"Az író dolga, hogy meséljen, de igazat írni ne féljen..." - Nyerges Attila - Ismerős Arcok
Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
 1. Talán nem köveztek meg, hogy végül úgy döntöttem, hogy a szombati napomat nem (sem?) motorozással töltöm.

  [​IMG]

  Az úgy volt, hogy szerdán lenn voltam az éppen nyíló Harley-Davidson Open Road Festen motort tesztelni, ahova @Ste.funny :) is velem jött motorral. Motorokkal mentünk, ott is motoroztunk, aztán átmotoroztam a barátnőmhöz Hárskútra, ott aludtam, és délelőtt, mikor már a téli felhők nagyjából kezdtek felszállni, hazamotoroztam.

  Ok, mostanában papírkutya vagyok, de ez a három órás út kicsit kicsinált. Csak pest-megyei matricám van, szóval kis utakon mentem, ráadásul egy hónapja dúl az allergia, taknyom-nyálam összefolyik, a szemem állandóan viszket és be van dagadva... (egy hete már a glutént is kerülöm, hátha ez lesz a megoldás).

  Hétvégére volt egy meghívásunk a Drink'n'Ride nevű motoros túrára, ahova mindketten akartunk menni a férjemmel, és sikerült lepasszolni a gyerekeket @Bömci-nél, szóval minden adott volt.

  Kivéve, hogy a férjem kitalálta, hogy ő szombaton reggel 6-kor fog indulni, mert aznap Körmendre kellett volna a társaság után mennünk, akik minden nap máshol éjszakáztak. Ja, és amúgy alig várja, hogy végre ezen a nomád túrán a motorja mellett aludhasson sátor nélkül... ettől az infótól szintén nem jött meg a kedvem.

  A korán kelést még hétköznap sem bírom, és csak nagyon ritka esetben vagyok hajlandó hétvégén kikelni az ágyból annál hamarabb, amikor feltétlen muszáj (ez általában max. fél hét mostanában, mert a lányom szintén nem alszik tovább reggel 6-nál).

  Aztán magamba néztem és rájöttem, hogy most semmi másra nem vágyom jobban, mint egy napra (jó egy hónapra inkább) egyedül magammal. A gyerekek sincsenek itthon, a férjem is elmegy, ilyen nem történt jó 7 éve.

  Szóval szombaton itthon maradtam, és elhatároztam, hogy nem csinálok semmit. Csak 10-kor másztam ki az ágyból, 11-kor megettem az ebédet, mert reggelizni már késő lett volna, aztán kifeküdtem a kertbe, ahol egy kezemen meg tudom számolni hányszor feküdtem eddig.

  Jó, egy kicsit csaltam, mert beindítottam a mosogatógépet, a mosógépet és a robotporszívót is és végül ki is teregettem, de befogott szemmel haladtam el mindahányszor a hegyként tornyosuló tiszta ruha halom mellett, ami kb. 3 hete gyűlik a fotelben, szóval egy hős vagyok.

  Este megnéztem egy filmet. (Ajánlom mindenkinek a Free Solo című dokumentumfilmet, ami egy szabad mászóról szól, aki kötél nélkül, egyedül mászik meg iszonyú magas hegyeket.)

  Király volt, csak rövid. Mármint nem a film. Az elég hosszú...

  Vasárnap @Bömci visszahozta a gyerekeket és lementünk a telekre a Duna mellé. Mondjuk 30 fokban ez az ideális program. Napközben a férj is megérkezett motorral, boldogan, hogy mennyi jó arccal találkozott, szocializálódott és beszélgetett, és mindenki elégedett volt, hogy azt csinálhatta, amire vágyott.
 2. Szinte hihetetlen, hogy egyik napról a másikra kisütött a nap és nyári meleg volt. Ráadásul hétvégén. Persze most sem motorozni indultunk...

