Nyelvtanulás

leper témája a 'Motoros csajok hobbijai' fórumban , 2014 Július 8.

  1. leper

    leper Vendég

    Van itt valaki aki beszél németül és angolul is?
     
    #1
  2. Hajos

    Hajos Segédmotoros

    Regisztrált:
    2007 Június 20
    Üzenet:
    2,639
    Kapott Lájkok:
    2,936
    Nemetül igen:D
     
    #2
    NaNa kedveli ezt.
  3. NaNa

    NaNa nanana, Life is Life! Fórumvezető CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Április 21
    Üzenet:
    23,577
    Kapott Lájkok:
    11,724
    Állítólag @Alien valamennyire vágja mindkettőt.
     
    #3
    leper kedveli ezt.
  4. leper

    leper Vendég

    Akkor már csak az angolra kell rágyúrni. :)
     
    #4
    Utoljára módosítva a moderátor által: 2014 Július 8
  5. leper

    leper Vendég

    Köszi!
     
    #5
    NaNa kedveli ezt.
  6. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,312
    Az angolba szívesen segítek. Ha németről fordítasz angolra, akkor magyarosítok is szívesen :)
     
    #6
    NaNa és leper kedveli ezt.
  7. leper

    leper Vendég

    Köszi!:) Nem erről van szó. Meg kéne tanulnom valamelyiket. Borzalmasan nehezen tanulok nyelvet. Annó az oroszba tört bele a bicskám, -csoda, hogy nem vagyok még mindig ötödikes- újabban az angolba. A némettel még nem próbálkoztam. Azt mondják most már azt érdemesebb tanulni. Viszont azt szeretném megtudni melyik a könnyebb, olyantól aki mindkettőben otthon van.
     
    #7
  8. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,312
    Jaaa, én tanultam vagy mi, németet. Nekem az angol sokkal könnyebb. És egyébként még mindig azt mondom, hogy az kell. Csak úgy alakultak a dolgok a mai világban, hogy az már nem plusz, ha valaki tud angolul, inkább alap, elvárás. Mellette legyen még legalább egy vagy inkább kettő nyelv. Ez az én tapasztalatom ;) Ha elkezdted az angolt, akkor azt vidd végig, ne kapj bele másba szerintem. És nincs olyan hogy nehezen tanulsz. Csak más módszer kell ;)
     
    #8
    Tagama, NaNa és leper kedveli ezt.
  9. _Bq_

    _Bq_ Vendég

    Attól függ, mihez akarod használni... és nyilván, hogy hol. Ha szerepel a távlati terveid között külföldi meló, és nem kimondottan Angliát akarod ez ügyben megcélozni, akkor hasalj rá a németre. Svájcban, Ausztriában, Németországban egyértelmű, sacc/kb. a Benelux államokban is ugyanúgy elboldogulhatsz vele, mint az angollal. A franciák, olaszok, spanyolok meg úgyis csak a saját nyelvükön hajlandóak kommunikálni :S:D
    Viszont. (Nem saját tapasztalat, csak kívülről láttam, öcsém tanult gimnáziumban az angol mellett németet is, én csak oroszt, meg angolt.) Ha az orosz nyelvtanba beletört a bicskád, akkor a némettel se biztos, hogy jobban fogsz boldogulni, mert legalább annyira elbonyolítják az igeidőket, a hímnem-nőnem-semlegesnemű ragozásokat... az angol ilyen szempontból, szerintem, egyszerűbb, könnyebben érthetőbb, átláthatóbb, tanulhatóbb.
    Ha annyi a célod, hogy beszélj valamilyen szinten egy nyelvet, ami pluszpont egy munkahelyen (de esélyes, hogy amúgy a konkrét munkád kapcsán csak elvétve kellene használnod), egy nyaralás alkalmával meg tudj szólalni egy recepción, étteremben, üzletben, akkor szerintem ne vágj bele harmadik nyelvbe, próbáld inkább elmélyíteni az angolt. Ha netán valami szakirodalmat kellene később idegenül olvasnod, akkor se lősz vele mellé, a kezelési kézikönyvek, használati utasítások, ilyesmik, nagy általánosságban megvannak angolul is, németül is.
     
    #9
    NaNa, leper és ekime6 kedveli ezt.
  10. leper

    leper Vendég

    Mindenképpen elhúznék, franc se vesződne egy idegen nyelvvel más kedvéért. Ahogy a híreket hallgatja az ember, és egy toborzó elmondása szerint is, Anglia hamarosan bezárja kapuit, -megértem őket- így marad a német. Viszont félek, hogy nehezebb mint az angol, és angolul legalább egy-egy szót elkapok más emberek beszélgetéséből, akik szintén nem angol anyanyelvűek, még ki is következtetetm miről beszélgetnek. Addig a németről lövésem sincs.
     
