"Az író dolga, hogy meséljen, de igazat írni ne féljen..." - Nyerges Attila - Ismerős Arcok
Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
 1. Hiába volt éjszaka -10 (na jó, inkább csak -3) fok, arra még nem elég, hogy korizni lehessen rajta. Arra viszont igen, hogy egész napra munkát adjon a srácoknak.

  [​IMG]

  Reggeltől-estig törték a jeget különféle szerszámokkal. Csak annyi időre tartottak szünetet, amíg megszáradt a cipőjük meg a gatyájuk a kandallón, miután beleestek a vízbe. :D
  Szegecs, Vidék, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.
 2. Szívesen mennék már valahova máshova, de a gyerekek szuperül elvannak a nyaralóban is.

  [​IMG]

  Minden évszakban más arcát mutatja a Duna és a környék, és a gyerekek mindenben meglátják a játékot. Imádom nézni őket. Mint régen a kutyákat... Nem zavarja őket sem a hideg, sem a sötét...

  Ha nem lenne a koronavírus, lehet, hogy sosem mentünk volna le a nyaralóba télen. Legalábbis erre következtetek abból, hogy az elmúlt négy évben soha nem jött össze. Már csak a hó hiányzik, meg az, hogy befagyjon a víz és lehessen korizni... talán a következő hétvégén van esély erre is.
 3. Vicces látni, hogy a korábbi filmekben hogyan képzelték el a kétezres éveket. Mostanában leginkább a Vissza a jövőbe játszik nálunk a gyerekek miatt. Ha jól emlékszem, ott 2015-be utaznak előre az időgéppel és hát ott is van pár olyan technikai újdonság, ami innen nézve elég vicces.

  Szilveszter óta mennek a mémek a közösségi médiában arról, hogy a Mad Max 2021-ben játszódik. Azért örülök, hogy annyira még nem súlyos a helyzet. Persze az egy kicsit aggaszt, hogy Kaliforniában és Massachusets államban 2035-től betiltják a benzin üzemű új autók forgalomba helyezését és 2050-re teljesen Carbon Free államot akarnak csak elektromos autókkal.

  Ez azért azt mutatja, hogy ez a film, amit nemrég láttam, nem is annyira utópia. Mondjuk amerikai motorosok csinálták, szóval valószínűleg jobban látják az ottani helyzetet.

  Szóval elgondolkodtam, hogy ha 2021 olyan lesz,mint a Mad Max, akkor úgy is kellene kinéznünk, mint a Mad Max szereplői.


  [​IMG]


  Na jó, az ötlet nem a sajátom, innen vettem (a férfi változat :D)
  MoncA, Szegecs és Vidék kedveli ezt.
 4. Az ünnepek csendesen teltek, szűk, családi körben. Többnyire csak négyen voltunk.

  [​IMG]
  A képen a Duna túlsó partja, a Csepel sziget látható a petárdázás előtt.

  A szilveszter hasonlóképpen, de az már nem itthon, hanem a Ráckevei Duna partján (igen, az az, ahol az olajszennyezés történt, de hozzánk már nem úszott le szerencsére).

  A szilveszter éjjel csendesnek mondjuk nem volt mondható, mert kb. délután 5-től éjjel 1-ig ment a petárdázás. A Facebookon már többen felvilágosítottak, hogy végül mégsem tiltották be a tűzijátékokat, csak árusítani nem lehetett őket, szóval fölöslegesen voltam meglepődve azon, hogy talán még a szokásosnál is nagyobb volt a ribillió.

  Mivel előrelátó vagyok, a pezsgőt már délután kidurrantottuk. Mekkora pazarlás már, hogy éjfélkor kibontjuk, mindenki iszik egy pohárral aztán lefekszünk aludni. A pezsgő maradéka meg a következő héten valamikor megy a lefolyóba.

  Ahogy sejtettem, a családból rajtam kívül senki nem bírta ki éjfélig. A férjem már 10 óra körül nyugovóra tért, a gyerekek pedig hősies kitartással 5 perccel éjfél előttig bírták. Őket még a petárdázás sem tudta felverni. Szóval még szerencse, hogy délután még tudtam valakivel koccintani.

