Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Jogsi, Motorvizsga

Hát, remélem az autósiskolának lesz alacsonyított motorja, mert nem sokkal ütöm a 165cm-ert :D

Sokkal alacsonyabb csajok is motoroznak ám :) Én is 165 körül vagyok, és elég sok olyan típus van, amiről leér a lábam :) Az autósiskolák egyébként is előszeretettel oktatnak GS 500-on, Kawasaki ER-5-ön, illetve hasonló kategóriás Hondán, Yamahán, amik általában nem igényelnek gólyalábat :)
 
Köszönöm a válaszokat, most néztem, hogy április 30-án indul egy tanfolyam, lehet be is iratkozok rá :) Meghoztátok a bátorságom :)
 
165? Tied a világ :D Szerintem többen vagyunk alatta, mint felette.
Én az első rutin órán az első pályakörön kétszer borultam, mert nem értem le az emzéről. Aztán még volt egy kis ügyeskedés a vizsga előtt. A saját motoros élményeket nem sorolom :D De láb le nem érésből, vagy motor nehezebb ő győzből nem volt túl sok.
Ha a párod türelmes, jól magyaráz és van kedve foglalkozni veled az előnyödre is válhat. Egy próbát megérhet az is, ha elmész a választott sulihoz és megnézed, hogy mi a kínálat, felülsz rá úgy hogy az oktató melletted áll és segít ha gond van. Én pl elmentem és nem is lett korlátlan a jogsim :S
 
Helyes csajszi, vágj bele! Szerintem kevesebb majrés csaj létezik, mint én, mégis azt mondom, hajrá! (Ja, és 160 "magas" vagyok;))
A motorodat meg egyrészt tartja a sebesség, másrészt tartsa meg a bukócső, ha szükséges.:D (Az első beruházások egyike legyen!:))
 
Ne aggódj Suzanne! Én kb. 155 centi vagyok és 42 kiló körül kavartam, amikor leraktam a jogsit! Igaz, csak korlátozottat, de most, hogy az A2 van helyette, ami 10kW-al több, nem is kell bővítenem, mert számomra a 35kW-os határ pont elég. Oktató kérdése az egész, megéri keresgélni és akár messzebre is elmenni. Az jó, hogy van párod, aki hajlandó segíteni, gyakorolni veled, én csak lelki támogatókkal és szinte zéró előélettel rendelkeztem. ( Szinte, mert gimis koromban egyszer mehettem egy kört barátnőm robiján, meg oktatás előtt pár hónappal vettem egy segédmotorkerépkárt, hogy addig is legálisan próbálkozhassak és lássam, hogy még mindig tetszik-e...)
Szóval keress jó oktatót, jó motorral és ne keseredj el, mint én, ha nőgyűlölőre bukkansz, mint én első érdeklődésre, a helyi oktatónál... Közölte, hogy nőjek 10 centit, és hízzak 10 kilót... A hízás azóta sikerült, nőttem is 2-3 centit, de nem ezen múlt, hogy elsőre minden sikerüljön. :D Inkább a hiperszuper oktatómon, akit itteni segítséggel találtam (Majd 100 km-re tőlem :D ) és a még istenibb oktatómotoron, Ezüstegéren.
 
Sziasztok, Csajok!A segítségeteket szeretném kérni: motorjogsit szeretnék szerezni és végre nagy álmomat teljesíteni: saját motoron motorozni és végre előre is látni, nem csak oldalra (a párom mögött ülve) :)Azonban nem tudom, hogy melyik tanfolyamot és iskolát válasszam, olyan sok van.. Elsősorban Érd érdekelne, de Bp. XI. kerület és Csepel is szóba jöhet.Ha volna jó ötletetek, vagy tapasztalatotok, szívesen venném!Nagyon köszönöm Nektek és a legjobbakat mindenkinek, éljenek a másfél méteres csajok, üdv: Evelin ;-)
 
Aranyosak vagytok, köszönöm a biztatásokat. Szerintetek az sem gond ha az idén már nem lesz saját motorom amin gyakoroljak? Sok felől hallottam azt hogy vizsga után egyből fel kell ülni sajátra és gyakorolni mert egy tél alatt elfelejti az ember, de mi még következő tavaszig a párom motorját törlesztjük és csak utána ruházhatunk be másikra (már ha egyáltalán eljutok a jogsiig :D)
A nőgyűlölő oktató meg elég durván hangzik...szörnyű, hogy ahelyett hogy segítenék a gyengébbik nemet még keresztbe is tesznek nekünk. Remélem semmi hasonlót nem kell megtapasztalnom, egyébként sem nagyon bírom ha megaláznak :p
Meglestem az autósiskolát ahova mennék, nagyobb motorok közül ezek vannak nekik: Honda CBF 600n, Suzuki GSR 600 és Suzuki GZ 250K7....mi a vélemény a felhozatalról? Én még nem értek annyira hozzá, max a külsejükről tudnék véleményt alkotni tetszik nem tetszik alapon :D
Amúgy nem tudom van-e debreceni köztetek, az Orbán autósiskolánál tervezem megszerezni a jogsit...esetleg erről is ha van tapasztalat, megköszönném :) (nehogy belefussak egy olyanba amit macs írt :S) Annak idején itt tanultam autót vezetni, azzal nem volt gond..de persze az más tészta.
További szép napot nektek! :)
 
Hát, remélem nem felejti el az ember egy tél alatt, mert 2009-ben szereztem jogsit, 2012 nyáron motort, nyár végére a rendszám is megérkezett rá és amikor összeszedtem a bátorságomat, hogy jó, most megyek, nem számít az a 3 év, kinyírtam az akksit, szóval egy métert nem tudtam még menni vele. :D Imádkozom, hogy még mindig tudjak vezetni! :) Remélem, olyan ez mint a bicajozás, azt se lehet elfelejteni...
 
