Blogbejegyzések megtekintése ebben a kategóriában: 2019 Fotóblog Zsila

 • Zsila
  meglett a Jóga-oktatói vizsgám!!! :)
  nagyon örültem neki. elég sok időt kellett fordítani rá, képzésre, óra látogatásra, és munkával, tánccal egybe vetve eléggé kipurcantam így év végére (mily meglepő, már megint :D ), de nagy a boldogság.
  utoljára 3 éve volt olyan vizsgám, amelyen majdnem bepisiltem izgalmamban, az a motoros vizsga volt. :D általában 2 évente van olyan időszak az életemben, hogy valami újra vágyom, valami újat akarok. régebben ezt úgy oldottam meg, hogy szakítottam a pasimmal, vagy elköltöztem egy másik országba. de úgy tűnik öregszem. manapság már valami képzés, valami új tanulása is kielégíti ezt a vágyamat. :D
  és ilyen happy voltam :
  [​IMG]
  illetve nagyon cuki volt a főnöknőm, mert a vizsga után ezt kaptam tőle:
  [​IMG]
  ez a jóga matrac=karácsonyfa dísz :D
  NaNa, Vidék és MoncA kedveli ezt.
 • Zsila
  én már feldíszítettem a fámat, mivel minden évben szoktunk barátokkal kiskarácsonyozni, van ajándékozás, és ajándék rablás is. az én fám ilyen, itt a képen még nincs feldíszítve, épp csak elkezdtem:
  [​IMG]
  formájára utal a neve, hogy design fa. de mindig nagy sikert arat annál, aki először látja :D
  NaNa, Vidék és MoncA kedveli ezt.
 • Zsila
  kb 3 hétig voltam szabin, nem sok mindent csináltam, vagy pontosabban sok mindent csináltam, de keveset abból, amit elterveztem. de ezt sikerült végre befejezni, egy hímzett párna. még nem tökéletes, közelről nézve találni hibákat, de lesz ez még jobb is, gyakorlat teszi a mestert :)
  [​IMG]
  Vidék, NaNa és Vickancs kedveli ezt.
 • Zsila
  de rég nem voltam. mert szabin voltam, és nem akartam számítógépet látni sem :D
  ahogy elkezdődött a szabi, elkezdtek beérni az első paradicsomkáink is, amiket a párommal ültettünk, magról, sok sok türelemmel. és ilyen szépek lettek, és finomak.

  [​IMG]

  az az érdekes benne, hogy így érnek, szépen folyamatosan, szivárványosan. pedig a boltban mindig úgy árulják, hogy az összes, az egész fürt piros. ilyenkor elgondolkodik az ember, mivel kezelik le őket, hogy egyszerre beérjenek. de most inkább nem piszkálkodom. :)
  Vidék, NaNa és Vickancs kedveli ezt.
 • Zsila
  ha valaki emlékszik korábbi képeimen már megosztottam vörös tigrisemet, aki már lassan 6 éve boldogítja életemet. a párom házánál is volt cica, de sajnos elütötte egy autó (vidéken fogyóeszköz a macska), ezért most beszereztünk egy újabbat, és hát milyet, ha nem vöröset :D (mindenkinek van gyengéje)
  szóval az egész hétvége azzal telt, hogy benne gyönyörködtünk.
  mondjuk a meglévő kandúrom nem örült neki, szó szerint megsértődött, nem beszél velem (amúgy elég beszédes jószág), és csak sértődötten járkál a lakásban. hihetetlen, mennyire hisztis tud lenni.
  na de nézzétek csak, a kis újonc egy szívtipró, hogy lehet nem imádni :D

