2014/10 Ismeretek felfrissítése

Írta ekime6 a ekime6 blogja blogban. Megtekintés: 934

Mai nap olvastam az Indexen keresztül ezt a totalcar-os cikket:
http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2014/03/07/kreszfelfrissito/

Szerintem nagyon jó ötlet. Egyből regisztráltam is, és elkezdtem a motoros verziót. Voltak benne érdekességek, bár még csak 2-3 leckét vettem át egyelőre belőle.
Statisztikai képernyőmentéses "fotók" a programból:
01.jpg 02.jpg
Először meglepődtem, hogy a legtöbb ittas balesetet az "állati erővel vont jármű hajtója" követi el, de így belegondolva, valósnak is érzem. Emlékszem sok-sok évvel ezelőtt, mentünk öreganyámékhoz, akik innen 200 km-re laknak, kinn a pusztán, Tompán. Na valamelyik 4számos úton lazán kihajtott lovaskocsival apám elé egy jól szituált öregecske, minek örömére apám majdnem a jobb oldali árokba hajtott, ahogy elrántotta a kormányt. Persze félreállt és ki is szállt, aztán az öreg csak röhögött rajta, hogy : "Na mi a f*sz van, b*zdmeg, nem tudsz vezetni?". Vén barom. Ja ez így reggel 10 óra magasságában... Alkoholista hülye.

Bicikliseket meg gyűlölöm. Már bocsánat attól, aki normálisan közlekedik. Múlt hét pénteken, autóval, a Stadionok baljára eső útról jöttem ki (ahol a Shell is van), és zöld lámpás elsőbbségem volt, miközben a gyalogosoknak/bicikliseknek piros lámpa világított. Épphogy nem ütöttem el a sötétben a biciklist, bár annak is volt egy cseppnyi esze, mert ha én meg is állok, akkor se csaptam volna el, de nagy féknyikorgások közepette még Ő is megállt. Aztán nyomta fel a jobbját, hogy sorry. Ja, csak közben attól fostam, hogy a mögöttem haladó kamionos meg ne az én seggemben csattanjon a satufékezésem miatt.

Nem baj, szerencsére ~150.000 km (autós) vezetés után se volt még balesetem, remélem nem is lesz.

Ja, még egy érdekesség, amit a programból derült ki: akkor nevezhető rutinos vezetőnek valaki, ha már legalább 80.000 km-t vezetett. Szóval még motornál mazsola vagyok, de igyekszem a maradék ~65 ezret minél hamarabb pótolni!!! :)
Szegecs, Yamina, NaNa és 1 másik tag kedveli ezt.
  • Hajos
  • Yamina
  • Hajos
  • Yeti
  • ekime6
  • Yamina
  • Yeti
Hozzászólnál? Jelentkezz be...