Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

CsaM 7. Szülinapi motoros túra 2013. június 21-23.

Mi legyen a pénteki bográcsos kaja?

  • Csülkös babos káposzta

    Szavazatok: 1 12.5%
  • Gulyásos finomság

    Szavazatok: 4 50.0%
  • Pincepörkölt

    Szavazatok: 0 0.0%
  • Valami vega

    Szavazatok: 0 0.0%
  • Nekem mindegy, bármit megeszem

    Szavazatok: 3 37.5%

  • Összes szavazó
    8
  • Szavazás lezárva .
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Kár h nem kaptál szabit :( Majd bőgetünk kicsit :D

Nem túl gyakorlott motoros túrázóknak ajánlom figyelmébe bátyus blogjait:

http://club.csajokamotoron.hu/blog/senki/1164-hogyan-menjuenk-turazni-tanfolyam-senkivel.html
http://club.csajokamotoron.hu/blog/...nk-turazni-tanfolyam-senkivel-2-vagy-nem.html

Bár tény, hogy alapvetően a sátrazós túrára gondol (amiben nekem motorozás elött is bőven volt részem) de ettől még sok más hasznos tanács van benne...
Nálam amúgy a motorban van bowden javító és defekt javító készlet is.. Csak és kizárólag azért, hogy egyikre se legyen szükség!

Ajánlatos guminyomást ellenőrizni indulás elött, és le is mosni a vasat, hogy a hűtést esetleges sár és egyéb szennyeződések ne gátolják :) Én átszoktam nézni a csavarokat is mert nálam hajlamosak kilazulni, gondolom a földút miatt még extrán is... Nem árt ha van nálad pl szigetelőszalag, és gyorskötöző (hihetetlen mi mindenre jók). Továbbá az sem árt, ha az addig halogatott apró bütykölnivalókat megcsinálod, megcsináltatod a hosszabb út elött, (bár lehet erről későn szólok) mert elég bosszantó ha egy apró , már korábban is tudott hiba miatt dekkolunk a semmi közepén.

Továbbá én amolyan készüljünk fel mindenre és a legrosszabból is hozzunk ki valami jót típusú csaj vagyok, így mindig úgy indulok neki, mintha egy egyhetes világtól elzárt nomád sátortáborba készülnék... Szóval általában van nálam egy csomó minden amit jó esetben elő sem kell vennem :) Ha a hétvégén bármi kell, kérdezzétek meg bátran, hátha van nálam ;)
 
Igen, Már beszéltünk is meg egy találkát itt a fórumon: "... akor maradjon az eredeti terv, 10-kor a Kerepestarcsa kórháznál, akik erről jönnek, és ha a város másik felén is csatlakozna valaki, akkor ott is megbeszélhetünk egy helyet/időt."
 
Sziasztok!
Úgy néz ki én is tudok menni, igaz csak szombat délutánig.
Én Délegyházáról megyek, úgyhogy valahol Bp környékén csatlakoznék.
 
Jön valaki Pestről?

Többen is megyünk Pestről...

Kellenének fix időpontok meg találkozási pontok.
Papírcicc, leszel a Road Captain? A te itinered mutatta a legrövidebb utat.
Én a kocsival nem akarom feltartani a csapatot, csak hátvéd leszek.
 
Utoljára módosítva:
Elvállalhatom ugyan, de nincs esetleg valaki aki nálam jobban ismeri az útvonalat? Mert én csak alaposan felkészült térkép alapján jól tájékozódó kezdő motoros vagyok :)
 
Nem tudom, volt-e ott valaki már ezelőtt, de én nem. :O) szóval szerntem mindenki ugyanannyira nem ismeri az utat. Mindegy, ki megy elől... a kaland, amire mindig emlékezni fogunk, akkor kezdődik, amikor eltévedünk. :D
 
:D Okés ez esetben leszek "RoadCaptain" :D
Végülis Gárdonyban volt nyaralója nagynénéméknek, addig nem hiszem hogy nagyon eltévednék :csam:
Na rá is vetem magam a goggle térképre, a budai oldalon is keresek egy találkahelyet, lehetőleg benzinkutat, mert a régi hetesen leghamarabb kápolnásnyéknél esik majd útba...
 
