Blogbejegyzések megtekintése ebben a kategóriában: CsaM ügyek

 • NaNa
  A 15. Nemzetközi Női Motoros Nap alkalmából - ha már motorozni nem lehetett együtt - fotóversenyt hirdettünk.

  [​IMG]

  A játék lényege, hogy ebbe az albumba töltöttük fel az aznap készült képeket. Akinek a képére 2021. május 15-ig a legtöbb szívecske érkezett, egy 30 000 Ft értékű CsamShop kuponnal lett gazdagabb.

  A szerencsés nyertes pedig nem más, mint Sztanojev-Olasz Lívia, aki időközben már el is költötte a nyereményét. Remélem, hamarosan megmutatja, miket vásárolt.

  Még egyszer gratulálok, és köszönöm, hogy velünk játszottatok!

  A játéknak még nincs vége!
  Egész szezonban folytatódik fotós játékunk #csamfoto2021 hashtaggel. A hashtag azért kell, hogy amikor a képeket megosztod a közösségi oldalakon, könnyebben megtaláljuk őket.

  A játék részletes leírását ITT találod meg.

  Annyit segítek, hogy ki kell nyomtatnod ezt az ellenőrző listát, mindenhova magaddal vinni a forgalmidban, és amikor elkészültél egy képpel, akkor kipipálni azt.

  [​IMG]

  A képeket gyűjtheted saját galériában itt, és megoszthatod egyesével a közösségi oldalakon is őket.

  A közösségi oldalakon (Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest, TikTok stb.), ne felejtsd el használni a #csajokamotoron és a #csamfoto2021 hashtageket. Így tudjuk majd megkeresni őket.

  A szezon végi sorsolásban azok vesznek majd részt, akiknek megvan mind a 10 képe. Ezeket itt egy külön galériában és/vagy az Instagramon egy 10 képes galéria-posztban kell közzétenni a fent említett hashtagekkel.

  A nyertest sorsolás útján fogjuk kiválasztani. A nyeremény ismét egy CsamShop vásárlási utalvány lesz 30 000 Ft értékben, de várhatóan lesznek majd más nyeremények is, amelyeket később teszek majd közzé.

  Szóval hajrá! Játékra fel!

  (A csapot elzárhatná már valaki!)
  Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  [​IMG]

  Mivel idén ismét nem tudtunk közös programot szervezni a 15. Nemzetközi Női Motoros Napra, egy fotóversennyel emlékezünk meg erről az eseményről.

  Közösségünk tagjait arra kértük, hogy a 2021. május 1-én készült motoros képeiket küldjék be. Ezekből készítettem egy galériát, amit EZEN A LINKEN találsz meg. Szavazni úgy tudsz, ha "lájkolod" a kedvenc képeidet, vagyis megnyomod a szívecskét vagy a Tetszik linket.

  A verseny május 15-ig tart, addig lehet szavazni a képekre. Akinek a képére a legtöbb szavazat (szívecske) érkezik május 15-ig, az egy 30 000 Ft értékű ajándékutalvánnyal lesz gazdagabb, amit a CsamShop webáruházban vásárolhat le.

  Szavazni csak a regisztrált felhasználók tudnak, szóval ha eddig még nem tetted meg, regisztrálj a fórumunkba is!

  Hajrá Csajok!
  Meszesné Klári és MoncA kedveli ezt.
 • NaNa
  [​IMG]

  Boldog Karácsonyt mindenkinek!
  Pihenjetek sokat! Én is azt teszem (remélem :D)

  Azért néha benézek, úgysem bírom ki.
  MoncA és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Nem tudom hányan vettétek észre, de november 5-én megnyekkent a Csajokamotoron.hu fóruma a CsamChub.hu. Bár mostanában nincs túl nagy forgalom rajta, azért jól esett, hogy páran érdeklődtek a hogyléte felől.

  [​IMG]

  Az igazság az, hogy már vagy 5 éve nem nyúltunk hozzá, nem frissítettük az oldalt, és ez nem tesz neki túl jót. Az utóbbi időben fontosabb volt először a CsamShop.hu helyrepofozása tavaly januárban, és a fontossági sorrendben a Csajokamotoron.hu oldal követte idén májusban. A fórum maradt utoljára...

  Már számítottam rá, hogy egyszer csak történik valami ilyesmi, mégis fájdalmasan érintett ez a leállás. Mint kiderült, a hiba abból adódik, hogy elavult az oldal, a szerver meg ugye új... nem kompatibilisek egymással. A programozónak azt az utasítást adtam, hogy a lehető legolcsóbban oldja meg, hogy működjön.

