1. Ez az oldal cookikat (sütiket) használ. Az oldal további böngészésével elfogadod ezeknek a sütiknek a használatát. Bővebben...

A nyitott társadalom ideológiájáról - avagy a liberalizmus tévedése

Írta Yamina a Gurulások, miegymás blogban. Megtekintés: 621

A napokban olvastam egy cikket, igen elgondolkoztatott:

http://www.origo.hu/tudomany/201705...nemzetallamisag-elleni-politikai-harcban.html

Ahogy anno az Európai Unió megálmodója végül kihátrált az ötlete mögül, és kárhozatra ítélte azt, amivé lett az eredeti elképzelése. Most valami hasonló történik. Beálltak érdekcsoportok egy eszmerendszer mögé, és már régen nem arról szól, mint az eredetileg.

Röviden a lényeg a cikkben a liberalizmus eredete és az új világrend keletkezésének története:
"Coudenhove-Kalergi szerint csak egy, a nemzetállamok felett álló szupranacionális világkormány lehet képes a kollektív biztonság, és a szabadságjogok garantálására.
Ennek jegyében 1922-ben Bécsben megalapította a Páneurópai Mozgalmat, amely bevallottan az „Új Világrend" megteremtését tűzte ki céljául. Coudenhove-Kalergi széles néptömegeket soha meg nem érintő, párnázott klubajtók mögött szövögetett elitista mozgalmát Max Warburg, a dúsgazdag bankár anyagilag is támogatta.
...
A globális világgazdaság kiépülésével párhuzamosan a nyílt társadalom víziója új, immár nem csak eszmetörténeti, hanem nagyon is valós politikai-ideológiai jelentőséget kapott. A globális gazdaság intenzív növekedéséhez ugyanis elkerülhetetlenné vált a nemzetgazdaságok védelmét biztosító protekcionista vámszabályok és pénzügyi szabályozók leépítése, a határok átjárhatóvá tétele a transznacionális vállalatok és pénzintézetek igényei szerint, pontosabban üzleti érdekeinek megfelelően."

A cikk végén az összefoglaló különösen elgondolkoztatott a 9 jelenleg földön élő kulturális körről, melyeket egymás mellett élő civilizációknak nevez joggal, hiszen akkora különbségek vannak mind értékrendekben, mind életmódokban.

Tehát, megint született egy nagyszerű eszme egy bizonyos cél elérése érdekében, és mivel elég újhullámos, lehet vele etetni ordenáré nagy tömegeket és a zavarosban halászni a saját célok érdekében.
Nos, igen, amikor egy tőzsdei kalandor komplett országokat shortol meg, mert már a cégek szintjén nem elég a harácsolás, olyankor az ember elgondolkozik azon, hogy ezen az emberen kívül még van pár tőkeerősebb multi a világon (Soros a 31. leggazdagabb ember) és bizony idővel ki fog derülni, hogy a hatalom meddig tud elmenni. Az írott történelem során másfél kontinensnyi néhányszáz éves birodalmak voltak a leghosszabbak, és ahogy közeledünk a mi időnk felé, Napóleonnak, Sztálinnak, Hitlernek és a korunkbéli kontinenseken átívelő birodalmároknak már egyre kevesebb idő jutott, 30-20, tizenévek.

Nem fog menni az a világkormány. Túl sokan és túl sokfélék vagyunk. 9 komplett civilizáció.
  • Hajos
  • Vidék
  • Yamina
Hozzászólnál? Jelentkezz be...