Kiborítanak a csajok!

Yamina témája a 'Beszélgetés férfi témákról' fórumban , 2010 Március 12.

  1. bupu

    bupu Benzintyúk

    Regisztrált:
    2008 Augusztus 27
    Üzenet:
    1,836
    Kapott Lájkok:
    218
    Igen és te hol voltál akkor mikor ezeket bekaptam,mert volt valaki aki ott volt és nőként megállta a helyét,viszont te csak a szemetet csipegeted mit összefújt a szél.:D;)
     
    #161
  2. zéé77

    zéé77 Vendég

    szexuális túlfűtöttség!wow:D
     
    #162
  3. Z_3

    Z_3 Gyalog

    Regisztrált:
    2013 Július 31
    Üzenet:
    51
    Kapott Lájkok:
    51
    Nna. A téma régi (2010), de a téma örök. Egy barátnőm (friend, no sex, nagy beszélgetések, ölelés, sőt akár masszírozás is, de no sex) leköltözött egy új pasijához. Egy hét múlva (!) hív fel engem (alig bírtam 40 perc után letenni a telefont), hogy napok óta meg se csókolja őt a csákó, de például elmondja hogy neki (a csákónak) az tetszik, ha a hölgy lenge ruhákban (vagy anélkül) flangál a lakásban. Őt az indítja be. És még el is mondja a csajnak. A csaj meg erre, hogy áá ő nem olyan. (De azért fel van háborodva, hogy mi az hogy már meg se csókolja. Miközben ezerrel nyom egy prűd, ugyanakkor követelőző attitűdöt.)

    Én (tényleg csak azért, hogy megpróbáljak segíteni nekik, két negyvenen bőven felüli, sértődős kamasz) írtam a srácnak, hogy vajon mi lehet a gond, merthogy a csaj nálam panaszkodott, nekem pedig követelőzősnek tűnt. A csákó nekem nem is válaszol, de a csajnak visszamondta, aki utána engem osztott ki, hogy én milyen alapon tárgyalom őt ki a háta mögött a csákóval (miközben a csákó nekem nem is válaszolt!).. Erre az volt a válasz hogy mi (a csaj és én) barátok vagyunk, tehát mi kitárgyalhatunk másvalakit, de a csákó nekem nem barátom. (Szóval ment a duma rendesen..)

    A pillanatok alatt keletkezett szitutól annyira kényelmetlenül éreztem magam, hogy a csákót töröltem az ismerőseim közül (vazze, nekem nem is válaszol, a csajnak meg visszamondja.. pedig kimondottan kértem tőle hogy egyelőre maradjon köztünk hogy írtam neki)... a csajnak pedig mondtam, hogy bocsi de nekem így nem megy, hogy valaki megmondja nekem, hogy kinek mit mondhatok. Erre ő: "én nem vagyok valaki".. stb stb stb..

    Erre mondtam hogy innentől kezdve fókuszáljunk az üzletre. (Volna közös munkánk, vagy valami ilyesmi.) Erre ő : "ha neked a barátságunk csak ennyi volt, az szégyen!".. Vagyis még én vagyok a hibás az egészért..

    Mindezt úgy sikerült összehozni, hogy ő hívott fel, és le se lehetett állítani, úgy panaszkodott. Ha leszarom az egészet, vagy udvariasan "sajnálkozva" hümmögök, akkor minden rendben lenne..

    Tanulság:

    - ne nyomassátok azt a dumát (és a mögötte lévő érzést) hogy "én már nem is kellek neki ?!" .. mert ez gyerekes követelőzés, és csak azt lehet vele elérni, hogy a pasinak elmenjen az összes kedve is a dologtól.

    - ha valakit kitárgyaltok másvalakivel, akkor ne legyen probléma, ha hasonló őszinteséggel benneteket is kitárgyal valaki. Max arra törekedjen mindenki, hogy a valósághoz legalább közelítsenek a meglátások (hogy mi is történt valójában).. merthogy valójában minden "csak" kommunikációs probléma.

    Amúgy én nem borultam ki az esettől, csupán csak konstatáltam, hogy ez a csaj mekkora egy barom. :-D :-/ (meg hát a pasi se piskóta.)
     
    #163
    Zöld Piszok kedveli ezt.
  4. NaNa

    NaNa nanana, Life is Life! Fórumvezető CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Április 21
    Üzenet:
    23,576
    Kapott Lájkok:
    11,400
    Biztos igazad van, de én a helyedben nem szóltam volna bele a dolgukba... max. ha a csaj megkér (aki a barátod), hogy segíts. De talán még akkor sem, mert egy ilyen helyzetben nem tud segíteni más. nem ismered az ő helyzetüket, még ha úgy is tűnik,hogy a csaj mindent őszintén elmondott.
     
    #164
    csacskamacs, S.Csoki és Tagama kedveli ezt.
  5. Witch77

    Witch77 motorizált boszorkány CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2007 Augusztus 4
    Üzenet:
    1,837
    Kapott Lájkok:
    3,533
    óóóóó jaj, a kedvenc vesszőparipám... egyet kell értsek NaNával, kár volt beleszólnod, még ha a legjobb szándék is vezetett... UGYANIS EGYOLDALÚ INFORMÁCIÓK ALAPJÁN NEM LEHET MEGFELELŐ RÁLÁTÁSOD AZ EGÉSZRE. Oké, Te (talán pont emiatt) meg akartad kérdezni a másik felet is, ez egy jó pont. De tudod, akárhogy is, akármit mesél is az ember... minden szentnek maga felé hajlik a keze... mindenki (akár akaratlanul, öntudatlanul is) szépíti a saját oldalát, és keni a másikra a felelősséget. Valamint mindenki hajlamos arra, hogy jelekből, történésekből kombinál, következtet, majd a saját agyszüleményeit mint kész tényeket tálalja... holott pl ebben az esetben is mi történt? A lány hiányolta a csókokat, és ahelyett, hogy azt mondta volna a pasijának, hogy halló, szeretnék veled többet csókolózni, elkezdte kitalálni, hogy a pasi miért nem csókolja meg... majd a kitalált sztorit megosztotta Veled. Egyáltalán tudhatod Te azt, hogy valóban igaz-e az egész??? Hogy a pasi valóban nem csókolta meg napok óta? Akár az is lehet, hogy a lány unatkozik, egyedül van és kreál egy figyelemfelkeltő történetet... óóóó, annyi lehetséges variációja van ennek a sztorinak... ilyenekbe nem szabad belekeveredni... szerintem :)
     
    #165
    NaNa, S.Csoki és Tagama kedveli ezt.
  6. Z_3

    Z_3 Gyalog

    Regisztrált:
    2013 Július 31
    Üzenet:
    51
    Kapott Lájkok:
    51
    Pont ezért gondoltam, hogy a pasival is beszélgetek kicsit.. (mert amit a csaj elmesélt, az hogyúgymondjam nem győzött meg teljesen).. Namindegy, én valóban a topic-ra próbáltam egy próbát írni, nem arról van szó hogy egy élethelyzetben tanácstalanul állnék itten. A sztori csak az "üzenet" (tipp/"tanulság") szemléltetéséhez kellett. Az üzenet pedig annyi volt, hogy csajok, lehetőleg ne nyomassátok azt a dumát (és ne is gondoljátok), hogy "én már nem is kellek neki". És, ha pletykálunk egymásról, akkor mindenkinek ér pletykálni mindenkiről. :) That's all :)

    (Amúgy szerintem igaz lehet, hogy a pasi valóban nem csókolta meg.. a csaj intézte így !! a hisztijével. Szegényke. Na mindegy, mvp.)
     
    #166
  7. Z_3

    Z_3 Gyalog

    Regisztrált:
    2013 Július 31
    Üzenet:
    51
    Kapott Lájkok:
    51
    Ja, egyébként nem "szóltam bele".. (hacsak nem BÁRMIT reagálni már beleszólásnak számít..

