"Az író dolga, hogy meséljen, de igazat írni ne féljen..." - Nyerges Attila - Ismerős Arcok
Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
 1. [​IMG]
  Ez a hét a szülinapommal kezdődött. Nem volt nagy felhajtás, de azért kaptam egy nagy csokor virágot. Kisorsoltam a menetrögzítő kamerát a TikTok követők között, és ha még elég gyors vagy, ma még fel tudod használni a szülinapi kupont a CsamShop-ban.

  Aztán váratlanul csütörtökön látogatást tettünk a Parlamentben. Izgalmas téma az épített motorok (és autók) ügye, és úgy látszik, lett egy belső emberünk. Videó is készült róla, ha érdekel. Szerinted mi lenne a legjobb megoldás, hogy le tudjanak vizsgázni az átalakított motorok?

  Ez pedig a szülinapi csokrom:

  [​IMG]
  Szegecs kedveli ezt.
 2. [​IMG]

  Folyamatosan zajlanak a dolgok, azért is vagyok egy picit eltűnve. Nyár végén pl.szétköltöztek a gyerekek. A nagy fiam, aki már 11 éves (hihetetlen) felköltözött a padlásra, a lányom (9) pedig megkapta a gyerekszobát.

  Ez azzaljárt, hogy fel kellett újítani, úgyhogy volt festés, parkettázás és a bebútorozás még mindig tart. A baldachinos ágy az alapvető szükséglet szerintem, így ezen a hétenaz is elkészült a megrendelő kívánságára.
  Szegecs kedveli ezt.
 3. [​IMG]

  Csömörre, a művházba járunk néptáncra a kislányommal, és ott mindig vannak képzőművészeti kiállítások is. Gondolom helyi művészeknek adnak lehetőséget a megjeleésre.

  Igazából kutyafuttában néztem csakvégig ezeket a mindenféle alkatrészekből készűlt szobrokat, így azt meg sem néztem, ki készítette őket. Viszont amikor megláttam ezt a kutyát, akinek hajtókarokból és dugattyúkból vannak a lábai, nagyon röhögtem.

  Ez egy tacsi, ez szerintem egyértelmű. Szerinted?
  Szegecs és Vickancs kedveli ezt.
 4. Hiába nem értek egyet azzal, hogy Magyarországon Halloweent kell ünnepelni, a gyerekek imádják.Főleg a sok csokit meg a cukorkát, amit ilyenkor össze lehet gyűjteni.

  [​IMG]

  Na meg persze a beöltözés is bejön nekik, főleg, hogy jó ijesztő jelmezeket találnak ki maguknak. Szóval idén is voltunk csokit gyűjteni.
  Vickancs kedveli ezt.
 5. A hétvégén meglátogatott minket ey régi motoros ismerős, aki már régóta nem motorozott, a motorját is eladta. Aztán most váratlanul ezzel a motorral állított be.

  [​IMG]

  Persze, hogy fel kellett ülnöm rá, mert a férjem szerint túl magas... szerintem tök alacsony... na mindegy.

  A képet a férjem csinálta. Vigyáz a személyiségi jogainkra. :D
  Vickancs és Szegecs kedveli ezt.
 6. Most, hogy már nincs az a fenennagy kánikula odakint, és időnként már a fűtést is beindítota a termosztát, újra képbekerült a sütő is. Már nem baj, ha egy kicsit befűtjük vele a konyhát.

  [​IMG]

  Természezesen a kedvenc a pizza nálunk is - ahogy szerintem sok gyerekes családnál ugyanez van - úgyhogy a rendelés helyett a sütést választottam. Második alkalommal már pizzaprofesszornak kiáltottak ki, szóval vagy tényleg ilyen jólsikerült vagy már nagyon éhesek voltak.


  Csak hogy legyen valami értelme is a posztnak, a tésztához ezt a receptet használtam:

  Pizza Tészta

  3 dl meleg víz
  500 g liszt (fele sima fele rétes)
  1 csomag szárított élesztő
  kb. 1 dl olaj,
  só (bors, oregano) ízlés szerint

  Ezeket össze kell gyúrni, kicsit hagyni megkelni, és mehet a menet. Én az élesztőt kicsit hagytam felfutni a meleg vízben, amit a lisztre öntöttem, így szerintem jobban megkel a tészta.

  Na én ebből dupla adagot csináltam, és abból 3 tepsinyi pizza jött ki olyan 1 cm vastag tésztával.
  Szegecs kedveli ezt.
 7. Szórakozni voltunk ezen a hétvégén. A Belvárosban, a Bazilikával szemben térfoglaló fesztivált szervezett a Levegő Munkacsoport.

  [​IMG]

  A lezárt Révay közben felállított színpadon változatos előadások, koncertek voltak egész nap. Itt lépett fel a Blues Bolhák zenekar is, ahova immár második alkalommal a férjemet is meghívták szájharmónikázni.

