Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
  1. Hol kezdjem?
    Mondjuk legyen úgy, hogy "amikor elhatároztam, hogy eladom"?
    Legyen.

    Szóval: eladtam végül. Mégis. Nem azért mert kiszerettem belőle vagy mert muszáj vagy esetleg másik kellene.
    Egyszerűen a racionalitás ezt diktálta. Idén amíg velem volt, összesen négyszer vettem elő és (mint tudjuk) a motorozás, ha nem munkaeszköz, akkor egy úri passzió (ha valakit érdekel mennyire, hát Dudu éves fenntartása cirka 150E -ben állt meg úgy, hogy egy centimétert nem mentem vele). Ez sok. Indokolatlanul. És ehhez nem számolom hozzá azt, amikor kell egy garnitúra gumi vagy fékbetét vagy láncszett, esetleg elérkezik a vezérműszíjak cseréjének az ideje. Az egy másik, külön vagyon. Ha használja az ember, akkor nem törődik ezekkel, mert a motorozás meghálálja busásan a "befektetést". De amikor nem használod, mert nincs eléd időd rá, akkor csak ott áll, "szomorkodik", nincs értelme a létének. Hát eladtam. Jó helyre került, a klubon belül lett új gazdája.
    Persze sajnálom, nyilván. De most ez volt a legjobb döntés, így nem csak pihen a garázsban kihasználatlanul, hanem valakinek örömet szerez, mert motorozik vele.

    Biztosan lesz motorom majd újra, amikor eljön az ideje. Akit egyszer ez megmérgez, az nem szabadul. :)
    Szegecs kedveli ezt.
  2. Van friss műszakim!!!44!!! :)

    * roppant fontos infó

    Csütörtök délután, mikor máskor. Irány haza. Messze látszik, hogy valami sötét, de nagyon. Aztán közelebbről, SzFehérvárnál már kezdtem parázni, hogy ázni fogok. Áztam, de nem az esőben. Előttem elvonult a vihar, de olyan vizes volt az út, hogy a kamionok konkrétan egybefüggő vízpermetet toltak az arcomba és minden szabad felületre. Nyakamnál víznek befolyása rulz. :p

    Első para: nincs E betű a termignoni dobokon. :/ Oké, az még belefér. Gyári dobbal vizsgázott.
    Hangos! Oké, mégsem annyira.
    Hátsó fék: jelképes (mint mindegyiken). Na jó, de működik mindene? Nyilván. Akkormegjóvan! Pecsét, aláírás, ide tedd a pénzt, köszönjük, csoki. Este gyere át, fél hatkor végzek, lesz grillezés. Sört hozzál.
    Szeretem az ilyent. :)
    Szegecs kedveli ezt.
  3. Ugye volt az az agymenésem, hogy eladom Dudut, mert keveset használom és lehet másnál jobb helye volna.
    Hát kérem jött is egy(!!!) komoly érdeklődő, aki a pofátlan ajánlat után visszahívott, hogy megadná az árát mégis (helyes! amúgy közel 100E -t szeretett volna "alkudni" amikor eljött megnézni és egy pillanatra nepperszagot éreztem a levegőben). Felhívom ma a bankot, hogy akkor lezáratnám a hitelt. persze, lehet, küldik az iratokat az előzetes kalkulációhoz, satöbbi. Nézem a tökemaradványt, kérdezem, hogy akkor ugye ezt kell kifizetni. Persze, azt és a szerződésmódosítási díjat (cca 35E) és az ajánlat és teljesítés közötti árfolyamkülönbözetet és az igazgatő cipőmérete jön még hozzá a harmadik hatványon, mindezt CHF -ban. Oké, no gond, számolok (ez elég nagy kihívás, mert én is csak a csajok miatt jártam a prog.mat.-ra annak idején).

    A maradvány cca 430E pénz + 35E szerződésmódosítás (vagymif.sz).
    Tehát ha lezáratom a hitelt, nem maradna annyi sem, amiből egy tisztességes búcsúpartit** tarthatnék neki.

    Szumma: Dudu enyém marad. Az ég, a szellemek és az Univerzum is így akarja, hogy ne legyen másé és nálam forduljon át a km órája a 99999 -en is. :)



    ** ezt a partit ettől függetlenül megtartanám, mindenféle bográcsozással (halászlé és/vagy pöri), dajdajozással egybekötve (a kutyák sörrel itatása tilos! :D) a Duna mellett. A part iszapos, fürödni nem túl jó, de ha az ember megfelelően bepálinkázik, akkor tökmindegy. A piócák meg nem veszélyesek. A teknősök és hattyúk is csak mérsékelten... :D ...szóval rövid idő kérdése és kitalálom ezt a dolgot, megünnepelendő Dudu(!) velem maradását : )))) ...készüljetek! ;)
    Szegecs kedveli ezt.
  4. Nem tudtam, melyik topikba nyomjam be, hát ide került:

    <object width='428' height='352' classid='clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000' id='SFID016554228495806456'><param name='movie' value='http://www.streetfire.net/flash/SPlayer.swf' type='application/x-shockwave-flash' /><param name='allowScriptAccess' value='always' /><param name='wmode' value='transparent' /><param name='allowfullscreen' value='true' /><param name='FlashVars' value='&video=4bdb29d3-fc3e-45eb-a2b0-1e22b8b92e73&servicecfg=386'/><embed src='http://www.streetfire.net/flash/SPlayer.swf' flashvars='video=4bdb29d3-fc3e-45eb-a2b0-1e22b8b92e73&servicecfg=386' allowfullscreen='true' wmode='transparent' width='428' height='352' allowscriptaccess='always' type='application/x-shockwave-flash' pluginspage='http://www.macromedia.com/go/getflashplayer' /></object><br/><a href='http://www.streetfire.net/video/a-little-moto-gp-action_22373.htm'>A little Moto Gp action</a>​

    Tessék nézni, örömködni.

