Bukósisak

NaNa témája a 'Öltözködés motoron' fórumban , 2008 Január 22.

  1. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,218
    Csak is kompozit sisak, csak is zárt :) Szerintem ez a Givi is ilyen momodesign szintű lehet, marha drága, baromi jól néz ki, de fel nem venném utcára. Nálam az ilyen sisak egyenlő a nyitott jet sisakokkal, semmi pénzért.

    Drága egyik digó kollégája robesszal jár melózni, Milanóba. Sikerült is alkotni, egy nyitott sisak volt rajta. Természetesen az állkapcsa roncsolódott, jó egy évébe telt, mire újra megtanult beszélni. Akkor inkább legyen meleg, de maradjon meg a fejem egy pofára esésnél.

    Ezt bármilyen nyitott sisakkal kapcsolatban így gondolom, de ez az én hibám. Még a beépített napszemcsit se csípem, mert plusz súly és az ütéselnyelő rétegbe megy a mechanika, ergo gyengíti azt.

    Amúgy elismerem a design tényleg ütős, de sajnos az nem véd egy balesetnél. Az olaszok értenek hozzá, hiába no, de nálam az első, aztán, hogy mennyibe kerül és hogy hogy néz ki.
     
    #601
  2. birge

    birge Az igazi nyuszimotoros CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Március 5
    Üzenet:
    9,155
    Kapott Lájkok:
    3,994
    A jelenlegi is böszme nehéz, ennél sokkal rosszabb nem lehet:)
     
    #602
  3. _Bq_

    _Bq_ Vendég

    Fel kell tenni egy akkora dobozt, amibe befér a sisak+kabát, és rögtön nem kell cipelni ;)
     
    #603
  4. birge

    birge Az igazi nyuszimotoros CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Március 5
    Üzenet:
    9,155
    Kapott Lájkok:
    3,994
    Tervben van, de attól még nehéz, ha a fejemre kell tenni:)
     
    #604
  5. Brigó

    Brigó kényelmi motoros CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2010 Május 1
    Üzenet:
    2,509
    Kapott Lájkok:
    949
    Én is arra gondoltam, amikor a fején cipeli.;)
     
    #605
  6. Picar

    Picar Csipcsiripp :) CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Január 7
    Üzenet:
    4,392
    Kapott Lájkok:
    290
    Én meg hirtelen azt hittem, hogy tegyen fel a fejére egy azonos méretű Givi dobozt és próbálja ki milyen! :D

    Én sem venném fel (bár én alapból irtózom a felnyitható állútól, de ez az én bajom), most úgy gyorsan megnéztem mennyi a súlya ennek és az általában jónak ítélt sisakoknak ebben a kategóriában (a súly javában véleményem szerint a zárszerkezeten áll többek közt).
    Givi X Plus: 1390 gr
    Schubert C3: 1570 gr
    Nolan N103: 1850 gr
    Caberg Justissimo: 1760 gr

    Egy a lényeg amit ebből ki akartam hozni: nehezen hiszem, hogy a Givi előrébb járna a felnyitható technológiában akár a Nolannél akár a Schubertnél, sőt még az én full zárt Sharkomnál is könnyebb.
    És Bqnak abban is teljesen igaza van, hogy elég húzós ár ez egy teljesen ismeretlen sisakért. Szóval én a helyedben elég gyorsan elfelejteném, nem áldoznám fel a szép pofidat meg az okos kis agyadat a design oltárán
    Ja és Babulunál meg abban totál ott a pont, hogy ennyiért akkor vegyél inkább 7 darab CMS bukót minden napra egyet, azok is fröccsöntöttek, és váltogathatod őket mint a bugyikat :)
     
    #606
    Utoljára módosítva: 2012 Augusztus 22
  7. birge

    birge Az igazi nyuszimotoros CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Március 5
    Üzenet:
    9,155
    Kapott Lájkok:
    3,994
    A félreértések elkerülése végett a dizájn nem a dizájn miatt érdekes (na jó, úgy is:)), inkább az fogott meg, hogy marha nagy a plexi, ergo jobban kilátni.
    Tudom, hogy sokak szerint nem egészséges, de én az allergia miatt felnyitható-párti vagyok, meg kis sebességnél sokszor nyitott bukóval közlekedem, parkolni, garázsba beállni meg nem is tudok zárt bukóban, mert idegesít a perifériás látás hiánya.