  Hát persze, hogy ott volt a helyünk, mentünk rajongótábornak. De nem is volt rá szükség, mert rengeteg túrista megállt meghalgatni őket. Jó kis buli volt.
  Vickancs kedveli ezt.
 8. Ezen a héten dögrováson volt a család, úgyhogy rám maradt a lakásfestés leszervezése. Ahhoz képest jól sikerült... pár nap alatt jöttek a festők és három nap alatt végeztek is a munkával.

  [​IMG]

  A férjem javasolta, hogy fessem ki én, az sokkal olcsób...de szerintem akkro még mindig festenék. Meg talán még jövőre is. Ja, és utána még ugyanannyi lenne a takarítás. Szóval köszi, de nem.

  A lakás egyébként kiadó.
  Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 9. Ezúttal a családdal héveztünk egyet - attól, hogy én nem akarok tömegközlekedni, még a gyerekeknek nem árt megmutatni, hogy van ilyen is - így keveredtünk Mátyásföldre. Itt található a 21 éves korában motoros balesetben elhunyt Király miklós emlékműve.

  [​IMG]

  Már írtam róla korábban is, de gondoltam hátha elfelejtettétek. :D


  Itt vannak róla még képek.
 10. Békés Dóri meghívott, hogy vegyek részt vele egy beszélgetésen a Tilos Rádióban. Jelent már meg írása a Csajokamotoron.hu olalon is, de mostanában a TotalBike.hu magazinnak szokott írni.

  [​IMG]
  Dóri autós oktató és mellette motorozik is, úgyhogy adott volt a téma... mármint a téma adott volt amúgy is, ezért hívtak meg engem is beszélgető partnernek a "Drágám hol a vacsorám" című műsorba.

  A műsort egyébként itt tudjátok meghallgatni. Én még nem mertem...
  Vickancs kedveli ezt.
 11. Ezen a héten hétvégén volt a kerületben a Kertvárosi Vigaszságok nevű program, amit minden ősszel megszerveznek az Erzsébetligetben mindenféle - főleg gyerekeknek szóló - programokkal.

  [​IMG]

  Viszont most először találkoztam Kádár Ferkó Fotószínházával, ahol a díszlet egy Csepel? Danuvia? (segítsetek, nem értek hozzá!) motorkerékpár volt. Persze, hogy lefényképeztem.
  Vickancs és Szegecs kedveli ezt.
 12. Ha nem lett volna elég az iskolakezdés szeptember elejére, mi lapot húztunk rá: nekiálltunk felújítani a gyerekszobát.

  [​IMG]

  Az úgy volt, hogy már vagy egy éve folyamatosan szétköltöznek a gyerekek... hol együtt laknak, hol külön, aztán megint együtt.

  Most a 11 éves fiamnak jött az ihlet, hogy akkor ő felköltözik a padlásra végleg. (A padlás az padlás, semmi extrára nem kell gondolni.) Szóval felvittük az íróasztalát és a ruháit is, így a gyerekszoba a kislányomé lett.

  Mivel kb. 20 éve volt utoljára kifestve, úgy gondoltam, ráférne egy tatarozás, ha már úgyis kipakoltuk az emeletes ágyat meg az egyik íróasztalt.

  A felújítás még tart, a visszapakolás is még folyamatban... de már egészen szép lányszoba lett.

  Szóval ezért vagyok többek között eltűnve... és az iskolakezdés... na az a másik fele.
  Vickancs kedveli ezt.
 13. Ez is elérkezett. Megjárattam az idei tesztflotta utolsó járgányát, amit egyébként nagyon vártam már. A teszt megírása még folyamatban... totál elúsztam vele.

  [​IMG]
  A képet a már nem is olyan kicsi lányom készítette, neki lóg bele a keze.

  Fun fact: a húgom egy ugyanilyen motort vett kint Floridában... ugyanebben a színben.
  Vickancs kedveli ezt.
 14. A motoros túra után úgy gondoltam, hogy 8 év után ideje lenne kimosni a motoros kabátomat. Mivel nagyon bátor vagyok, bele is vágtam a mosógépbe.

  [​IMG]

  Na ennek nem örült annyira... Sajnos a rányomott minta a hátáról majdnem teljesen lejött. Egyébként videón is megörökítettem ezt a vakmerő tettemet.

  Szegecs kedveli ezt.
 15. Utoljára 2019-ben - még a covid előtt - voltunk Stefivel Horvátországban motorozni. Addig rágta a fülem, míg idén is elmentünk, Szlovéniával kibővítve.

  [​IMG]

  Két legyet ütöttem egycsapásra, mivel épp egy Honda XL 750 Transalpot teszteltem ezen a héten. Bele is csavartam több mint 1500 km-t. A részletes teszt is érkezik róla hamarosan.
  Vidék, Vickancs és Szegecs kedveli ezt.