Blogbejegyzések megtekintése ebben a kategóriában: CsaM ügyek

 • NaNa
  [​IMG]

  Boldog Karácsonyt mindenkinek!
  Pihenjetek sokat! Én is azt teszem (remélem :D)

  Azért néha benézek, úgysem bírom ki.
  MoncA és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Nem tudom hányan vettétek észre, de november 5-én megnyekkent a Csajokamotoron.hu fóruma a CsamChub.hu. Bár mostanában nincs túl nagy forgalom rajta, azért jól esett, hogy páran érdeklődtek a hogyléte felől.

  [​IMG]

  Az igazság az, hogy már vagy 5 éve nem nyúltunk hozzá, nem frissítettük az oldalt, és ez nem tesz neki túl jót. Az utóbbi időben fontosabb volt először a CsamShop.hu helyrepofozása tavaly januárban, és a fontossági sorrendben a Csajokamotoron.hu oldal követte idén májusban. A fórum maradt utoljára...

  Már számítottam rá, hogy egyszer csak történik valami ilyesmi, mégis fájdalmasan érintett ez a leállás. Mint kiderült, a hiba abból adódik, hogy elavult az oldal, a szerver meg ugye új... nem kompatibilisek egymással. A programozónak azt az utasítást adtam, hogy a lehető legolcsóbban oldja meg, hogy működjön.

  Éppen egy hónapjába telt. Nem is lett túl olcsó a végeredmény, de egyelőre a nagyobb átalakítás előtt legalább működik. A megoldás az lett, hogy átraktuk a csamclubot egy új szerverre, amit visszaállított a régi beállításokra, amik most az oldalnak kellenek.

  Ezen a héten indult újra az oldal. Most minden működik újra. A blogok pörögnek legjobban, ahogy eddig is. Akik eddig kitartottak, most is itt vannak.

  Így töltsd le a blogodat!

  Felmerült, hogy ha jönne egy hasonló leállás, ami esetleg végzetes lehet, akkor mi lesz a rengeteg bloggal, ami most az oldalon van.

  [​IMG]

  Most, hogy újra működik, lehetősége van mindenkinek letölteni a saját blogját, hogy elmentse az utókornak. Persze a terv az, hogy ha az oldalt felújítjuk, a tartalom akkor is megmaradjon, de történt már olyan 10 évvel ezelőtt, hogy nem lehetett konvertálni a fórum tartalmát az új rendszerbe.

  Szóval, ha szeretnéd lementeni a blogodat,megteheted (ez a lehetőség eddig is adott volt egyébkét, csak most merült fel az igény).

  Ha a blogoknál a saját blogom linkre kattintasz, a jobb oldali oszlop legalján a Blog Eszközök dobozban találod a A blogom letöltése linket. Ha erre kattintasz, akkor az összes eddig írt blogodat le tudod tölteni egyben, és meg tudod nyitni html fileban.

  Egyébként meg olvassátok a fórumot, beszélgessetek a tagokkal, és írjatok még több érdekes blogot!

  Ha meg addig nem beszélnénk, Boldog Karácsonyt Kívánok minden olvasónknak!
  Vickancs, MoncA, Szegecs és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Meghívtak egy rádiós beszélgetésre a Sztráda Rádió Sztráda című műsorába.

  [​IMG]

  Már jó rég nem voltam rádióműsorban, amikor mégis, akkor általában telefonon keresztül szoktam beszélgetni a riporterrel. Na most be kellett mennem a belvárosba, majd a kijárási korlátozás alatt este 8 után haza. Igazolást is kaptam. :)

  Olyan vendégekkel beszélgettem a motorozásról a Csajok a motoron képciseletében, mint Kiss Norbert világ és többszörös Európa bajnok autóversenyző, Gerencsér Csaba jet ski világbajnok, a Can Am quadok, valamint a Spyder és Ryker trike-ok hazai importőre és Oroján Sándor politikussal, a Fidesz egri képviselőjével, aki maga is aktív motoros.

  Szerintem jó kis beszélgetés volt 2 órában, de jobb, hogy nem hallottam. Nem szeretem magam visszahallgatni.
  Vickancs, MoncA és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Már a tavaszi első hullámnál gondolkodtam rajta, hogy kellene egy Csajok a motoron logós maszk, ha már mindenki maszkot hord. Aztán elvetettem az ötletet, mert azt reméltem, hogy mindjárt vége az őrületnek.

