Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

2014. 06. 20. - Csajok a motoron 8. szülinapi túra (Balatonkeresztúr)

Ha már hazai ízekről esett szó: kérhetnék némi képbe hozást a ős-bulizóktól a csócsát illetően? Viszünk jófajta hazai és kóser aperitifet, ezt tiszta sor, és aztán közös főzés, szombaton meg "majd valahol-eszünk-lángost" van? Mert ugye az én hisztériás étkezésemmel fel kell készülnöm előre. Persze egy kétnapos böjt sem árt soha.;):D
 
Amúgy ha akar valaki valamiféle piákat (whisky, bor, stb), szóljon, mert nagy ker áron tudok rendelni.
Magam részéről Fütyizek, mert nem bírom a durva piákat. Egyből retúrjegyet váltanak... :(
 
Nekem nem a töménnyel van bajom alapvetően, mert bizonyos fajtáit megiszom. Na a HP pont nincs közte, de még a bolti utánzatai sem... magam részéről jéger, tequila, esetleg vodka de az már inkább narancslével jön be, de az igazi nagy kedvencem és csak ajánlani tudom minden édesebbet szerető csajnak: kókuszlikőr almalével felöntve... valami iseni... Erről jut eszembe: Kókuszlikőrt tudsz hozni jó áron Ekime?! JAh, és a fiúk kérdezik hogy Arany Ászok-ot mennyiért tudnál szerezni nekik (karonszámra fogyasztják nyáron) :)
 
Majd igyekszem utána nézni a pontos áraknak, de pl 2 karton Borsodi Bivaly és mellé 2 üveg fél literes Jack Daniels volt pár tízft híján 20.000 magyar pínz. :D
 
Van fenn árlista, csak nem tudom mikori. Gugliba beírod, hogy "penomit zrt árlista", és az első találat. Arany Ászokot majd megnézem, ha benn leszek hétfőn, mert épp most rendeltünk, arra emlékszem :D
Amúgy a Campona csoki-kókusz likőr megfelelő? Csak ezt az egyet találtam a listán, de ha van kifejezetten valami, amit szeretsz, írd meg és rendelésnél megkérdem, hogy van e nekik. :)
 
Ha már hazai ízekről esett szó: kérhetnék némi képbe hozást a ős-bulizóktól a csócsát illetően? Viszünk jófajta hazai és kóser aperitifet, ezt tiszta sor, és aztán közös főzés, szombaton meg "majd valahol-eszünk-lángost" van? Mert ugye az én hisztériás étkezésemmel fel kell készülnöm előre. Persze egy kétnapos böjt sem árt soha.;):D

Az árban csak a két reggeli van benne, mert amikor volt előre kajánk, akkor marha soknak bizonyult, meg abból mindig megy a variálás. @moo azt mondta, tud jó helyeket, cukrászdát, gondolom éttermet is a környéken.
Szerintem amúgy a péntek úgy lesz, hogy reggel elindulunk lefele, és út közben megállunk valahol ebédelni. Vacsorának valami bogrács lenne jó, de azt én is azért nem szeretem, mert az általában húsos, én meg nem eszem húst...
 
Az árban csak a két reggeli van benne, mert amikor volt előre kajánk, akkor marha soknak bizonyult, meg abból mindig megy a variálás. @moo azt mondta, tud jó helyeket, cukrászdát, gondolom éttermet is a környéken.
Szerintem amúgy a péntek úgy lesz, hogy reggel elindulunk lefele, és út közben megállunk valahol ebédelni. Vacsorának valami bogrács lenne jó, de azt én is azért nem szeretem, mert az általában húsos, én meg nem eszem húst...
Nem mintha vállalkozni akarnék rá megint, de én még lángost is készítettem már bográcsban :D meg milánóit, rántottát, tejbegrízt, mákostésztát, bundáskenyeret... régi táborvezetőmnek nem voltak korlátok...
 
