Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
 1. Szokták mondani, minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak..... Nálunk ez már kollégákra is igaz.

  Csatolt fájlok:

  Vidék és NaNa kedveli ezt.
 2. Saját cicám már nincs, de azért azért akad a környezetemben szeretgetni való macsek.

  Csatolt fájlok:

  Zsila, NaNa és Vidék kedveli ezt.
 3. Lusta ember vagyok... nem is tudom, hogy tud az emberem rávenni, hogy folyton kirándulgassunk. Szombaton a Gaja-völgyben (Gaja-szurdok) menti turista útvonalakon jártunk. Megcsodáltuk a Károlyi kilátóból az elénk táruló őszi tájat, valamint eljutottunk az Alba Regia forráshoz. A környék még sok felfedezni valót tartogat.

  Csatolt fájlok:

  Zsila, Vidék és NaNa kedveli ezt.
 4. Nagy-nagy izgalommal, várakozással telt a hét. Pénteken vehettük át az új autónkat, amibe a hétvégén már 200 km-t bele is tekerünk.
  Péntek délután vettük át, első utunk a csákvári cukrászdába vezetett egy sütizésre, majd kerestünk valami jó kis helyszínt az első képünkre.

  Csatolt fájlok:

  Zsila, bocsi, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 5. Nem vagyok nagy túrázó, inkább motorozok mint gyalogolok, azért néha csak rászánom magama. Most hétvégén is ez történt, mert ellátogattunk a pákozdi Ingókövekhez. Nagyszerű időnk volt és a természet is megmutatta már a gyöngyörű arcát.

  Csatolt fájlok:

  Zsila, NaNa és Vidék kedveli ezt.
 6. Sajnos ennél közelebbi képet nem tudtam készíteni a nevemmel fémjelzett vasról.

  Csatolt fájlok:

  Yamina és NaNa kedveli ezt.
 7. Szabadságom alatt eljutottam a Kaprunba a Vötter's Múzeumban, ahol oltimer autók és motorok vannak kiállítva. Aki a környéken járt látogassa meg, érdemes, mert fanasztikus kincseket láthat.
  Számomra különösen az volt érdekes, hogy láttam egy Yamaha 250 Victoria motort. Sose hallattam róla, hogy "rólam elnevezett" motor lenne, ezért kicsit majd kutakodnom kell ezután.
  Persze a képen nem ez a motor szerepel, hanem az előtérben található BMW.

  Csatolt fájlok:

  Zsila, NaNa és Vidék kedveli ezt.
 8. Kicsit szabadságra mentem, ezért kissé megkésve tudok csak beszámolni, hogy Sikerrel jártam! Ausztria egyik legmagasabb pontjáról tekintettem le. 3029 méter magasan jártam :) Csodás kilátás annyira lekötött, hogy a végén már nem zavart az alattam elterülő magasság és a köztem lévő kevéseke rácsozat.

  Csatolt fájlok:

  Zsila, NaNa és Vidék kedveli ezt.
 9. Még a hosszú hétvégéből alig eszméltem fel. Hosszú hétvégén az Őrségben barangoltunk. De ezt a rövid hetet is tartalommal töltöttük meg. Mi nem a legnagyobb ünnepi forgatagban kóstoltuk meg az "országtortáját", hanem egy csendes csütörtöki estét választottunk erre a fehérvári Vörösmarthy cukrászdában. A cukormentes és a normál tortából is kértünk 1-1 szeletet, de nekem a málnás jobban bejött (Boldogasszony csipkéje) .
  Hétvége hamar eljött kis motorozás, fodrászat, borozás stb. becsúszott a szombatba, de a vasárnap nagyon aktívra sikeredet. Reggel már egy kis bicajozással kezdtünk (nálam ez nagy szól az elmúlt 5 évben ez a 2 vagy 3 alkalom). Tényleg kicsi táv volt, mert a 1,5 km-re lévő Sóstói kilátóhoz mentünk, ami most hónap végéig mindennap ingyenesen tart nyitva. Korábban már jártunk a sóstói tanösvényen, de a kilátó zárva volt. Így nagyon örültem, hogy végre hétvégén is nyitva van, amikor elmehetünk. Mivel a kilátóban szabályozva van, hogy egyszerre mennyien tartozkodhatnak fennt, így kicsit várnunk kellett a lépcsőzés előtt. Kb 10 perc után mehettünk is felfelé. Már felfelé menet is gyöngyörű látvány kezdett kibontakozni, ahogy a sóstó területe egyre inkább kitárul. Felértünk ..... Nem tartom tériszonyosnak magam, de azért végig kapaszkodtam a korlát valamelyik pontjába, nem a magasság zavart, hanem hogy alattunk csak rácsozat volt, nem pedig egy átláthatatlan felület. Persze párom szívta a vérem, hogy a "lábam alá nézzek, ha megyek" . Bevallom nagyon jól esett lejönni, és szilárd talajt érezni a lábam alatt.
  Ezután a talajon maradtunk, át autóztunk Veszprémbe és felfedeztünk az állatkertet és dinoparkot. Ezalatt csak 2-3szor kezdett el esni az eső.

