Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
  1. Szeretnék egy nagy szívességet kérni valamelyikőtöktől...:)
    Mivel még a jogosítványszerzés rögös útját járom, és motorom sincs, nem tudok úgy menni a Női Motoros Napra, ahogyan szeretnék... Bár, ennek vannak előnyei is: meg tudom örökíteni a dolgokat.
    Szóval, felülhetnék valaki mögé, hogy fotózni és kamerázni tudjak út közben? Pont ezt beszéltük NaNa-val a Motoros Hang Rádióban, hogy jól jönne, ha ezt meg lehetne oldani, mert így lenne rendesen kép- és video anyagunk.:D
    Egy chopperes hölgyeményt szeretnék megkérni, mert azt hiszem, azon ülve tudnék igazán biztonságosan fotózni, videózni...:csam:
    Szóval, előre is köszönöm annak, aki ebben a segítségemre tud majd lenni!:love:
  2. Mindenki az igazak álmát alussza még, és csak most fordul a másik oldalára, hiszen szombat reggel van. Én, bezzeg, már egy órája itt ülök a net előtt, de hajnal 4 óta fenn vagyok. Nem tudom erőltetni az alvást!
    De legalább haszna is volt annak, hogy túl korán kipattant a szemem... Unalmamban találtam egy '68-as szexi klipet - már a maga korához mérten. Hát, igen, a motorok mindenkit megihletnek. Szóval, ezzel kívánok jóóóóóóó reeeeggggelt!!!:D
    [ame="http://www.youtube.com/watch?v=ai2As4XFZDY"]YouTube - Brigitte Bardot - Harley Davidson[/ame]
  3. Hogy mik vannak?! Már mindenki iszik! Szegény Mikulás már nem jöhet a hagyományos módon, mert hű társai, a rénszarvasok részegen fetrengenek a hóban... Ezért kezd rászokni a motorra, és azzal járja a világot.:csam: Szóval, minden elismerésem szegény Mikué, mert ráfagy a menetszél a szakállára!:D
    A bizonyíték:
    [ame="http://www.youtube.com/watch?v=VOywGeBrwZ8&feature=player_embedded"]YouTube - Részeg rénszarvas[/ame]
  4. Szinte gyerekkori őrületemnek számít ez a kultuszfilm. Emlékszem, anyukám nem engedte, hogy megnézzem a videón, de aztán egyszer kikönyörögtem. Szegény anyu azt gondolta, hogy na, egy hétig nem alszik a gyerek...
    Szerelem volt első látásra, ami azóta is tart...:love:Amikor már minden részt láttam, és kívülről tudtam az összeset, már meg sem lepődött anyu, amikor azt mondtam neki, hogy egy Alien harcost akarok életnagyságban a szobám sarkába. (Ugyanis láttam egy werkfilmben, amikor ott pihent a sarokban, kis aranyosan...) Milyen szép dekoráció lenne! Mivel én fordítottan működöm, mint sokan mások, és nem a nyugis zene, vagy filmek nyugtatnak meg, ha idegbeteg vagyok, ezért ilyen esetekben megnézem az Alien valamelyik részét, vagy Bon Jovit hallgatok. :bang:
    Szóval, a vonzalmam a rejtélyes, félelmetesen lenyűgöző dolgokhoz mit sem halványult az évek során. Sőt, csak erősödött!:mad:
    Amikor az interjút készítettem Szendrey-Dám Dórival, és megjelent a Rocktogon előtt a motorjával, hát mondanom sem kell, hogy elaléltam a gyönyörűségtől.
    http://csajokamotoron.hu/motoros-csajok/szendrey-dam-dora-zorallina
    Egy élő Alien filmsorozat látható a mociján, csodálatos airbrush-al és az épített mellkasrobbantóval...:love:Legalább látom, hogy nem csak én vagyok ilyen őrült...:D
    Sőt, a tetováló barátnőm édesapja is szintúgy Alien-lázban ég, rá is varratta a lányával a hátára a harcost, az egyik lábára az arcmászót, a másikra pedig a tojás hiányzik...;)
    Szóval, arra szeretnélek benneteket kérni, hogy lepjetek már meg bármilyen, az Alien sorozattal kapcsolatos tetkó, airbrush fotóval, légysziiiiiii! Gyűjtsük már ide össze őket!:)
    Csak gyönyörködni szeretnék...:hura:
    Előre is kösziiiiii!!!:love:
  5. Ha az ember lánya, ne adj’ isten belecsöppen valamilyen oknál fogva a motoros közegbe, csak néz ki a fejéből. Főleg akkor, amikor mustrálja a körülötte lévő pasikat, mert ugyebár először felméri a kínálatot. Hát, ha még leül velük sörözni, és elkezdenek beszélgetni… Mi van? Miket dumálnak? Beszéljenek már magyarul! :huhu2:
    De ezt nem mondjuk ki hangosan, csak kedvesen mosolygunk, és próbáljuk megfejteni a kódokat. Kicsit úgy, mint Antonio Banderas A 13. harcosban, amikor a tűz körül fecsegő normannok nyelvét akarta megérteni. Sikerült neki! Ezért higgyünk magunkban, mert menni fog az.:)
    A kezdeti „nem értek semmit” motoros események után, idővel azért sikerült rájönnöm a dolgokra. Legalábbis azt hiszem… Egy próbálkozást mindenesetre megér, hogy megosszam a nagyérdeművel a meglátásaimat a klubokról… Maximum lebasznak, ha valamit rosszul írok, de legalább akkor megtudom, mi vaaaan…:p
    Készíthetnénk egy zsebszótárt, kezdő motoros körökbe járók számára… Hmm?! Szóval, letesztelem, mit felelnék akkor, ha egy teljesen laikus ember elém állna, hogy mit jelent ez meg az…
    Klubház: az „oroszlánbarlang”, ahol a klubtagok gyűléseket, bulikat tartanak. Aki belép, hagyjon fel minden reménnyel…:mad:
    Ha már csajok, hát gyakran halljuk, hogy:
    Benzintyúk: az a hölgy, akit visznek hátul a motoron… a mögöttük haladók legnagyobb örömére…:D
    Vannak olyan szavak, melyeket nem ejtünk ki magyarul egy motoros rendezvényen, mert pontosan az ellenkező hatást érjük el, mint amit gondolunk: nem értik meg…
    MC: Motorcycle Club (Motoros Klub). (Nem valami légből kapott DJ!!!)
    President, rövidítve csak prezi: a motoros klub elnöke. Az illető kabátján, mellényén lévő felvarrón fel van tüntetve a tisztség. Ezért kell a fókuszunkat beállítani, hogy kapásból, rögtön meglássuk, ki a góré, nehogy még rosszat mondjunk valakinek valakiről…:ne:
    Color: a klubtagok kabátján, mellényén, hátul található jelkép, mely áll a logóból, az MC megjelölésből és a chapter nevéből. (Szent és sérthetetlen minden klubtag számára.)
    Chapter: az ország vagy a város neve, ahová a klubtag tartozik. A logó alatt található a felirat. De úgyis olvastam már, hogy charter. Szóval, melyik a helyes, mi?:joreggelt:
    Na, ezekkel a megnevezésekkel vagyok bajban egyébként. Hogy ki kicsoda, és mit akar, és mit kell csinálnia?! Valaki ugyan elmagyarázhatná!
    Hangaround: mindig a klub seggében van, hogy megszokják a képét. Klubtag akar lenni, ezért mindent megtesz…
    Prospect: már benn van a klubban, de még nem teljes jogú tagja, ezért hord fél colort. Mindig a klub rendelkezésére kell állnia. Például a klubgyűlések, bulik előtt/után székeket, asztalokat pakol, beáll a pultba kiszolgálni. Nem piálhat, mert neki kell szinte az egész bagázst hazafuvaroznia.
    Supporter: támogatja a klubot lelkileg, anyagilag vagy akárhogyan. Vagy csak kapta a matricát, hogy ezzel is reklámozza a klubot.
    Ha már a felvarróknál tartunk, a Hells Angels MC-hez tartoznak ezek a jelképek, melyeket szintén láthatunk a kabátokon, mellényeken:
    AFFA: Angels Forever Forever Angels
    1%: az AMA (American Motorcycle Association) 1948-as propagandája szerint a motorosok 1%-ka alkotja azokat a törvényen kívülieket, akik miatt rossz megítélés övezi az egész motoros társadalmat… Azóta hordják a felvarrókon a motorosok a jelképet.
    A ráadás:
    Biker: motoros… Gyakran csak így hívják a motorosokat.:csam:
    Biker baby: motoros csemete.
    Airbrush: légecset, amivel a művészek a motorokra, sisakokra, autókra festenek különböző mintákat.
    NaNa kedveli ezt.
  6. Az újságíró szakmában megszokott, hogy úgymond, kinyalják a seggünket a valamit valamiért alapon. Ha megjelenést akarnak, cserébe például ingyen belépő jár egy adott rendezvényre. Ez tök természetes. A sajtótájékoztatókon meg főleg ez megy, mert ez a rendeltetésük.
    Persze, azzal nemrég szembesültem, hogy a pasik büszkeségének árt, főleg a motoros pasik között, ha egy csaj viszi be őket valahová ingyen.:csam:
    Egy rendezvényre hivatalos voltam, mint újságíró, és az egyik barátom elkísért. Természetesen előre jeleztem a szervezőknek, hogy Peyton plusz egy fő lehetne...?!:)"Persze, hogyne." A jegyek rendben is voltak, de: közölték velem, amúgy viccesen, csipkelődve, hogy "plusz egy fő és Peyton", ugyanis a barátom pasi motoros volt. Próbáltam én is poénra venni a dolgot, és finoman célozgatni, de a karszalagot a pasi kapta, nem én. Nem mertem raplizni, mivel nem akartam kockáztatni a bemenetelünket. A bulin egy illetékes nyugtatgatott, mivel már gondolom elege volt a vergődésemből. A következő okfejtéssel állt elő: nem akarták a kapuban, hogy a barátomnak "égő" legyen, hogy egy nő viszi be a bulira, mert a pasik szokták a befolyásukkal bevinni a csajokat. Ja, és érezzem magam kitüntetve, mivel nekem nincs karszalagom, tehát különleges vendégnek számítok. Leszarom! Ez akkor is diszkrimináció!:karomkodik2:
    A barátomnak még csak eszébe sem jutott, hogy ez neki égő lenne!
    Mondjátok már meg, miért baj, ha az ember lánya, és nem a fia víájpís?!
    Egy nőnek egyébként is nehéz kivívni a tiszteletet a motoros világban. Ha próbálkozik, már az is baj?!:csam:
    Szegecs és NaNa kedveli ezt.
  7. A minap egy kedves ismerősöm a következő dologgal állt elém: "A feleségem tetoválást akar rám. Hol mutat jól egy pasin a tetkó a legjobban?"
    Egész nap csak ez a dolog járt a fejemben, hiszen már akkor gondok vannak, amikor még be sem lépett egy tetoválószalonba az illető. Ezért gondoltam, megosztom veletek a kérdést, hiszen nagyon fontos dologra hívja fel a figyelmét a kezdő tetováltatóknak.
    Nos, az ismerősömnek azt mondtam, hogy ha már ilyen őszintén hozzám fordult, hát hasonló nyíltsággal felelek én is. Már az első mondatban ott rejlik a legfőbb probléma: nem Ő akar magára egy mintát, hanem a felesége RÁ. Sokan, a hirtelen jött ötlettől vezérelve bele sem gondolnak, hogy végül is életre szóló döntést hoznak. (Hacsak nem akarják kétszeres áron eltüntetni úgy, hogy fennáll a hegesedés veszélye).
    Úgy gondolom, hogy mindenki érzi, mikor érik meg az életében a pillanat, hogy tetoválást szeretne. Sokan évekig gondolkodnak a mintán, a helyén a bőrükön. Ha lesz egy olyan elképzelésed, amit nagyon szeretnél megvalósíttatni egy igazi, értő művésszel, aki emberileg, és szakmailag is megfelel számodra, akkor feküdj a tű alá - ezt mondtam az ismerősnek.
    Saját magamból kiindulva pedig: nyolc éve varrták rám az első mintát, és azóta sem bántam meg. Minden egyes alkotás a bőrömön egy fontos dolog mérföldkövét jelzi az életemben. Érdekes, hogy már annyira a részévé tud válni az ember lányának, hogy fel sem tűnik neki. Olyan, mintha azon morfondíroznánk folyamatosan, de jó, hogy van kezem, lábam. Szóval, a tetoválások rég elfeledett emlékeket, érzéseket idéznek fel bennem. Mintha a lelkem térképe lenne a bőrömön.
    A lényeg, kedves barátaim, hogy szerintem csak szívből szabad tetováltatni, mert azt tutira nem bánja meg az ember. Bár, ha már a szívnél tartunk, oké, hogy ismerősöm is ad a szerelme szavára, de mégis csak a saját bőrét viszi vásárra...
    Az pedig, hogy hol állj jól egy pasin a tetkó, attól függ, kinek mi jön be. Szerintem a karokon és a háton mutat a legjobban, de azért annak sem vagyok egyáltalán ellene, ha valakinek a lábain is van pár gyönyörű minta.