2020. 10. 9. - 15. Oldtimer Show (Budapest)

NaNa

nanana, Life is Life!
Fórumvezető
CsaM Csajok
15. Oldtimer Show jubileumi logo.png facebook_IMG_OTS_2020-15.jpg plakát1 Oldtimer Show 2020'.jpg
2020. április 17-19-ig ismét a Magyar Vasúttörténeti Park-ban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű kiállítása. A budapesti Oldtimer Show 2020-ban 15. jubileumát ünnepli! A rendezvény nyitva tartása 3 órával bővül az előző éviekhez képest: péntek 12:00-19:00, szombat 09:00-19:00, vasárnap 09:00-18:00-ig.100 évnél is idősebb motorok, fakerekű autók, traktorok, buszok és teherautók. 500db válogatott oldtimer kerül bemutatásra! Minden típusból csak 1-1 példány!

Az Oldtimer Show nem csupán kiállítás, hanem olyan nagyszabású nosztalgia rendezvény, amely számos kiegészítő programjával egész napos kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A Vasúttörténeti Park +Víztorony Park 10 hektárosra bővített rendezvényterülete megtelik látványossággal egy hússzított hétvégére.

A legfőbb vonzerőt az Orient és a West mozdony körfűtőházakban elhelyezett kincsek jelentik. A kiállított oldtimer autók és motorok összegyűjtése a szervezőknek 1 éves előkészítő munkájába kerül. A prioritási listán első helyen a nagyon öreg „antik” besorolású oldtimerek szerepelnek. Ez különbözteti meg alapvetően a többi hazai oldtimer rendezvénytől az Oldtimer Show-t. A nemzetközi elismertségnek köszönhetően 2020-ban még nagyobb számban szerepelnek majd a külföldi gyűjtők antik és oldtimer autói, motorjai Budapesten.

Itt lesz kiállítva hazánkban először egy olyan autó, amely a világon egyedülálló! 104 éves Woods a világ első sorozatgyártású hibrid autója!!! A fakerekű óriásautót elektromos-benzinmotoros vegyes hajtással gyártották 1916-ban. Mivel az autó technikailag megbízhatatlan volt, így a tulajdonosa Stanley típusú gőzmotort épített bele 1920-ban. A Csehországból érkező autó teljesen eredeti és működőképes! Kiss Tamás főszervező szeretné bemutatni a közönségnek a gőzautót működés közben is. Ennek a technikai egyeztetése folyamatban van.A szocialista autók csarnokában verklis adja majd a hangulatot, a Keleti-Pályaudvar óriásmakett előtt pedig oldtimer kerékpár kiállítás lesz látható. Budapestről startoló Giro d’Italy kerékpáros verseny alkalmából rendkívüli oldtimer kerékpár kiállításra számíthatnak a kerékpár kedvelők! A külső területeken csodálhatják meg a látogatók a nagyobb járműveket, közöttük az amerikai autókat, teherautókat, buszokat és a katonai járműveket. A régi korok divatját korabeli ruhába öltözött hostessek és más közreműködők is bemutatják. Ebbe a játékba a látogatók is beszállhatnak, hiszen a nosztalgia ruhában érkező vendégek ajándékokat kapnak a szervezőtől. Mindhárom napon a három legszebb korabeli ruhába öltözött látogató külön ajándékot is kap!

A gyermekekre díjmentesen használható játékok várnak: régi termelőeszköz interaktív kiállítás, kézműves foglalkozás, kovácsműhely, íjászat, arcfestés, légcsúszda, ugrálóvár és játszótér. Az állatsimogatóban 30 féle állatka lesz. Az állatokat a gyerekek a saját kezükből etethetik meg a saját maguk morzsolta kukoricával. A Csabai Tájház múzeumban régi berendezési tárgyak lesznek láthatók, előtte pedig a régi termelőeszközök lesznek kiállítva.

Újdonság lesz idén a Víztorony Parkban felállított óriáskerék.A park minden interaktív vasutas programja üzemelni fog ezen a hétvégén: kerti vasút, sínautó, lóvasút, hajtányok, mozdonyforgató és egy igazi gőzmozdonyt is befűtenek.

Ismét megrendezésre kerül a Kalandjárók Kiállítás, ahol lakókocsik és más szabadidős járművek lesznek kiállítva. A Víztorony Parkban lesz mindhárom napon a Tuning és Sportautó Kiállítás a fiatalok kedvéért. Itt retro tuning autók és versenyautók is lesznek kiállítva. Ugyanitt lesz megrendezve az OT Találkozó. Erre a programra „lábon” érkeznek majd az oldtimer tulajdonosok a járműveikkel. A rendezvény mindhárom napján más-más járművek lesznek láthatók a Víztorony Parkban.Az októberi kolbászfesztiválról ismert 127 éves cséplőgép is bemutatkozik majd az Oldtimer Show-n. Működés közben fogják bemutatni az ősrégi gépet a hagyományőrzők.