    Egyetlen (rövid) üzenetet írtam a srácnak (amire ő nem is válaszolt).. amiben volt egyetlen olyan kérdő mondat, hogy ő (mármint a csaj) talán követelőző ? (Merthogy szerintem az.) Meg persze előtte megemlítettem, hogy a csaj említette nekem, hogy valami nem frankó, a srác mindig fáradt.. Vagyis, próbáltam NAGYON tapintatos lenni, nem szóltam bele az égvilágon semmibe.. (nem mondtam, hogy kinek mit kellene csinálnia).. csak merészeltem megszólítani a srácot (akivel előzőleg egyébként már találkoztunk, kölcsönös szimpátiának tűnt), és mindezt _kizárólag_ azért, hogy hátha egy kis beszélgetéssel tudok a csajnak segíteni (ha megismerem a srác olvasatát is)... mivelhogy a csaj jól láthatólag elakadt. (Tulképp saját magában.)

    Ja, és a srácnak írtam, hogy egyelőre maradjon köztünk, hogy írtam neki (épp a helyzet érzékenysége miatt).. ehhez képest nekem egyáltalán nem is válaszolt, a csajnak meg visszamondta az egészet.. (Ennyit a férfi szolidaritásról..) Pedig istenbizony egyikőjüktől sem akartam semmit ;-) .. csak láttam hogy nyüglődnek egymással, és mivel a csajt a barátomnak tartottam, valóban segíteni próbáltam neki(k).

    Szóval legközelebb nem csinálok ilyet.. ha valaki panaszkodik, akkor majd csak hümmögök, hogy "aha, nehéz az élet, majd megoldjátok, szia, jót beszélgettünk." (Csak az én fogalmaim szerint a barátság nem így fest. A barátság az, amikor tudunk egymás problémáiról, és őszintén beszélgetünk róluk.)

    Mindazonáltal köszönöm az együttérzést :)
     
    #167
    Tagama és NaNa kedveli ezt.
  8. Witch77

    Witch77 motorizált boszorkány CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2007 Augusztus 4
    Üzenet:
    1,837
    Kapott Lájkok:
    3,533
    alapvetően azzal van a baj, hogy ha egy nő panaszkodik, az nem megoldást vár Tőled :D
    Ajánlom figyelmedbe A nők a Vénuszról, a férfiak a Marsról jöttek című kézikönyvet... döbbenetes igazságok vannak benne szórakoztató formában :) A férfiak eleve egyedül akarják megoldani a problémáikat, hiszen ezzel bizonyítják rátermettségüket, erejüket, férfiasságukat és csak akkor beszélnek a problémáikról, ha egyedül nem boldogulnak, ha megoldási javaslatot várnak a másik féltől (és ezzel gyakorlatilag bevallják, hogy kudarcot vallottak, tehát igen kemény dolog ez nekik). Ezzel szemben a nők akkor panaszkodnak, ha megértést, együttérzést, vígasztalást, egy kis pozitív löketet, megerősítést várnak a másiktól, valami olyasmit, hogy jaj-jaj, szegénykém, de rossz lehet most neked, de el fog múlni, na gyere, bújj ide hozzám, megsimogatom a buksidat, hiszen tudod, hogy imádlak, annyira klassz csaj vagy, büszke vagyok rád.

    Ebből fakadnak az ilyen kínos szituk is, mint a Tiéd, valamint rengeteg veszekedés... a férfi nem érti, hogy amikor végre leküzdötte a büszkeségét és elmondja a baját, hogy a nő segítsen megoldani, akkor miért csak annyit kap, hogy jaj, szegény drágám, gyere, főzök neked valami finomat - és a nő nem érti, hogy miért lett ingerült a pasi, amikor ő meg akarta vígasztalni a bajában...
    És fordítva: a nő csak egy kis babusgatásra vágyik, de akkor a pasi elkezdi ontani a jobbnál jobb megoldásokat, és nem érti, hogy a nő mitől lesz ingerült, hisztis, amikor tálcán nyújtja neki a nagyszerű megoldásokat.

