Blogbejegyzések megtekintése ebben a kategóriában: 52/2021

 • NaNa
  Az megvan, hogy a gyerekek minden második héten itthon vannak egy hetet? Nekem úgy tűnik, idén még alig jártak suliba.

  [​IMG]

  Szóval Anyuék kedden visszamentek. Szerencsére a covid tesztjük negatív lett, így nem volt gáz. A férjem vasárnap óta gyengélkedett, a lányomat másnap (szerdán) hazaküldték a suliból, azzal, hogy "nem érezte jól magát" (hát én sem, de nekem nincs hova menni, mert itthon dolgozom). Szóval innentől ez a hét kuka. Legközelebb hétfőn mehet legkorábban.

  A férjem belázasodott hétvégén, én csak az orrom fújom. Amúgy a hugom is taknyos lett, mire visszaértek Floridába, de ő nem a szülinapi bulira, hanem a "repülő klímájában ülésre 10 órán keresztül" fogta. Tényleg azt mondom, hogy mákjuk van, hogy vissza tudtak menni.

  A lányom köszöni jól van. A Floridából kapott pillangószárnyakban táncol és énekel. Mondjuk azt nem tudom, hogy hogy fog így megtanulni írni meg olvasni...
  Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Ez a hét (is) sűrűre sikerült. Az pedig, hogy szombaton születésnapom volt, nem egyszerűsített a helyzeten.

  [​IMG]

  Anyuék két hétre hazajöttek Floridából a covid ellenére. Két éve nem voltak itthon. Már voltak elintézendő ügyek, meg persze a honvágy, szóval bevállalták a tortúrát. Folyamatosan ügyeket intéztek, hivatalokba, orvosokhoz jártak, és nálunk laktak hárman. A húgom meg a fia az irodámban, anyu meg a gyerekszobában. Többek között ezért is vagyok eltűnve egy kicsit...

  Véletlenül az unokatesóm Olaszországból is hazajött hétvégére (ő nem nálunk szállt meg), így a család többi itthon élő tagjával együtt összesen 17-en ünnepeltük a szülinapomat. Én mondjuk egyáltalán nem akartam ünnepelni, de jó ürügy voltam, hogy összejöjjön a család apraja nagyja. Végülis jól sikerült a buli és a torta is finom volt és megdöbbentően piros. Én választottam. :D

  Jöhet a következő félszáz!
  Vidék, Vickancs és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Kimondottan jól jött, hogy megérkezett a rokonság az USA-ból. Így legalább kirándultunk egyet együtt. Hétköznap, így aztán a tömeget is elkerültük.

  [​IMG]

  Sopron belvárosát ugyan nem sikerült megnézni, mert addigra besötétedett és még előttünk volt majd' 3 órányi út haza, de legalább megnéztük a fertődi Esterházy-kastélyt kívül-belül. Mondjuk belül épp felújítás zajlik, de azért így is láttunk ezt-azt.
  Ferenc, Vidék, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Igazából három egymás utáni nap este készült el, összesen kb. 6-7 óra munkával, ami szerintem elég szép teljesítmény.

  [​IMG]

  És most nem magamat sukarasítom (vagyis csak közvetve), hanem a fiamat.:D Ugyanis ő kapta ezt a készletet a 9. szülinapjára, és teljesen egyedül rakta össze. (Mondjunk az első legója 4 évesen egy 8 éveseknek való Ferrari készlet volt, ami kb. ugyanennyi idő volt neki akkor.)

  Amúgy mondtam már, hogy utálom a LEGÓ-t? És közben csodálom a marketingjüket meg az üzleti modelljüket.

  Nem akarom tudni, mennyibe kerül ez a készlet, de gondolom olyan 30 000 Ft körül lehet. Nem tőlünk kapta, én sosem vennék ilyesmit. Nagyjából három jelentős méretű ládányi legó van ugyanis a lakásban mindenfele (nem mind a ládában - ugye nem meglepő?). Mindegyik úgy kezdte, hogy egy jó drága készlet alkatrésze volt.

