A médiáról

Írta birge a Az Első tiszt Kapitány lesz blogban. Megtekintés: 367

A kereskedelmi rádiókat be kell zárni ahhoz, hogy Guns ’n Rosest kezdjenek játszani? Múltkor a Sweet Child o’ mine szólt az egyiken, most a Paradise City a másikon…. De nem is erről akartam írni.


Hanem az egyik kereskedelmi tévécsatorna óriásplakátjairól. Mivel tévém nincs (pontosabban új lakhelyemen fizikailag ugyan van egy tévé a szobában, de adás nincs benne, így nem túl sűrűn kapcsolgatjuk*) csak tippjeim vannak és a gyakran látott plakátokból vonom le következtetéseimet, ezért pardon, ha tévedtem.


Az ominózus hirdetések következőképpen kezdődtek: teljesen normális lányok képe alá volt odaírva: nem szeretem a testemet, nem vagyok elégedett a súlyommal és más hasonló kal. Na, mondom még egy idióta átalakítós műsor, ezeknek az embereknek a fejével van baj, nem a testével! És lám, alighanem mások is erre a véleményre jutottak, és végre születőben van egy program, aminek a szellemiségével én is egyetértek: tán csak nem arról van szó hogy ezeket az embereket megpróbálják meggyőzni önnön szépségükről? Fogyókúratippek helyett önbizalmat kapnának? Hiszen erre utal a két újabb plakát szövege: ’nem csak a 30-60-90 lehet a szép’ (azért macskaköröm és nem idézőjel, mert valójában fogalmam nincs, milyen értékek voltak ráírva, de a lényeg azért átjön) illetve „Nem csak az XS vonzereje lehet XL”. Na, ez utóbbi ledöbbentett. Tény, hogy igaz: aki tudja megfelelően viselni a saját testét, annak tényleg nem kell megfelelnie a divatmagazinok előírásainak, az ilyen nőknek (vagy akár férfiaknak!) egyszerűen olyan kisugárzásuk van, hogy egyszerűen vonzóak. Biztos mindenki tud példát hozni saját környezetéből is, de a magyar celebvilágban is épp most nyammognak Liptai Klaudia meztelen képein aki szintén nem a filigránok táborát erősíti (oké, mind tudjuk, hogy volt némi photoshop a képeken, de azért tízkilókat nem dobtak le róla). Ezekután a plakáton megjelenik Magyarország aktuális anyatehene, Soma, aki nem csak kövér, hanem randa és trampli is.** Lehet, hogy a mellei külön-külön is nyomnak annyit mint egy-egy jóllakott kisovodás, de ettől függetlenül az égvilágon semmi nőies nincs benne. A tipikus ellenpélda: aki képtelen stílusosan viselni a tulajdon testét. Nem tud hozzáöltözni, nem tud a rengeteg hájjal harmonikusan együttmozogni, és végképp nem tud viselkedni: én sem vagyok egy harmatcsipke királykisasszony, de tizedennyire sem mocskos a szám. Inkább lennék ronda és kövér minthogy olyan XL vonzerővel rendelkezzek mint ez a … nem, a nő szó nem jó rá. Marad a tehén. Kedves lányok***, akik elégedetlenek vagytok a testetekkel: ne rá akarjatok hasonlítani. Könyörgöm.


*Van mellette egy videó is, mely a beköltözésemkor egészen új funkciót kapott, ha egyszer eljutok odáig, majd posztolok róla képet.
**a szerző saját, szubjektív véleménye, akinek nem tetszik, ne olvassa.
***Továbbá fiúk és Loretták
  • moncsi manó
  • Lotti1
  • moncsi manó
  • Yamina
  • birge
  • Zöld Piszok
Hozzászólnál? Jelentkezz be...