    Ja!
    Mindjárt itt a "szezon", oszt' csak ügyesen ám! ;)


    ** a Nickelback - Animals nagyon alápasszol... :D
    Szegecs kedveli ezt.
  5. ...avagy, kedves Jányok' így választjátok Ti:

    Alap szempontok:
    - a mocc legyen cuki, csajos, ha kell feldobjátok némi plüss állattal, rózsaszín levonókkal (a népek ezt helytelenül matricának nevezik),
    - ne fogyasszon sokat (max 4L, de az a plafon),
    - leérjen a láb,
    - legyen könnyű.

    További szempontok:
    - legyen dögös is a csajossága mellett (fekete cruiserek előnyben),
    - ha odamarkoltok neki, menjen mint a veszedelem (sportmocc előnyben),
    - ha fékezni kell, megálljon kb egy helyben 100kmh -ról,
    - az utast se úgy kelljen felpókozni hátra (túramocc előnyben),
    - csomagoknak legyen helye (plusz a gyereknek, sátornak, fél konyhának, és mosógépnek - Gold Wing előnyben),

    Extra szempontok:
    - nem baj, ha van némi szélvédelme (óriás plexi felapplikál előre),
    - fűteni lehet az ülést, markolatokat (akksinak annyi),
    - esetleg homokfutó üzemmódba kapcsol, ha kell (bocsi Dóri :D),
    - cirkáló üzemmód (Hayabusák előnyben).


    Összegzés: szóval kedves Jányok'. Tik' egy olyan moccról álmodtok, ami a Ducati 1098R, a Hayabusa, a Suzuki Intruder (1.8) és a Gold Wing szerelemgyereke.

    Kicsit túloztam, de ez volt a cél...
    :D :D :D



    ** valaki írja már meg a tuttit is a vicces mellé ;)
    Szegecs kedveli ezt.
  6. ...egyszer például ide. Great Smoky Mountains nemzeti park. Deals Gap (Tail of the Dragon).

    Videó: http://www.youtube.com/watch?v=iDS4FfzXRzE

    Térkép: http://maps.google.com/maps/ms?f=q&...5.488769,-83.949451&spn=0.09155,0.150375&z=13

    Azt hiszem ehhez nem is kell különösebb kommentár.... ;)
    Szegecs kedveli ezt.
  7. Nah, ma megint megtapasztaltam a beöltözés "jótékony hatását" 30+ fokban. Hazagurultam hirtelen elhatározásból és Szfehérvárnál már legszívesebben lecibáltam volna a második bőrt (szinte minden piros lámpát kifogtam... :( ), hogy felgumipókozzam magam mögé.
    Persze, hogy nem tettem, inkább tűrtem a privát szaunát és ahol lehetett, mentem annyira, hogy hűtsön le a menetszél.
    És irigykedtem arra a csopperes csapatra akiket Siófoknál hagytam el, hogy farmer+pólóban tekernek.
    Azért a melegnek megvolt az a kis előnye, hogy igen merészeket lehetett borítani néhol. Úgy tapadtak a gumik, mintha oda lett volna szegezve a bringa az útra... ;)

    Viszont azt kell mondjam, hogy jelentős javulást tapasztalok az autósok hozzáállásában.
    A "régi 70 -es" úton mentem, ami ugyan nem a kedvencem (durva forgalom, széttaposott részek iszonyat bordákkal, sok fehér burkolat, ami vizesen korcsolyapálya), egy ismerősömet idézve: "csak mazochista menjen arra kétkerékkel, ha nem muszáj".

    Szóval: a kitérő utáni magyarázat. Az autósok nem akartak elütni, félrehúzódtak, plusz a furgonok/teherautók jeleztek az irányjelzővel, hogy: "menjél vazzeg". Bár, az is lehet, hogy ez csak egy ilyen kivételes nap volt.

    Az egyetlen -igazából csak kisebb mert örültem, hogy motorral vagyok- sokk Martonvásár előtt ért. Kb. 3-4 km-es sor a lámpa előtt (az a fasza, 30 másodperces, ott a város közepén). Már ott éreztem, hogy nem volt túl jó ötlet a bőr, de csak később teljesedett ki az "élmény". A bringa csak dobott rá egy lapáttal, mert folyamatosan lehelte rám a 120c fokot alulról, amit a lábam nem túlságosan vett jó néven.

    De láthatóan rengeteg motoros kihasználta, hogy kitört újra a nyár, mert több nagyobb csapattal is összefutottam. Velencén még valahogy odakeveredtem egy Harley -s (piros-fehér vagy bordó-fehér... ezt nem figyeltem meg pontosan) csaj mögé/mellé is, de végül letért az utópálya felé... ...naja, ez az én formám... :)

    Nagyjából ez volt ma, és most éppen bedagadt szemmel pihegek mert visszafelé, Érden a szemembe repült (naná, hogy én hülye, városban felnyitott plexivel közlekedik, pedig tudja, hogy estefelé ez nem jó ötlet) valami minisárkány, amit csak hosszú -és keserves- percek után sikerült kipislognom, miután tragikus hirtelenséggel megálltam egy buszmegállóban...

    ...és most nyitok egy sört! :)
    Szegecs kedveli ezt.