    Ha jól értem a leírást (igaz, képet erről nem láttam), felnyitott állapotban ez még biztonságosabb is a jelenleginél, mert van valamennyi áll-része, ami fixen lenn marad, ellentétben a hagyományos felnyitható bukókkal, amik full nyílnak.
     
    #607
  8. _Bq_

    _Bq_ Vendég

    Egyrészt, elvileg minden normálisabb felnyitható sisak úgy működik, hogy külön felhajtható a plexije úgy, hogy csak az állrésze maradjon lent. Másrészt, ez a Givi pont nem ilyen: Csatolás megtekintése 12932 Szóval, ezek szerint csak egy normál nyitott sisaknál biztonságosabb valamivel, mert van valamennyi állrész a plexijén, viszont biztos, hogy nincs olyan stabil, mint egy "hagyományos" felnyitható sisak állrésze.
     
    #608
  9. _Bq_

    _Bq_ Vendég

    Harmadrészt, azt a sisakot, aminek olyan állrésze van, ami fixen lent marad, zárt sisaknak hívják... :D
     
    #609
  10. birge

    birge Az igazi nyuszimotoros CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Március 5
    Üzenet:
    9,155
    Kapott Lájkok:
    3,994
  11. zéé77

    zéé77 Vendég

    kiskőrösi vigyorgós!!!! rock n roll :)
     
    #611
  12. macs

    macs Benzintyúk CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2007 Június 29
    Üzenet:
    1,271
    Kapott Lájkok:
    276
    Megnéztem, az ára vonzó, de a videók... Nem teljesen hiszem el a valódiságukat. Pl. a karc tesztnél, mikor kaviccsal megszórják megmozdul a sisak, amikor rálőnek akkor nem...
    Meg, amikor leejtik, már az első leejtésnél látszódik, hogy valami lerepül róla, a 10-ről leejtésnél, a lassított felvételen látszik, hogy hullámzik az egész. Amikor a bácsi belevágja a baltát, akkor is látszik, hogy megsérül. Hogy az csak karc, vagy komolyabb, azt nem látni.
    Jobban elhinném a teszteket, ha legalább egy koponyát raktak volna belé. (Az a zselés emberszimulátor tuti rettentő drága)

    Nem tudom... Tényleg vonz az ára. Igaz, felnyithatósat nem láttam köztük, de jól néznek ki. De az a hullámzás...
     
    #612
  13. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,218
    Busterre gondolsz? Ki is lehet önteni, csak a anyagot kell megszerezni :)
    Amúgy nekem is vannak kétségeim. Akkor lenne reprezentatív, ha egy komolyabb márkával és mondjuk egy tescossal is összevetették volna. De így nem tudom mennyit szoktak bírni.
    No meg szerintem egy kompozit sisak inkább szétesik az ütések elnyelése közben, semmint karc se esik rajta. Legalábbis tudtommal egy műanyag sityaknak ez az ismérve. Hogy semmi nem látszik rajta, csak éppen a benne lévő "tartalom" nem marad sértetlen. Tuti hogy a nagyon drága sisakok túl vannak árazva, de a névnek mindig van miértje. Nem véletlen hogy pl. versenyzők melyik márkákat favorizálják, azon túl hogy melyik támogatja őket.
     
    #613
  14. alvaro

    alvaro Homura-chan megtestesült önzése

    Regisztrált:
    2012 Augusztus 24
    Üzenet:
    520
    Kapott Lájkok:
    189
    Szerintem ezek tök értelmetlen tesztek. Ha komolyan esek, lesz@rom, mi lesz a sisakommal. Ha ripityára esik, miközben én megúszom, az egy jó sisak, legföljebb betöltötte a funkcióját. Maximum nem fogják utána eladni használt sisakként :D Ha karc sincs rajta, mert mindent a koponyámnak kell felfogni... akkor épp annyit ér, hogy nem fagy le benne a fülem, ha hideg van reggel.

    Mindettől még ezek lehetnek jó sisakok, meg lehetnek ipari hulladékok is. Csak éppen ez nem derül ki a videókból.
     