  [​IMG]
  Vidék, Ferenc, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.
 • Zsila
  nem is olyan rég megnyitott a felújított Párizsi udvar a Ferenciek terén, az 5* Hyatt szálloda költözött be oda, és az irodából meghívtak minket háznézésre, amire már nagyon kíváncsiak voltunk. a szobák is nagyon szépek, habár személy szerint kicsit pompásabbra számítottam, na de az épület, az lélegzetelállító. a régi terek és díszítések, minden mintha új lenne, egy igazi időutazás. a kupolák, színes Tiffany-üveg ablakok, csempék, a régi lépcsőház és lift... nem tudtunk betelni vele.
  és rengeteg részlet. csak néhányra hívták fel a figyelmünket, de egy igazi építész-szakértő biztos sok érdekes dolgot tudna mondani róla.
  a képen látható kis szobor elég magasan van a passzázs egyik falán, lentről alig látni, a félemelet erkélyéről lett fényképezve. 2 majmot azonnal észre veszünk, de ha közelebbről megnézzük, a 2 majom valójában Ádám és Éva. az építész vagy tervező nem volt állítólag túl vallásos ember, inkább az evolúcióban hitt, de mivel szokás volt vallásos motívumokkal díszíteni az épületeket, ilyen ötvözetet találtak ki. :D

  [​IMG]
  Vidék, Vickancs és bocsi kedveli ezt.
 • Zsila
  vásárolni akartam menni, biciklivel, és rájöttem, hogy csupa kosz, mert tavaly óta a tárolóban porosodott, így elkezdtem lemosni, mire elkezdett esni az eső. szóval ez az esőcsinálás biciklivel is működik, nem csak motorral.

  [​IMG]

  ő a cuki kis kempingem, egy biciklis bolhapiacon bukkantam rá, el volt dugva a sarokba, porosan, pedál nélkül, kormánya kiforgatva. az eladó srác próbált rám sózni valami nagyi bicajt, de én őt vettem észre, és szerelem volt első látásra. annak ellenére, hogy kicsit ramatyul nézett ott ki a sarokban, pöpec állapotban volt. az első lámpa dinamós, és még mindig működik :D akkoriban még a belvárosban laktam, és vele jártam munkába, meg mindenhova. elég feltűnőek voltunk, vagy miniszoknyában, vagy virágokkal a hajamban tekertem. egyszer egy trolibuszos sofőrrel flörtöltünk, ő megelőzött, majd a megállónál hagyta, hogy én megelőzzem, majd megint ő megelőzött, és így tovább, végig az Izabella utcán. és minden egyes alkalommal integetett nekem az ablakon. :D én tökre szeretem az ilyen ártatlan kedves találkozásokat.
  nagyon kényelmes volt, ezért 2x körbe tekertük vele a Balatont is, UltraBalatonon voltunk, futókat kísérni, váltóban, (bicajos kísérők is váltóban mentek), és ő bizonyult a legkényelmesebbnek.

  de jó vissza gondolni a vele töltött időre :sze:
 • Zsila
  anyukám 60-ik szülinapjára kapott egy ilyen nagyszerű járgányt. apu szerkesztette, felszerelve villogóval, fényvisszaverővel, szalagokkal, még egy szerszámos táska is van rajta alap szerszámokkal :D
  nagy sikert aratott[​IMG]
  NaNa és Vidék kedveli ezt.
 • Zsila
  na idén megvolt az első guriga motorral, egy laza 50 km a vasárnapi napsütésben. de persze képet nem készítettem róla, mert amikor motorozok, élvezem a napsütést, figyelem a gólyákat meg a természetet, és eszembe sem jut fotózni. szóval kép nincs, csak tessék elhinni, hogy megtörtént :D

