Cseh-turné + Stelvio - 4. nap (1. rész)

Írta MoncA a MoncA blogja blogban. Megtekintés: 159

Nekem sosem volt bakancslistám, amúgy is elég idióta kifejezésnek tartom, ráadásul a mi esetünkben inkább gumilistaként kéne emlegetni. Viszont tény, hogy mióta hallottam Karlovy Vary-ról, azóta nem tudom kiverni a fejemből, hogy egyszer mindenképpen el kéne ide jönni. Most végre összejött a dolog.

Életemben nem jártam még Monaco-ban, de amint leereszkedtem a Goethe-kilátó (1. kép) magaslatáról a Grandhotel Pupp parkolójába, egyből úgy éreztem magam, mint egy milliárdos a kaszinóvárosban, bár én előző este szalámis szendvicset falatoztam kaviár helyett.

A városban történt némi forgalmirend-változás, ezért tanácstalanul álltam a Divadelní-Moravská találkozásánál, amikor odalépett hozzám egy srác és érdeklődve kérdezte, hogy hotelvendég vagyok-e. Szerintem akkor átengedtek volna a hídon. Édes pofa, azt hitte, hogy csóringernek álcázott milliomos vagyok. Állati jófejsége mit sem lankadt, rögtön kerített nekem egy kis parkolóhelyet, azt mondta, ha max. 1 órát maradok és be tudok seggelni a két kocsi között, akkor ingyen van a parkolás. Hát hogy a viharba ne tudtam volna betolatni?! (3. kép) Főleg, hogy a megspórolt parkolási díjból még egy csomó szalámis szendvics kijön.

Jobban nem is alakulhatott volna, mivel eredetileg csak pár dolgot kerestem volna fel, így meg kénytelen voltam 1 órán át gyalogolni és nézelődni. A szám is tátva maradt, ebben a városban a lóvéra is van pénz.

Miután végeztem a lenti csodákkal, felmotoroztam a völgyet határoló mindkét hegyre. Ott szembesültem vele, hogy az egész településen halomszám sorakoznak az igazi nagy, századfordulós, többszintes villák, paloták.

Elmondani nem tudom, mennyire tetszett a város.

További képek:
https://www.facebook.com/pg/MoncA.motoron/photos/?tab=album&album_id=160429289037637&__tn__=-UC-R

DSCF0899.JPG DSCF0903.JPG DSCF0925.JPG DSCF0958.JPG DSCF0959.JPG DSCF0964.JPG DSCF0974.JPG DSCF0985.JPG DSCF0986.JPG DSCF0993.JPG
Vidék és Szegecs kedveli ezt.
Hozzászólnál? Jelentkezz be...