  ***​

  Ez az év idén 53 hetes lett. Vajon van itt még valaki, aki beszállna egy ilyen heti fotóblogba idén? Vagy már teljesen egyedül maradok ebben? :D
  Vidék, MoncA és Szegecs kedveli ezt.
 5. Az idei egy fura év volt, és ehhez fura karácsony is társul. Nálunk pl. már 23-án állt a karácsonyfa, mert a gyerekek unatkoztak és a faállítás is lefoglalta őket egy fél órára.

  [​IMG]

  Mivel szenteste sem mentünk sehova, trükkös volt a Jézuska feladata. Szerencsére amíg mi sétáltunk a környéken, hogy megcsodáljuk a kivilágított házakat, valahogy mégis sikerült beosonnia és lerakni a karácsonyfa alá az ajándékokat.

  Nálatok hogy telt a karácsony?

  Mivel most egy kis időre lekapcsolódom a gépről (telefon persze lesz nálam, de a net nem biztos, hogy lesz), ezúton is Boldog Új Évet Kívánok nektek!
  Vidék és MoncA kedveli ezt.
 6. [​IMG]

  Boldog Karácsonyt mindenkinek!
  Pihenjetek sokat! Én is azt teszem (remélem :D)

  Azért néha benézek, úgysem bírom ki.
  MoncA és Vidék kedveli ezt.
 7. Ez nem a mi macskánk. A színe mondjuk hasonló, de ez kb. kétszer akkora. Először le sem esett, mert ugyanúgy ült a teraszajtónál és várta a kaját, mint Krómci, a mi cicánk. Aztán második pillantásra feltűnt, hogy ez másfélszer olyan magas. Meg széles. Meg szőrös is.

  [​IMG]

  Mutatós példány, azt meg kell hagyni.
  Vidék, MoncA és Szegecs kedveli ezt.
 8. Pontosan fél évvel ezelőtt kezdtem el ezt a (nekem) új fogszabályzási módszert, amit úgy hívnak, hogy dentozófia. Ezen a szkennelésen már egészen egyenesnek látszanak a fogaim...

  [​IMG]

  Csináltam róla videót is, ha valaki hozzám hasonlóan nem hallott volna még erről a módszerről. Lényegében egy gumi fogvédőt kell viselni éjszaka és az "lágy erőkkel" igazítja helyre a fogakat.

  Egy csomó fura érzés és tapasztalat jött közben, és teljesen odáig vagyok, hogy fél év alatt ilyen látványos az eredmény. Azt mondják, 1-másfél év alatt rendbe teszi a fogakat, és szerintem nekem még egyszer félév elég is lesz, ahogy nézem.

  A durva az, hogy gyerekkorom óta szenvedek attól, hogy össze vannak torlódva a fogaim, korábban már kétszer is belekezdtem a fogszabályozásba, egyszer még általános iskolában, aztán 18 éves korom körül már önszántamból, de egyszer sem volt valami fényes az eredmény.

  Most látom az alagút végét... meg azt, hogy a gyerekeim valószínűleg megörökölték a kusza fogsoromat, szóval már gyűjtöm a pénzt az ő fogszabályzásukra.
  MoncA és Vidék kedveli ezt.
 9. Nem tudom hányan vettétek észre, de november 5-én megnyekkent a Csajokamotoron.hu fóruma a CsamChub.hu. Bár mostanában nincs túl nagy forgalom rajta, azért jól esett, hogy páran érdeklődtek a hogyléte felől.

  [​IMG]

  Az igazság az, hogy már vagy 5 éve nem nyúltunk hozzá, nem frissítettük az oldalt, és ez nem tesz neki túl jót. Az utóbbi időben fontosabb volt először a CsamShop.hu helyrepofozása tavaly januárban, és a fontossági sorrendben a Csajokamotoron.hu oldal követte idén májusban. A fórum maradt utoljára...

  Már számítottam rá, hogy egyszer csak történik valami ilyesmi, mégis fájdalmasan érintett ez a leállás. Mint kiderült, a hiba abból adódik, hogy elavult az oldal, a szerver meg ugye új... nem kompatibilisek egymással. A programozónak azt az utasítást adtam, hogy a lehető legolcsóbban oldja meg, hogy működjön.

  Éppen egy hónapjába telt. Nem is lett túl olcsó a végeredmény, de egyelőre a nagyobb átalakítás előtt legalább működik. A megoldás az lett, hogy átraktuk a csamclubot egy új szerverre, amit visszaállított a régi beállításokra, amik most az oldalnak kellenek.

  Ezen a héten indult újra az oldal. Most minden működik újra. A blogok pörögnek legjobban, ahogy eddig is. Akik eddig kitartottak, most is itt vannak.

  Így töltsd le a blogodat!

  Felmerült, hogy ha jönne egy hasonló leállás, ami esetleg végzetes lehet, akkor mi lesz a rengeteg bloggal, ami most az oldalon van.

  [​IMG]

  Most, hogy újra működik, lehetősége van mindenkinek letölteni a saját blogját, hogy elmentse az utókornak. Persze a terv az, hogy ha az oldalt felújítjuk, a tartalom akkor is megmaradjon, de történt már olyan 10 évvel ezelőtt, hogy nem lehetett konvertálni a fórum tartalmát az új rendszerbe.

  Szóval, ha szeretnéd lementeni a blogodat,megteheted (ez a lehetőség eddig is adott volt egyébkét, csak most merült fel az igény).

  Ha a blogoknál a saját blogom linkre kattintasz, a jobb oldali oszlop legalján a Blog Eszközök dobozban találod a A blogom letöltése linket. Ha erre kattintasz, akkor az összes eddig írt blogodat le tudod tölteni egyben, és meg tudod nyitni html fileban.

  Egyébként meg olvassátok a fórumot, beszélgessetek a tagokkal, és írjatok még több érdekes blogot!

  Ha meg addig nem beszélnénk, Boldog Karácsonyt Kívánok minden olvasónknak!
  Vickancs, MoncA, Szegecs és 1 másik tag kedveli ezt.
 10. Az utóbbi időben nagyon jó barátságba kerültem Fortunával. A héten több dolgot is nyertem, ami bevallom, nagyon jól esett.

  [​IMG]

  Játszottam az Instagramon egy játékban, ahol minden nap lehetett nyerni kb. 2 héten keresztül 10 000 Ft értékben, és 6-szor nyertem. Persze nem pénzt, hanem kuponokat, de az is jól jön. Fogunk enni itthon elkészíthető kézműves hamburgert meg egy marketing tanácsadáson is részt vehetek.

  Ez a magazin szintén nyeremény. A kerületünkben most jelent meg ez a lap, és ehhez csak annyit kellett tennem, hogy likeoltam a Facebook oldalukat, és az első 500-ból sorsoltak. Egyébként nagyon szép,igényes újság lett.

  A férjem azt mondta, hogy lottózhatnék is... az mondjuk eddig fel sem merült.

  Ja, és amúgy a Mikulás is megjött, de az meg én voltam, és nem volt egyszerű az sem, szóval simán megérdemeltem ezt a sok-sok ajándékot.
  Vickancs, MoncA és Vidék kedveli ezt.
 11. Meghívtak egy rádiós beszélgetésre a Sztráda Rádió Sztráda című műsorába.

  [​IMG]

  Már jó rég nem voltam rádióműsorban, amikor mégis, akkor általában telefonon keresztül szoktam beszélgetni a riporterrel. Na most be kellett mennem a belvárosba, majd a kijárási korlátozás alatt este 8 után haza. Igazolást is kaptam. :)

  Olyan vendégekkel beszélgettem a motorozásról a Csajok a motoron képciseletében, mint Kiss Norbert világ és többszörös Európa bajnok autóversenyző, Gerencsér Csaba jet ski világbajnok, a Can Am quadok, valamint a Spyder és Ryker trike-ok hazai importőre és Oroján Sándor politikussal, a Fidesz egri képviselőjével, aki maga is aktív motoros.

