Long Way Up - Útitárs kerestetik!

Tagama témája a 'Motoros túrák' fórumban , 2012 Január 12.

Témaállapot:
További válaszok itt nem küldhetőek.
  1. BoncaDóri

    BoncaDóri BoncaDóri CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Február 22
    Üzenet:
    2,748
    Kapott Lájkok:
    507
    Gabi szerintem a legfontosabbat ne hagyd itthon ! A jól feltöltött hitelkártyádat és egy széles mosolyt ! :D
    A többi csak lom, ezzel a kettővel mindent elérsz ! ( Próbáltam.) :esernyos2:
     
    #141
  2. Hajos

    Hajos Segédmotoros

    Regisztrált:
    2007 Június 20
    Üzenet:
    2,639
    Kapott Lájkok:
    2,840
    A fenebe nalam az elsö mindig hianyzik a masodik meg nem olyan hatasos mint a tied:D
     
    #142
  3. Tagama

    Tagama Vendég

    Érezd magad meghíva! :)
    Igen, olvastam, h Izlandra készülsz. Én nagyon örülnék, ha velem tartanál. Kb. mikorra tudnád biztosra?
     
    #143
  4. Tagama

    Tagama Vendég

    Suzu!
    Örülök, h megszólaltál, nagyon szimpatikusak a túrázási szokásaid! A hozzászólásod is nagyon tetszett :jo minden szaváért külön köszönet!
     
    #144
  5. Tagama

    Tagama Vendég

    Jól van, szent a béka, még csak annyit, h az oda- és a visszaút között lesz azért ca. 10 nap pihi a barátomnál, a hazaút nagy része előtt meg a hajón ráaludhatunk. Nem akarom nagyon elnyújtani egyiket sem, minél tovább tart, annál többe kerül, meg annál fáradtabbak leszünk.
    Dehogy nyomkodok én semmit, nem vok dedós, csak mérges vtam.
    A motor miatt nem parázok, az csak a saját hülyeségeim miatt szokott elromlani. Pl. amikor kilyukasztottam a hűtőjét, vagy amikor lerepült a bal kopoltyúfedelem menet közben, megálltam felvenni, és amíg "szereltem" izgalmamban rajthagytam a gyújtást, reflektorral, full kormányfűtéssel, talán még az idex is kinn volt... Naná, h leszívta az akksit seperc alatt. Ráadásul ezt bikázni sem eccerű, mert nem férsz oda a csipeszekkel az akksihoz, mert olyan hülye helyen van. De van hozzá spéci sk (két egyméteres koax, mindkét végén lecsupaszítva :D) kábelem, azt viszem. Szal inkább a felhasználóval lesznek gondok... :D
     
    #145
  6. Tagama

    Tagama Vendég

    bakker, már fél órája verem a billentyűzetet erre eltűnik minden :karomkodik2::karomkodik2::karomkodik2:
     
    #146
  7. Tagama

    Tagama Vendég

    nah, akkor nekifutok mégegyszer... :karomkodik2:

    Mindenkinek nagyon köszönöm a tippeket, de nem válaszolgatom meg külön-külön, mert már másfél órája aludnom kéne... :nemnem:

    Ildi! Tisztában vok vele, h a szigeten mások a konnektorok, de elhiszed, h eszembe se jutott vna adaptert vinni, ha te nem mondod?? :köszi:

    Brigó és bq! a kompresszort abroncsfújáshoz vettem, de jó matrachoz is, labdához stb. Nem volt óccsó :-( de nagyon kis kompakt valami, állítólag befér az ülés alá. Itt van:
    http://www.louis.de/_200743b6596219cc6a8fd53882be93a423/index.php?topic=artnr&artnr=10002998
    Ki még nem próbáltam, csak elolvastam, h hogyan műxik. Járatni kell a motort közben.
    Azt most pont nem mondom meg, h nekem mifélefajta a szivargyújtóm bekötése, de nekem gyárilag van a motoron. Remélem jó a link:
    <img src="http://club.csajokamotoron.hu/galeria/displayimage.php?imageid=82977" alt="Dsc04610" />
    ott van középtájon, jobbról, ide kell csatlakoztatni a téli töltőt is, ha neked ez mond vmit bq.

    Picar! A nedvestörlő evidens ;) az mindig van a mellényzsebemben, de az elődöm a málhazsákban bennefelejtett szuvenyír gyanánt egy halom egyesével csomagoltat :D hát én is otthagytam.

    Brigó! A szőlőcukor díjnyertes ötlet, bár az ízétől :boa: de ez tényleg jó a melegben is. Amúgy én tényleg egy tábla csokit szoktam benyomni, ha nagyon álmos vagyok. Bár motoron még sose akartam elaludni, de a kocsiban annál inkább.

    Most megyek aludni, gyorsan sokat :) Jó éjt mindenkinek, és köszike mégegyszer!!!
     
    #147
  8. Picar

    Picar Csipcsiripp :) CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Január 7
    Üzenet:
    4,392
    Kapott Lájkok:
    290
    És ha ízesített szőlőcukkert veszel? Vagy mindegyiket utálod?
     
    #148
  9. Vickey

    Vickey Gyalog

    Regisztrált:
    2007 Február 21
    Üzenet:
    480
    Kapott Lájkok:
    57
    na hát akárhányszor betévedek mostanság megállapítom, hogy többet kéne erre járnom :)
    szóval én nagyon örülnék ha jönnél - feltéve, hogy én magam még ott leszek ahol, de ha nem, akkor is szervezek neked szállást. viszont ha még ott leszek, akkor a Granthamből tovább vezető útra szívesen csatlakoznék, mert az a tájék és Loch Ness is rajta van a listámon.
    ami a felkészülésedet illeti, ok, hogy keresed az úti társat, de egyedül tényleg nem jönnél? hidd el menne, ha akarod elmegyek érted Doverba és onnan meg mehetnénk együtt.
    ami a felkészülést illeti, hát minden elismerésem a tied... de ugyanakkor végiggondolva én ha ennyit készültem volna lehet a végén neki se vágok... ennél én sokkal hirtelenebb természet vagyok és kb. 2 hétig terveztem az utat, indulás előtt egy nappal néztem meg, hogy merre is fogok menni, az indulás napján még kormánycsapágyat cseréltek és defektjavítót is aznap szereztem be :) - azért így is odaértem és minden rendben volt.
    pénzt azt hozz magaddal, mert hiába számolsz kis fogyasztással ez változhat... és a szigeten minden kva drága... olajat is, mert az én drágaságom szépen betermelt belőle... útközben meg nem szívesen vettem volna ki tudja milyet... úgyhogy jó, hogy volt nálam.
    ami a konnektorokat illeti, nem kell átalakító, megvan annak a maga trükkje, hogy hogy lehet az itthoni dugót bedugni az angol konnektorba, majd jól kitanítalak :) én össz-vissz egyet vettem, de ha hajat szárítok és épp tölt a telefonom, akkor amiatt nem húzom le a töltőről.
    amit én is javaslok, hogy papírra legyenek kiírva a dolgok, azt én is csináltam és rendeld meg az assistance-ot, hogy adott esetben hazahozzák a motorod, ha szükséges.
    a netbook nem rossz ötlet, mondjuk én netfüggő vagyok és esténként szívesen jelentkeztem le skypeon. de úgy van, ahogy a többiek is írták, azt a telefonra is lehet telepíteni. ha jössz, akkor intézek neked kint egy sim kártyát, van kifejezetten külföldis csomag, ahol van 50 "ingyenes" perced külföldre, annak fejében, hogy töltesz rá 10 fontot, amit meg belföldön beszélhetsz le, de azt horror tarifákon, úgyhogy az hamar lefogy, de ennyi időre amit te leszel ott, sztem ez pont megteszi.
    ami a kompot illeti a Dunkerque-Doverra nekem 35 EUR volt a jegy vasárnap deles kompra. sokban függ az ár attól, hogy mennyivel előre foglalod, milyen nap, milyen napszak http://www.norfolkline.com/ferry/ itt meg lehet nézni, én is itt vettem. a komp út alapból 2 óra, de mi is késtünk fél órát. a komphoz betalálni meg kitalálni az plusz fél-fél óra, szóval sztem összességében egy 4 órával számolj. ezt a kompon pihenést meg ne nagyon számold, mert én olyan tengeribeteg lettem még a kompon is, hogy igazán pihenni nem tudtam volna...
    az 1000 km szerintem is húzós, nem teljesíthetetlen, de ha kifogsz egy szar időt akkor nagyon megszívhatod... nekem a 875 is kemény volt (München-Brugge) és olyan eső volt, hogy 2 óra alatt mentem 100 km-t. összesen 12 óra kellett hozzá... a német autópálya szopatós, az út 50%án átépítés volt és 80-as korlátozás, ezzel is számolj.
    no meg azzal is egyet értek, hogy lehet, hogy napról napra ilyen sokat menni nem jó... én minden motorozós nap után tartottam egy nap szünetet és pl. Hajós pontosan látta, hogy hogy be voltam kómálva... a városnézős napunk délutánját totál átaludtam... persze az én motorom egy fenék és gerincgyilkos (remélem hogy itthonról nem hallja Angliában a gondolataimat szegény drágaságom:) ) de bizony még az egy nap pihenőkkel is a negyedik motorozós napra, amikor már csak röpke 3 órás út várt rám Londontól Granthamig egyetlen porcikám se kívánkozott vissza az üléspozícióba. és az első héten amit kint töltöttem csak pihentem az út fáradalmait...
    mindent összevetve életem egyik legjobb döntése volt, hogy elindultam, soha nem bántam meg és nem is fogom. nagyon örülnék, ha nyáron találkoznánk!

    puszi
     
    #149
  10. Nikóca

    Nikóca az Elhagyhatatlan CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Április 29
    Üzenet:
    4,036
    Kapott Lájkok:
    115
    Csak nagyon vigyázzatok a 4-es pontnál...fel ne faljon benneteket a szörny :D:D:D /Bocsika:love:/
     
    #150
  11. Brigó

    Brigó kényelmi motoros CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2010 Május 1
    Üzenet:
    2,509
    Kapott Lájkok:
    949
    Csokit motorra nem ajánlanék. Olyan, mint az esővíz: mindenhová befolyik. Vagyis mindenhol elfolyik. Vagy ilyesmi:D
     
    #151
  12. Yamina

    Yamina Ősblogger CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Június 30
    Üzenet:
    8,119
    Kapott Lájkok:
    11,896
    Nekem hosszú vezetéseknél a sok folyadékbevitel szokott segíteni. Nem cukros-koffeines lötyik, csak simán víz-víz-víz...
     
    #152
  13. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,218
    Ezt alátámasztom. Bár mázlim volt, hogy rövid úton felejtettem egy kicsi csokit a táskám felső zsebében. Ami ott volt azóta is csokis. De csak az :D
     
    #153
  14. Picar

    Picar Csipcsiripp :) CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Január 7
    Üzenet:
    4,392
    Kapott Lájkok:
    290
    Egyszer vittünk egy tábla Milkát Kisújszállásra, aztán egy darabig úsztattuk a leghidegebb medencében, hogy valamennyire ehető formátumba kerüljön:D
     
    #154
  15. Tagama

    Tagama Vendég

    Remélem nem baj, h szóba hoztam a gps-ed, tudod, bizonyos körökben már legenda :D
    Nagyon szépen köszönöm a meghívást, megtisztelsz vele, majd jövőre visszatérhetünk rá :)
     
    #155
  16. Tagama

    Tagama Vendég

    De azok meg olyan picikék, amúgy meg mind hagy egy bizonyos utóízt az ember szájában, na azt nem szeretem :(
     
    #156
  17. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,218
    Azért finom az olvadt csoki :D
     
    #157
  18. Tagama

    Tagama Vendég

    Tökmindegy hol leszel, megkeresünk :) Én is úgy gondoltam, hogyha neked belefér, akkor Skóciába együtt menjünk. Bele is írtam a versembe, majd megkeresem. Nagyon jó lenne!

    Hát te azért mentél olyan hipp-hopp, mert muszáj volt :) Én azért akarok mindenképp társsal menni, mert jelentősen hosszabban fogok menni, mint te, és te is mondtad, h milyen rossz volt egyedül. A másik meg az, h akkor tuti, h még pisilni se mernék elmenni, v bemenni vhova, ha senki nem vigyáz közben a motorra. Vagy ha netán lerohadok vhol, nem tudok elmenni segítségért, mert szintén nem tudom otthagyni a felmálházott motort, meg ugye a sok cuccot se tudom magammal vinni.
    Habár, ha esetleg még Írországba is átjönnél velem... :futyulos2: Amúgy meg úgyis tudod, h egyáltalán veled akartam vna menni erre az útra :sze:

    A tervezésnek főleg a társkeresés miatt álltam neki már most, mert gondolom senki nem tudja két hét alatt leakasztani se a rávalót, se a szabdságot. Saját tapasztalatból tudom, h a munkahelyeken jó előre be kell jelenteni, ha az ember 3 hét szabit akar (már ha egyáltalán kap annyit) Amúgy még csak a listát kezdtem el írogatni, mert tuti, h az utolsó napokban a fele sem jutna eszembe. Az eddigi beszerzések meg csak azért voltak, mert pont akkor volt akció :)


    Itinert még a legrövidebb utamra is szoktam rajzolni, sőt egész részleteset, meg papírtérképet is veszek minden országra, amin keresztülmegyünk. Én ezekben jobban bízom, mint a gps-ben (főleg, amikor közli az 5 sávos autópályán, h azonnal forduljak meg), tájékozódni meg egész jól tudok, azt már megszoktam a bécsi táblaerdőben :)


    Az nagyon süti lesz! :)


    Igen, én is ezen az oldalon néztem a kompot! Utaztam már hajón, igaz nem kompon, azt bírtam. Hazafele lesz húzósabb, ha akkor nem tok majd aludni a 17-18 órában egy hunyásnyit sem...


    Hát igen, én is főleg ilyenektől tartok, h elkap egy olyan zuhé, mint téged, vagy baleset lesz, vagy öregasszonyok potyognak az égből, vagy bármi okból dugó. De végülis elég hosszúra van tervezve az egész, max. akkor a barátomnál leszünk kevesebbet. Ha beüt egy ilyen természeti katasztrófa, akkor nincs mese, borul a terv. Azért remélem a nyár eleje időjárásilag nem lesz olyan szívatós. De abból a szempontból szerencsésebb vok, h Ewan nagyon kényelmes, és eddig a magyar utakon 1000 km az meg sem kottyant.

    Ámen :)
     
    #158
  19. Tagama

    Tagama Vendég

    télen, a kandallónál, pohárból, kiskanállal :D
     
    #159
  20. Tagama

    Tagama Vendég

    Viki, itt a versem, remélem tetszik :)

    Ma délután lemostam a motorom,
    Most ismét a garázsban áll csillogón.
    Kapott meleg vizet, vaxot, simogatást,
    Jövőre meghálálja majd a gondoskodást.

    Közben beszélgettünk erről-arról,
    Tudod, mi értjük egymást kimondatlan szavakból.
    Terveket szövögettünk a jövő évre,
    Kérdeztem: elvisz-e engem akár a világ végére?

    Ewan -merthogy így neveztem el a drágát-
    Elmondta, hogy meglátogatná névadóját.
    Hát részemről ennek nincs akadálya,
    Hisz jövőre úgyis indulnék Írországba!

    Bizony, elég long lesz az út odáig,
    De közben tehetünk kitérőt Skóciáig.
    Bár McGregorral nem hiszem, hogy összefutunk,
    De John O' Groats-ot ki nem hagyhatjuk!

    Ez volna a túra a túrában:
    Long Way Up, fel, Skóciába!
    Mások innen indultak, mi ide igyekszünk,
    Ha szívesen jön, Vickeyt is magunkkal visszük!

    A következő állomás lesz Loch Ness,
    A tó állítólag benyelt valami szörnyet.
    Innen legurulunk az óceánpartra,
    Ahol felszállunk majd a kompra.

    Vele átússzuk az óceánt,
    Ahol ismét kikötünk, az már Írország!
    Dublintól Galwayig két óra az út:
    Meg is érkeztünk, egy hétig maradunk!
     
    #160
Témaállapot:
További válaszok itt nem küldhetőek.

Megosztás