Tudod NaNa, most éppen a 30 napos vegán kihívás vége felé járok. Eléggé tetszik, bár még nehezen áll rá az agyam a helyettesítésre. De az ízek isteniek!
Csak elképzeltem a csajok arcát, amikor kötöm az ebet a karóhoz - míg ki nem purcan szegény;) -, hogy teljes őrlésű lisztből legyen a bográcsos lángos, amit kókuszzsírban sütünk és reszelt szejtánnal meg magtejföllel együk.:eek::D
 
Tudod NaNa, most éppen a 30 napos vegán kihívás vége felé járok. Eléggé tetszik, bár még nehezen áll rá az agyam a helyettesítésre. De az ízek isteniek!
Csak elképzeltem a csajok arcát, amikor kötöm az ebet a karóhoz - míg ki nem purcan szegény;) -, hogy teljes őrlésű lisztből legyen a bográcsos lángos, amit kókuszzsírban sütünk és reszelt szejtánnal meg magtejföllel együk.:eek::D
:eek: Arcpakolásnak jó, de mit eszünk? :D
 
Mi az a reszelt szejtán?
:rago:
A szejtán búza/tönkölybúza fehérje. Hús helyett eszik a "másképp'" táplálkozók. Nincs illata, íze is csak akkor, ha be van pácolva. Bár mondjuk egy mozarellának sincs markáns íze. Amit manapság sajt néven árulnak, na, az elgondolkodtató. Pont tegnap sütöttem csőben sült karfiolt, és félretettem a felét magamnak, az Emberére meg szórta a bótban vett "sajtból". Hát halljátok, megolvadt ugyan, de se barna, se illatos nem volt, el sem folyt, úgy nézett ki, mint az olvadt műanyag.:boa:
De valószínűleg én vagyok finnyás.:cool:
 
Na Csajok, tényleg nagyon különbözőek az igények! :) Én csak pálinkát iszok, - már ha alkoholról van szó, - és imádom az egészségtelen hagyományos konyhát. :)) (hozzáteszem, meg is látszik rajtam.... ) Kajaügyben két ötletem van: a déli part legjobb lángososa pont a barátainké, itt van egy cikk róluk:
http://ilovebalaton.hu/bor-es-gaszt...langos-nyomaban-langos-palacsinta-bufe-fonyod
Már beszéltem velük, mehetünk ha úgy döntünk.
Meg van egy étterem nem messze, ahol mi rendszeresen kajálunk, merem ajánlani.
http://www.csillagvaretterem.hu/
Olcsó, és nagy adag kajákat adnak, messziről odajárnak. Az 1000 Ft-os menüjük: húsleves, 2 szelet rántotthús, 1 szelet szaftos natúrhús, rizs, hasáb... de a szezámos csirke salátával is annyi.... Na de itt jön az, hogy egyikünk vegán, a másikunk meg mást nem eszik, én csak asztalt foglalnék, és mindenki rendeljen amit kíván.
Persze lehet bográcsolni is, ha a többség azt akar, ám legyen... de én személy szerint például állandóan főzök a családnak, és a kis tököm akar még ebben a két napban is főzni. :)
 
Na Csajok, tényleg nagyon különbözőek az igények! :) Én csak pálinkát iszok, - már ha alkoholról van szó, - és imádom az egészségtelen hagyományos konyhát. :)) (hozzáteszem, meg is látszik rajtam.... ) Kajaügyben két ötletem van: a déli part legjobb lángososa pont a barátainké, itt van egy cikk róluk:
http://ilovebalaton.hu/bor-es-gaszt...langos-nyomaban-langos-palacsinta-bufe-fonyod
Már beszéltem velük, mehetünk ha úgy döntünk.
Meg van egy étterem nem messze, ahol mi rendszeresen kajálunk, merem ajánlani.
http://www.csillagvaretterem.hu/
Olcsó, és nagy adag kajákat adnak, messziről odajárnak. Az 1000 Ft-os menüjük: húsleves, 2 szelet rántotthús, 1 szelet szaftos natúrhús, rizs, hasáb... de a szezámos csirke salátával is annyi.... Na de itt jön az, hogy egyikünk vegán, a másikunk meg mást nem eszik, én csak asztalt foglalnék, és mindenki rendeljen amit kíván.
Persze lehet bográcsolni is, ha a többség azt akar, ám legyen... de én személy szerint például állandóan főzök a családnak, és a kis tököm akar még ebben a két napban is főzni. :)
Szerintem is menjünk étterembe! De a bogrács is jó, ha valaki mindenáron főzni akar. Vagy péntek lángos meg bogrács, szombat étterem. Vasárnap böjt alkohol- és étel megvonással. :):cool: Csak a bográccsal az a baj, hogy nem lehet a motor mögé kötni, sisaknak meg nagy. Nyársalásos-tábortüzes-pálinkázás?
 
Insta360 Black Friday sale

Legújabb blogbejegyzések

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére