Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
 1. Végre elérkezett a kedvenc időszakom, mikor már olyan meleg van, hogy esténként ki lehet ülni kényelmesen a teraszra, erkélyre. Grill-t is beröffentettük.
  Persze ilyenkor a kutyák se maradhatnak ki a jóból. Itt éppen szelfizni próbálok az egyikkel.

  Csatolt fájlok:

 2. Hosszú a műtéti várólista, de végre rám is sor került. 2 év várakozás után, pár elhalasztott műtét után ....
  Hétfő reggel jelentkeztem be a kórházi szállodámba, tervezetten röpke egy napra. Persze izgultam nem is a műtét miatt, hanem előtte covid teszt volt és hogy nehogy megbukjak, mert akkor megint halasztás. Sikeresen vettem az akadályt, így pár perc múlva már a kórházi ágyba találtam magam. Elsőre nem tudták beszúrni a branült, de másodikra ezt is megoldották, és már kaptam is a nyugiadagomat. Alig csepegett le és már toltak is be a műtőbe. Néhány óra kimaradt ....
  Ébredés után már epekövek nélkül ébredtem (4 lyukkal a hasamon). A műtét jól sikerült, másnap ki is engedtek. 2 hét múlva varratszedés. Remélem utána már jobb lesz, mert egyenlőre ami hasizmot követelő feladat az nem az igazi.

  Csatolt fájlok:

  NaNa kedveli ezt.
 3. Nagy napra ébredtünk szombaton, már alig vártam, hogy nyeregbe pattanjak.
  Fehérvárról 7kor indultam, vagyis csak szerettem volna, mert üres volt a tankom, így első utam a benzinkútra vezetett, ahol jól ki is fogtam a reggeli kávézókat.
  Na mindegy, de így is a fél9re értem Tardosra a Kemencés Étteremre, a gyülekezőhelyre. Innen indult az idei MotoKvíz. Ami most a Vérlovagok munkáját támogató "jótékonysági" tájékozódási túra volt.
  A szokásos kis csapatunkkal neveztünk, de sok ismerős arc is felbukkant a mezőnyben.
  Mivel túra volt és nem verseny így többször megállóval (cigi, pisi szünet) teljesítettük a röpke 160,8 km-es távot. Meg kell jegyezni, hogy a kijelölt nyomvonal nyomokban tartalmazott aszfaltot is.
  A csapatom remek volt, a hangulat szuper és a motorom is szépen szerepelt.

  Csatolt fájlok:

  NaNa és Ferenc kedveli ezt.
 4. Már egy jó ideje gyűjtjük a boros parafadugókat. Rászántam magam a válogatásra, mivel kép lesz belőle, így elsősorban olyanokra van szükségem aminek az oldala mintás. Válogatás után egy forró fürdőt is vettek a dugók - azt olvastam, hogy így kell csinálni. Következő alkalommal majd darabolás következik. Uram tanácsára egy-két pohár bor után már nem vágtam neki eme veszélyes feladatba, így még mind a tíz ujjam megvan.

  Csatolt fájlok:

  NaNa és Vidék kedveli ezt.
 5. Átvettem a motorom. Haza is vittem, persze kerülő úton, és a fotozás se maradhatott ki az egyik kedvenc helyemen. (Lovasberény - Cziráky-kastély)

  Csatolt fájlok:

  Vidék kedveli ezt.
 6. Kb. 3 éve volt szerencsém teszteltem az MT07-et (Yamaha találkozón), ekkor estem szerelembe. Vágyakoztam, nézegettem, de most elérkezett az én időm és az álom valóra vált.
  Egyik nagy vágyam volt, hogy ne fekete legyen.

  Remélem hamar átpapírozzuk, és kipróbálhatom.

