2018. 07. 20. - Motoros fotós kihívás (Bükk hegység)

NaNa témája a 'Eseménynaptár' fórumban , 2018 Július 17.

Motoros fotós kihívás
Kezdés dátuma: 2018. 07. 20. 08:00 AM
Befejezés dátuma: 2018. 07. 22. 08:00 PM
Időzóna: Europe/Amsterdam +02:00 CEST

Helyszín:
Bükk hegység

Bükk hegység

Közzétette: NaNa

Megerősített tagok száma: 0
Erre az eseményre nem tudod jelezni a részvételi szándékodat...

Ez az esemény már elkezdődött vagy már elmúlt; a jelentkezést lezártuk.
 1. NaNa

  NaNa nanana, Life is Life! Fórumvezető CsaM Csajok

  Regisztrált:
  2006 Április 21
  Üzenet:
  20,424
  Kapott Lájkok:
  7,211
  [​IMG]

  Üdv!
  Szerveznénk egy laza motoros túrát, ami egyben egy fapados fotóverseny is lenne egyben. Nem csoportos motorozás, bár természetesen nincs tiltva a közös gurulás.
  A feladat az lenne, hogy az indulási ponton minden induló megkapja (reggel 8:00 és 10:00 óra között) a listát azokról a helyekről/látnivalókról, amiről kellene egy képet készítenie útközben úgy, hogy a motorkerékpárja is rajta legyen a felvételen. Az útvonalat mindenki egyénileg határozza meg (éppen ezért saját felelősségére vesz részt minden jelentkező ezen az eseményen és határozottan felhívjuk most a figyelmet a KRESZ és a normális/biztonságos motorozás szabályainak betartására!) és az időbeosztást is – azaz ha még mást is meg szeretnél nézni az útvonal közelében, annak sincs semmi akadálya. Kényelmes kirándulós túratempó a jelige!
  Értelemszerűen digitális formában kellene a képeket elkészíteni, úgy hogy a találkozási/érkezési ponton a zsűrinek át lehessen adni. Ennek határideje aznap 18:00 óra. Mivel a túraútvonal kb. 200km egy reggeli vagy kora délelőtti indulással ez igencsak kényelmesen teljesíthető. (Kb. a Bükk környékén fogunk tekeregni.)
  A távolabbról érkezőknek van lehetősége pénteken is megszállni – kifejezetten ajánlom az eseményt az ország más részein élőknek, akik nem ismerik ezt a környéket és szeretnek motorozni plusz fotózni is.
  Szombaton a szálláshelyen a zsűri értékeli az elkészített képeket és este eredményhirdetés. Elképzelésünk szerint a program részét képezné „díjkiosztó” után a szombat este közös eltöltése, tábortűz, szalonnasütés, miazmás. (Kérlek jelezzétek, hogy a kemping éttermében kb. mennyien szeretnétek majd vacsorázni.)
  Lehet sátrazni is, sőt ajánlott – az ágyas szálláshelyek száma korlátozott!
  Nincs szükség vérprofi fotós felszerelésre, akár telefonnal is el lehet készíteni a képeket – elsősorban a kompozíciót értékeli a zsűri. (Pl. ha nincs „kiphotoshopolva” egy villanypózna a fotóról, az nem lesz befolyásoló tényező, vagy ha nem ideális a napfény beesési szöge… ) Természetesen ha másodmagával jönne valaki, akkor az utas is fotózhat. Mondhatni a fotóverseny is inkább csak alibi, hogy legyen valami okunk szép útvonalakon motorozni. Az útvonal B-A-Z és Heves megyében fog vezetni, így aki meg szeretné ismerni ezt a tájegységet motorral, annak itt a remek alkalom. Komoly díjakra ne is számítsatok! De mivel általában amúgy is fényképezünk a látnivalóknál, a verseny keretén belül legalább lesz lehetőségünk egymás felvételeit is megnézni…

  https://www.facebook.com/events/166800174002197/
   
  #1

Megosztás