A motorozást nem lehet elfelejteni de ha vizsga után nem ülsz motorra azonnal, akkor az "újrakezdés" előtt mindenképpen menj vissza az oktatódhoz néhány órás pályagyakorlásra. Inkább az ő motorja törjön, mint a Tied! :D
Utána már menni fog
 
Ha el lehetne felejteni egy tél alatt, akkor mindenki újra tanulna minden év elején :)
Ezek közül a GSR, ha nincs visszafolytva majd 100 pacierő, kicsit sok(k), a CBF600N, viszont alapból elég alacsony és kezes, "csak" 70 pacierő körüli. A kisebbik suziról nem tudok nyilatkozni, de az másik kategória. Előbbi kettő ha minden igaz korlátlan, ez még ha kétütemű is, akkor is csak A2. De mondom menj el, ülj fel rájuk, onnantól megvan hogy melyik kategória és kész kezdheted is. Egyébként egyénfüggő, de itt pesten pl hirdetnek jogsit 4 hét alatt. Ez kb. úgy néz ki, hogy ahogy beiratkozol már be is jelentenek KRESZ vizsgára, te magadnak otthon felkészülsz hamar gyorsan egy teszt CD mellett, aztán már jöhet a gyakorlati része. Olcsóbbnak nem olcsóbb, sőt. Meg attól is függ mennyit tudsz menni gyakorolni. Én pl. augusztusban kezdtem, végigjártam a KRESZ-t is rendesen, ha már fizetek és csak heti 2 alkalommal volt szabad hely a rutinra, így október lett mire azzal végeztem és kihagytam fél évet, amikor mentem forgalomba. De ha időd engedi és akár minden nap tudsz menni gyakorolni, akkor kényelmesen 2-3 hónap alatt le tudod tenni úgy, hogy előtte csak hátul ültél és nem vezettél. Ha még gyakorolsz otthon, akkor persze gyorsabb. De nem fogod elfelejteni, ne izgulj :)
 
Én Suzuki GSX 550-esen tanultam és a 170 cm-mel lábujjhegyen ért le a lábam, aminek volt is olyan eredménye, hogy mikor már túl melegedett alattam a motor (Gödöllőn gyakoroltam a 40 fokban a 30-as és a 40-es tábláknál, mert arra volt a vizsgaútvonal). A lényeg, hogy zöld lámpánál a HÉV-nél elindultam aztán 5 m múlva olyat dőltem balra..., mert lefulladt, berántott és ott már mindegy volt, nem bírtam el a 200 kg-t.
Most GS 500-as van alattam, amiről kényelmesen telitalpon leér a lábam, szóval 165 cm-hez szerintem csak ajánlani lehet és persze nagyon könnyű, kezes motor. Lehet, hogy ez a típus olyan, mint az autóknál a Suzuki Swift, minden 2. embernek az van, de én nem arra mentem, hogy minél különlegesebb gépem legyen, hanem elfogadható áron egy nekem megfelelő vas. Majd 10 év múlva lesz egy Ducati Monsterem :DDD De viszont még én is csöppet fosós vagyok rajta, még azért szokom a motort, mert 1 év után, 125-ös chopperről kicsit érdekes volt váltani erre :D
 
Lehet, hogy ez a típus olyan, mint az autóknál a Suzuki Swift, minden 2. embernek az van, de én nem arra mentem, hogy minél különlegesebb gépem legyen, hanem elfogadható áron egy nekem megfelelő vas.

A gyakoriságnak megvannak a maga előnyei, alkatrészellátás, tapasztalatok, szervizek terén. Jó dolog az :) Kollegámat ugyanezért czukkolták egyesek, amikor 650-es V-Stromot vett, de az se volt véletlen.
 
Szomorú vagyok, hogy senki nem tud segíteni :-(Azért, ha valakinek van ötlete Érd környéki motoros iskola ügyben, még mindig szívesen venném - nem adom ám fel ;-)
 
Bár nem akarok még előre szaladni (először a jogsinak kéne meglennie), azért nem bírtam ki, hogy ne nézzek szét a használt motorpiacon...:) Kicsi ninjával van valakinek tapasztalata? (250r). Most így elsőre ő a nagy szerelem :D
 
Hát, remélem nem felejti el az ember egy tél alatt, mert 2009-ben szereztem jogsit, 2012 nyáron motort, nyár végére a rendszám is megérkezett rá és amikor összeszedtem a bátorságomat, hogy jó, most megyek, nem számít az a 3 év, kinyírtam az akksit, szóval egy métert nem tudtam még menni vele. :D Imádkozom, hogy még mindig tudjak vezetni! :) Remélem, olyan ez mint a bicajozás, azt se lehet elfelejteni...

Ha jol szamolom kb 10 perc egy aksit belerakni.:csam:
 

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére