"Az író dolga, hogy meséljen, de igazat írni ne féljen..." - Nyerges Attila - Ismerős Arcok
Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
  1. Mivel itt van a kerületben, elmerészkedtem végre egy motoros programra úgy, hoyg a férjem nem volt itthon, a gyerekek viszont egyedül maradtak a lakásban. Pontosabban nem voltak egyedül, a fiamhoz három barátja jött át, ami nem olyan megnyugtató, mint amilyennek hangzik.

    [​IMG]

    Azért így is sikerült pár órát eltöltenem a börzén a Legendában, ahol csamos motoros ismerősökkel is összefutottam. Legközelebb messzebb merészkedek.
    Vidék kedveli ezt.
  2. Ez az a hét volt, amikor hirtelen nem is tavasz lett, hanem nyár. Egyszerre virágba borult minden és elkezdett illatozni a kert.

    [​IMG]

    De persze nem tartott sokáig, ez még csak egy demo változata volt a motoros szezonnak.
    Vidék kedveli ezt.
  3. Igazából már rég elkezdődött, de mióta a Taláriát teszteltem, kiélesedett a helyzet. A fiam rájött, hogy sokkal egyszerűbb motorozni egy elektromos motorral, mint egy benzinessel. Azóta a Talaria (vagy a Sur-Ron) az álma.

    [​IMG]

    Viszont itthonmár van egy motor, ami rá vár. Először túl nagy volt még, nem ért le a lába, aztán már leért, de nem tudta berúgi. Én azt mondtam, adjuk lejjebb az igényeket, a másfélmilliós Talaria helyett tűzzük ki célnak az 500.000 Ft körül már megszerezhető Derby Senda 50-est. ezzel a fiam is kiegyezett.

    Persze nem a türelméről híres, szóval naponta hallgattuk, hogy mikr kap már egy Derby Sendát. Közben több emberről is kiderült a környezetünkben, hogy volt neki és imádta, és az edzőtársai közül is van, akinek épp az van. Már csak az időben bízhatunk, hiszen még csak 11 éves.

    Az lett a csel, hogy a férjem azt mondta, ha be tudja rúgni ezt a Loncin márkájú paripát, vesz neki egy Sedát.

    Másnap a gyerek hazajött a suliból, kiment a garázsba, és addig rúgta a motort, amíg be nem indult.

    Most nincs több ötletünk csak az, hogy egy 110-es motor helyett minek neki egy 50-es, mior úgysincs még jogsija egyikre sem...
    Vidék kedveli ezt.
  4. A csillagok együttállásnának köszönhetően ismét a Sunánál töltöttük a hétvégét. A kép kissé csalóka, mert aláblógatás csak rövid ideig tart ott is. Főleg ennyi kihagyott idő után mindig van mit csinálni.

    [​IMG]

    Nekem most ez jutott, mások meg motoroztak ebben a szép, tavaszi időben.
    Szegecs és Vidék kedveli ezt.
  5. Kicsit későn indul idén a motoros szezon, de már látszik a fény az alagút végén. Ezen a héten volt az AMTS, így kihasználtam az alkalmat, hogy motorozzak egyet.

    [​IMG]
    A kiállításon két motort is kipróbáltam, és egyúttal meggyőződtem róla, hogy még nem felejtettem el teljesen motorozni. (Habár volt, aki ezt nem így látta, én élveztem, hogy a tökidegen motorokkal sikerült az egy íven megforulás a pálya végén. :D )

    És ha már így bemelegítettem, szombaton 20 fokban toltam elő a Siklót a garázsból és gurultam vele egy kisebb karikát a környéken.
    Vidék és Szegecs kedveli ezt.
  6. Már hónapok óta nem jutottunk le a Dunához, pedig annál nyugalmasabb helyet nem is tudok jelenleg. Na most sikerült eltöltenünk pár napot a víz mellett.

    [​IMG]

    Mióta a férjem elment buszsofőrnek a BKV-hoz, elégrapszódikus a beosztása. Legtöbbször a szabadnapjai nem hétvégére esnek, vagy ha igen, csak 1-1 napot kap. Most végre volt 4 napunk egyben, így lemenekültünk a telekre.

    Hát ennyi idő után volt munka rendesen, de ez a látvány mindenért kárpótol.
    Vidék kedveli ezt.
  7. Mivel nagyon bírom @MoncA stílusát, mindenképp el akartam menni a tavalyi izlandi túrájáról szóló előadására. Az, hogy itt volt a közelben, az And Ride Garázsban, megsokszorozta az esélyét annak, hogy eljutok.

    [​IMG]

    Azt tudom, hogy MoncÁ-t viszonylag sokan követik Facebookon ésbenne van mindenféle túrázós csoportokban is, azért mégis meglepett, hogy 50-nél is többen voltak kíváncsiak rá. Szó szerint alig fértünk be az előadásra.