    Hát általában ilyen ez... :D
     
    #168
  9. Yamina

    Yamina Ősblogger CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Június 30
    Üzenet:
    8,119
    Kapott Lájkok:
    11,896
    Szerintem meg felesleges belevau a más dolgába ilyen szinten. A csajoknak bőven elég ha csak kipuffoghatják magukat valahol. Erről szól az összes kanbuli meg csajbuli, hogy kieresztjük a gőzt, szidjuk őket egy pár órát, aztán hazamegyünk és minden megy tovább. Kivéve amikor mégsem. :D
     
    #169
    NaNa, Z_3, ekime6 és 2 további tag kedveli
  10. Kellawyn

    Kellawyn Gyalog

    Regisztrált:
    2013 Március 11
    Üzenet:
    273
    Kapott Lájkok:
    30
    sztem mindenki monnyon le :D
     
    #170
  11. Hajos

    Hajos Segédmotoros

    Regisztrált:
    2007 Június 20
    Üzenet:
    2,639
    Kapott Lájkok:
    2,840
    Ezt nem gondoltam volna rolad,hogy kepes vagy szidni a ferfi nepet:D
     
    #171
  12. Z_3

    Z_3 Gyalog

    Regisztrált:
    2013 Július 31
    Üzenet:
    51
    Kapott Lájkok:
    51
    Bölcs meglátás ! Köszi a könyv tippet is. :)

    Mindazonáltal, VANNAK nők akik nem csak arra várnak amit Te mondasz, hanem valóban meg is akarják beszélni, hogy ha így akkor ez, ha úgy akkor az, és hogy mi is itt valójában a helyzet,meg a probléma, meg a megoldás. (Lehet, hogy ők a férfias nők ?)

    És vannak pasik, akik nem feltétlenül tökegyedül akarják megoldani a problémát. Amíg megy, addig igen. De ha elakadnak, valóban megbeszélni szeretné. Vagyis.. tulajdonképpen a nőknek is, és a pasiknak is EMPÁTIÁRA van szüksége.. hogy a másik beleérezzen, belegondoljon a helyzetbe. Aztán, azt már senki se szereti (a nők se), ha valaki konkrétan meg akarja mondani neki, mit is kéne csinálni. ( Bár ilyen ebben az esetben nem merült fel. )

    Az én olvasatomban, aki csak ki akarja panaszkodni magát, az csak lelki szemetesládára vágyik. (Vannak egyébként ilyen pasik is, nem csak nők.) Kicsit olyan önsajnáltatós játszma-gyanús. Node végső soron senkinek a problémáját nem lehet őhelyette megoldani.. (egyébként én sem megoldani akartam, inkább csak megérteni, mi is a valós helyzet, mert amit a csaj mondott.. hát az teljes gáz volt.. :-/ )

    És az a vicces, hogy az egész szitu létre se jött volna, ha a csaj nem nyomatta volna ezt a "már nem is tetszem neked" játszmát.. a pasinak tetszett a csaj, sőt el is mondta neki hogy szereti ha lenge ruhákban (vagy anélkül) lófrál a lakásban.. (de ezt már elmondtam.. nem szükséges elismételnem.)

    De általános értelemben, amit leírsz, tényleg jó megfigyelés/elemzés.. kicsit az ugrik be, hogy miért nem érti meg a kutya és a macska egymást. A macskánál a farkcsóválás idegességet jelez, a kutyánál pedig érdeklődést, jókedvet. :-/
     
    #172
    NaNa és Witch77 kedveli ezt.
  13. leper

    leper Vendég

    Jé mik vannak itt! :)
    Szerintem férfi-nő barátság nincs, és ne fusson olyan szekér után ami nem vesz fel. Én is futottam ifjú koromban lány után és hallgattam sirámokat amik nem rólam szóltak. Rájöttem, és ez hülyeség. Az ember ne vegye magát körül felesleges emberekkel. :cool:
     
    #173
    Tagama kedveli ezt.
  14. Tagama

    Tagama Vendég

    Egyszer olvastam valahol, hogy a férfiak és a nők sosem fognak kiegyezni egymással, mert mindegyik mást akar: a férfi a nőt, a nő a férfit...
     
