Ez sült ki belőle.
  MoncA, Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Nem vagyok egy pályamotoros típus, de azért egyszer-kétszer már volt módom versenypályán motorozni. Általában valamelyik márka tesztnapján újságíróként... Sajnos mivel nincs megfelelő felszerelésem, ezen a hétvégén ki kellett hagynom ezt a lehetőséget, pedig akár a Street Glide-dal is kipróbálhattam volna magam a speedes csajok között.

  [​IMG]

  Mondjuk ahhoz képest, hogy eredetileg úgy volt, hogy el sem tudok menni, már annak is örültem, hogy ott lehetek. És így legalább tudtam fotózni a csajokat motorozás közben. Megismerkedtem a pálya igazgatójával, Kátyával is.

  MoncA, Szegecs, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Idén is meghívást kaptunk a Harley on Tour tesztmotorozásra múlt pénteken, és mivel 5 helyet kaptunk, vittem magammal néhány csajt, hogy kicsit feljavítsuk az ivararányt.

  [​IMG]
  A sajtófotók között találtam egyet, amin véletlenül mind az öten pont rajta vagyunk.

  A többi ott készült fotót ebbe a galériába tettem, és már van fenn cikk is róla a Csajokamotoron.hu oldalon.

  Ja, és amíg el nem felejtem... itt egy rövid kis YouTube videó is:

  MoncA, bocsi és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Pénteken a Csajok a motoron 14. szülinapját ünnepeltük a csajokkal a Római parton. Nem voltunk sokan, de így legalább lehet beszélgetni, és mindenki szóhoz is jutott.

  [​IMG]

  Utána nem haza mentem, hanem a családom után a nyaralóba. Miután elindultam, már meg is bántam, hogy utolsó pillanatban a Rómain leszereltem a kamerát a sisakomról. Gyönyörű volt a látvány, alig volt forgalom este kilenckor... Nem bírtam ki, ha már videó nem készült, legalább egy fényképet lőttem a Parlamenttel... gyönyörű.

  Azt találtam ki, hogy mostantól, amíg lehet, minden szerdán találkozunk a Rómain. Semmi kötelező, aki tud az jön, aki nem nem, nem lesz sértődés, de legalább lesz egy fix alkalom, hogy offline is beszélgethessünk.

  Ott leszel?
  bocsi és Vidék kedveli ezt.