1. Ez az oldal cookikat (sütiket) használ. Az oldal további böngészésével elfogadod ezeknek a sütiknek a használatát. Bővebben...

Blogbejegyzések megtekintése ebben a kategóriában: Utcán Sikló - Harley-Davidson Street Glide 2006

 • NaNa
  Beletelt vagy két hétbe, mire sikerült kikeverednem a 22-es csapdájából. Végre a héten elintéztem a Sikló papírjait, és ismét van műszakim, és kötelező biztosításom is (bár az még nincs befizetve, csak megrendelve). A dolog szépséghibája, hogy a férjem lett az üzembentartó.

  [​IMG]

  Az új forgalmit az aszódi okmányirodában intézem (minden ilyesmit ott szoktunk, mert ott mindig kevesen vannak), így még @ekime6 -tal is sikerült összefutni.
  Vidék, BajateamOldlady és ekime6 kedveli ezt.
 • NaNa
  Hogy mi lesz a vége, még nem tudom. Várom a biztosító meg az alkusz állásfoglalását, és a megoldási javaslatokat.

  Úgy volt ugyanis, hogy csütörtökön csak azért hazajöttünk hamarabb a nyaralásból, mert délután 4-re be volt jelentve vizsgázni a motorom. Mivel nem én vittem volna, hanem a férjem, mondta, hogy írjak meghatalmazást. Míg én bekapcsoltam a gépet, és gyorsan firkantottam valamit, ő előkészítette a forgalmit.

  [​IMG]

  - Hol a biztosítás? - kérdezte kisvártatva.

  Én néztem rá ártatlan boci szemekkel... minden járművünk forgalmijában benne van a biztosítási csekk vagy a befizetés igazolására szolgáló zöld cetli.

  Elkezdtem keresgélni. Mondjuk ez önmagában is elég kilátástalan feladat, bár elsőre a Street Glide mappájában kezdtem nyomozni, ahol a biztosítási szerződések meg az eredetigazolás is van. Mivel találtam egy KÖBÉ-s szerződést, felmentem a KÖBE oldalára. Ott semmi re nem jutottam a szerződésszámmal, ezért felhívtam őket.

  Az ügyintéző közölte, hogy ez a szerződés, amit 2011-ben (amikor megvettem) kötöttem a motorra fel lett mondva 2013-ban, amikor kötöttem egy másikat (igen, szokott ilyen lenni, hogy az átkötésnél jobban járunk anyagilag), de azt meg 2014 februárban felmondtam.

  Ez mondjuk abszolút nem tűnik logikusnak, hogy fél évvel a szerződés megkötése után miért mondtam volna fel... ők azt mondták, hogy nem személyesen mondtam fel, hanem alkuszon keresztül. Az meg akkor csak a Netrisk lehet - gondoltam magamban.

  Szóval felhívtam a Netrisket is. Negyed óra várakozás után felvették, és közölték, hogy később visszahívnak. Kb. 2 óra múlva sikerült beszélnem egy kedves ügyintéző hölggyel, aki végignézte az összes levelezést, majd közölte, hogy ő is úgy látja, hogy van itt valami hiba, 2014 februárjában fel lett mondva a szerződésem, és nem kötöttem újat.

  Az érdekesség a dologban az, hogy 2015-ben levizsgázott a motorom, tehát akkor még talán volt valami igazolás a biztosításról. Az, hogy nincs befizetve, azért nem tűnt fel, mert szerződéskötéskor csoportos beszedést választottam fizetési módnak.

  Mivel már csütörtök este volt, a hölgy mondta, hogy nem valószínű, hogy pénteken választ kapok a kérdésemre, hogy hogy lehet, hogy nincs biztosítás a motoromon.

  Ha valóban kiderül, hogy nincs biztosításom 2014 óta, nagyon hálás lehetek a sorsnak, hogy azóta nem történt semmi baleset a motorommal, mert azt nagyon megszívtam volna.
 • NaNa
  A hosszas dilemmázás eredménye az lett, hogy végül ezen a héten meglett az új markolatom. Hogy milyen, arról majd egy kicsit később részletesen is írok.

  [​IMG]
 • NaNa
  Mondjuk nem átrtott volna már a Női Motoros Nap előtt elintézni az idei első motormosást... mentségemre legyen mondva, hogy a motor orral befele, letakarva áll a garázsban, és fel sem merült bennem, hogy ősszel koszosan raktam el. Pedig de. Mikor észrevettem a hatalmas dögöket a szélvédőn, már késő volt.