  Egyszer összerakják, ami nehézségi foktól függően fél és három óra közötti elfoglaltság, aztán elkezdenek vele játszani, és játék közben atomjaira hullik. Onnantól soha többé nem veszi fel az eredeti funkcióját. És persze ahogy kész van, kezdődik, hogy vegyek még egyet. Na persze.

  Amikor megunom, hogy mindenfelé a lakásban belelépek, akkor összesöpröm az alkatrészeket és beleszórom valamelyik legós ládába.

  Valamikor előálltam egy olyan ötlettel - amit motivációnak szántam - hogy rakjuk össze a készleteket az eredeti papírjuk alapján és adjuk el. A bejövő pénzből pedig olyan legót vesznek, amilyet csak akarnak. Aztán egy fél délután válogattam Darth Wader darabjait (azok eléggé elütnek a többitől) a szőnyegre kiszórt kupacból - egyedül.

  Egyelőre nem tudom, mi lesz a legók sorsa, de most úgy jártam, hogy vettem egy könyvet, hogy motiváljam az olvasási hajlandóságot, erre egy este meg egy reggel alatt kiolvasta és reggel közölte, hogy jöhet a következő rész. Ha jól láttam, van vagy 6 része a sorozatnak, ami 3000 forintjával megint csak egy kisebb vagyon. Javasoltam, hogy vegyük ki könyvtárból inkább, de ő többször végig akarja olvasni a sorozatot.

  Ez tök jó. Ezek szerint jó könyvet választottam, csak most ugyanabba a csávába kerültem, mint a legókkal.
  Vickancs, Szegecs és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Ez a hét is jó sűrű volt, annak ellenére - vagy éppen azért - hogy őszi szünet volt az iskolában.

  Erre a hétre esett a nagy fiam kilencedik szülinapja, és persze a Halloween is.

  [​IMG]

  Leköltöztünk a nyaralóba, de a szülinapi buli miatt hazajöttünk, aztán újra vissza, és akkor faragtunk tököt, meg kirándultunk...
  Vickancs kedveli ezt.
 • NaNa
  Elkezdődött az őszi szünet a suliban, szóval az indián nyarat ismét nem motorozással töltöm. Helyette csodálom az élővilágot a teraszról a nyaralóban, amíg a gyerekek teljes erőbedobással játszanak, a férjem meg betegen szenved a kanapén.

  [​IMG]

  Ez a mókuska majdnem a fejem fölött repült el. Éppen szökik a dióval.

  Később a hattyúk is előkerültek. Egész nyáron nem láttam őket, és most három anyányi szürke csibével jelentek meg. Nem kaptak kaját, úgyhogy tovaúsztak.

  Szóval ilyen igazi nyugdíjas kikapcsolódás van még kb. egy hétig. Remélem utána elkezdődik a suli és senki nem lesz már beteg a továbbiakban!

  Remélem ti jól vagytok!
  Ferenc, Szegecs, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Nem motoros téma. Vagy mégis? Már régóta nagyon zavart motorozás közben, hogy összeértek az alsó és a felső metszőfogaim és folyamatosan koptatták egymást a rázkódástól. Amikor pedig már annyira összetorlódott a fogsorom, hogy az egyik alsó metszőm a szájpadlásomat kezdte kisebesíteni, megtaláltam a számomra tökéletes fogszabályzási módszert, amit úgy hívnak, hogy dentozófia.

  Ezen a héten ismét kontrollon voltam. Másfél éve, 2020. májusában kezdtem hordani az aktivátort, és nagyon hamar jöttek az eredmények úgy, hogy nappal senki meg nem mondja, hogy fogszabályzóm van, mert csak aludni kell benne.

  [​IMG]

  Ez a legfrisebb kép, amin a kék szín a kezdeti állapotot, a fehér a mostanit mutatja. Hihetetlen, hogy ennyit tudnak mozogni a fogak ilyen rövid idő alatt, meg az is, hogy ezt amúgy maguktól is megcsinálják, csak a rossz irányba.

