"Az író dolga, hogy meséljen, de igazat írni ne féljen..." - Nyerges Attila - Ismerős Arcok
Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
 1. Miközben szerveztem a csamos napot, azért folyamatosan a fejemben motoszkált, hogy még lehet idén olyan jó idő, amikor lehet motorozni egyet. Nem hallgattam a férjemre, aki azt mondta, hogy majd megcsináljuk a motoromat tavaszra.

  [​IMG]

  Minden nap nyaggattam, hogy csináljon valamit, próbálja ki nézesse meg valakivel, hogy mitől csattan akkorát.

  Végül a héten hozott a Radical Garage-ból egy telófújó szerkezetet, és amíg én tegnap szocializálódtam Dunaharasztiban, ő felfújta megint a telóm. Na nem azzal a cuccal, hanem végül valami sajáttal, mert az nem úgy működött neki, ahogy kell. Állítólag 0,3 akármit nyomott bele... 0,25-öt mondott Sanyika a Radical Garage tulaja.

  Aztán kipróbálták ketten a kisfiunkkal, és azt mondta, hogy szerinte van még valami csattanás, de sokkal jobb és a gumi még mindig beleér a sárvédőbe.

  Ma végre én is mentem vele egy kört. Kiválasztottam a környék legszarabb útjait, ami földes meg kátyús, mentem salakos, murvás földúton is, amit kimondottan utálok, de most pont az volt a lényeg, hogy elő tudom-e csalogatni AZT a hangot.

  Éééésss, nem jött a hang. Egy nagyobb gödörnél volt valami koppanás, de az nem ugyanaz a hang volt, és én azt sem hallom most, hogy beleérne a gumi a sárvédőbe... szóval talán tényleg csak ennyi volt. Nem esne most jól új telót venni.

  (Amúgy a kép azt a kis szelepet ábrázolja, ami a doboz mögött van elrejtve, és ott kell felfújni a teleszkópot. Hátha valaki nem tudja, ahogy én sem tudtam, mert még sosem fújtam ezelőtt a teleszkópba.)
  Vickancs, bocsi, Yamina és 1 másik tag kedveli ezt.
 2. Még mindig nem tudjuk, hogy mi baja a motoromnak, lévén, hogy megint nem ültem rajta egy hónapja. De
  végre a héten a férjuram rászánta magát és ment egy próbakört, hogy megszakértse ő is.

  [​IMG]

  Sokkal előrébb nem vagyunk. Ő is azt mondja, hogy ez így nem egészséges. Vagy a gumibak, vagy a gumi, vagy valami, vigyük szervibe. De hova?

  Ma beszéltünk Sanyikával a Radical Garageból, ő a tünetek alapján egyből azt mondta, hogy fújjunk a teleszkópba... a héten ad valami kütyüt, ami direkt erre van. Ha eddig nem durrantottuk ki a telót, akkor kiderül majd, hogy ez-e a baj. Végülis a levegő talán még olcsóbb, mint egy új teló.

  ***​

  Az az érdekes, hogy ezen a képen tök kicsinek néz ki a motorom... szóval megint bebizonyosodott, hogy minden csak viszonyítás kérdése.
  Ferenc és Vickancs kedveli ezt.
 3. Hétvégén Misi nap alkalmából agyaggalambot lőttünk, bicskát éleztünk meg ceruzát hegyeztünk.

  [​IMG]

  Volt, aki motorral jött, mi gyerekekkel... ezt a rendkívül előnyös, beállított képet a férjem követte el. De legalább rajta van a fejem.
  Zsila, Vidék, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.
 4. Érdekes dolgokat tudnak kitalálni a motorépítők. Ennél a motornál pl. a dizájn része, hogy be van horpadva a tankja. Meg ahogy látszik, a "fényezése" is kopottas.

  [​IMG]

  Amúgy az ötlet tök jó. Mennyivel egyszerűbb és olcsóbb is beszerezni egy horpadt tankot, mint egy hibátlant? És ahogy a kocsiknál is működik, ha töröttnek, kopottnak néz ki, kisebb az esélye, hogy valaki ráizgul és ellopja. :D
  Zsila, Ferenc és Vidék kedveli ezt.
 5. Amikor ilyen nyomokra bukkansz, biztos lehetsz benne, hogy van valahol a közelben egy tündérkirálykisasszony. Mezítláb.

  [​IMG]
 6. Elkezdődött. Ezek hárman, az ujjaik köré fogják csavarni a csajokat. Engem már megvettek kilóra.

  [​IMG]

  Most még csak bicikli meg kvad, aztán majd jön a motor is biztos. Tudom elfogult vagyok, pedig nem is mind az enyém, de simán, járgány nélkül is zabálni valóak.
  Zsila, Vickancs, Geminibike és 1 másik tag kedveli ezt.
 7. Szoktál motoros filmeket nézni? Melyik a kedvenced? Nekem ez nem lett az.

  Mivel alapvetően szeretek filmeket nézni, időnként jut bele motoros film is. Ezeket akkor is végignézem, ha látom, hogy nem egy remekmű. A férjem ilyenkor szentségel és elmegy aludni, én meg azt mondom, hogy ez most munka, végig kell néznem. Aztán felrakom a Motoros Film adatbázisba is.

  (A Sons of Anarchy első évadának első 10 perce után is így tett, én viszont végignéztem a sorozatot a hatodik évadig. A hetediket már nem vállaltam be munka ide vagy oda.)