  [​IMG]

  Szóval az Open Road Fest sajtótájékoztatója előtt felszereltem az új Road King ülésem, utána pedig hazafele meglátogattam a mosót is.

  Úgy gondoltam, hogy a Harley-Davidson Bázison majd egy kevésbé feltűnő helyre parkolok, hogy ne kelljen a koszos motorom miatt szégyenketznem az újságírók előtt, erre beirányítottak közvetlenül a bejárat mellé. :D Aztán az egyik eladót hosszasan kellett győzködnöm, hogy az én motorom nem is mattfekete (sajnos), hanem metálszürke. Még egyszer ki kellett vinnem a motorhoz, hogy elhiggye.

  Szóval ideje volt a nagymosásnak.

  (És újra rá kellett jönnöm, hogy nem véletlenül raktam ezt a vékony ülést a motorra. Nekem egyszerűen ez a kényelmes. A hímzett ülés meg marad irodadísz a Csajokamotoron.hu szerkesztőségében. Nem sok esélyt látok ugyanis rá, hogy jön egy vevő, akinek egy csam-logós, rózsaszín kockás, egyedi touring ülésre van épp szüksége 2007 előtti Harley-Davidsonhoz. De ha tudsz ilyet, szólj!)
  ekime6, motoros club72 és Hajos kedveli ezt.
 • NaNa
  Ilyenkor tavasszal tényleg hihetetlen, hogy valami motoros cucc egy hét alatt elkészül. Nekem most szerencsém volt, ezek szerint, ugyanis ma már el is hozhattam az áthúzott ülésem. Szerintem szép lett. Jó lenne mihamarabb kipróbálni.

  [​IMG]
  Köszi a szép és gyors munkát Dudás Zolinak Csömörön.

  Ja, mert azt elfelejtettem megmutatni, hogy egyébként így nézett ki az ülés, amit az ebayn rendeltem nagyon olcsón:

  [​IMG]

  Az ülés egyébként vadi újnak nézett ki, csak valami kedves ember összevagdosta. De úgy, hogy a bőr alatti fólia is sértetlen maradt.

  Úgy gondoltam, a régi ülésem bőrével át lehet húzni, úgyhogy azt is elvittem Dudinak, de ő azt mondta, hogy az annyira régi, és ki is van száradva, hogy inkább új bőrre cserélte a középső összevagdalt részt. Végülis igaza volt. Mondjuk ő a szakember.

  [​IMG]
  bae, Hajos, Mina és 2 további tag kedveli
 • NaNa
  A héten megérkezett az ülésem a Street Glidehoz, amit 2 éve rendeltem az ebay-n. Mivel jóval drágább lett volna, ha egyenesen Magyarországra rendelem, egy kint dolgozó baráthoz kértem a szállítást, mondván, hogy ő úgyis jön-megy, majd valahogy hazahozza. És igazam is lett. :D

  [​IMG]

  Végülis jobb későn, mint soha - tartja a mondás. Jó is kétévente egy kis izgalom, meg megint az újdonság varázsa, amikor majd áthúzva ismét egy vékonyabb gyeregben motorozhatok.
 • NaNa
  Már hetek óta tervezem, hogy előveszem végre a motort, de két gyerek mellett nem egyszerű olyan időpontot találni (mint régen), hogy csak úgy felülök, és megyek amerre az út visz. Ráadásul az időjárás sem volt túl kegyes mostanában, és az év első motorozását sem nem szélviharban, sem nem zivatarban képzeltem el.

  [​IMG]

  De közben fogy az idő. Már kevesebb, mint egy hét van a 11. Nemzetközi Női Motoros Napig, és semmiképp sem szeretnék úgy odamenni a vezetéstechnikai tréningre, hogy csaknem fél év után először tolom elő a motort a garázsból.

  Ez a mostani hosszú hétvége mindenképp esélyes volt egy motorozásra, de nem ígértek most sem motoros időt. Aztán ma reggel felkeltem, és megláttam, hogy süt a nap. A hőmérő is 10 fok fölötti hőmérsékletet mutatott már, úgyhogy elhatároztam, hogy most van itt az alkalom.

  Az öteletemet sikerült átvinni a családon is, úgyhogy felöltöztem motorosba (ez is mindig izgalmas így szezon elején - ki tudja, minden rámjön-e), aztán gumit fújtam, és a motor fél év állás után is első gombnyomásra indult.

  Annyira vagány voltam, hogy elmotoroztam az Aldiba vásárolni...