A nagy parkban lesz a Gőzmozdony kiállítás a Vasútikocsi kiállítás, valamint Terepasztal és Vasútmodell kiállítás. A hagyományőrzés ismét teret kap a nagy parkban: Háztáji és Kézműves Vásár, ahol füstölt kolbász, sajt, méz, lekvár és egyéb háztáji ételekből és kézműves termékekből lehet vásárolgatni. A melegkonyhás ételeket az októberi „Disznótoros Kolbászfesztivál” profi vendéglátósai fogják készíteni és azokat szabályozott árakon árusítani a látogatóknak. Ez a gasztro-fesztivál az Oldtimer Show Kft. másik nagy fesztiválja.Az autóval érkezőket nagy befogadóképességű, ingyenes parkolók várják a helyszínen. A Vasúttörténeti Park vasúton, busszal, villamossal és kerékpárúton is megközelíthető!

A messziről érkező vendégeknek a szervezők a helyszín közelében lévő Vitta Hotelt ajánlják, ahol kedvezményes áron lehet szállást foglalni, az Oldtimer Show-ra hivatkozva.Jegyek a rendezvény helyszínén vásárolhatók meg nyitvatartási időben, készpénzzel, bankkártyával, SZÉP Kártyákkal és Erzsébet Utalvánnyal. Elővételben a rendezvény webshopjában lehet megvásárolni a jegyeket: www.oldtimershow.hu Az elővételes jegyek megvásárlására 2020. ápr. 12-én (vas.) éjfélig van lehetőség.Az Oldtimer Show programjairól, tömegközlekedési és egyéb információkról a www.oldtimershow.hu honlapon vagy a www.facebook.com / Oldtimer Show Budapest oldalon találhatók további információk.
 
2020. április 17-19-ig immáron 15. alkalommal kerül megrendezésre a budapesti Oldtimer Show. A helyszín ismét a Magyar Vasúttörténeti Park. 15. rendezvényünk jubileumának alkalmából több újítást is bevezetünk. Először az olcsóbb pénteki jegyet említem, ami főként a nyugdíjas látogatóknak akar kedvezni. Pénteken a parkban szellősebb lesz a hely, nyugodtabb körülmények között lehet majd fotózni a járműveket.
A másik fontos újítás a bővített nyitvatartás. Pénteken 13:00 helyett most már 12:00-kor ki fogunk kinyitni és 18:00 helyett 19:00-ig tartunk nyitva. Tehát a Pénteki nyitva tartás 2 órával bővül! Szombaton is bővül a nyitva tartás 1 órával, hiszen ekkor is 19:00-ig tart nyitva a park a látogatók előtt, az eddig megszokott 18:00 óra helyett.

Idén teljesen új kiállítási anyagot láthatnak az Oldtimer Show-n, sőt! Minden eddiginél több külföldi oldtimer kiállító részvételére számíthatnak.
A kiállított járművek között az eddiginél is nagyobb számban lesznek majd világháború előtti autók és motorok.
És egy különlegesség: itt lesz kiállítva hazánkban először egy olyan autó, amely a világon egyedülálló!
104 éves Woods a világ első sorozatgyártású hibrid autója!!! A fakerekű óriásautót elektromos-benzinmotor vegyes hajtással gyártották 1916-ban...
Érdemes lesz rendezvényünkre kilátogatni! Találkozzunk ápr. 17-19-ig a Magyar Vasúttörténeti Parkban (1142 Bp., Tatai út 95.).
 
„Egy, csak egy legény van talpon a vidéken…” (Arany János: Toldi)


Nemzeti Moblifizetési Zrt. idén nyáron tervezte bevezetni a fesztiváljegyek vásárlását mobil applikációján keresztül. Sajnos úgy alakult, hogy az érintésmentes fesztiváljegy vásárlásra nem csak az első, de sajnos csak az egyetlen lehetőség maradt a budapesti Oldtimer Show és Kolbászvásár.


Nem volt még ilyen helyzet Magyarországon! Koronavírus miatt előbb a nyári, majd az őszi fesztiválok is mind visszaléptek.

Az áprilisra tervezett Oldtimer Show-t március 11-én keresztbe húzta a „veszélyhelyzet”. Ez sajnos azonnali kárt jelentett az Oldtimer Show Kft-nek, mivel a finisben voltunk. Kárba mentek a megjelent újsághirdetések és a print anyagok mind. Megpróbáltuk júniusra áttenni a kiállításunkat, de hamar kiderült hogy tovább kell tolnunk őszre. Mivel a „Kalandjárók Kiállítás” kiegészítő program ősszel már nem aktuális, így mást kellett kitalálnunk. Úgy határoztunk hogy az oldtimer jármű kiállításunkat összevonjuk a szokásos őszi kolbászfesztiválunkkal. Most a mulatozás elmarad, mivel a zenés-táncos rendezvények megtartását 500 fő felett nem teszi lehetővé a kormányrendelet. A gasztronómiát és a hagyományőrzést kiemelve „Kolbászvásár” kiegészítő programmal rendezzük meg a 2020-as Oldtimer Show-t október 9-11-ig. Megkaptuk a hivatalos állásfoglalást is, az „Oldtimer Show és Kolbászvásár” korlátozás nélkül megtartható!

Az Oldtimer Show-ra a a kiállítóink nagyon készülnek! A kieső szerb, bosnyák, román kiállítók helyett újak jelentkeztek Szlovákiából, Csehországból és Ausztriából. A teltházas kiállítói részvétel meglesz!


Bővebb információk (folyamatosan frissítve) itt találhatók: www.oldtimershow.hu www.kolbaszfeszt.hu
 
Back
Oldal tetejére