    Remélem lesz legközelebb is, mert nagyonélveztem.:D
    Vidék kedveli ezt.
  8. Na nem önszántamból, de csütörtök óta Csajok a motoron detoxon voltam. MOndjuk lehet, hgogy másnak nem tűnt fel, de már a hírlevelet sem tudtam elküldeni csütörtökön.

    [​IMG]

    Már egy ideje küzdök az oldallal, és mióta egyedül próbálok megbirkózni a háttérfeleadatokkal is, amihez pedig egyáltalán nem értek, nehézkesen mennek a dolgok.

    Ősszel szervert cseréltem, mert már egy ideje állandóan kitiltott a szerver. Az oldal ment (állítólag), csakén nem tudtam elérni. Amikor szervert váltottam, ez a probléma úgy tűnt, hogymegszűnt.

    Aztán most pár hete újra kezdődött, és elkezdtem észrevenni, hogy a szerver betöltési ideje 15-17-20... ne is kérezzétek, de az nagyon sok. annyira, hogy konktétan nekem folyamatosan kiírta, hogy Time overload vagy valami ilyesmi és be sem engedett.

    A dolog csütörtökön csúcsosodott ki, amikor már egyáltalán nem tudtam belépni az adminba, pedig hírlevelet kellett volna küldenem.

    Mondjuk én állítom, hogy nem vagyok munkamániás, de kifejezetten rosszul viselem, amikor olyasmi történik, amit nem tudok megoldani, és várnom kellvalakire, aki majd egyszer, amikor ráér és amikor rájön a problémára, megoldja.

    Az első napot a gép előtt ülve töltöttem és folyamatosan frissítettem az oldalt, törölgettem a cachet a böngészőből, a szerverről, aztán újraindítottam, optimalizáltam az adatbűzis táblákat meg ilyenek. Kb.ennyi, amihez hozzá merek nyúlni, és talán nem csinálok vele túl nagy kárt.

    Másnam már inkább be sem kapcsolatm a gépet, viszont a kezemben a telefonnal frissítgettem az oldalt és vártam, hogy reagáljo valaki valamit... Az, hogy egyre közeledett a hétvége, nem javított a helyzeten.

    Szombatra konrétan depresszióba estem, semmihez nem volt kedvem, és majdnem nem mentem el @MoncA előadására sem. Kár lett volna kihagyni,mert így sokkal jobban eltelt az a 4 óra, MoncA nagyon vicces (illetve én bírom a humorát meg a stílusát), és határozottan kizökkentett a depiből.

    Vasárnap sem kapcsoltam gépet. Az egy kicsit megnyugtatott, hogy az "is my site down or just me" oldalon azt mutatta, hogy az oldal megy (tehát csak én nem érem el), és az előre felrakott cikkek megjelentek a Facebookon - szóval talán mások látják az oldalt... Szerencsére családi program is volt, úgyhogy nem is voltunk itthon.

    Mareggel még az ágyból rápróbáltam, hogy vajon megy-e, és csodák csodája, betöltődött az oldal. Hétvégén az IT-s kolléga pakisztánból megbütykölte. Igaz, hogy pár pugint ki kellett lőni, de a szerver idő is jobb lett. Gyorsan tetem fel két cikket, beélesítettem a Honda hirdetést, és elmentem fodrászhoz.

    Végülis ha eddig megvolt nélkülem a csam, akkor ezt a kis időt már igazán kibírjuk egymás nélkül, és legalább a hajam szép lesz.
    Vidék kedveli ezt.
  9. Bendult már a motoros szezon, legalábbis már zsizsegnek a motorosok... én is beindultam, bár még nem motorral... ahhoz még hideg van nekem.

    [​IMG]

    Ezen a héten az ElektroRider-nél voltam látogatóban,meg forgattunk egy videót az újdonságokról.

    A videót itt tudod megnézni:

    Vidék kedveli ezt.
  10. A Facebookról tudtam meg, hogy lesz, és el is döntöttem, hogy nem megyek el péntek délután 5-kor, a legnagyobb budapesti csúcsforgalomban a XVI. kerületből az Üllői útra.

    [​IMG]

    Aztán úgy alakult, hogy el kellett vinnem a lányomat az unokatesójához Wekerlére,és ha már úgyis ott jártam, hát benéztem a bemutatóra is.
    Vidék kedveli ezt.
  11. Lőrincz Szilvit és Horváth Katalint még egy korábbi HUMDA tréningen ismertem meg személyesen, és ők azok, akik azóta megálmodtak egy Motoros Életmód tréninget. A tréning célja, hogy a motorosok még tudatosabbak legyenek a testük működésével kapcsolatban, hogy ezáltal is biztonságosabban motorozhassanak.

    [​IMG]

    A tréning egyébként az And Ride Garázsban volt, ahol nemsokára @MoncA is elmeséli izlandi motoros kalandjait.

    De mivel ez hétvégén volt, előtte még a héten voltam a Harley-Davidson Open Road bázisán a nyári Open Road találkozó sajtótájékoztatóján is.

    [​IMG]
    Szegecs és Vidék kedveli ezt.