  (...ami persze külön posztot megérne, hogy mennyire praktikus bevásárolni motorral.)
 • NaNa
  Ez a hét még mindig a féklámpám jegyében telt. A jó hír az, hogy úgy tűnik, újra működik. Kiderült, hogy a hátsó féklámpa kapcsolója volt rossz.

  [​IMG]

  A rossz hír, hogy a folyamatos világítás miatt olyan hő keletkezett, hogy megolvadt a hátsó lámpabura és (nem tudom, mennyire jól látható a képen), de behorpadt a teteje és az eleje is.

  Szerencsére ez az apró hiba nem befolyásolja a motorozás élményét.

  Ui. A szervizben kiderült, hogy a felnire fordítva volt felszerelve a gumi... a gumi futásiránya jó volt, csak a féktárcsák voltak fordítva, így derült ki a turpisság. Most az is jó.
  ekime6 kedveli ezt.
 • NaNa
  Azért kicsit bosszantó, hogy miközben szeptemberben ilyen szuper idő van és szeretnék motorozni, a motorom ismét visszatért a szervizbe. Sajnálom, papírkutya vagyok, nem merek elindulni féklámpa nélkül.

  [​IMG]

  De legalább odáig motoroztam egy jót.
  bocsi kedveli ezt.
 • NaNa
  Gondolom senki másnak nem okozott lelki megrázkódtatást a motorom dudája - pontosabban kürtje - eddig... Én voltam az egyetlen, aki már az első alkalommal is hidegrázást kapott tőle. És nem csak a kinézetétől, hanem a hangjától is, ami leginkább egy hajókürtéhez hasonlított, de kb olyan hatékonysággal, mintha egy jó hangosat leheltem volna.

  Ezen a héten végre elérkezett a pillanat, hogy a hajókürtöt normális, egyszerű dudára cseréljem. Ilyen lett:

  [​IMG]

  Ha valaki még nem látta volna, ilyen volt:

  [​IMG]

  A sztorihoz még annyi hozzá tartozik, hogy azért vittem szervizbe a motort, mert a féklámpám folyamatosan égett. Pénteken végre hazahoztuk. A baj csak az, hogy a féklámpa egy relécsere és a féklámpa kapcsoló megbuherálása után most is folyamatosan ég... szóval gondolom jövő héten megy megint vissza. Ezek szerint nem volt elég a buherálás, ki kell cserélni a kapcsolót.

  A következő aktuális projekt egy új markolat lesz, ami szintén 2011 óta csípi a szemem, de most már annyira szétrohadt rajta a gumi, hogy állandóan fekete a tenyerem tőle... ideje lesz végre lecserélni azt is. Már elkezdtem nézegetni a lehetőségeket az interneten.
  Hajos és ekime6 kedveli ezt.
 • NaNa
  Amikor a csam szülinapi vezetéstechnikai tréning volt, az uram tett egy epés megjegyzést, miután hazaértem, hogy tán már túl sok lesz a tréningezésből, mert ahogy nézte, ahogy elmentem itthonról, végig fékeztem. Pedig az utcánk teljesen egyenes.

  [​IMG]
  Mondjuk az nem tűnt túl reálisnak, hogy valóban úgy motoroznék, hogy közben folyamatosan nyomom a féket (hogy húzom, az meg még kevésbé), inkább arra gondoltam, hogy esetleg beragadt, és elkezdtem odafigyelni, hogy mindig visszarángassam a kart fékezés után.

  Aztán amikor tegnap a 10-es úton majdnem belém szállt egy sportverda hátulról, elgondolkodtam, hogy mi lehetett az oka. A benzinkútnál, ahol találkoztunk Bömcivel, megnéztük a lámpáimat, és a hátsó féklámpám folyamatosan égett. (Ezúton is elnézését kérem az autósnak, bár nem egy tök üres úton satuztam be váratlanul, hanem a zsúfolt úton előttem az egész kocsisor megállt.)

  Mivel nem az égőnek van baja, ahogy azt először gondoltuk, hanem valószínűleg a kapcsoló ment tönkre - tehát helyben nem tudtuk javítani - elég félelmetes volt egész nap úgy motorozni, hogy a mögöttem jövő nem látja, hogy fékezek.

  Végül szerencsésen megúsztam, és motoroztam végre egy jót. Ennyi izgalom meg kell... Most mehet megint a Sikló a javítóba.
  ekime6 kedveli ezt.
 • NaNa
  Miután az annak idején, a vásárláskor a motorral kapott ponyva az enyészeté lett, ideje újat beszereznem, ami nem csak az alvó (és járkáló) macskától, hanem mindenféle zord időjárási körülményektől is megvédi majd a motorom.