  [​IMG]

  Azért a CsamShop-ba szereztem maszkokat (hogy a googli megtalálja az oldalt, ha valaki maszkot keres), de nem fektettem bele ennél több időt, energiát és pénzt, hogy logóztassam is őket. Végülis épp elég meló volt a homeschooling két gyerekkel meg a többi, amit gondolom nem kell senkinek elmesélnem.

  Aztán, amikor jött a második hullám szeptemberben, akkor (októberben) ráálltam a témára. Először a marketplészen keresgéltem jó árú és jól kinéző, hímezhető maszkot, de az ottani "kereskedők" egy levélváltás után el is tűntek, így nem köttet meg a nagy biznisz.

  Végül a megoldást a hímzőm hozta, ahol év(tized)ek óta hímeztetem a csamos és előtte a wildos cuccokat.

  Mivel ott régebben varroda is volt, az alkalmazottak meg a hímzés mellett továbbra is tudnak varrni, adta magát a lehetőség, hogy ő is elkezdett maszkokat gyártani. Aztán néhány vargaberű után egymásra találtunk ez ügyben is.

  A végeredmény egy nagyon szép, jó minőségű, vászon maszk lett, amin nagyon jól mutat a csam logó hímezve. Az első adag kb. két nap alatt el is fogyott, és szerencsére sikerült rendelnem még egy kört a karácsonyi őrület előtt. (Mármint az őrület náluk van a műhelyben, ha egy nappal is később megyek, már csak jövőre tudta volna legyártani őket.)

  Szóval a maszkok a 47. héten készültek el, és persze egyet ki is emeltem magamnak.
  Vickancs, MoncA és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Ezt a képet sem én csináltam és nem is ezen a héten készült, de csak most kaptam meg.

  [​IMG]

  Szeptember 19-én csak csajoknak rendeztek motoros napot az EuroRingen. Két hivatalos fotós is volt, úgyhogy egy csomó jó kép is készült a csajokról. Ha már így alakult, én is potyáztam egyet, és odaálltam Kátya mellé egy fotó erejéig. (Kátya az EuroRing igazgatója.) Ez sült ki belőle.
  MoncA, Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Nem vagyok egy pályamotoros típus, de azért egyszer-kétszer már volt módom versenypályán motorozni. Általában valamelyik márka tesztnapján újságíróként... Sajnos mivel nincs megfelelő felszerelésem, ezen a hétvégén ki kellett hagynom ezt a lehetőséget, pedig akár a Street Glide-dal is kipróbálhattam volna magam a speedes csajok között.

  [​IMG]

  Mondjuk ahhoz képest, hogy eredetileg úgy volt, hogy el sem tudok menni, már annak is örültem, hogy ott lehetek. És így legalább tudtam fotózni a csajokat motorozás közben. Megismerkedtem a pálya igazgatójával, Kátyával is.

  MoncA, Szegecs, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Idén is meghívást kaptunk a Harley on Tour tesztmotorozásra múlt pénteken, és mivel 5 helyet kaptunk, vittem magammal néhány csajt, hogy kicsit feljavítsuk az ivararányt.

  [​IMG]
  A sajtófotók között találtam egyet, amin véletlenül mind az öten pont rajta vagyunk.

  A többi ott készült fotót ebbe a galériába tettem, és már van fenn cikk is róla a Csajokamotoron.hu oldalon.

  Ja, és amíg el nem felejtem... itt egy rövid kis YouTube videó is:

  MoncA, bocsi és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Pénteken a Csajok a motoron 14. szülinapját ünnepeltük a csajokkal a Római parton. Nem voltunk sokan, de így legalább lehet beszélgetni, és mindenki szóhoz is jutott.

  [​IMG]

  Utána nem haza mentem, hanem a családom után a nyaralóba. Miután elindultam, már meg is bántam, hogy utolsó pillanatban a Rómain leszereltem a kamerát a sisakomról. Gyönyörű volt a látvány, alig volt forgalom este kilenckor... Nem bírtam ki, ha már videó nem készült, legalább egy fényképet lőttem a Parlamenttel... gyönyörű.

  Azt találtam ki, hogy mostantól, amíg lehet, minden szerdán találkozunk a Rómain. Semmi kötelező, aki tud az jön, aki nem nem, nem lesz sértődés, de legalább lesz egy fix alkalom, hogy offline is beszélgethessünk.

  Ott leszel?
  bocsi és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  A héten már eljutottam odáig, hogy levettem a ponyvát a Siklóról és ültem is rajta néhány percet.