    #10
    Utoljára módosítva a moderátor által: 2014 Július 9
    ekime6 kedveli ezt.
  11. _Bq_

    _Bq_ Vendég

    Azokat általában mindig könnyebb megérteni, akik tanult nyelvként beszélnek idegenül. Többek között azért, mert nagyjából mindenhol a világon, irodalmi nyelvet tanítanak, abból vizsgáztatnak, úgyhogy nagy valószínűséggel ugyanazokkal az alapokkal tanulja meg az angolt egy magyar, mint egy ugandai :) De ha már egy "bennszülöttel" beszélsz... beszélt nyelvet, netán tájszólásban megérteni, az már mókásabb.
     
    #11
    NaNa és leper kedveli ezt.
  12. Brigó

    Brigó kényelmi motoros CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2010 Május 1
    Üzenet:
    2,509
    Kapott Lájkok:
    990
    Angolul könnyebb megtanulni. A németnél plusz nehézség, hogy minden szót névelővel együtt kell tanulni, ugyanis mindent egyeztetni kell a főnév "nemével". Ragozod a névelőt is, és a jelzőket is. Ehhez jönnek a bizonyos esetet vonzó elöljárók (pld. a durch, für, gegen, ohne um, entlang - ezek a ragok, amik náluk elől állnak - után kötelező a tárgyeset stb.), és az u.n. "feste Verbindung"-ok, a kötelező vonzatok. Igeidő is közel ugyanannyi van használatban, mint az angolban, ahol viszont nincs annyi ragozás. Aztán sosem fogsz tudni úgy megtanulni németül, hogy ne ismerjék fel az első mondat után, hogy "auslander", vagyis külföldi vagy. Aki járt már nálunk, az a szép széles "e" hangjaidból azt is tudni fogja, hogy magyar vagy. ;)Azért nem lehetetlen megtanulni, csak melósabb, mint az angol. Ott középfokig viszonylag könnyen el lehet jutni, csak ott jön be az anglicizmus.
    Azért szerintem lehet majd Angliában munkát találni, de azt teljesen értem, hogy megunták már, hogy boldog-boldogtalan odaköltözik, és igénybe veszi a nem kevés ellátást náluk. Idénymunkát viszont úgy tűnik, tényleg Ausztriában, Németországban könnyebb találni.
     
    #12
    NaNa és leper kedveli ezt.
  13. leper

    leper Vendég

    Atyám. :eek:
     
    #13
    NaNa kedveli ezt.
  14. _Bq_

    _Bq_ Vendég

    ...nna, többek között ezért van az, hogy (tisztelet a kivételnek) aki kimegy, nem a tanult szakmájában, hanem annál jóval lejjebb helyezkedik el. A lóvéja úgy is jobb, mint itthon, ellenben a pizzának mindegy, ha magyarul káromkodsz a konyhában, a pénz elvételéhez-kiszámolásához se kell felsőfok, viszont egy mérnöki szintű egyeztetésen már nem árt pontosan tudni, miről beszélnek éppen a fejed fölött...
     
    #14
    Brigó kedveli ezt.
  15. leper

    leper Vendég

    A múltkor targoncázni hívtak. Kellett volna a német. Mondta a fickó, hogy ad fél évet és hívjam majd fel. Majd meglátjuk mi lesz.
     
    #15
  16. Bad Titaa

    Bad Titaa a Suhanó Suna

    Regisztrált:
    2010 Augusztus 9
    Üzenet:
    1,341
    Kapott Lájkok:
    90
    Németbe tudok segíteni... :huhu2:
     
    #16
    leper kedveli ezt.
  17. leper

    leper Vendég

    Még meglátom mi lesz, de köszi! :)
     
    #17
    Bad Titaa kedveli ezt.
  18. Bad Titaa

    Bad Titaa a Suhanó Suna

    Regisztrált:
    2010 Augusztus 9
    Üzenet:
    1,341
    Kapott Lájkok:
    90
    Ok. Végülis egy köpésnyire vagyunk egymástól... :D :pipi:
     
    #18
    leper kedveli ezt.
  19. Tenshi

    Tenshi A Kívánt Bölcsesség CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2014 Január 6
    Üzenet:
    510
    Kapott Lájkok:
    691
    Japán nem kell? :p
     
    #19
    leper, Tagama és NaNa kedveli ezt.
  20. leper

    leper Vendég

    De kell. Gondolom azt is ugyan úgy tanulják mint a többit. :)
     
    #20
    NaNa kedveli ezt.

Megosztás