  [​IMG]
  Miután nem teljesen gyári (alacsonyabb hátulja, magasabb plexije, és háttámlája is van) a Street Glidenak, egyedi ponyva készül rá. Nem irigylem a Coverwise csapatát... bár nyilván nem először csinálnak egyedi motorra egyedi ponyvát.
  BajateamOldlady és ekime6 kedveli ezt.
 • NaNa
  Fáradtan, leizzadva, kipurcanva érkeztem haza a mai szülinapi tréningről. A férjem ragyogó arccal kérdezte, hogy milyen volt. Lelkesen kezdtem mesélni, hogy mennyien voltunk, hogy milyen béna vagyok még mindig a terepen, viszont a bójakerülgetés most nagyon jól ment, minden feladatot sikerült megcsinálnom a Harley-val.

  [​IMG]
  Erre ő: - OK, de nem vettél észre valamit?
  - Mit? Hogy nem ráz a fejidom? Hm... nem éreztem jelentős változást.
  - Neeem... hát azt tudtad, hogy meg lett csináltatva. Valami más?
  - Háááát... (közben gyorsan végignéztem a motort, mi lehet az, amit nem vettem észre) ... nem...
  - Kaptál egy kuplungkönnyítőt.
  -:eek:Hát nem vettem észre... bár tényleg jól mentek a lassú tempójú feladatok (amikor a V2 miatt elég sokat kell kuplungolni), de így is baromira elfáradtam... sajnos most, hogy havonta egyszer sikerül motorra ülnöm, nem érzékelem a különbséget. De nagyon hálás vagyok. Jó kis meglepetés volt.
  Mina és ekime6 kedveli ezt.
 • NaNa
  Ahogy a múlt héten említettem, itt volt az ideje, hogy a Street Glideban olajat cseréljünk, meg amúgy is ráfért egy átnézés. Igaz, hogy mostanában nincs úgy kihasználva, ahogy azt szeretném, de azt mondják, hogy évente ki kell cserélni az olajat, és hát szánom-bánom, de az utóbbi időben még erre sem volt érkezésem.

  Sanyika alaposan megvizsgálta a motort, és majdnem mindent rendben is talált. Kivéve egyet:

  Nemrég (mondjuk az is meglehet, hogy évekkel ezelőtt volt) hallottuk, hogy ezeknél a nagy fejidomos Harleynál típushiba, hogy a nagy rezgéstől eltörik a fejidomot tartó konzol, ami súlyosabb esetben nagyobb gondot is okozhat. Szóval megkértük Görbe Sanyit, hogy vessen már rá egy pillantást, ha már úgyis ott van nála a motorom.


  Kívülről semmi sem látszik, és hogy őszinte legyek, nekem menet közben sem tűnt fel, hogy jobban rázkódna a motor eleje. Nem is tudom, mikor van az a pont, amikor az ember magától észreveszi, hogy baj van... talán amikor magától leesik az egész fejidom, és már csak a vezetékek tartják?

  Még szerencse, hogy azt már nem vártuk meg. Kiderült ugyanis, hogy a négy konzolból három el volt törve, de most már minden OK, Sanyika meghegesztette.

  [​IMG]

  De persze ez sem látszik, és azóta nem mentem vele, szóval még nem volt alkalmam megfigyelni, hogy más lett-e a járása...

  Mivel nem voltam ott, amikor ez az egész zajlott - ezért fényképezni sem tudtam, meg elképzelni sem, hogy hogy is néz ki ez az egész szerkezet belülről - kerestem egy videót, amiben azt magyarázza el egy szerelő, hogy hogyan kell kicserélni a nagy fejidomos Harley-kon az eltört konzolokat az általuk gyártott kittel.


  Remélem, most egy jó darabig nem lesz vele újra probléma, bár ha úgy vesszük, idén már 10 éves a Sikló, szóval lehet, hogy számíthatok még ilyen elhasználódásból eredő meglepetésekre... A markolat gumija pl. teljesen elolvadt, és folyton odatapad hozzá a kezem. Nem akarom tudni, mennyibe kerülne, ha ki akarnám cserélni...
  ekime6 kedveli ezt.
 • NaNa
  A héten elment a Sikló a rendes háromévi szervizre. Ráfér már egy olajcsere, azóta biztos mentem vele vagy 1000 kilométert. :D

  [​IMG]
  És ha lúd, legyen kövér, jött egy vendégművész is, hogy a garázsban ne unatkozzanak. :D
  SzGabó kedveli ezt.