Blogbejegyzések megtekintése ebben a kategóriában: 52/2019

 • NaNa
  Így a Halloween utózöngéjeként itt az idő, hogy felfaljuk a tököket. Ha már mást nem lehet csinálni... legalább a tűzhely meg a sütő is melegít, amíg kinn szakad az eső.

  [​IMG]

  Ennek a szezonnak ez a slágere nálunk. Meg a padlizsánkrém. Mindkettőtől jó meleg lesz a konyhában és annyira még nem is hizlal, mintha egyfolytában sütit ennénk.
 • NaNa
  Ez a hét már nem a motorozásról szólt. Az őszi szünet keresztbe húzta minden számításomat még úgy is, hogy csak egy gyerekkel volt több itthon hét közben - az óvónénik nem kis bánatára. Végül egész jól sikerült lepasszolni őt is a nagymamához meg az uncsitesóhoz egy-egy napra.

  [​IMG]

  Mivel a péntek már mindenkinek munkaszüneti nap volt, miután este kifaragtam a kötelező tököt itthon, kocsiba ültünk, hogy letéliesítsük a kis vízparti faházat. Persze vittük a tökünket is, hogy nehogy itthon unatkozzon.

  Amint látszik, a halloween azért nem múlt el nyomtalanul nálunk. A kislányom nem csak a hétvégét töltötte full boszijelmezben (Elsa hajjal), hanem ma az oviba is így ment. És vasárnapra gyönyörű motoros idő lett, amikor szintén nem motoroztunk.
  Zsila, bocsi, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Nem utolsó motorozásnak terveztem, de meglehet, hogy az lett belőle... legalábbis ahogy az előrejelzések szólnak, vége a vénasszonyok nyarának. Gondolom 1-2 nap esős őszi nap után hamarosan beköszönt a tél.

  [​IMG]

  Amúgy az óraátállítás sem kedvez a motorosoknak, hiszen esélytelen munka után gurulni egyet még akkor is, ha jó lenne az idő - sötétben ki akar motorozni?

  Szerencsémre hétfőn még sikerült kanyarognom egyet a Siklóval. Először úgy terveztem, csak elmegyek ide nem messze lemosatni, de végül a mosásból nem lett semmi. Nem tudtam ellenállni a szép, őszi időnek.

  (Az ott szemben Visegrád, szóval a kép Nagymaroson készült.)
 • NaNa
  A héten megint nem volt motorozás, pedig az időjárás miatt akár lehetett volna. A nyakamba szakadt egy csomó váratlan munka, így csak az ablakon keresztül néztem a gyönyörű napsütést. Mondjuk ezzel gondolom nem vagyok egyedül amúgy, csak nem ehhez vagyok szokva.

  [​IMG]

  Hétvégére pedig sikerült az egész családnak lerobbannia, a gyerekek lázasak lettek és köhögünk és taknyosak vagyunk mindannyian, úgyhogy a tervezett szülinapi játszóházazás is elmaradt.

  A hét egyetlen eseménye, ami valamilyen módon a motorozáshoz köthető, hogy megérkezett a Help and Ride kulcstartóm és a matrica. Egy kisebb szívrohamot kaptam ugyan az érkezésekor, mert a céges postacímre de az én nevemre érkezett ajánlva... el nem tudtam képzelni, milyen hatóság üldöz.

  Ha te nem rendelted meg a csamos napon a saját kulcstartódat (egyébként tudtad, hogy összesen 126.760 Ft-ot gyűjtöttünk össze?), amibe belegravírozzák az általad kívánt két telefonszámot, amit egy esetleges balesetkor értesíteni lehet, akkor rendeld meg ezen a linken a webáruházunkban.

  Ui.: Ja, nem ez volt az egyetlen motoros esemény... A férjem például motorozott hétvégén. Ja, és kedden nálam járt egy motoros csaj az OMV kártyájáért. Akkor végülis nincs is itt semmi gond. :D
  bocsi és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Miközben szerveztem a csamos napot, azért folyamatosan a fejemben motoszkált, hogy még lehet idén olyan jó idő, amikor lehet motorozni egyet. Nem hallgattam a férjemre, aki azt mondta, hogy majd megcsináljuk a motoromat tavaszra.