    #174
    Utoljára módosítva a moderátor által: 2013 Szeptember 14
    leper és Witch77 kedveli ezt.
  15. Witch77

    Witch77 motorizált boszorkány CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2007 Augusztus 4
    Üzenet:
    1,837
    Kapott Lájkok:
    3,533
    Karitnhy többé-kevésbé találó mondása ez és pontosan így hangzik: "Férfi és nő ... hogyan is érthetné meg egymást. Hiszen mindkettő mást akar. A férfi: a nőt. A nő: a férfit." :)
     
    #175
    S.Csoki, NaNa, Z_3 és 2 további tag kedveli
  16. Tagama

    Tagama Vendég

    Na, ennyire már nem terjedt ki az emlékezetem :) De tudtam, h vmi okos ember írta :)
     
    #176
    Witch77 kedveli ezt.
  17. Witch77

    Witch77 motorizált boszorkány CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2007 Augusztus 4
    Üzenet:
    1,837
    Kapott Lájkok:
    3,533
    A bölcs meglátás az említett könyvből származik, én tényleg kötelező olvasmánnyá tenném!!! :)
    És azt hiszem, ha valaki tényleg, VALÓBAN megoldást vár a másiktól, azt azért lehet tudni... kis odafigyeléssel megkülönböztethető, hogy ez most csak olyan kipuffogom magamból - sirám, vagy valóban éles, komoly, megoldást kérő problémafeltárás. De ez az egész téma kezd olyan nagyon messzire vezetni, hogy több ezer sort írhatnék... nem teszem, semmi pánik :D
    Egyébként lehet, hogy a csajnál ez nem játszma volt, hanem esetleg tényleg így érezte, mert lehet, ő más kifejezési módját várta volna annak, hogy kell a pasinak... (erről is van egy hihetetlenül jó könyv, a Szeretet nyelve a címe, és itt van összefoglalva a lényege, legalább ezt fussátok át, érdemes... lehet, választ ad például olyan dolgokra, hogy miért érzi úgy a partneretek, hogy mindent megad nektek - miközben ti mégis frusztráltak vagytok és úgy érzitek, valami hiányzik, valami kevés, valamit mégsem kaptok meg... )

    Na, mára befejeztem a bölcselkedést :D
     
    #177
    NaNa, Z_3 és Tagama kedveli ezt.
  18. Yamina

    Yamina Ősblogger CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Június 30
    Üzenet:
    8,119
    Kapott Lájkok:
    11,896
    Van a puffogás, a siránkozás, a játszmázás, stb. meg a megbeszélés. Rohadtul hasonlóak, kellő ésszel felismerhetők...
     
    #178
  19. Hajos

    Hajos Segédmotoros

    Regisztrált:
    2007 Június 20
    Üzenet:
    2,639
    Kapott Lájkok:
    2,840
    Meg van mellebeszeles hazudozas amit nem mindig ismer fel az ember vagy csak kesön.
     
    #179
    Tagama kedveli ezt.
  20. Yamina

    Yamina Ősblogger CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Június 30
    Üzenet:
    8,119
    Kapott Lájkok:
    11,896
    Na ja.... sajna....
    De azért van jele annak is. Volt egy exem, aki azon bukott meg, hogy a karakteréhez képest jelentősen kedvesebben érdeklődött a napi menetrendemről\mint kiderült aznapra leszervezett mással is egy randit...
     
    #180
    NaNa kedveli ezt.

Megosztás