  [​IMG]
  Persze motorozni még mindig nem voltam. Nem tudom... túl sok motoros baleset híre jön szembe a Facebookon és a férjem - aki többnyire robogóval járkál a dolga után a városban - szintén azt mondta, hogy mindenki megvan őrülve.

  Szóval egyelőre nem éreztem késztetést, hogy ilyen körülmények között "menjek egy gyors kört". Egy gyors körért nem érdemes kihúzgálni a biciklik közül a garázsból szegény motort. Bár egy alapos mosás igazán ráférne...

  Viszont érdemes volt ráülni, mert a Nemzetközi Női Motoros Napra készült videónk szuper lett. Én mondjuk az első verziót raktam bele magamról, ami mutatóba készült a csajoknak, hogy hogy is kéne. Aztán utolsó nap csináltam még egy felvételt normális motoros gatyában. :hura:, még beleférek, szerencse, hogy strech - és még mosolyogtam is rajta.

  Ugyanis a csajok szóvá tették, hogy nagyon koncentráltam a videóban, de végül nem volt érkezésem újra vágni, szóval maradt az eredeti trottyos gatyás, koncentrálós... Az a jó, hogy a többiek elviszik a show-t, szóval senki nem figyel arra, hogy én milyen fejet vágok a videóban. :D

  Ha netán még nem láttad volna, itt a #slusszkulcskihívás videó. Iratkozz fel a YouTube csatornánkra!

  bocsi, Vickancs, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Gondolom egy év alatt alaposan kiment a köztudatból, hogy tavaly januárban versenyt hirdettem a heti fotóblogra. Ennek értelmében azok, akik rendszeresen posztolnak a CsamClub blogba és minden héten feltöltik az adott hét legjellemzőbb, saját fotóját, egy sorsoláson vesznek részt. (A feltételek és a részletek benne vannak a kiírásban.)

  [​IMG]

  A szerencsés nyertes egy 20 000 Ft-os vásárlási utalvánnyal lesz gazdagabb, amit a CsamShop-ban vásárolhat le.

  Most eltelt az év, vége az 52 hétnek és lassan jönne is a sorsolás. Mivel azonban a karácsonyi őrület miatt én is lemaradtam és majdnem elfelejtettem az utolsó heti képet, adok egy kis haladékot.

  Ha e hét vasárnapig pótolod a hiányzó képeidet, még nyerhetsz!

  Ja, és mielőtt még elfelejteném, Boldog Új Évet Kívánok minden CsamClub tagnak és minden olvasónknak!
  Vidék, MoncA és Zsila kedveli ezt.
 • NaNa
  A hét motoros eseménye a csajos vezetéstechnikai tréning volt a Hungaroringen. Örökké emlékezni fogunk rá, hiszen fejenként 4 liter vizet izzadtunk ki néhány óra alatt a forró aszfalton meg a terepen. Az elméleti előadás tiszta felüdülés volt.

  [​IMG]

  Azért megcsináltuk.

  Köszönet a Pest Megyei baleset-megelőzési Bizottságnak és a Hungaroring Motoros Akadémiának a szervezésért.
  Zsila és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Két héttel a 13. Nemzetközi Női Motoros Nap után végre kegyes volt hozzánk az időjárás és engedte, hogy bepótoljuk a május 4-re tervezett motoros túrát. Mivel már mindenki ki volt éhezve egy jó motorozásra, szép számmal összegyűltünk.

  [​IMG]

  Az egész napos túra körülbelül 250 km-es távot foglalt magába, de volt lehetőség a beszélgetésre is a kávé és kajaszünetek alkalmával.

  Egy maroknyi kis csapattal este még @Mina szülinapi bulijára is beköszöntünk, mielőtt mindenki haza indult volna.


  A többi képemet feltöltöttem a galériába IDE. Töltsétek fel ti is!
  bocsi, Vickancs, Zsila és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Komolyan elgondolkoztam azon, hogy mikor fogok tudni végre motorozni egyet a Siklóval. Ez a hét sem szolgáltatott alkalmat rá, hogy elővegyem...

  [​IMG]

  Amellett, hogy a múlt heti takonykórom mostanra ismét arcüreg-gyulladásban csúcsosodott ki, a szokásos anyukás feladataim voltak: a gyerekeket hurcolászom folyton ide-oda, amikor meg napközben nincsenek itthon, akkor próbálok dolgozni. Pedig azt hiszem, ez az egy esélyem van, hogy motorozhassak.

  A héten az nehezítette még a dolgomat, hogy mindkét autónkat szervizbe kellett vinni, így esett meg, hogy a férjem mögött utazhattam a robogóján, hogy eljussunk a kocsiért a szervizbe. Mondanám, hogy :hura:, végre megint motoroztam, de azért ez nem ugyanaz... bár szeretek mögötte ülni.

  A hétvégén húsvétoltunk a családdal, és csak egy laza kis kerti buli maradt a régi motoros haverokkal, akik viszont újra bemotorosodtak, de az egyiknek külföldön van a motorja, mert amúgy ott élnek, a másiknak meg még nem sikerült átíratnia.

  Szóval most azt tervezem, hogy egyrészt leszervizelem a Siklót, mert tavaly elmaradt az olajcsere is, olyan keveset használtam, és a Női Motoros Nap előtt megyek vele egy keveset valamikor hét közben, mert május 4-ig már csak egy hétvége van, az meg megint gyerekes program.

  Jól fog jönni az a vezetéstechnikai tréning május 22-én a Hungaroringen.
  Vidék, bocsi és Vickancs kedveli ezt.
 • NaNa
  Általában az van, hogy ha én fotózok, akkor rólam nem készül kép. A mai világban ez pedig azt jelenti, hogy ott sem voltam.

  [​IMG]

  Pedig de.

  A szombati szervizszakkörön készítettem magamról is képet a telefonnal, hogy legyen bizonyítékom.

  Ki jön legközelebb?

  A képeket megtalálod a galériában!
  Schön Brigi, Zsila, Yamina és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Most, hogy a Csajokamotoron.hu címlapjáról már lemászott a felhívás, kiteszem ide is, hátha lesz, aki még kedvet kap.

  [​IMG]

  Már 2013 óta folyik itt a fórumban egy játék, aminek a lényeg az, hogy akik csatlakoznak hozzá, vállalják, hogy az év minden egyes hetében feltöltenek egy saját képet arról, ami azon a héten a legjellemzőbb esemény volt. Nincs kikötve, hogy a képek milyen témájúak legyenek, de persze örülünk neki, ha köze van a motorozáshoz, mivel ez egy motoros fórum.

  A képek mellé szöveget sem kell írni, elég, ha a blog címe elárulja, hogy miről van szó, de persze ha van mondanivalód a képről, úgy még érdekesebb lesz a posztod.

  Ha szeretnél részt venni idei játékunkban, a blog címét 52/2019 formátummal kezdjed, hogy látszódjon, hogy ehhez a játékhoz kapcsolódik, és adj neki egy egyedi, figyelemfelkeltő címet is! Érdemes készíteni egy kategóriát a blogodban (a tavalyi fotóblogom képeit itt találod, a kategóriákat pedig a blog jobb oldali oszlopában látod), ahol ezeket a posztokat gyűjtöd, hogy a végén egyben lássuk, hogy mind az 52 megvan.

  A képeimnek annak idején készítettem egy saját galériát, ahol a fotóblogom képeit gyűjtöm, és innen szúrom be a képeket a blogba (jobb egérgomb, kép címének másolása, és a blogban a kis kép ikonra kattintva bemásolod ezt az URL címet), így szebben megjelenik, mintha a blog alatt töltenéd fel, és a Facebook oldalunkra betöltődve sem csak üres szöveg jelenik majd meg. (Ha eddig még nem lájkoltad a Facebook oldalt, tedd meg most!)

  Év végén visszanézve a heti képeidet, egyben láthatod majd, hogy mennyi jó dolog történt veled ebben az évben. De nem csak ez az egy előnye van annak, ha csatlakozol a 2019-es Fotóbloghoz. Ha szeretnél játszani, írd ide a blogbejegyzés alá hozzászólásba, hogy számíthatunk rád.

  Év végén azok, akiknek mind az 52 heti képe megvan, részt vesznek egy sorsoláson, ahol egy 20 000 Ft-os vásárlási utalványt sorsolunk ki, amit a Csajokamotoron.hu webáruházában vásárolhatsz majd le.

  A játékban én is részt veszek, de a sorsolásban természetesen csak sorsolóként fogok szerepelni, tehát nem rontom az esélyeidet.

  Ha van kedved csatlakozni a heti fotóbloghoz, írd ide a cikk alá, hogy te is játszol, és töltsd fel az első (három) heti képedet a CsamClub Blogba!