  [​IMG]

  A Hell Ride című remekműre a sógorom hívta fel a figyelmem, amúgy a megjelenésekor már írtam a filmről egy beharangozót, de azóta nem került elő, még nem láttam. Tony - a sógorom - azt írta, Tarantino film, de nem is, Tarantino csak a producer volt, egyébként Larry Bishop rendezte meg írta a filmet - magának, mert a főszerepet is ő alakítja.

  A port.hu-n az egyik hozzászóló azt írja, hogy "egy valóra vált macsó férfiálom", és amúgy tényleg annak tűnik. A pasik irtó koszos, de nagyon dögös motorokkal vonulgatnak ide-oda a sivatagban, ahol egyébként rajtuk kívül senki nincs, időnként elvágják valakinek a nyakát vagy lelövik nyílpuskával (emiatt majdnem elhittem, hogy Tarantino rendezte).

  Néha megállnak egy bárnál, ahol félmeztelen (vagy tök pucér) csajok szívják egymás seggéről a kokót (tiszta Gangszta Zolee szöveg, ami szintén egy macsó férfiálom) és kínálgatják a puncijukat kéjesen, ahogy szerintem egy nő sem tenne soha - a férjem ezeknél a részeknél többször is felhívta rá a figyelmem, hogy most tanulhatok, hogy kell viselkednie egy vagány motoros csajnak. (Mivaaan??? Most miért nem mész aludni?)

  A történet elég nehezen áll össze, mert sem a képkockák sem a szövegek nem adnak túl sok támpontot. Fröcsög a vér, riszálnak a csajok, vonulnak a motorosok olyan arccal, mintha mindig szarszag lenne - sehol egy rendőr, aki kérdőre vonná a szigor bikereket, hogy ugyan miért hagytak ott 5 agyonlőtt embert a motorjával együtt az országút közepén.

  Némelyik párbeszédnél azt sem tudtam, hogy ki kivel van, nem derül ki, miről beszélnek és folyton hülye beceneveket pufogtatnak rendkívül szigorú hangon, hogy a végén csak néztem ki a fejemből, mikor rájöttem, hogy Comanche az egyben Bix és Sunny is.

  Szóval ha jót akartok magatoknak, ne nézzétek meg! Vagy mégis. Rohadt jók a motorok, tényleg szépek a csajok, és a pasikról is elhittem, hogy igazi bikerek, bár Dennis Hoppert szerintem tréleren szállították az oldalkocsissal, hátulról meg kaszkadőr helyettesítette, de ez már megbocsátható 71 évesen (nyugodjék békében!)


  Húsz évvel ezelőtt lehet, hogy megkajáltam volna ezt a filmet, de változnak az idők, most inkább a Grace and Frankiet nézem, az legalább vicces.
  Ferenc, Vidék és SzGabó kedveli ezt.
 8. Nem fogok túl sokat írni most, mert igazából nem nagyon van mit. Mentünk és jöttünk, közben meg napoztunk és strandoltunk egy kicsit.

  [​IMG]

  @Ste.funny :) már akkor elkezdett fűzni, hogy menjünk el együtt Horvátországba, mikor a Harley-fesztiválon voltunk motort tesztelni. Már akkor mondtam neki, hogy nem sok esélyt látok rá, hiszen a gyerekek egész nyáron itthon vannak, Anyu és a húgom a kislányával nálunk laktak 6 hétig, mikor hazalátogattak Floridából és rögtön másnap, hogy ők elmentek, megműtötték a férjem sérvvel, ami után 6 hétig semmit nem csinálhat.

  Aztán eljött az a pont, amikor azt mondtam, hogy ha most nem léphetek le, akkor lehet, hogy ön- és közveszélyes leszek, mire elkezdődik az iskola.


  Ma volt az évnyitó, a kisfiam elsős lett, és a kis röpnyaralásunknak hála senkit nem ettem meg reggelire.


  Ide tettem fel még egy csomó képet, amin tankolunk, eszünk meg a tenger...

  Itt meg a Harley-teszt:
  SzGabó, Vidék és Zsila kedveli ezt.
 9. 20190825_170028-01_compress75.jpg Szerdán jövök.
  Zsila, Vidék és Vickancs kedveli ezt.
 10. A hosszú hétvége nagy részét Pilismaróton töltöttük a Szobi Révnél. Ezúttal nem motoros találkozó volt csak majdnem. Motorosok motor nélkül sok gyerekkel. Hát ez is eljött... :D

  [​IMG]

  Azért a hangulat majdnem olyan volt, mint egy régi motoros találkozón. Vasárnap a Nemcsak Berry játszott csak nekünk. Mondjuk vetkőzős csaj nem (sem) volt, de amíg a gyerekek együtt bandáztak, a felnőttek is tudtak egy kicsit beszélgetni, iszogatni.

  Meg az is más volt kicsit, hogy a buli (nekem) nem hajnalig tartott, mert a kislányom már 10 órakor bealudt a koncert alatt az ölemben - a zenekartól 5 méterre - és nem volt hajlandó egyedül aludni a sátorban. Mondjuk érdekes, hogy régen nem tudtam ilyen jót aludni egy koncert alatt, mint most.
  Zsila, Vickancs és Vidék kedveli ezt.
 11. Miután kedden motoroztam egy kellemeset bár elég rövidet, másnap arra mentem ki a garázsba, hogy beszőtte a Street Glide-ot a pók.

  [​IMG]

  Pontosabban összeláncolta a férjem robogóját az én motorommal...
  bocsi, Zsila, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.