Nagy kérdés a következő: A budai oldalon a régi 7-esen van kút. Ahogy a 0-ásról lejövünk, rögtön egy Mol kút fogad bennünket.. ám onnan a 2. körforgalomnál egy Lukoil esik útba (olcsóbb és nekem sosem volt bajom a minőséggel) amivel áttellenben egy Interspar is van. Kérdés hogy a 0-áshoz közelebb eső, ám de drágább és bolt nélküli mol kutat jelöljük ki találkának, vagy kicsit odébb a lukoilt, ahonnan az interspar-ba is át lehet ugarni.. (vagy akár maga az interspar parkoló is lehet a találkapont, ott jobban elférünk, és akinek kell átmehet tankolni...
benzinkutas találkapontok.JPG
Na míg ezt eldöntitek, megyek, megnézem hogy Megyer környékén hol van benzinkút...
 
Régi 7-es mellett találkapontnak javaslom Érdet. Van ott Lukoil, szembe meg Tesco és Shell. Vagy a 0-ásról később tértek le? Mert akkor vissza kéne menni az meg nem frankó. Én Veszprémig, ill Sárvárig tudom az utat :D
 
Az se lenne hülyeség, csak mire a 0-ástól odáig eljut valaki vagy 4-5 körforgalmon át kell verekednie magát. Emiatt próbáltam inkább a 0-áshoz minnél közelebbi találkapontot keresni, kitudja ki-mennyire jó tájékozódásban. Amúgy a diósdi lehajtón terveztem lejönni a kistarcsán összeverődött csapattal. Viszont többség dönt, még megtárgyalhatjátok!
 
Hogy könnyebb legyen dönteni, csináltam egy térképet. Ezen piros szinnel jelöltem a két útvonal tuti közös szakaszát, beleértve a találkozás utáni továbbhaladást is. Rózsaszín a babulu szerinti találkapontig vezető út, kék pedig az én általam javasolt interspar-os., ill innen világoskékkel jelöltem merre mennénk tovább...
Babulu találkapontja gyorsabb haladást biztosít, de csak akkor javaslom, ha biztos mindenki odatalál aki ott akar csatlakozni. (Én ezért javasoltam a 0-áshoz közelebbit, hátha az egyszerűbb)
A Döntés, a ti kezetekben van... ;)
2 találka pont babulu és én.JPG
 
Na ezért mondtam, hogy így visszafelé kell jönni. Én egy lehajtóval előbb lejönnék a 0-ásról, vagy akár már korábban, mert bár lehet, hogy vannak körforgalmak de szerintem elég egyértelmű a dolog ;)
Még annyi jutott eszembe, hogy a fehérvár elkerülőt is igénybe lehet venni. Ez azt jelenti, hogy mielőtt bementek a városba fel kell kucorodni az M7-re és az osannál lejönni. Után meg értelem szerűen a 8-ast venni célirányba. Így nem kell átemnni a városon és ez a szakasz nem fizetős.

Én még nem tudom, hogy mikor tudok indulni, de gondolom, hogy hasonló útvonalon fogok haladni. Nálam a város vs 0-ás kérdést kell eldönteni és ez erőteljesen indulási időpontom függvénye. Bár nem nagyon szeretek korán kelni és a rakpartokat is megnyitották már :)
 
Én a kéket (Diósd) választanám, mert azt még ismerem valamennyire, amúgy Bp és környékén bárhol el tudok veszni.
Hogy könnyebb legyen dönteni, csináltam egy térképet. Ezen piros szinnel jelöltem a két útvonal tuti közös szakaszát, beleértve a találkozás utáni továbbhaladást is. Rózsaszín a babulu szerinti találkapontig vezető út, kék pedig az én általam javasolt interspar-os., ill innen világoskékkel jelöltem merre mennénk tovább...
Babulu találkapontja gyorsabb haladást biztosít, de csak akkor javaslom, ha biztos mindenki odatalál aki ott akar csatlakozni. (Én ezért javasoltam a 0-áshoz közelebbit, hátha az egyszerűbb)
A Döntés, a ti kezetekben van... ;)
Csatolás megtekintése 13838
 
Diósdot és Érdet ki lehet kerülni, ha a 0-ról a 6-osra megyünk rá. Az egyenesen a Tescohoz visz, csak nincs forgalom meg lámpák.
Csatlakozom Babuluhoz, hogy mindenképp az M7-en menjünk a Siófoki szakaszon, ez a rész ingyenes.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére