Téli motoros felszerelés

NaNa témája a 'Öltözködés motoron' fórumban , 2008 Január 22.

  1. Yamina

    Yamina Ősblogger CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Június 30
    Üzenet:
    8,119
    Kapott Lájkok:
    11,896
    Kormánymuff? Hehehe, ez egzotikus nevű kiegészítő :D
    Elképzelem IH Gyulát amint épp belinkeli a képét a pasifórumba.... :D
     
    #221
  2. K.T.

    K.T. Vendég

    Téli motorozás... amikor a jegesmedve is szivatóval indul !

    Bár sokan csak fél évben gurulnak, azért vagyunk néhányan akik kihasználják a teljes évet !

    Így pl. a januári Citadellán voltunk néhányan ebbő közösségből akik motorral mentek... persze volt néhány aki a felfűtött kocsiból integetett, de majd biztos lesz egyszer csajokakocsiban.hu ... csak nekik ! ;)

    Szóval arra gondoltam, hogy itt dumálhatnánk a téli időszak szépségeiről, néhány hasznos ötletről...

    Pl. markolatfűtés !
    a bazismotor.hu oldalt érdemes figyelni mert lújízpapa néha komoly ákciókat tart, így 7 eft körül megvehető a Saito-II , ami úgy kb a duplája szokott lenni ! évek óta használom, 3 fokozatú, a legmagasabbon még vastag kesztyűvel is szinte éget ! ;)
     
    #222
  3. Zöld Piszok

    Zöld Piszok A CsaM legzöldebb segge

    Regisztrált:
    2008 Augusztus 8
    Üzenet:
    11,037
    Kapott Lájkok:
    1,632
    #223
  4. Zöld Piszok

    Zöld Piszok A CsaM legzöldebb segge

    Regisztrált:
    2008 Augusztus 8
    Üzenet:
    11,037
    Kapott Lájkok:
    1,632
  5. zéé77

    zéé77 Vendég

    Quote=kt1;144328

    hali!én is motorozok egész télen,vannak hasznos ötletek pl:kéz zsák,angyalszárnyak stb,csak az a baj, hogy a hasznos dolgok borzasztóan néznek ki mondjuk egy sportmocin(hayabusa-kézzsák).Bár a markolatfűtés nem rossz dolog.Twister tavaly összerakott egy fűthető ruhát fillérekből.
     
    #225
    Utoljára módosítva a moderátor által: 2010 Február 12
  6. K.T.

    K.T. Vendég

    #226
  7. moderátor

    moderátor Modeátor Moderátor CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Június 26
    Üzenet:
    61
    Kapott Lájkok:
    7
    Kedves KT!
    Ez a topic már egyszer moderálásra került, pontosabban áthelyeztük a tartalmát a Téli motoros felszerelés topicba, mivel a hozzászólások mind a felszerelés körül forogtak! Ha ez a topic nem arról szólt volna amiről, akkor megmaradt volna! Ezektől eltekintve, amennyiben igény van erre a topicra, akkor nem nyúlunk hozzá, de nyomatékosan megkérnék mindenkit, hogy a felszereléssel kapcsolatos hozzászólásokat a másik topicba írja!
     
    #227
  8. bigmorgó

    bigmorgó Gyalog CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Június 11
    Üzenet:
    750
    Kapott Lájkok:
    19
    Én nem vok ilyen bátor! Télen az én moccom pihizik. Igaz cuccom még akadna a guruláshoz, de utálom a hideget, meg a motor sem úgy viselkedik. Szal,ha jön a hideg én bizony leteszem. Tudom sokan azt mondják hogy papírkutya vagyok, de inkább az mint egy rosszul bevett kanyar után egy összetört motor tulajdonosa! :)
     
    #228
  9. alvaro

    alvaro Homura-chan megtestesült önzése

    Regisztrált:
    2012 Augusztus 24
    Üzenet:
    520
    Kapott Lájkok:
    189
    Csatlakozom! 6-7 fokig még rövidebb távot elviselek téli kesztyűben, de alatta mindenképpen más kell. Használtam eleinte kézzsákot is, jó is lett volna, ha lenne benne valami rendes merevítés, de nem volt - így folyton rátenyerelt a menetszéltől a kuplungra meg az első fékre. Ha rendesen benyomni nem is bírta őket, azért a féklámpám állandóan virított, amikor ezzel mentem... szóval nem volt jó.

    Nálam a megoldást a fűtött kesztyű jelentette, immár 3 éve megvan, 10 fok alatt többnyire bekötöm. Simán az akkuról csatlakozik le a vezetéke, a csatlakozót kivezettem Teresa első csomagtartójába. Megjegyzésem azért van a designra, a Klannak nem jutott eszébe, hogy ilyesmit nem jóidő-motoron használnak, és cseszett egy vízálló kupakot mellékelni a csatlakozóra, így ha eső-esélyes időben parkolom le, mindig gondosan el kell helyeznem a csatlakozót úgy, hogy nehogy vízbe lógjon - különben nekiáll az akku merítésével vizet bontani (közben meg telemegy zöld trutyival), amire igazán semmi szükség...

    Egyéb (rétegrend): Kabát alatt 2 pulóver, tömítésnek maszksál. Fagyban célszerű "teljesen" fölvenni, legalábbis az előző sisakomban a homlokomat is hűtötte a szél rendesen ilyenkor. Nadrág alá jégeralsó, pizsamanadrág, vagy melegítő. Az előző nadrágom alá csak egy fért a bélésen belül, idén majd meglátjuk, az új alá mit tudok bepasszírozni. 2 zokni - itt jó lenne még valami, de a csizmába nem fér, és a lábra is érvényes ugyanaz, mint a kézre: ha a plusz rétegek miatt szorít, akkor rosszabb a keringés, szóval az eredmény is rosszabb, mintha nem lennének ott.

    Egyébként meg kismotoros tempó, mert 50-nél egész elviselhető, ami 90-nél jegesen metsző vihar.

    Ezekkel sikerült most télen -7 fokig kihúzni. Február persze így is kimaradt, meg pár ónos-ködös nap: ilyenkor sajnos alternatív megoldásra van szükség, ilyenkor vagyok kénytelen anyáméknál aludni Fehérváron, és onnan bejárni a munkanapjaimon. Próbáltam a buszt is, de a 2*7km gyaloglás + busz a 12 óra munka mellett sok egy napra, ráadásul 4 előtt kell hozzá kelni... és ez még csak a nappalos műszak, az éjszakásba bele se merek gondolni. Biciklivel kevesebb idő lenne (azt le tudom hozni a hegyről akkor is, ha lefagyott az út, mert a motorral ellentétben nincs súlya), de azt el se tudom képzelni, miféle öltözéket igényelne 24km, kemény emelkedőket is tartalmazó tekerés fagyos időben... jól leizzadnék, aztán meglátogatna dr. Tüdő Gyula mindjárt első nap...

    Meglátjuk, mit hoz az idei tél. Tavaly novemberben volt pár durva ónos-ködös nap, az első ilyen alkalommal oda is csaptam szegény Teresát a tükrösre fagyott meredek lejtőn (el is görbült a kormány), aztán többet ilyen időben nem próbálkoztam. A december-január teljesen laza volt, kivéve január legvégét, akkor már kezdődött a kemény hideg, a február viszont nagyon durvára sikerült. Aztán a hó is leesett, és mivel nálunk senki nem takarítja az utat (földút), így majd' egy hónap kényszerpihenő következett. Olvadáskor meg marha vicces volt kivergődni a dagonyában, azt is csak egyszer vállaltam be, tavasz előtti nagyszerviz kedvéért. Még jó, hogy gyakorló endurós a szerelőm, így szeme se rebbent a vastagon sáros géptől :D

    u.i. Esőruha nem rossz tipp, szerintem ki fogom próbálni.

    u.i.2. Gumi! Most a Heidenau K73 sokkal jobban fog 0 fok körül, mint előtte a Metzeler Z6. Viszont marhára kopik a hátsó, meg ~ egy decivel nőtt a fogyasztásom is. Ha az első is méltóztatik elkopni (27 ezer km van most benne, közben a harmadik ilyen hátsót nyúzom, 10 és 12 ezer után cserélve őket), megint kipróbálok valami mást, a Michelin Pilot Road szériával szemezek, allítólag vizes úton príma, a hideget majd meglátjuk. Mindenesetre tartósnak mondják, és ez fontos.
     
    #229
  10. zéé77

    zéé77 Vendég

    A Tucano kézzsák nem lapul,mert merevített és ugyanezen márkának jó a lábtakarója is.....
     
    #230
  11. alvaro

    alvaro Homura-chan megtestesült önzése

    Regisztrált:
    2012 Augusztus 24
    Üzenet:
    520
    Kapott Lájkok:
    189
    Kösz a tippet! Mivel a fűtött kesztyűmön látszik, hogy nem lesz örökéletű (kezd kikopni, és a fűtőszálat is kellett már forrasztanom), észben tartom ezt. Még jól jöhet.
     
    #231
  12. NaNa

    NaNa nanana, Life is Life! Fórumvezető CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Április 21
    Üzenet:
    23,576
    Kapott Lájkok:
    11,400
    Markolatfűtés és Tucano... a robogón bevált...
     
    #232
  13. Tagama

    Tagama Vendég

    Én tavaly kíváncsiságból lemértem: 10,6 kg cucc van rajtam télen, ebben nincs benne a sisak.

    A döbbenetes lista, h mi mindent szedek magamra:
    -2 db legging, az egyik thermo (néha ezek alá még vastag harisnya)
    -a motoros naci a belecippelt steppelt béléssel
    -1 db hosszúújjú body
    -1db vékony, thermo magasnyakú pulcsi
    -1db vékony gyapjúgarbó
    -1db vastag thermo pulcsi
    -a cordura kabátom a belecippelt steppelt béléssel
    -2 pár zokni
    -maszk a sisak alá
    -ha esőre számítok, akkor mindennek tetejébe még az esőnaci és -kabát, de ezeket néha csak úgy is felcibálom, mert jól visszafogja a szelet :D

    Ezzel nulla fokig is kihúzom, de mivel nincsen hőmérséklet jelzőm, ezért nem tudhatom, h a mínusz is megvolt-e már, de sztem igen. Tavaly nov. közepén csupán csak azért hagytam abba a motorral való munkába járást, mert lejárt a pályamatricám. Jah, azt számoljátok hozzá, h nekem egy forduló 300km...
    Viszont rövidebb utakra továbbra is mentem még dec. elején is, aztán volt két hét kihagyás, aztán a szilveszteri felvonulás, innen majdnem teljes 8 hét nyugi, és márc. 1-től újra munkába motorozás.

    Viszont a kesztyűvel én is nagyon megszenvedtem, vettem a Louisban olyan disznópatásat, de nem az igazi. De legalább átjön rajta a kormányfűtés melege, és aláfér még egy vékony pamutkesztyű.
    Fűtött kesztyűt én is néztem, én a Baehr-t hajtottam, de egyszerűen nem találtam meg, h hol árulják :( Egyet néztem használtan, az ára is nagyon jó lett vna, de túl nagy volt. Pedig ő a tesztek győztese.
    Aztán néztem még az EXO2-is, de róla azt írta egy teszt, h nem volt képes az ujjak végéig melegíteni, és azt sem egyenletesen.
    A KLAN Independent-ről jót olvastam, Alvaro neked melyik van?
     
    #233
  14. birge

    birge Az igazi nyuszimotoros CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Március 5
    Üzenet:
    9,155
    Kapott Lájkok:
    3,994
    Na, a kesztyű most nálam is téma egy pár hónapja; hosszú és vékony pókujjaim vannak, viszont a kezem úgy általában kicsi. Ja, és szeretném, ha valahogy ki is nézne az a kesznyű, de a női cuccok 90%ban egy árva protektor nem sok, annyi sincs! Bár így a borulás után nem is vagyok benne biztos, hogy kell-e, szerintem ösztönből a tenyerét teszi le az ember.
     
    #234
  15. NaNa

    NaNa nanana, Life is Life! Fórumvezető CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Április 21
    Üzenet:
    23,576
    Kapott Lájkok:
    11,400
    A bázisban van Icon kesztyű, csajos, bőr és protektor is van benne. Mondjuk nekem is tökpici a kezem, viszont az ujjam sem hosszú...
     
    #235
  16. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,218
    Higgyétek el, nincs az a tyű, amit én fel ne próbáltam volna. A Louisba volt legalább 10 féle, csajkesztyű, ami megfelelt volna a kritériumnak, de nagy volt, vagy keskeny és hosszú. Többnyire. Az Alpineom jó, csak az szupersport nyári lyukacsos. Van csomó téli meg goratexes tyűjük, de csak a pasi szekcióból, amiből épp egy számmal nagyobb az S-es mint a kezem és persze férfibe meg nem gyártanak XS-est. Jah és igen, felháborító, hogy mennyire nincs protektor a női tyűkben. Kb. ilyen selyemszar.
     
    #236
  17. Tagama

    Tagama Vendég

    Akkor az enyémet mégsem próbáltad :), mert abban van protektor a bütykeimen, a téliben is meg a nyáriban is. Viszont a disznópatámban nincsen semmi, de azzal nem is szeretnék elesni :( Gondolkodtam is erősen, mielőtt megvettem, de a hideg győzött...
     
    #237
  18. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,218
    És kis méret és még kapható? Mert akkor kérem a részleteket :D Amúgy az utazós téli tyűm nagyon jó, csak abban ugye nem tudok vezetni. Na az 3XS-es :cool:
     
    #238
  19. alvaro

    alvaro Homura-chan megtestesült önzése

    Regisztrált:
    2012 Augusztus 24
    Üzenet:
    520
    Kapott Lájkok:
    189
    Bocs, elfelejtettem eddig megnézni a kesztyűt, pedig most kénytelen vagyok használni a reggeli 4-5 fokokban... szóval azt találtam a címkéjére írva, hogy K-GT-0040.

    Ezt dobta rá a gugli:

    http://www.motoclub-tingavert.it/t562928s.html

    És tényleg így néz ki... kivéve a csatlakozókat meg a kapcsolót, de a kapcsoló nyúvadt ki először, szóval az sehogy se néz ki...
     
    #239
  20. zéé77

    zéé77 Vendég

    a Nyomorult b-star ruha egy fostaliga,szerintem ha leköpném már attól is beázna.....:karomkodik2:
     
    #240

Megosztás