  [​IMG]

  Végre vízre tettük a vízi járművet és egy kicsit ráncba szedtük a nádast a stég körül. Aztán az egy napi kemény meló után még a gyerekeket is megcsónakáztattam.
  bocsi, Zsila és Vidék kedveli ezt.
 3. A kép senkit ne vezessen félre, nem hédereltem egész hétvégén a nyugágyban. Csak arra a fél órára ültem le egy kicsit, míg a gyerekek délutáni alvás helyett randalíroztak a kisszobában.

  [​IMG]

  Egyébként nyaralás helyett terepet rendeztem, ide-oda hordtam a földet meg a sódert a kertben két napon keresztül. (Hajrá gyereknap!) Próbálom rendbe hozni a tavalyi kertépítés eredményét és végre egy használható és szép kertet varázsolni, ha már van egy kis darab saját vízpartunk.

  Mindeközben a férjem a házat díszítette az általam vásárolt színes lampionokkal. Már olyanok vagyunk, mint a karácsonyfa, de jólesik kicsit megőrülni hétvégére.

  (Közben persze próbáltam elintézni, hogy a következő hétvégén valaki bevállalja a gyerekeinket, hogy motorozhassunk is egyet végre.)
  Yamina, Vidék és Zsila kedveli ezt.
 4. Két héttel a 13. Nemzetközi Női Motoros Nap után végre kegyes volt hozzánk az időjárás és engedte, hogy bepótoljuk a május 4-re tervezett motoros túrát. Mivel már mindenki ki volt éhezve egy jó motorozásra, szép számmal összegyűltünk.

  [​IMG]

  Az egész napos túra körülbelül 250 km-es távot foglalt magába, de volt lehetőség a beszélgetésre is a kávé és kajaszünetek alkalmával.

  Egy maroknyi kis csapattal este még @Mina szülinapi bulijára is beköszöntünk, mielőtt mindenki haza indult volna.


  A többi képemet feltöltöttem a galériába IDE. Töltsétek fel ti is!
  bocsi, Vickancs, Zsila és 1 másik tag kedveli ezt.
 5. Végre jó idő volt hétvégén, simán lehetett motorozni, és még vasárnap sem esett az eső, mint ahogy ígérték. Mi mégsem motoroztunk, hanem soha nem látott rokonokat látogattunk a hajdúk fővárosában.

  [​IMG]

  A fiúk még a John Deere-t is kipróbálták, elvetettek pár sor csemege kukoricát, ha már ott voltunk.
  Zsila, Vidék és bocsi kedveli ezt.
 6. Ha jól emlékszem, tavaly kimaradt az olajcsere a motoromon, előtte pedig a férjem intézte, úgyhogy fogalmam sincs, mi történt. A most leeresztett olajakat látva nagyon ráfért már a motoromra a csere, és az is időszerű volt, hogy egy kicsit a kezembe vegyem a dolgokat és rálássak a műszaki állapotára.

  [​IMG]

  Segítségnek a legjobb embert találtam meg, ugyanis @Alien (aki mint tudjuk Szűz jegyű) igen alapos minden tekintetben. Olyan jól lecserélte az olajaimat, miközben én fotóztam meg videóztam egyszerre, hogy ilyen jól nem cserélte még le soha senki.

  Hamarosan a videót is megpróbálom megvágni és felteszem, most elégedjetek meg annyival, hogy ezen is túl vagyok erre a szezonra. Most kéne egy pár új gumi, mert a mostaniak bár nincsenek még lekopva, viszont már 8 évesek...

  Egy csomó képet raktam fel az olajcseréről ide.  Ha pedig kíváncsi vagy, hogy @Alien hogy cserél telóolajat (ami egyébként nekem is aktuális, de azt mondta, azt nem vállalja :D), akkor KATTINS IDE!
  Zsila és Vidék kedveli ezt.
 7. Komolyan szégyen és gyalázat, hogy Spanyolország óta nem ültem motoron. Ma már nem bírtam tovább és mentem egy karikát a környéken. Összesen 12 mérföldet, ami nem túl sok, de nekem jól esett. Ja, és még esett is. :D

  [​IMG]

  Az egyetlen negatívuma a történetnek, hogy akkora szél volt, hogy felborította a fényképezőgép állványát, így a jó kis Nikon Coolpixem pofára esett és megdöglött. Már csak egy van, de annak is van valami nyűgje. Most gondolkodhatok, hogy mivel fényképezek majd a Nemzetközi Női Motoros Napon szombaton (május 4.), meg úgy egyáltalán, mikor egyébként állandóan csak kattintgatok.

  Ja, ha még eddig nem tetted, kövess az Instagramon is! Ott más képeket osztok meg... hátha az is érdekel. :D

  A privát profilom: @csamnana és van a @csajokamotoron
  Zsila, Vidék, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.
 8. Komolyan elgondolkoztam azon, hogy mikor fogok tudni végre motorozni egyet a Siklóval. Ez a hét sem szolgáltatott alkalmat rá, hogy elővegyem...

  [​IMG]

  Amellett, hogy a múlt heti takonykórom mostanra ismét arcüreg-gyulladásban csúcsosodott ki, a szokásos anyukás feladataim voltak: a gyerekeket hurcolászom folyton ide-oda, amikor meg napközben nincsenek itthon, akkor próbálok dolgozni. Pedig azt hiszem, ez az egy esélyem van, hogy motorozhassak.

  A héten az nehezítette még a dolgomat, hogy mindkét autónkat szervizbe kellett vinni, így esett meg, hogy a férjem mögött utazhattam a robogóján, hogy eljussunk a kocsiért a szervizbe. Mondanám, hogy :hura:, végre megint motoroztam, de azért ez nem ugyanaz... bár szeretek mögötte ülni.

  A hétvégén húsvétoltunk a családdal, és csak egy laza kis kerti buli maradt a régi motoros haverokkal, akik viszont újra bemotorosodtak, de az egyiknek külföldön van a motorja, mert amúgy ott élnek, a másiknak meg még nem sikerült átíratnia.

  Szóval most azt tervezem, hogy egyrészt leszervizelem a Siklót, mert tavaly elmaradt az olajcsere is, olyan keveset használtam, és a Női Motoros Nap előtt megyek vele egy keveset valamikor hét közben, mert május 4-ig már csak egy hétvége van, az meg megint gyerekes program.

  Jól fog jönni az a vezetéstechnikai tréning május 22-én a Hungaroringen.
  Vidék, bocsi és Vickancs kedveli ezt.
 9. Ez a hét nem pont úgy alakult, ahogy terveztem. Az egyetlen dolog, ami mindvégig tartotta bennem a lelket, hogy pénteken Harley tesztre megyek majd, és végre kipróbálhatom a 2019-es Street Glide-ot.

  [​IMG]


  Na persze. Ahogy azt már megszokhattam, mióta gyerekeim vannak, hogy SOHA SEMMI nem úgy van, mint ahogy azt eltervezem. Komolyan, kár is tervezni...

  Az egy dolog, hogy péntekre hirtelen 10 fok lett és eső. Előző nap még egyeztettem a szervezőkkel, hogy őket az nem zavarja, meg lesz tartva a buli.

  Már csütörtökön is éreztem, hogy bujkál bennem valami (sőt, mondhatni hetek óta fel vagyok rá készülve, hogy előbb-utóbb én következek majd, ha már az egész családon végig ment a fertő), de péntekre már végleg odatett.

  A vicc az, hogy a szombatot a kisfiam feküdte végig lázasan, neki pénteken még semmi baja nem volt, én még reménykedtem, hogy el tudok majd menni legalább Ticci divatbemutatójára szombaton @Peyton-nal délután, de végül nem éreztem magamban az erőt. Estére én is lázasan fetrengtem. A vasárnapot pedig szinte végig ágyban töltöttem.

  Holnap fontos tárgyalásra megyek, össze kell szednem magam addigra.
  Vickancs kedveli ezt.
 10. Általában az van, hogy ha én fotózok, akkor rólam nem készül kép. A mai világban ez pedig azt jelenti, hogy ott sem voltam.

  [​IMG]

  Pedig de.

  A szombati szervizszakkörön készítettem magamról is képet a telefonnal, hogy legyen bizonyítékom.

  Ki jön legközelebb?

  A képeket megtalálod a galériában!
  Schön Brigi, Zsila, Yamina és 1 másik tag kedveli ezt.
 11. Mióta hazajöttünk Spanyolországból, természetesen egy métert sem motoroztam. Sőt, igazából semmire nem volt még időm, mert a gyerekek felváltva betegeskednek itthon.

  [​IMG]

  Azért a férjemmel történt koprodukcióban sikerült elmennem múlt héten az előre befizetett két workshopra, ahol ez a kép is készült. Persze a tanulásnak nem a fotó volt az elsődleges célja, hanem hogy még profibb legyek az online marketingeben és ezt itt a csamon is kamatoztatni tudjam.
  Schön Brigi, birge, Zsila és 1 másik tag kedveli ezt.
 12. A múlt heti andalúziai túra már csak egy párhuzamos univerzumnak tűnik, ami talán nem is velem történt. Azért ahogy visszanéztem a múlt heti képeket, még mindig ez volt a legjelentősebb esemény, pedig az óta is történt már ez meg az.

  [​IMG]

  Tutira ott voltam, hiszen ezen a képen is én vagyok a karburátoros, 2003-as Honda Horneten, amiről tesztet is tervezek írni, mert tudom, hogy ezt a modellt imádják a csajok.
  Vidék, bocsi, Zsila és 1 másik tag kedveli ezt.
 13. Ezen a héten igazi nagy kalandban volt részem, ezért is vagyok egy kissé megcsúszva a heti bloggal, mert tegnap értem haza. Egy hirtelen ötlettől vezérelve kirepültünk Spanyolországba és ott három napot motoroztuk két barátnőmmel. (@Fiona @Ildó)

  [​IMG]

  Mit mondjak, szuper volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy a hosszú tél után vagy közben egy kicsit kimozduljon melegebb éghajlatra. És ahol voltunk, a Monks Finca Mondán szuper motoros hely. Lesz róla természetesen hosszabb beszámoló is hamarosan, csak most vissza kell rázódnom az itthoni hétköznapokba.
  Zsila, Vickancs, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 14. Nálunk már javában tart a motoros szezon. A gyerekek hetek óta motorozni akarnak. Mondtam nekik, hogy majd ha húsz fok lesz, de az apjuk azt mondta, 5 fok fölött már mehetnek. És napközben már 5 fok fölött van... :vacog:

  [​IMG]

  Most engem is folyamatosan azzal nyaggatnak, hogy vigyem meg hozzam őket motorral, de egyrészt még nem barátkoztam meg a hőmérséklettel, másrészt a gyerekszállítással sem.
  Vidék, bocsi, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.
 15. Ilyen sem volt még, hogy az utóbbi években megismert anyatársakkal együtt menjünk el wellnessezni. Kellett hozzá egy 40. születésnap, és egy elég karakán anyuka, akinek ez volt az egyetlen kívánsága születésnapjára. Nyilván nem a nőket kellett meggyőzni, hanem az apukákat, hogy vállalják be a minimum 2 gyereket fejenként. (Egyikük hősként 4-et vállalt.)

  [​IMG]

  Sajnos rövid volt a hétvége, de mindannyiunkra ránk fért egy kis heverészés, szaunázás, iszogatás, kikapcsolódás, mielőtt vasárnap délután hazatérve ismét belevetettük magunkat a munkába, és nekiálltunk eltakarítani a romokat.

  Még több ilyet minden anyának!