  Csatolt fájlok:

  Vidék és Zsila kedveli ezt.
 10. Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy majd egy jót nézelődünk, mint Erdélyben tavaly. Helyette kaptunk egy kőkemény tájékozodási versenyt. Ennek hatására megszületett az ötlet, hogy mi elmegyünk és körülnézünk az Őrségben. Már júliusban tervezgettük, de végül a kupaktanács úgy határozott, hogy erre az augusztusi hosszú hétvége lenne a legmegfelelőbb időpont. Kezdetben úgy volt, hogy 4 csaj 4 motorral megyünk, de aztán végül 8an 6 motorral mentünk.
  Nagyobb létszám miatt, plusz ünnepi hosszú hétvége, nehezen ment a szállás keresés, de végül sikerült Őriszentpéteren egy vendégházat találnunk. Tehát létszám, szállás pipa, már csak az útvonal, látnivalók összeállítása maradt hátra. Hosszas kutatómunka előzte meg, de indulás előtti napokban összeállt, kinyomtattam, és jól bent is hagytam az munkaasztalomon. Így a hétvége folyamán a fejben megmaradt infok alapján és a google segítségével újraterveztem az egészet, és spontánabb lett a túra.
  A képen az egyik be nem tervezett nevezetesség, a Gödörházi harangláb látható, ami a helyben kapott információk alapján az Őrség második legidősebb szoknyás fazsindelyes haranglába.

  Csatolt fájlok:

  Zsila, NaNa, bocsi és 1 másik tag kedveli ezt.
 11. Vasárnap csajos napot tartottunk. Összebeszéltünk, hogy vasárnap motorra pattanunk és gurulunk egyet. De hova.... Balaton - ááááááá ne, mert ott sokan vannak. Így ellenkező irányba indultunk.
  Fantasztikus ebédet fogyasztottunk Esztergomban a Csülök Csárdában (csülkös bableves mennyei), amit lekisértünk egy fagyival a sarkon. Majd Párkány - Letkés határátlépésekkel megérkeztünk Börzsönybe, ahol felkerestük a Kemencei Erdei Vasútmúzeumot.
  Az étterembe is megkaptuk a pincér külön figyelmét, hogy 3 motoros csaj csak így férfi kíséret nélkül és ha nem "ebéd idő" lenne meg is motoroztathatnánk.
  Erre a sztorira jött rá, hogy amint leparkoltunk a vasútmúzeumnál, összeszedelőzködtünk, hogy bemenjünk - még bejárathoz se értünk, leáll mellettünk egy motoros, hogy nem mehet el csak úgy el itt, hogy ne álljon meg 3 motoros csaj láttán. Kérdezgetett minket, hogy hogy keverdtünk oda, meg hát hovamegyünk, meg hogy lehet, hogy csak nők együtt. Ilyen nagy szám lenne, hogy csajok együtt motorozunk?!
  A nap folyamán még meglátogattuk Verőcén Ybl Miklós szobrát, és a vasakat megkompoztattuk Visegrádnál, majd zárásként egy Lepencei kanyargás.
  Szentendrén megitattuk a vasakat, búcsúzkodtunk.

  Csatolt fájlok:

  Vidék, NaNa és Zsila kedveli ezt.
 12. Párom nem szeret közúton motorozni, ő inkább a pályák, kanyarok szerelmese. Ennek ellenére ritkán jut ki pályázni - elfoglaltság miatt, - én meg még ritkábban megyek vele. Pályázni nem szeretek, nézni meg nem szeretem őt, mert csak aggódok.
  Vasárnap mégis kimentem vele a Kakucs-ringi szabad motoros napra, mint néző. Be kell vallanom, hogy síralmas a helyzet. Olyan motorosok voltak a pályán.... :eek: alattuk nagyobbnál nagyobb gépekkel. Felmerült bennem, hogy ezek hogy nem haltak még meg közúton..... Technikai tudás nincs, de ezres sportmotor kell.
  Nem tudom, hogy ez a silány motoros oktatásnak (jogis képzésnek) tudható-e be, de rosszfelé haladunk....

  Csatolt fájlok:

  NaNa kedveli ezt.
 13. Új lakásunkban még nem minden találta meg a helyét, és még kialakítandó hangulathoz hiányoznak a kiegészítők. Ezért sokszor csak mászkálok és keresem a kincseket.
  Már több helyen találkoztam ilyen ülőkékkel, egyet már be is szereztem az előszobába, hogy legyen hova leülni a cipőhúzáshoz. Lehet még egy kisebbet is veszek, lom elnyelőnek.

  Csatolt fájlok:

  bae és NaNa kedveli ezt.
 14. Szerintem szuper program, hogy Fehérváron július minden szombatján megjelennek a kb. 5 méter magas Órisásbábok.
  Miért különlegesek? Mert mindegyik báb magyar vonatkozású, és a bemutatásuk alatt a magyar történelemmel is megismerkedünk.
  A 20-ai felvonuláson Könyves Kálmánt, Álmos herceget, valamint II. Istvánt és Vak Béla királyunkat ismerhettük meg.

  Július 27-én 18 órától a Székesfehérvári Vörösmarty Színház elöl indul a következő Óriásbáb felvonulás.

  Csatolt fájlok:

  NaNa kedveli ezt.
 15. Unokahúgom születésnapjára gokartozást kapott, mivel akkor eltört a lába, így csak most volt alkalmunk ezt megvalósítani.
  Szombat délután be is támadtuk a Fehérvár Ring-et, ahol a kisasszony élete első gokartozásán vett részt. Olyan izgatott volt, hogy még rosszalkodni is elfelejtett. :)
  Az első köröket óvatoskodva tette meg - 5 perces köridővel, - de szépen lassan gyorsult, és a második 10 perces etapra, már 1 perc alatti idővel teljesítette a távot. Utolsó köre már 50 másodperces volt.
  Nagyon büszke voltam rá, hiszen egyszer sem ment neki a gumifalnak, szépen vette az iveket.

  Csatolt fájlok:

  Yamina és NaNa kedveli ezt.