    #614
  15. tedo

    tedo Gyalog CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2012 November 14
    Üzenet:
    42
    Kapott Lájkok:
    20
    Tegnap rendeltem egy sötét füstszínű plexit a sisakomhoz, ma már hozta is a futár. :hurá: Úgyhogy jöhetne már a tavasz, a szikrázó napsütés!
    A sisakról néhány infó: MT Thunder Roadster - A kényelmes túrasisak. Polikarbonát héjszerkezet, 3 méretű héj. Könnyen levehető, cserélhető 2,2mm vastagságú karcálló plexi. Több rétegű, nagyon jó ütéselnyelő tulajdonságú EPS. Teljesen kivehető antiallergén, mosható belső bélés. Gyorszáras. Szellőzőnyílások elöl és hátul jó szellőzést biztosítanak. A bukósisak héjformája nem okoz turbulenciát. Kapható gyerek méretben is.
     
    #615
  16. macs

    macs Benzintyúk CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2007 Június 29
    Üzenet:
    1,271
    Kapott Lájkok:
    276
    Én azt várom, hogy kimenjünk végre a Luisba sisakot venni. Sajnos nehéz olyan időpontot találni, ami nekem is jó, meg a haveromnak is, mert ő általában dolgozik hétvégén, én meg suliban tespedek. :(
    De várom, akkor is. Most már szinte totál biztos vagyok benne, hogy felnyitható lesz. Talán Nolan N103. Probiker sisakok milyenek? Mert azok jönnek még szóba kép alapján, de azokról nincsen shark-teszt!
     
    #616
  17. Zöld Piszok

    Zöld Piszok A CsaM legzöldebb segge

    Regisztrált:
    2008 Augusztus 8
    Üzenet:
    11,037
    Kapott Lájkok:
    1,632
    Miért akarsz mindenáron felnyithatót?
    Azok sokkal nehezebbek még a zárt sisaknál is és nagyon zajosak is!!!
     
    #617
  18. Yeti

    Yeti Anyabanya CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Szeptember 9
    Üzenet:
    653
    Kapott Lájkok:
    712

    Nekem THH-m van, zárt, de rettentő szélzajos! Amúgy nem rossz, elég könnyű, de hát az a zaj... 80 felett nem hallom a motort, pedig van hangja, nem is kicsi. Én mondjuk ezt kiküszöbölöm hosszú távon füldugóval, na de hát na. Úgy semmit nem hallok a forgalomból (sem) és engem az zavar. Szóval várok ötletet, ha valaki tud csendes, megbízható és nem túl drága sisakot, mert tavasszal beszerzés lesz! :)
     
    #618
  19. alvaro

    alvaro Homura-chan megtestesült önzése

    Regisztrált:
    2012 Augusztus 24
    Üzenet:
    520
    Kapott Lájkok:
    189
    Persze ha nem teszel füldugót, akkor se hallod a forgalmat, csak akkor a szélzajtól :D

    Egyébként az előzőben (MDS provent) nekem is megfájdult a fejem a szélzajtól, a mostaniban (MT defender) jobban bírom, csöndesebb.
    Viszont ha csak egy-két órát hordom, púpot csinál a fejemen: :üss:

    Hordva stabil és kényelmes (pont ezért vettem meg, jóval olcsóbb létére sokkal kényelmesebb volt, mint a másik "az a neonszínű" - Lazer talán?, amit néztem), és ha leveszem, akárhogy is tapogatom, akkor se találok benne semmit, ami nyomhat. Szóval erősen X akta.
     
    #619
  20. macs

    macs Benzintyúk CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2007 Június 29
    Üzenet:
    1,271
    Kapott Lájkok:
    276
    A kényelem szól nekem a felnyithatós mellett. Macerás a szemüveg le, sisak fel, szemüveg vissza, vacakolás, hogy kényelmesen álljon a szára... levételnél ugyanez, fordítva.... A felnyithatónál nem kell szórakozni ezzel...
    Na, meg chopperhez nem "illik" a zárt, igaz a felnyitható sem, de nyitott meg szóba sem jön. A felnyithatót olyan kompromisszum-féleségnek érzem.
     
    #620

Megosztás