  [​IMG]

  Minden nap nyaggattam, hogy csináljon valamit, próbálja ki nézesse meg valakivel, hogy mitől csattan akkorát.

  Végül a héten hozott a Radical Garage-ból egy telófújó szerkezetet, és amíg én tegnap szocializálódtam Dunaharasztiban, ő felfújta megint a telóm. Na nem azzal a cuccal, hanem végül valami sajáttal, mert az nem úgy működött neki, ahogy kell. Állítólag 0,3 akármit nyomott bele... 0,25-öt mondott Sanyika a Radical Garage tulaja.

  Aztán kipróbálták ketten a kisfiunkkal, és azt mondta, hogy szerinte van még valami csattanás, de sokkal jobb és a gumi még mindig beleér a sárvédőbe.

  Ma végre én is mentem vele egy kört. Kiválasztottam a környék legszarabb útjait, ami földes meg kátyús, mentem salakos, murvás földúton is, amit kimondottan utálok, de most pont az volt a lényeg, hogy elő tudom-e csalogatni AZT a hangot.

  Éééésss, nem jött a hang. Egy nagyobb gödörnél volt valami koppanás, de az nem ugyanaz a hang volt, és én azt sem hallom most, hogy beleérne a gumi a sárvédőbe... szóval talán tényleg csak ennyi volt. Nem esne most jól új telót venni.

  (Amúgy a kép azt a kis szelepet ábrázolja, ami a doboz mögött van elrejtve, és ott kell felfújni a teleszkópot. Hátha valaki nem tudja, ahogy én sem tudtam, mert még sosem fújtam ezelőtt a teleszkópba.)
 • NaNa
  Még mindig nem tudjuk, hogy mi baja a motoromnak, lévén, hogy megint nem ültem rajta egy hónapja. De
  végre a héten a férjuram rászánta magát és ment egy próbakört, hogy megszakértse ő is.

  [​IMG]

  Sokkal előrébb nem vagyunk. Ő is azt mondja, hogy ez így nem egészséges. Vagy a gumibak, vagy a gumi, vagy valami, vigyük szervibe. De hova?

  Ma beszéltünk Sanyikával a Radical Garageból, ő a tünetek alapján egyből azt mondta, hogy fújjunk a teleszkópba... a héten ad valami kütyüt, ami direkt erre van. Ha eddig nem durrantottuk ki a telót, akkor kiderül majd, hogy ez-e a baj. Végülis a levegő talán még olcsóbb, mint egy új teló.

  ***​

  Az az érdekes, hogy ezen a képen tök kicsinek néz ki a motorom... szóval megint bebizonyosodott, hogy minden csak viszonyítás kérdése.
  Ferenc és Vickancs kedveli ezt.
 • NaNa
  Hétvégén Misi nap alkalmából agyaggalambot lőttünk, bicskát éleztünk meg ceruzát hegyeztünk.

  [​IMG]

  Volt, aki motorral jött, mi gyerekekkel... ezt a rendkívül előnyös, beállított képet a férjem követte el. De legalább rajta van a fejem.
  Zsila, Vidék, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Érdekes dolgokat tudnak kitalálni a motorépítők. Ennél a motornál pl. a dizájn része, hogy be van horpadva a tankja. Meg ahogy látszik, a "fényezése" is kopottas.

  [​IMG]

  Amúgy az ötlet tök jó. Mennyivel egyszerűbb és olcsóbb is beszerezni egy horpadt tankot, mint egy hibátlant? És ahogy a kocsiknál is működik, ha töröttnek, kopottnak néz ki, kisebb az esélye, hogy valaki ráizgul és ellopja. :D
  Zsila, Ferenc és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Amikor ilyen nyomokra bukkansz, biztos lehetsz benne, hogy van valahol a közelben egy tündérkirálykisasszony. Mezítláb.

  [​IMG]
 • NaNa
  Elkezdődött. Ezek hárman, az ujjaik köré fogják csavarni a csajokat. Engem már megvettek kilóra.

  [​IMG]

  Most még csak bicikli meg kvad, aztán majd jön a motor is biztos. Tudom elfogult vagyok, pedig nem is mind az enyém, de simán, járgány nélkül is zabálni valóak.
  Zsila, Vickancs, Geminibike és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Nem fogok túl sokat írni most, mert igazából nem nagyon van mit. Mentünk és jöttünk, közben meg napoztunk és strandoltunk egy kicsit.

  [​IMG]

  @Ste.funny :) már akkor elkezdett fűzni, hogy menjünk el együtt Horvátországba, mikor a Harley-fesztiválon voltunk motort tesztelni. Már akkor mondtam neki, hogy nem sok esélyt látok rá, hiszen a gyerekek egész nyáron itthon vannak, Anyu és a húgom a kislányával nálunk laktak 6 hétig, mikor hazalátogattak Floridából és rögtön másnap, hogy ők elmentek, megműtötték a férjem sérvvel, ami után 6 hétig semmit nem csinálhat.

  Aztán eljött az a pont, amikor azt mondtam, hogy ha most nem léphetek le, akkor lehet, hogy ön- és közveszélyes leszek, mire elkezdődik az iskola.


  Ma volt az évnyitó, a kisfiam elsős lett, és a kis röpnyaralásunknak hála senkit nem ettem meg reggelire.


  Ide tettem fel még egy csomó képet, amin tankolunk, eszünk meg a tenger...

  Itt meg a Harley-teszt:
  SzGabó, Vidék és Zsila kedveli ezt.
 • NaNa
  20190825_170028-01_compress75.jpg Szerdán jövök.
  Zsila, Vidék és Vickancs kedveli ezt.
 • NaNa
  A hosszú hétvége nagy részét Pilismaróton töltöttük a Szobi Révnél. Ezúttal nem motoros találkozó volt csak majdnem. Motorosok motor nélkül sok gyerekkel. Hát ez is eljött... :D

  [​IMG]

  Azért a hangulat majdnem olyan volt, mint egy régi motoros találkozón. Vasárnap a Nemcsak Berry játszott csak nekünk. Mondjuk vetkőzős csaj nem (sem) volt, de amíg a gyerekek együtt bandáztak, a felnőttek is tudtak egy kicsit beszélgetni, iszogatni.

  Meg az is más volt kicsit, hogy a buli (nekem) nem hajnalig tartott, mert a kislányom már 10 órakor bealudt a koncert alatt az ölemben - a zenekartól 5 méterre - és nem volt hajlandó egyedül aludni a sátorban. Mondjuk érdekes, hogy régen nem tudtam ilyen jót aludni egy koncert alatt, mint most.
  Zsila, Vickancs és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Miután kedden motoroztam egy kellemeset bár elég rövidet, másnap arra mentem ki a garázsba, hogy beszőtte a Street Glide-ot a pók.

  [​IMG]

  Pontosabban összeláncolta a férjem robogóját az én motorommal...
  bocsi, Zsila, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  A családi nyaralás utolsó napján egy kis motoros program is belefért... kocsival ugyan, de átruccantunk a Balaton másik oldalára, hogy összefussunk néhány motoros cimborával.

  [​IMG]

  Nagy bulit nem rendeztünk, mert mire a többiek összegyűltek és elkezdtek volna iszogatni, addigra mi már indultunk is vissza, mert a gyerekeket le kellett fektetni. Azt nem tudom, hogy sikerült a marhapörkölt, mert irgalmatlan vihar érkezett a hazaúton. Gyanítom, hogy nem sikerült bográcsban befejezni.

  ****​

  Amúgy most vettem észre, hogy ez a kép még 27-én készült és az nem 31-ik, hanem a 30-ik hét, de olyan jól néz ki. Akkor álljon itt egy kép a 31-ik hétről is, nehogy diszkvalifikáljatok. :D

  [​IMG]
  (Lassan lehet a lakást renoválni.)
  Vidék és Vickancs kedveli ezt.