  Csatolt fájlok:

  • MT07.jpg
   MT07.jpg
   Fájlméret:
   166.7 KB
   Olvasás:
   13
  bocsi, Vidék és NaNa kedveli ezt.
 7. Hosszú várakozás és célozgatások után, végre kaptam az Uramtól egy sisakbeszélőt. Persze a nagyesküt le kellett tennem, hogy nem fogok folyamatosan dumálni, ha vele megyek motorozni.
  Persze ez lesz a ritkább alkalom, hogy vele használom közösen - hiszen ritkán megyünk együtt motorozni. A fő felhasználási cél az volt hogy Évi barátnőmmel tudjak kommunikálni a közös túrákon. (Többet motorozok vele, mint Urammal) Neki már van sisakbeszélője, így olyat választottunk ami kompatibilis vele.
  Április végén teszteljük :)

  Egyébként a motoromat is lecseréltem, de azt majd egy külön posztban ecsetelem. :csam:

  Csatolt fájlok:

  Vidék és NaNa kedveli ezt.
 8. Óra átállítás, Nyári időszámítás! Végre világos van munka után is! Így meló után nem begubózunk, hanem kimegyünk még egy nagy sétára a közeli tavakhoz. Kutyafuttató is van, így gyors labdázással is tudjuk fárasztani a jószágokat.

  Csatolt fájlok:

  NaNa kedveli ezt.
 9. Igaz egyenlőre utasként, de megkezdtem a szezont. Vasárnap egy laza 200 km-es Bakonyi körrel nyitottuk.

  Csatolt fájlok:

  Vidék és NaNa kedveli ezt.
 10. Tesómmal és barátnőmmel van egy társasjáték csoportunk. Mindannyian szeretünk játszani, így időnként összejövünk csak csajok játszani egyet. Ebből adódott, hogy beneveztünk életünk első kocsmakvízére. Témája "Wonder Women" volt, ami igazából a nők szerepét ölelte fel a történelembe (kb. római kórtól napjaikig). Stílusosan CSAMos sapiba mentem a játékra.

  Csatolt fájlok:

  NaNa kedveli ezt.
 11. Ha már kaptam szépséges virágokat, akkor lőni kell képet. Természetesen kutyásat, hiszen ez nagy kihívás a kutyának, külön feladat nálunk, hogy nem kóstolhatja meg.
  Anyumnál a padlón is vannak virágok, a levelek már meg vannak csócsálva, és a föld is kiugrál valahogy a cserépből.

  Csatolt fájlok:

  NaNa kedveli ezt.
 12. Hétfő hajnalban állatorvosi ügyeleten kezdtük a hetet. Légzési nehézségek miatt felügyeletre szorult, így iroda kutya volt. Fizetést nem kapott, pedig igazán ránk férne, hiszen egy kutyabetegség zsebbenyúlós.

  Csatolt fájlok:

  NaNa és Vidék kedveli ezt.
 13. Szezon előtti utolsó hétvégéjét pihenéssel töltöttük Győrben. Wellnesseztünk, város néztünk. Mivel korán el kellett hagyni a szállást még a környéken 2 látnivalót útba ejtettünk.
  Az egyik Győrújbaráton a Napóleon kilátó volt. Amit egy meredek földes úton lehet megközelíteni. 2011-ben létesítettek itt játszóteret is. Ellátni innen Pannonhalmáig, de egyébként nem egy nagyszám....
  A másik hely a híres Nyúli pincesor volt. A pincesorokon Európa legmélyebb, löszbe mélyített pincéi találhatóak meg. Nagyon hangulatosak, szerintem más évszakban motorral is ellátogatok ide.

  Csatolt fájlok:

  NaNa és Vidék kedveli ezt.
 14. Nem a Covid miatt, mert ugye létezik más betegség is ezenkívül, otthonról dolgoztam pár napot. Folyamatosan körülöttem voltak, vigyáztak rám, hogy nehogy túlzásba essek a munkával, pihenjek, felálljak, sétáljak velük.
  Valahol már bevezették a 4 napos munkahetet, tudnám támogatni.

  Csatolt fájlok:

  NaNa és Vidék kedveli ezt.
 15. Ősszel, mikor leállítottam a motort, már előre kértem időpontot a szervizbe február elejére.
  Korábbi években tapasztaltam, hogy február végére annyira teli a szerviz, hogy mindig az enyém csúszott meg (házon belül érthető, hogy az enyémet hátrébb sorolják, mint az ügyfelekét.) Így napi szinten jártam a fiúk nyakára, hogy az ÉN mocim mikor lesz kész, mert már mennék vele - Utáltak is ezért! Nagyon örülök, hogy most időben kész lett a motorom szervize. Lehet megunták a folytonos csesztetésemet :O
  De a lényeg, hogy felkészülten várom a szezont! Már nagyon indulnék, de papírkutya vagyok és még várom, hogy tartósan 10-15 fok felett legyen a napi hőmérséklet.

  Csatolt fájlok:

  Vidék kedveli ezt.