Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
 1. Vasárnap csajos napot tartottunk. Összebeszéltünk, hogy vasárnap motorra pattanunk és gurulunk egyet. De hova.... Balaton - ááááááá ne, mert ott sokan vannak. Így ellenkező irányba indultunk.
  Fantasztikus ebédet fogyasztottunk Esztergomban a Csülök Csárdában (csülkös bableves mennyei), amit lekisértünk egy fagyival a sarkon. Majd Párkány - Letkés határátlépésekkel megérkeztünk Börzsönybe, ahol felkerestük a Kemencei Erdei Vasútmúzeumot.
  Az étterembe is megkaptuk a pincér külön figyelmét, hogy 3 motoros csaj csak így férfi kíséret nélkül és ha nem "ebéd idő" lenne meg is motoroztathatnánk.
  Erre a sztorira jött rá, hogy amint leparkoltunk a vasútmúzeumnál, összeszedelőzködtünk, hogy bemenjünk - még bejárathoz se értünk, leáll mellettünk egy motoros, hogy nem mehet el csak úgy el itt, hogy ne álljon meg 3 motoros csaj láttán. Kérdezgetett minket, hogy hogy keverdtünk oda, meg hát hovamegyünk, meg hogy lehet, hogy csak nők együtt. Ilyen nagy szám lenne, hogy csajok együtt motorozunk?!
  A nap folyamán még meglátogattuk Verőcén Ybl Miklós szobrát, és a vasakat megkompoztattuk Visegrádnál, majd zárásként egy Lepencei kanyargás.
  Szentendrén megitattuk a vasakat, búcsúzkodtunk.

  Csatolt fájlok:

  Vidék, NaNa és Zsila kedveli ezt.
 2. Párom nem szeret közúton motorozni, ő inkább a pályák, kanyarok szerelmese. Ennek ellenére ritkán jut ki pályázni - elfoglaltság miatt, - én meg még ritkábban megyek vele. Pályázni nem szeretek, nézni meg nem szeretem őt, mert csak aggódok.
  Vasárnap mégis kimentem vele a Kakucs-ringi szabad motoros napra, mint néző. Be kell vallanom, hogy síralmas a helyzet. Olyan motorosok voltak a pályán.... :eek: alattuk nagyobbnál nagyobb gépekkel. Felmerült bennem, hogy ezek hogy nem haltak még meg közúton..... Technikai tudás nincs, de ezres sportmotor kell.
  Nem tudom, hogy ez a silány motoros oktatásnak (jogis képzésnek) tudható-e be, de rosszfelé haladunk....

  Csatolt fájlok:

  NaNa kedveli ezt.
 3. Új lakásunkban még nem minden találta meg a helyét, és még kialakítandó hangulathoz hiányoznak a kiegészítők. Ezért sokszor csak mászkálok és keresem a kincseket.
  Már több helyen találkoztam ilyen ülőkékkel, egyet már be is szereztem az előszobába, hogy legyen hova leülni a cipőhúzáshoz. Lehet még egy kisebbet is veszek, lom elnyelőnek.

  Csatolt fájlok:

  bae és NaNa kedveli ezt.
 4. Szerintem szuper program, hogy Fehérváron július minden szombatján megjelennek a kb. 5 méter magas Órisásbábok.
  Miért különlegesek? Mert mindegyik báb magyar vonatkozású, és a bemutatásuk alatt a magyar történelemmel is megismerkedünk.
  A 20-ai felvonuláson Könyves Kálmánt, Álmos herceget, valamint II. Istvánt és Vak Béla királyunkat ismerhettük meg.

  Július 27-én 18 órától a Székesfehérvári Vörösmarty Színház elöl indul a következő Óriásbáb felvonulás.

  Csatolt fájlok:

  NaNa kedveli ezt.
 5. Unokahúgom születésnapjára gokartozást kapott, mivel akkor eltört a lába, így csak most volt alkalmunk ezt megvalósítani.
  Szombat délután be is támadtuk a Fehérvár Ring-et, ahol a kisasszony élete első gokartozásán vett részt. Olyan izgatott volt, hogy még rosszalkodni is elfelejtett. :)
  Az első köröket óvatoskodva tette meg - 5 perces köridővel, - de szépen lassan gyorsult, és a második 10 perces etapra, már 1 perc alatti idővel teljesítette a távot. Utolsó köre már 50 másodperces volt.
  Nagyon büszke voltam rá, hiszen egyszer sem ment neki a gumifalnak, szépen vette az iveket.