  Éppen egy hónapjába telt. Nem is lett túl olcsó a végeredmény, de egyelőre a nagyobb átalakítás előtt legalább működik. A megoldás az lett, hogy átraktuk a csamclubot egy új szerverre, amit visszaállított a régi beállításokra, amik most az oldalnak kellenek.

  Ezen a héten indult újra az oldal. Most minden működik újra. A blogok pörögnek legjobban, ahogy eddig is. Akik eddig kitartottak, most is itt vannak.

  Így töltsd le a blogodat!

  Felmerült, hogy ha jönne egy hasonló leállás, ami esetleg végzetes lehet, akkor mi lesz a rengeteg bloggal, ami most az oldalon van.

  [​IMG]

  Most, hogy újra működik, lehetősége van mindenkinek letölteni a saját blogját, hogy elmentse az utókornak. Persze a terv az, hogy ha az oldalt felújítjuk, a tartalom akkor is megmaradjon, de történt már olyan 10 évvel ezelőtt, hogy nem lehetett konvertálni a fórum tartalmát az új rendszerbe.

  Szóval, ha szeretnéd lementeni a blogodat,megteheted (ez a lehetőség eddig is adott volt egyébkét, csak most merült fel az igény).

  Ha a blogoknál a saját blogom linkre kattintasz, a jobb oldali oszlop legalján a Blog Eszközök dobozban találod a A blogom letöltése linket. Ha erre kattintasz, akkor az összes eddig írt blogodat le tudod tölteni egyben, és meg tudod nyitni html fileban.

  Egyébként meg olvassátok a fórumot, beszélgessetek a tagokkal, és írjatok még több érdekes blogot!

  Ha meg addig nem beszélnénk, Boldog Karácsonyt Kívánok minden olvasónknak!
  Vickancs, MoncA, Szegecs és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Meghívtak egy rádiós beszélgetésre a Sztráda Rádió Sztráda című műsorába.

  [​IMG]

  Már jó rég nem voltam rádióműsorban, amikor mégis, akkor általában telefonon keresztül szoktam beszélgetni a riporterrel. Na most be kellett mennem a belvárosba, majd a kijárási korlátozás alatt este 8 után haza. Igazolást is kaptam. :)

  Olyan vendégekkel beszélgettem a motorozásról a Csajok a motoron képciseletében, mint Kiss Norbert világ és többszörös Európa bajnok autóversenyző, Gerencsér Csaba jet ski világbajnok, a Can Am quadok, valamint a Spyder és Ryker trike-ok hazai importőre és Oroján Sándor politikussal, a Fidesz egri képviselőjével, aki maga is aktív motoros.

  Szerintem jó kis beszélgetés volt 2 órában, de jobb, hogy nem hallottam. Nem szeretem magam visszahallgatni.
  Vickancs, MoncA és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Már a tavaszi első hullámnál gondolkodtam rajta, hogy kellene egy Csajok a motoron logós maszk, ha már mindenki maszkot hord. Aztán elvetettem az ötletet, mert azt reméltem, hogy mindjárt vége az őrületnek.

  [​IMG]

  Azért a CsamShop-ba szereztem maszkokat (hogy a googli megtalálja az oldalt, ha valaki maszkot keres), de nem fektettem bele ennél több időt, energiát és pénzt, hogy logóztassam is őket. Végülis épp elég meló volt a homeschooling két gyerekkel meg a többi, amit gondolom nem kell senkinek elmesélnem.

  Aztán, amikor jött a második hullám szeptemberben, akkor (októberben) ráálltam a témára. Először a marketplészen keresgéltem jó árú és jól kinéző, hímezhető maszkot, de az ottani "kereskedők" egy levélváltás után el is tűntek, így nem köttet meg a nagy biznisz.

  Végül a megoldást a hímzőm hozta, ahol év(tized)ek óta hímeztetem a csamos és előtte a wildos cuccokat.

  Mivel ott régebben varroda is volt, az alkalmazottak meg a hímzés mellett továbbra is tudnak varrni, adta magát a lehetőség, hogy ő is elkezdett maszkokat gyártani. Aztán néhány vargaberű után egymásra találtunk ez ügyben is.

  A végeredmény egy nagyon szép, jó minőségű, vászon maszk lett, amin nagyon jól mutat a csam logó hímezve. Az első adag kb. két nap alatt el is fogyott, és szerencsére sikerült rendelnem még egy kört a karácsonyi őrület előtt. (Mármint az őrület náluk van a műhelyben, ha egy nappal is később megyek, már csak jövőre tudta volna legyártani őket.)

  Szóval a maszkok a 47. héten készültek el, és persze egyet ki is emeltem magamnak.
  Vickancs, MoncA és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Ezt a képet sem én csináltam és nem is ezen a héten készült, de csak most kaptam meg.

  [​IMG]

  Szeptember 19-én csak csajoknak rendeztek motoros napot az EuroRingen. Két hivatalos fotós is volt, úgyhogy egy csomó jó kép is készült a csajokról. Ha már így alakult, én is potyáztam egyet, és odaálltam Kátya mellé egy fotó erejéig. (Kátya az EuroRing igazgatója.) Ez sült ki belőle.
  MoncA, Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Nem vagyok egy pályamotoros típus, de azért egyszer-kétszer már volt módom versenypályán motorozni. Általában valamelyik márka tesztnapján újságíróként... Sajnos mivel nincs megfelelő felszerelésem, ezen a hétvégén ki kellett hagynom ezt a lehetőséget, pedig akár a Street Glide-dal is kipróbálhattam volna magam a speedes csajok között.

  [​IMG]

  Mondjuk ahhoz képest, hogy eredetileg úgy volt, hogy el sem tudok menni, már annak is örültem, hogy ott lehetek. És így legalább tudtam fotózni a csajokat motorozás közben. Megismerkedtem a pálya igazgatójával, Kátyával is.

  MoncA, Szegecs, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Idén is meghívást kaptunk a Harley on Tour tesztmotorozásra múlt pénteken, és mivel 5 helyet kaptunk, vittem magammal néhány csajt, hogy kicsit feljavítsuk az ivararányt.

  [​IMG]
  A sajtófotók között találtam egyet, amin véletlenül mind az öten pont rajta vagyunk.

  A többi ott készült fotót ebbe a galériába tettem, és már van fenn cikk is róla a Csajokamotoron.hu oldalon.

  Ja, és amíg el nem felejtem... itt egy rövid kis YouTube videó is:

  MoncA, bocsi és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Pénteken a Csajok a motoron 14. szülinapját ünnepeltük a csajokkal a Római parton. Nem voltunk sokan, de így legalább lehet beszélgetni, és mindenki szóhoz is jutott.

  [​IMG]

  Utána nem haza mentem, hanem a családom után a nyaralóba. Miután elindultam, már meg is bántam, hogy utolsó pillanatban a Rómain leszereltem a kamerát a sisakomról. Gyönyörű volt a látvány, alig volt forgalom este kilenckor... Nem bírtam ki, ha már videó nem készült, legalább egy fényképet lőttem a Parlamenttel... gyönyörű.

  Azt találtam ki, hogy mostantól, amíg lehet, minden szerdán találkozunk a Rómain. Semmi kötelező, aki tud az jön, aki nem nem, nem lesz sértődés, de legalább lesz egy fix alkalom, hogy offline is beszélgethessünk.

  Ott leszel?
  bocsi és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  A héten már eljutottam odáig, hogy levettem a ponyvát a Siklóról és ültem is rajta néhány percet.

  [​IMG]
  Persze motorozni még mindig nem voltam. Nem tudom... túl sok motoros baleset híre jön szembe a Facebookon és a férjem - aki többnyire robogóval járkál a dolga után a városban - szintén azt mondta, hogy mindenki megvan őrülve.

  Szóval egyelőre nem éreztem késztetést, hogy ilyen körülmények között "menjek egy gyors kört". Egy gyors körért nem érdemes kihúzgálni a biciklik közül a garázsból szegény motort. Bár egy alapos mosás igazán ráférne...

  Viszont érdemes volt ráülni, mert a Nemzetközi Női Motoros Napra készült videónk szuper lett. Én mondjuk az első verziót raktam bele magamról, ami mutatóba készült a csajoknak, hogy hogy is kéne. Aztán utolsó nap csináltam még egy felvételt normális motoros gatyában. :hura:, még beleférek, szerencse, hogy strech - és még mosolyogtam is rajta.

  Ugyanis a csajok szóvá tették, hogy nagyon koncentráltam a videóban, de végül nem volt érkezésem újra vágni, szóval maradt az eredeti trottyos gatyás, koncentrálós... Az a jó, hogy a többiek elviszik a show-t, szóval senki nem figyel arra, hogy én milyen fejet vágok a videóban. :D

  Ha netán még nem láttad volna, itt a #slusszkulcskihívás videó. Iratkozz fel a YouTube csatornánkra!

  bocsi, Vickancs, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Gondolom egy év alatt alaposan kiment a köztudatból, hogy tavaly januárban versenyt hirdettem a heti fotóblogra. Ennek értelmében azok, akik rendszeresen posztolnak a CsamClub blogba és minden héten feltöltik az adott hét legjellemzőbb, saját fotóját, egy sorsoláson vesznek részt. (A feltételek és a részletek benne vannak a kiírásban.)

  [​IMG]

  A szerencsés nyertes egy 20 000 Ft-os vásárlási utalvánnyal lesz gazdagabb, amit a CsamShop-ban vásárolhat le.

  Most eltelt az év, vége az 52 hétnek és lassan jönne is a sorsolás. Mivel azonban a karácsonyi őrület miatt én is lemaradtam és majdnem elfelejtettem az utolsó heti képet, adok egy kis haladékot.

  Ha e hét vasárnapig pótolod a hiányzó képeidet, még nyerhetsz!

  Ja, és mielőtt még elfelejteném, Boldog Új Évet Kívánok minden CsamClub tagnak és minden olvasónknak!
  Vidék, MoncA és Zsila kedveli ezt.
 • NaNa
  A hét motoros eseménye a csajos vezetéstechnikai tréning volt a Hungaroringen. Örökké emlékezni fogunk rá, hiszen fejenként 4 liter vizet izzadtunk ki néhány óra alatt a forró aszfalton meg a terepen. Az elméleti előadás tiszta felüdülés volt.

  [​IMG]

  Azért megcsináltuk.

  Köszönet a Pest Megyei baleset-megelőzési Bizottságnak és a Hungaroring Motoros Akadémiának a szervezésért.
  Zsila és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Két héttel a 13. Nemzetközi Női Motoros Nap után végre kegyes volt hozzánk az időjárás és engedte, hogy bepótoljuk a május 4-re tervezett motoros túrát. Mivel már mindenki ki volt éhezve egy jó motorozásra, szép számmal összegyűltünk.

  [​IMG]

  Az egész napos túra körülbelül 250 km-es távot foglalt magába, de volt lehetőség a beszélgetésre is a kávé és kajaszünetek alkalmával.

  Egy maroknyi kis csapattal este még @Mina szülinapi bulijára is beköszöntünk, mielőtt mindenki haza indult volna.


  A többi képemet feltöltöttem a galériába IDE. Töltsétek fel ti is!
  bocsi, Vickancs, Zsila és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Komolyan elgondolkoztam azon, hogy mikor fogok tudni végre motorozni egyet a Siklóval. Ez a hét sem szolgáltatott alkalmat rá, hogy elővegyem...

  [​IMG]

  Amellett, hogy a múlt heti takonykórom mostanra ismét arcüreg-gyulladásban csúcsosodott ki, a szokásos anyukás feladataim voltak: a gyerekeket hurcolászom folyton ide-oda, amikor meg napközben nincsenek itthon, akkor próbálok dolgozni. Pedig azt hiszem, ez az egy esélyem van, hogy motorozhassak.

  A héten az nehezítette még a dolgomat, hogy mindkét autónkat szervizbe kellett vinni, így esett meg, hogy a férjem mögött utazhattam a robogóján, hogy eljussunk a kocsiért a szervizbe. Mondanám, hogy :hura:, végre megint motoroztam, de azért ez nem ugyanaz... bár szeretek mögötte ülni.

  A hétvégén húsvétoltunk a családdal, és csak egy laza kis kerti buli maradt a régi motoros haverokkal, akik viszont újra bemotorosodtak, de az egyiknek külföldön van a motorja, mert amúgy ott élnek, a másiknak meg még nem sikerült átíratnia.

  Szóval most azt tervezem, hogy egyrészt leszervizelem a Siklót, mert tavaly elmaradt az olajcsere is, olyan keveset használtam, és a Női Motoros Nap előtt megyek vele egy keveset valamikor hét közben, mert május 4-ig már csak egy hétvége van, az meg megint gyerekes program.

  Jól fog jönni az a vezetéstechnikai tréning május 22-én a Hungaroringen.
  Vidék, bocsi és Vickancs kedveli ezt.