  Szerintem jó kis beszélgetés volt 2 órában, de jobb, hogy nem hallottam. Nem szeretem magam visszahallgatni.
  Vickancs, MoncA és Vidék kedveli ezt.
 12. Már a tavaszi első hullámnál gondolkodtam rajta, hogy kellene egy Csajok a motoron logós maszk, ha már mindenki maszkot hord. Aztán elvetettem az ötletet, mert azt reméltem, hogy mindjárt vége az őrületnek.

  [​IMG]

  Azért a CsamShop-ba szereztem maszkokat (hogy a googli megtalálja az oldalt, ha valaki maszkot keres), de nem fektettem bele ennél több időt, energiát és pénzt, hogy logóztassam is őket. Végülis épp elég meló volt a homeschooling két gyerekkel meg a többi, amit gondolom nem kell senkinek elmesélnem.

  Aztán, amikor jött a második hullám szeptemberben, akkor (októberben) ráálltam a témára. Először a marketplészen keresgéltem jó árú és jól kinéző, hímezhető maszkot, de az ottani "kereskedők" egy levélváltás után el is tűntek, így nem köttet meg a nagy biznisz.

  Végül a megoldást a hímzőm hozta, ahol év(tized)ek óta hímeztetem a csamos és előtte a wildos cuccokat.

  Mivel ott régebben varroda is volt, az alkalmazottak meg a hímzés mellett továbbra is tudnak varrni, adta magát a lehetőség, hogy ő is elkezdett maszkokat gyártani. Aztán néhány vargaberű után egymásra találtunk ez ügyben is.

  A végeredmény egy nagyon szép, jó minőségű, vászon maszk lett, amin nagyon jól mutat a csam logó hímezve. Az első adag kb. két nap alatt el is fogyott, és szerencsére sikerült rendelnem még egy kört a karácsonyi őrület előtt. (Mármint az őrület náluk van a műhelyben, ha egy nappal is később megyek, már csak jövőre tudta volna legyártani őket.)

  Szóval a maszkok a 47. héten készültek el, és persze egyet ki is emeltem magamnak.
  Vickancs, MoncA és Vidék kedveli ezt.
 13. Annyira büszke vagyok a gyerekekre... amellett, hogy persze ők is játszanak a számítógépen, gyönyörűen beilleszkedtek a természetbe.

  [​IMG]

  A fiam még csak nyolc éves (vagy már... attól függ, honnan nézzük és hogy mit akarok mondani). Egyedül hasogatja a fát, néha egész nap, megrakja a tüzet, és megsüti a tárcsán a húst. Ez megy már nyár óta. Iszonyú erős lett.

  Ezen a héten azt találták ki a haverjával, hogy kőlevest főznek. Pont mint a népmesében.


  Mi (felnőttek), azt hittük, hogy ez is csak játék. Kaptak bográcsot, és a férjem mondta, hogy hozzanak vizet a Dunából. Meggyújtották a tüzet és már főtt is a kő. Aztán jöttek, hogy kéne kolbász. Adtam. Aztán egy krumpli is. Zöldséget a haverja anyukájától kértek, a sóval-borssal meg kiszolgálták magukat.

  Egyszercsak jöttek, hogy kéne tányér meg kanál, mert kész a leves.

  Jóízűen belapátolták a saját főztjüket ebédre. Teljesen jó lett. Csak egy kicsit kóstoltam belőle, mert nem bírtam kiverni a fejemből, hogy a Duna vízéből van, meg nem szeretem a kolbászt sem. Azt mondták, kifőttek belőle a bacik, de azért annyira nem győztek meg.

  Azért a lelkükre kötöttem, hogy ha legközelebb kőlevest főznek, lehetőleg tiszta vizet használjanak.
  Szegecs, Vidék, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.