  Csatolt fájlok:

  Yamina és NaNa kedveli ezt.
 6. Napi kikapcsolódásként lapozgatni keztem egy reklámújságot.... és az alábbi részre lettem figyelmes.
  Fröccs Fajták... Kisfröccs, nagyfröccs, hosszúlépés - ki ne hallott volna már róla :) szépen nézegettem tovább. Bevallom "nőiesen" a Polgármesterről és a Maflásról még nem hallottam - de hát jó pap holtig tanul.
  Aztán eljutottam az utolsóhoz Magyar-Angol elnevezésűhöz, értelemszerű 6:3 arányú vegyítést takar, de valaki magyarázza el nekem, hogy az hogy lesz 1 liter.....

  Csatolt fájlok:

  NaNa, bocsi és Ferenc kedveli ezt.
 7. Székesfehérvár megismeréséhez, hozzátartoznak a helyi események látogatása.
  Debrecen a :flover:karneválljáról hires, amit gyerekként, felnőttként én is nagyon sokszor átéltem. Augusztusban ez volt a város nevezetessége, és az ehhez kapcsolodó rendezvények - jazz konceretek, bor és sörfesztivál stb..
  Fehérváron nem virágkocsik lepik el a várost, hanem Óriásbábok. Augusztusban lesz a Királyi Napok elnevezésű esemény, amelynek a beharangozásaként július minden szombatján este 6kor megjelenik néhány óriásbáb és bemutatkozik. Összesen 21 db ilyen óriásbáb van, és minden héten újabbak jelennek meg, mutatják be őket. Kit ábrázol, és hogyan élt, mit tett. Ezeket a bábokat hagyományőrző csoportok is kisérik (zászlóforgatók, harcosok, néptánc csoport stb).
  Persze szombaton az óriásbáb felvonulás alatt leszakadt az ég.... és egy makacs 8 évessel kellett végig kisérnem a menetet. Ennek ellenére különleges élmény volt.

  Csatolt fájlok:

 8. Nagy eseményre készültem, készültünk. Korábban voltam már esküvői kiséretben tag, de még szervező sose.
  Korán indultunk Törökbálintról, hogy Herendre érjünk 10:30ra, mivel szombaton nagy volt a forgalom. Sikeresen befutottunk a megbeszélt találkozó helyre, ahol a motorokat kicsinosítottuk. Külön köszönet a CSAM-os csajoknak, akik korábbi tapasztalatokat megosztották velem a díszítéssel kapcsolatban.
  A vőlegényt 15 motorral kisértük el a menyasszonyért, jól fel is dudáltuk a környéket, jöttek az emberek az erkélyekre, kapukba. Onnan a Hivatalba mentünk. Az volt a gondolatom, hogy szertartás után a motorokkal sorfalat állunk, de helyhiány miatt ezt nem tudtuk megvalósítani, így bukósisakot tartva álltunk díszfalat nekik.
  Ceremónia után elkísértük a Vendégházba őket, ott bogácsoztunk egyet, majd Herend melletti elhagyott szovjet katonai létesítményt látogattuk meg idegenveztéssel. Ezt követően a Bakonyon keresztül gurultunk, és Csákváron a cukrászdánál köszönt el a kis társaságunk.
  Szuper nap volt, remélem, hogy az ifjú párnak is annyira nagy élmény volt mint nekünk.

  Csatolt fájlok:

  Zsila, Vidék és bocsi kedveli ezt.
 9. Az emberem új vasat hozott a házhoz. Már vagy 2 hete nála van, de még nem volt alkalmunk közösen kipróbálni. Mi leginkább külön-külön motorozunk, ritkán motorozunk együtt 2 motorral. Ha együtt megyünk leginkább felülök mögé - utaskodni, főleg ha tesómékkal közösen megyünk túrázni. Az én kis traktoromat nem a 130 utazóra és a hosszú túrákra találták ki a japán mérnökök. (Yamaha MT-03 - 660 ccm, 1 hengeres blokk)
  Így az egyik este úgy döntöttünk, hogy végre kipróbáljuk az új vasat - Yamaha XSR900 -. Munkából motorral megyünk haza, és másnap pedig így is jövünk be, ami az alsóbb utakon majd 200 km lett. Az XSR hátsó ülése ránézésre se nagy (magamhoz visszonyitva), hátul se doboz, se kapaszkodó..... Az ülés kemény, de nekem kényelmesnek bizonyult, amikor jó volt az út. Végső itéletem, az lett, hogy inkább maradok a külön motornál :)