  Az a fránya, bosszantó alsó fog egyébként már két hónap alatt visszamászott annyira, hogy azóta nem szúrja a szájpadlásom, csak ezen a képen a felső fogsorom van (az alsóról csak videó készült most).

  Azt hiszem, az egész sztorit most hosszú lenne itt leírni, de a Csajok a motoron YouTube csatornáján csináltam pár videót a folyamatról. (Még annyi, hogy ez nem reklám, az aktivátorért fizettem, ami a videóban elhangzik az mind a saját elfogult véleményem. de ha valaki szeretné támogatni a fogszabályzásomat, persze nem fogok nemet mondani, akkor ideírom a nevét szívesen. :D)  Egyébként az elmúlt hetekben esélyem sem volt motorozni, mert a gyerekek felváltva vannak itthon betegen már harmadik hete.

  Remélem, ti jól vagytok!
  Vidék, Szegecs és Vickancs kedveli ezt.
 • NaNa
  Zajlanak az események. Miután az elmúlt két hétben a gyerekek felváltva voltak itthon, mert folyt az orruk (no comment - amúgy semmi bajuk nincs, ilyenkor ősszel kb. mindenki fújja néha az orrát, de most egy köhögés után már nem mehet suliba egy hétig), benti program kellett. Végre nekiállt a férjem az 5 éve hozzáépített irodám falának vízmentesítésének.

  [​IMG]

  Lecke pótlás helyett sokkal vonzóbb lehetőség volt, hogy szét lehet verni a falat, így sikerült is kb. kétszer akkora helyen leverni a vakolatot, mint kellett volna. Na ilyen az, amikor a gyerek végre egy fél órára csendben van és a szülők nem figyelnek. :D (A képen még csak a bejelölt méreten dolgozik.)
  Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Rendszeresen olvasok egy gyep-ápolással foglalkozó csoportot, így tudom, hogy valós probléma a fű elgombásodása. Mondjuk szerintem ott nem arra gondoltak, hogy komplett kalapos gombák nőnek ki a kertben a fű közül.

  [​IMG]

  Amúgy szerintem ez sima csiperke, és úgy kerülhetett oda, hogy egyszer volt a pincénkben egy ilyen dobozos gombatelep. Amikor már nem nőtt rajta több gomba, nyilván a komposztba szórtuk a maradék földet. Aztán évekkel később a férjem betrágyázta a füvet a komposzttal...

  Végül nem ettük meg az idei termést, mert a férjem nem merte. Mire eljutottam volna egy gombavizsgálóhoz, addigra összeaszalódtak a gombák. Pedig imádom a gombapörköltet, saját termésből pedig még jobban esne...

  (Letöltöttem egy gombahatározó appot, és ott 8% valószínűséggel azt írták, hogy ez kerti csiperke. Sose egyetek gombát telefonos app segítségével. A 8% nem túl meggyőző eredmény.)
  Szegecs, Vickancs és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Szombaton váratlanul kiderült, hogy a bázison szezonzáró hétvége van. Mivel az egyik gyerek szülinapi buliba ment, a másikat meg motorozni vitte az apja, úgy döntöttünk a csajokkal, hogy megnézzük, mi a helyzet arra.

  [​IMG]

  Mivel csak délután tudtunk indulni, nem motorral mentünk. Ki akar fázni a mi korunkban naplemente után a motoron? Ráadásul így belefért egy-két rozéfröccs is, amire már jó rég nem volt példa.

  Amikor már nem fotóztak és "senki" nem látta, felültem az új Sportster S-re is. Nemsokára tesztelni kell majd. Hááát... ráférne egy előretolt lábtartó, hogy kényelmesen elférjek rajta.
  Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  A gyerekek olyanok, mint a macskák: imádják a dobozokat.

  [​IMG]
  A héten az új kismacskával együtt költöztek be a fűnyíró dobozába.
  Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Ismét kimaradt egy pár hét. Ez az iskolakezdés elég húzós volt, de hétvégére loptam magamnak pár motorozós órát.

  [​IMG]
  Mivel a csajok szombaton pályáztak az EuroRingen, meglátogattam őket. Végre egy alkalom, ahol lehet kicsit szocializálódni, bár csak addig, amíg el nem kezdődik a motorozás. Utána már mindenki a pályázás lázában ég.

  Csak én nem.

  Mivel a pókok pár nap alatt is beszövik a motoromat, sőt még a ponyva alatt is megy ez nekik, gondoltam egyúttal le is mosom őket róla. Szép lett. Egészen addig, míg ki nem értem a pályára és végig nem mentem a poros sóderen. Na jó, az odaszáradt rovartetemekre azért ráfért a suvickolás.

  A pályanapról készült videót is nézd meg, és iratkozz is fel a csatornánkra! Köszi.

  Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Hétvégén egy hirtelen ötlettől vezérelve leléptünk a férjemmel és a gyerekeket a sógornőmre hagytuk. Persze nem sokáig voltunk kettesben, mert az 5-ösön épp útba esett Dabas, ahol Cimbi (ti. Tóth Roland színész barátunk) épp műsort vezetett a MotoMia rendezvényen. Muszáj volt meglátogatni.

  Aztán meg kisebb motoros találkozóba csöppentünk, mert hamarosan befutottak a klubtársai is az Inj-Actors-ból, meg ott voltak a Vérlovagok is és a MotoVéd motoros polgárőrei is...

  [​IMG]

  Mielőtt még jobban belemerültünk volna a bandázásba, figyelmeztettem a férjemet, hogy nem azért passzoltuk le a gyerekeinket, hogy most mások gyerekeit nézzük egy ilyen gyereknap-féle rendezvényen, úgyhogy gyorsan tovább is mentünk...

  ...a motoros barátainkhoz, akik Budapest környékéről (Csömörről) tavaly Kunfehértóra költöztek, és ott üzemeltetik most az Angyalbőr vendégházat. Ha arra jártok, nézzetek be hozzájuk! A strandon vannak, és büfé is van meggysörrel meg finom kajákkal.

  Csak hogy a romantikus hétvége kettesben teljes legyen, hazafele felvettünk egy stoppost. Ja, mert kocsival mentünk, hogy tudjunk beszélgetni út közben. Budapestig jött Kunfehértóról... :D szóval ennyit a romantikáról. De legalább befért, mert nem voltak ott a gyerekek. :D

  (Csak mondom, hogy ez nem panasz, nagyon jó volt kiruccanni kettesben végre.:love:)
  Vidék és Vickancs kedveli ezt.
 • NaNa
  Úgy kellett ez, mint egy falat kenyér. De azért cuki, ezt senki nem tagadhatja.

  [​IMG]

  Hétvégén lett egy új macskánk. Zsancinak hívják, mert Zsanából a tanyáról hoztuk. Kétésfél hónapos babacica.

  Hogy miért kellett ilyen messzire menni érte, amikor (ahogy @birge mondta) "ebben az időszakban eldobsz egy alutasakosat, biztosan ráröppen egy kismacska valahol:D". És tényleg.

  Az igazság az, hogy ez a macska azóta a mienk, hogy a férjem meg a fiam júniusban apa-fia motoros túrán voltak. Akkor meglátogatták a rokonságot a tanyán, és a fiam beleszeretett a cicába. Azóta csak nekünk nevelgetik.

  Tegnap már megkapta az első oltását is. (Nem a fiam, a macska.)

  Krómci nem túl lelkes az ötlettől. Egyelőre erősen fújnak egymásra a teraszajtón keresztül. Ő ugyanis (mármint Krómci) kinti cica. Előbb-utóbb Zsancinak is ki kell majd költöznie. Mondjuk jó lenne előbb, hogy legyen ideje bundát növesztenie télire. :D
  Vickancs, Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Ilyen szép volt...

  [​IMG]
  Liviszita, Vidék és Szegecs kedveli ezt.