Újabb kenyérke készült Ez most az a feldobod-leesik-kész -fajta. Itt a recept: http://nassolonaplopo.cafeblog.hu/2013/03/13/kenyer-sutozacskoban-sutve/
Sikerült a tigris máz is Bár némi továbbfejlesztés nem árt, mert nem tetszik az íze. A bolti fűszeresnek tűnik.
Lehet, nálunk a seregben a hasonló elven működő pucológép mindent megpucolt. Max a wc kefét drótkefére kell cserélni.
Majnem főzés, de nyári kánikulában életmentő lehet. http://index.hu/video/2014/07/20/igy_hutsd_le_a_sort_1_perc_alatt/
A múltkor feszegettük a rizsfőzés-témát és hiába próbáltam ki az összes tippet, nekem még mindig leég a rizs alja. De tegnap feltaláltam (na jó, az interneten leltem) a mikrós rizst! Alig kell vele foglalkozni, csilingel valahányszor csinálni kell valamit, nem ég le és egész ehető lett Na jó, kicsit ragad, de majd biztos ez is megoldódik valahogy. Ahhoz képest, hogy az utóbbi időben mennyire utálom a mikrót (inkább melengetem gázon a kaját, úgy legalább egyenletes lesz) ennek most nagyon megörültem A dolog egyetlen hátránya, hogy ma valamiért nem sikerült fellelni ugyanazt a receptet.
Ha rendesen vízben főzöd (kétszer annyiban), akkor még azelőtt el kell zárni a gázt, hogy lefőne róla a víz. Akkor nem ég oda. Elzárod, és letakarod egy konyharuhával... pontosabban bebugyolálod a lábast, és hagyod a saját gőzében megfőni.
és amíg az elején fel nem forr a víz rajta, addig kevergetni kell, különben már a kezdetnél lekap az alja és onnantól mindegy...
En ugy csinalom ahogy a tarhonyat is. Brlerakom a zomanc edenybe es ketszer annyi vizet. Ra rakom a fedot. Es be a sutobe. Neha ra nezek. Ja elfogyott a viz meg keverem es megkostolom h puha e. Ha nem mrg vizet vissza a sutobe mig jo nem lesz. Nekem is mindig leegett. Miota ezt a technikat hasznalom se kemeny se taknyos se leegett rizsem jah es mimfent 200 fokon csinalok.....de ez suto kerdes
nem pirítod meg előtte? Fel se forralod? Vagy hogy? Mert én a tarhonyát is úgy csinálom, hogy megpirítom, rá a kétszeres víz, felforralom és úgy fedő rá, sütőbe be... de a rizs ugyanígy, csak fedő és sütő nélkül is tökéletes lesz - úgy, ahogy NaNa írja: mielőtt végképp elfogyna a víz róla, elzárom, ráteszem a fedőt és bebugyolálom nem az örömödet akarjuk elrontani, dehogy! Pont, hogy még nagyobb örömet szeretnénk szerezni Neked azzal, hogy se nem leégett, se nem ragacsos rizst sikerül végre főznöd!
A fentiek egy részét már próbáltam, de nekem nem váltak be. Az is lehet, hogy a gázunkkal van a baj...
Mikróban tökéletesen, odaégésmentesen lehet rizst főzni, az volt az első módszer, amivel sikerült. De most már az indukcióson is megy, lehet, hogy a 4x annyi vízen múlik, 30 dekát szoktam főzni 1.2 literben, mikróban ez fajtától, vízhőmérséklettől, blabla függően 30-36 perc. Mikróban kicsit kevésbé lesz ragadós, de még mindig az, és én ennek örülök, mert én eleve úgy akarom csinálni. Meg jó puhára. És fel is issza, ami nem forr el, szóval lesz benne víz rendesen Az indukcióson forrás (7-8 perc 1.3 kilowatton) után 14-17 perc legkisebb fokozaton (ezen 300 watt, elvileg). Utóbbi sokkal energiahatékonyabb, viszont abban a magas edényben fél nap alatt téglává áll össze. Mondjuk engem nem zavar, a páromat jobban, de ő meg úgyse nagyon eszik rizst (valahol a ketogén paleo közelében elég nehéz lenne) Hypermiler mániákus info: Mikróban 0.46-0.5kWh, indukcióssal 0.22-0.23, pár óra előáztatással a 0.19 is megvolt
Én is idegenkedem tőle, de ha egyszer így gyorsabb és jobb... (a főzéshez max. 10 percig van türelmem)
Nálam akkor ég le a kaja, ha nem figyelek oda (dolgozok vagy takarítok, stb közben). Te birge, 10 perc alatt mi fő meg?
Nálam a rizs minden körülmények között leég. 10 perc alatt gyak. semmilyen kaját nem tudok megfőzni - de szerencsére van egy nemtáviratom, aki besegít és átveszi. Én általában a zöldségvágás-részét élvezem, de kavargatni, ott állni mellette már utálok.
Szerintem tutira számít az is, hogy milyen rizst veszel. Én a panda (jázmin) rizsre esküszöm. Szintén gázon főzöm, úgy, ahogyan Nana írta, de csak a fedőt hagyom rajta a végén, nem teszek rá kabátot és így is tökéletes lesz, nem ég le, nem ragad...
Én minimalizálom a mikro használatát ha tehetem. Nekem megy a főzölapon főzés. Megpirit, felenged dupla vizzel, felforral, visszavesz vagy lezár. Basmati vagy előfőzött rizzsel sosem ég se és nem ragad össze. Igazából még nem sikerült soha elrontani max elsózni vagy elfűszerezni. IKEA 365+ lábos, inox, mindent csak abba csinálok. Imádom öket.