  De ezzel még nem fejeződött be a hetem, és a tesztmotorozás. Csütörtök estére egy kis fagyizós, motorozós összröffenést beszéltünk meg a kis túrázós csapatommal. A hét elején rácsaptam a tesztmotorra, hogy csütörökön nekem ez kell :) Így sikerült kipróbálnom a Yamaha Tracer700-t. A saját motoromhoz képest, élveztem, az egyenletes (2 hengeres járását), nincs olyan nagy vibráció, és a szélvédelmet, a 100 feletti utazónál se akart itt leszedni a szél. Persze volt ami nem tetszett - a térdemhez ért a bukócső, kormányon lévő kezelőszervek nagyon nem estek kézemre, szélesebb kormány nekem kényelmesebb lett volna, valamint olyan érzés volt mintha egy létra tetején ülnék - szokatlan volt számomra a magasabbra helyezett súlypont, de ezek mind-mind csak nekem jelent gondot, az én alkatomhoz, nem passzolt ez a motor. Lényeg, hogy nem lettem szerelmes, URAM megnyugodhatott, nem cserélek még motorot. :p

  Csatolt fájlok:

  bocsi, NaNa és Vidék kedveli ezt.
 10. Hétvégén 7szer került megrendezésre a Yamahások találkozója. Szombaton korán útrakeltem, mert 8 órától már regisztráció volt, és mint mindig ebbe a feladatba részt kellett vennem. A helyszín ismét a Kakucs-ring volt. Korábbiaktól eltérően, most nem béreltük ki a pályát, így nem csak mi használtuk a létesítményt. A mostani eseményen lehetett pályázni (motoros nyilt nap volt), beszélgetni-nézelődni, tesztelni. és tájékozodási túrán is résztvenni.
  Először is a tesztelésről: az Yamaha Magyarország, az Ivanics és a Top Tata jóvoltából voltak tesztmotorok ( Niken, XSR, MT09, MT10, Teneré).
  Az én gyermekem a tájékozodási túra volt, mert én találtam ki az útvonalat, a feladatokat. Persze én indítottam és fogadtam a résztvevőket. Kaptam hideget, meleget.... , de hát ez mindig így van.
  Este pedig Rossz Szokás koncerttel zártuk a programot. Vagyis nem akartuk zárni, de az időjárás nagy úr .....

  Csatolt fájlok:

  Zsila, Vidék, Yamina és 1 másik tag kedveli ezt.
 11. Pünkösd miatt rövid hét volt, vagyis nekem olyan szerencsém volt, hogy több nap volt pihenős mint melós.
  Hétfőn motorozni voltunk a párommal, egy motorral mert az én motorom még szervizben maradt, hogy a "nagy túra" előtt még átnézzék.
  Először a Bakony felé vettük az irányt, de Várpalotánál nem tudtunk felmenni Tés felé, mert katonai éleslövészet volt, és nem engedtek át a területen..... Így aztán Balaton felé vettük az irányt. Balatonfüereden nyaltunk egy Tihanyi visszhangot, aztán irány Nagyvázsony, ahol a Vár alatt ebédeltünk. Zirc, Csesznek kanyarjat nem hagytuk ki és onnan haza. A nagy meleg miatt nem mentünk nagyobb kört (250 km). :)

  Kedden, szerdán meló, meg már nagy készülődés. Csütörtöktől szabi ..... mert a hétvégén volt a 48h órás Onroad tájékozodási verseny. Évi barátnőmmel ketten egy csapatot alkotva, indultunk ezen a rendezvényen. Szalafő volt a központi helyszín, szállással együtt. Mivel nem a szomszédban van, így mi már csütörötön indultunk. Nem rohantunk sehová, így volt időnk motorozgatni. Nem vettünk részt a májusi Zsákfalus Onroad túrán, ezért tájékozodtam a leírásból, és a néhány helyszínt belevettem a napunkba. Így a Balatongyöröki Szépkilátó mellett eljutottunk Keménfára és Ispánkra is.
  A túráról majd külön írok :p legyen csak annyi előljáróban, hogy jó buli volt, de minden erőnkre szükség volt. :csam:

  Csatolt fájlok:

  NaNa, bocsi és Vidék kedveli ezt.
 12. Az új lakhelyemen még kicsit idegennek érzem magam. Sok-sok új hely vár még felfedezésre, ezért esténként mindig sétálgatunk a környéken, elsősorban a belvárosban, ahol elég sok esemény is helyet kap.
  Egyik közeli kis utcaban van egy kis kézműves söröző, ami szívembe lopta magát, hangulatos hely, jófej csaposokkal.
  Szívesen várom az ötleteket, hogyan lehet jobban megismerni a új székhelyemet - Székesfehérvárt.

  Csatolt fájlok:

 13. Hétvége és nem esik az eső .... Ki is használtuk. A Red Baron Túraklub kezdő túrázóival Pilisszentlélekre látogattunk el a Teca kocsmájába (Mi kis falunkból ismerős lehet). Pont forgatási nap volt, így nem mehettünk fel motorral, csak gyalogosan. De a kolostorromhoz fel tudtunk motorozni kényelmesen. Innen Dobogókőre , Csobánkánkán át Pilisvörösvárra, majd Tinnyére gurultunk át.
  Ezt a kis túrát 15 motorral teljesítettük. Nagyszerű idő, nagyszerű társaság . ... Kell ennél több?

  Csatolt fájlok:

  bocsi, Vidék és NaNa kedveli ezt.
 14. Túl vagyunk egy kulcs átvételen, a lakás kifestésén. Hát megtapasztaltuk, hogy milyen nehéz ez a szakma is, főleg ha piros falat kell festeni, más színűre. Az előző "festő brigád" nem ismerte a maszkolószalag fogalmát, így mindent is lefestettek, amit most nekünk kellett eltüntetni. Persze ezt mind esténként meló után csináltuk. Szombaton el is kezdtük az átcuccolást. Most a dobozok közötti járatokon közlekedünk, mert még nem volt időnk kidobozolni is.
  A nagy takaritás, dobozolás, kupli közepén besokaltam - hogy ennek sose lesz vége - . Uram nagyon megértően, elküldött vásárolni - menjek el fűszertartót venni az új lakásba. Nézelődésem közepet ez ugrott a kezembe. Egy hónapja nem ültem a motoromon, szerintem ez egy jel.

  Csatolt fájlok:

  Zsila, Vidék, bocsi és 1 másik tag kedveli ezt.
 15. Múlt hét kicsit sűrűre sikeredet. Végre megkaptuk a kulcsokat az új lakásunkhoz. Mivel mihamarabb költözni szeretnénk, így belevágtunk a lecsóba. Meló után falakat előkészítettük - szögtelenítés, glettelés, csiszolás. Hétvégén folyt.köv.; festés zajlott. Közben még lakberendezési bevásárlások is zajlottak, amiket eddig csak nézegettünk, kiválasztottuk, most meg is kellett venni.
  Persze az ember szeretné, hogy minden olyan legyen amit ő elképzelt. Hát velünk is így esett. Csomó boltot felkerestünk, hogy találjunk olyan étkező szettet, ami mindkettőnek tetszik. Hát nem könnyen találtunk.... Egyszer csak az egyik ilyen nézegetős körúton, beültünk egy bemutatószobába az Ikeában, és jött a megvilágosodás, hogy nekünk pont ilyen asztal jó lenne, más székekkel. Persze az adott darab nem egy komplett asztal, hanem speciálisan összeállított. Így hát jól lejegyzeteltük, átnéztük, lemértük. Külön székeket vadásztunk hozzá, mert nem általános magasságú.
  Na ez volt az előzmény...
  Szombaton bevásároltunk az étkezőhöz - Ikea - jó kis összeszerelős bútorok..... , de legalább variálhatóak.
  Így az étkező asztalunkhoz 2 állítható asztallábat és külön asztallapot kellett vennünk. Mivel állítható az asztalláb, így csak 1 színben forgalmazzák, ha más színűt akarsz fesd át. Persze mi fekete lábakat akartunk, így következett a festés projekt. Fekete fa pácot használtam, kiváncsian várom a száradás után mit fog mutatni.

  Csatolt fájlok:

  Zsila, Vidék és Yamina kedveli ezt.