  megosztok veletek egy másik képet, ezzel riogattam múlt héten az ismerőseimet FB-kon, hogy levágattam a hajamat: :D
  [​IMG]
  de valójában csak az alja lett megritkítva. még nem készültem fel lelkileg, hogy megváljak tőle :D sok évbe telt, hogy így megnőjön.
  azért gondolkodtam el azon, hogy levágatom rövidebbre, mert az utóbbi időben nagyon megritkult, nagyon durván hullott. a hullás most abba maradt, de láthatóan kevesebb hajam van, mint régebben volt. és nem tudom mitől: korral jár-e, vagy valami vitamin hiány (szedtem vitamint is), vagy hormonális lehet-e, vagy valami más baj van-e a háttérben... sajnos még nem derült ki. megcsináltattam néhány vizsgálatot is, elvileg egészséges vagyok, és minden rendben. lehet valami alternatív gyógyászattal foglalkozó orvoshoz is el kellene menni. mit gondoltok?
  NaNa és Vickancs kedveli ezt.
 • Zsila
  Ennek a gyönyörűségnek hivatalosan ez a neve, Hablegény. :eek: dav egy havernak vettük, most hétvégén házasodott, és össze állítottunk egy szeretetcsomagot, mindenféle jóval, aminek a koronája ez a jószág volt.
  Jelige : nem kell az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak :D
  Vidék, Vickancs és NaNa kedveli ezt.
 • Zsila
  a gyönyörű tavaszi idő ellenére én még mindig nem jutottam el motorozni, mivel itt maradtam Pesten, a motorom meg vidéken van, téli alvóhelyén. de anyukámmal csináltunk egy kis anya-lánya hétvégét, vásároltunk, főztünk, és anyukám segített takarítani, az anyukák ilyenben nagyon hatékonyak, észre vettétek? :D kirámoltuk a konyhát és a hűtőt is, és kidobtunk minden felesleges, régi dolgot, amik valami spontán módon nálam néha felgyülemlenek. ki érti ezt?!
  és ültettünk is, leválasztottuk a bébi-aloe verákat anyukájukról:
  dav többnek már van gazdája, de ha esetleg valaki szeretne ilyet, akkor jelentkezzen, és adok, feltéve hogy mind életben marad, még próbaidőn vannak önálló létezés tekintetében :)

  és ha valaki emlékszik a Köcsögösködtünk bejegyzésemre két héttel ezelőttről, itt az eredmény, megjöttek a bemázazott kerámiák :)
  dav dav dav
  Vidék, bocsi, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.
 • Zsila
  Panda anyukámtól kaptam ajándékba egy csomag toalettpapírt, mert amint meglátta, én jutottam eszébe, hogy illene a fürdőszobai csempémhez. :D
  cukiii, hogy így gondol rám :D
  habár a pandamaci olyan morcosan néz a papíron, hogy nem tudom, merjem-e vele kitörölni, hátha seggbe harap :D
  és ezzel be is fejeztem a xar vicceket :D
 • Zsila
  hétvégén rábeszéltem a páromat, hogy menjünk el köcsögöket készíteni, vagyis agyagozni, kerámiázni, akárhogy is hívják. nagyon jó móka volt. nagyon jó volt az útmutatás, több technikával, tök szépek lettek a készített tárgyak, és miután ki lesznek égetve, a hölgy, aki szervezte a tanfolyamot, még be is festi nekünk ezeket mázzal. majd megmutatom a végeredményt is.
  és a párom is nagyon élvezte, miután kicsit bele jött, készített magának egy literes sörös korsót, és a rendezvény egy kis étteremben volt, saját kézműves sörökkel, szóval a végén ő már inkább csak söröket kóstolgatott :D
  csak ajánlani tudom, kicsiknek, nagyoknak, lányoknak és fiúknak is :)
  Köcsögözés :D
  NaNa, bocsi, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • Zsila
  tudom, hogy itt mindenki már a tavasz illatát érzi, és viszket a ..., khm... jobb keze, hogy húzza a gázt, nekem az 5 fok még hideg, hogy motorra üljek. ezért a hétvégét ház körüli munkákkal töltöttem. paradicsompalántákat ültettem nagyobb kaspókba, epret ültettem, és festettem:
  dav készül az új ágy, apukám ügyes keze munkája, és én festettem le, hogy ne legyen világos, hanem közepes barna, de a fa mintája így is szépen látszik. pár hét múlva még lakkozva is lesz. :)
 • Zsila
  hétvégén barátnőmnél segítettünk Ikeás bútort szerelni.
  ez a kép született:
  received_2304876603126727 így mértem le a szekrény magasságát. tudtuk, hogy be fog férni, de meg kellett nézni, hogy fel tudjuk-e állítani :D
  bocsi, NaNa és Vidék kedveli ezt.